Najbolji anonimni Bitcoin novčanici

Dakle, napokon ste odlučili izvaditi svoj bitcoin s burze i spremiti ga u novčanik. Pametan potez.

Pohranjivanje vaše kriptovalute u novčanik umanjuje rizik od krađe sredstava od strane hakera koji obično ciljaju na razmjene zbog svojih nestašluka.

Kao dodatni sloj sigurnosti, prilikom odabira novčanika trebali biste uzeti u obzir i privatnost. Mnogi ljudi izjednačavaju želju za privatnošću. Korištenje anonimnog novčanika odvaja vaše osobne podatke od vaših sredstava sprječavajući bilo koga da vas uđe u trag da biste dobili komadić te slatke, kripto pita.

Iznenađujuće, na tržištu nema puno novčanika koji se usredotočuju na to da ostanete anonimni.

U ovom članku izložit ću vam četiri najbolje opcije kako biste pronašli onu koja najbolje odgovara vama.

BILJEŠKA: Jer je Bitcoin u osnovi javna knjiga, nema načina da ostanemo 100% anonimni. Ako tražite potpunu privatnost, vrijedi provjeriti i druge kovanice poput Monera ili Vergea.

Samourai

Samourai jedan je od najnovijih dostupnih anonimnih novčanika. Nažalost, proizvod je trenutno samo u alfa verziji i možete ga koristiti samo ako imate Android telefon. Za novčanik s primarnim fokusom na privatnost, Samourai još uvijek ima izvrstan dizajn. Sučelje je jednostavno, a vi možete izvesti dobru količinu funkcija putem SMS-ova.

Svaki put kada primite bitcoin, novčanik stvara novu adresu kako bi spriječio da netko prati vaše navike kupnje. Samourai vas također obavještava kada više puta šaljete bitcoin na istu adresu kako biste spriječili nenamjernu ponovnu upotrebu adrese. Novčanik uključuje i druge uobičajene značajke privatnosti kao što su Podrška za Tor i VPN, kao i zamagljivanje blockchaina.

Samourai Bitcoin novčanik

Da bi proširio anonimnost na svoj telefon, Samourai također ima i stealth mod. Ova izvrsna funkcionalnost skriva novčanik s početnog zaslona, ​​pokretača, popisa aplikacija i nedavnih aplikacija. Jedini način da se novčanik pojavi jest pozivanje tajnog PIN koda. To su neke stvari na špijunskoj razini.

Zaključak: Ako Samourai može ispuniti sve što obećaju, ovo će lako biti jedan od najboljih anonimnih novčanika softvera. U proizvod su ugradili nekoliko slojeva privatnosti, ostavljajući vam novčanik jednostavan za upotrebu koji ne zahtijeva dodatnu postavku ili dodatke.

Electrum na repovima OS

Electrum nastao je 2011. godine i je jedan od pouzdanih softverskih novčanika u kripto prostoru.

Nekoliko članova zajednice preporučuje korištenje ovog novčanika na a Tails operativni sustav (OS) kako biste osigurali da ostanete anonimni. Pokretanje ovog novčanika na Tailsu usmjerava sav vaš promet kroz Tor – mrežu anonimnosti koja praktički onemogućava praćenje vaše aktivnosti.

Da biste postavili Electrum novčanik, ne morate unositi nikakve osobne podatke.

Jedini izvedivi način na koji bi vas netko mogao povezati s vašim transakcijama i saldima novčanika je ako emitirate javne adrese koje koristite.

Electrum također generira nove adrese za svaku transakciju sve dok ne dosegnete ograničenje praznine – prema zadanim postavkama postavljeno na 20. Jednom kad dosegnete ovo ograničenje, i dalje ćete moći ručno generirati nove adrese upisivanjem skripte u naredbenu konzolu. Budite oprezni, jer bilo koja adresa generirana preko ograničenja praznine neće se automatski oporaviti iz sjemena. Da biste ih vratili, morate povećati ograničenje praznine ili stvoriti nove adrese dok se ne pronađu korištene.

Ako planirate ili već koristite hardverski novčanik, možete ga koristiti zajedno s Electrumom. Novčanik podržava dodatke nezavisnih proizvođača za popularne hardverske novčanike, kao i usluge višestrukog potpisivanja.

Zaključak: Zajednica vjeruje Electrumu i pruža vam visoku razinu anonimnosti.

Ovaj besplatni novčanik izvrsna je opcija za korisnike kojima je ugodno pokretati alternativne operativne sustave i koristiti naredbeni redak. Ako vas te stvari zastrašuju, preporučujem upotrebu jednostavnijeg rješenja.

BitLox

BitLox je hardverski novčanik za bitcoin sa setom privatnosti dizajniranim da osigura vašu anonimnost. Hardver je sposoban držati preko 100 novčanika sa sposobnošću stvaranja milijuni adresa za svaki novčanik. Ne trebate brinuti o ponovnoj upotrebi adresa s naizgled beskrajnom količinom kombinacija novčanika i adresa.

BitLox koristi skrivene novčanike s podacima koji se ne mogu razlikovati od slučajnih bajtova kako bi pružio još jedan sloj privatnosti i pružio vjerojatnu poricanje. Novčanik također osigurava potpise vaših transakcija s NIST certificirani generator stvarnih slučajnih brojeva. A ako je potrebno, možete unijeti PIN za hitne slučajeve kako biste izbrisali sve korisničke podatke s uređaja.

BitLox Extreme set privatnosti

The Ekstremni set privatnosti koju nudi BitLox dodatno uključuje vojni USB trezor s unaprijed instaliranim Tails OS-om. Ovim možete anonimno slati i primati sredstva putem mreže Tor koristeći njihov web-alat kompatibilan s Torom.

Zaključak: Ako vas zanima siguran, privatni hardverski novčanik, BitLox je izvrsna opcija. Iako je skuplji od konkurenata (Extreme Privacy Set iznosi 198 USD), proizvod ima jedinstvene značajke privatnosti koje drugi hardverski novčanici jednostavno ne uključuju.

Darkwallet

Darkwallet je dizajniran posebno kako bi vaš bitcoin koristio što privatnije. Njihova web stranica navodi da je novčanik u svojoj prvoj javnoj beta verziji, ali njihov GitHub stranica tvrdi da je proizvod samo u alfa verziji. Njihov GitHubov repo sastanak također se nije obvezao više od godinu dana zbog čega sam povjerovao da je ovaj projekt mrtav.

Novčanik je dostupan samo kao dodatak za Google Chrome ali uključuje značajke kao što su multisig i escrow podrška. Da bi vaše transakcije bile što anonimnije, Darkwallet koristi kombinaciju stealth plaćanja i CoinJoin kompresija.

Kao i većina drugih anonimnih novčanika, i Darkwallet generira novu javnu adresu za svaku transakciju koju izvršite.

UPOZORENJE: Nekoliko je korisnika izvijestilo da je, iako novčanik radi, pun grešaka. Povrh toga, transakcije putem Darkwalleta često traju puno duže od uobičajenih transakcija na bitcoin mreži.

Zaključak: preporučam protiv koristeći Darkwallet. Ograničeni podaci na njihovoj web stranici i neaktivna GitHub stranica razlog su za zabrinutost. Programeri čak navode da “uopće nije sigurno koristiti novčanik.” To obično nije dobar znak.

(Pogledajte naš cjeloviti popis preporučenih mogućnosti Bitcoin novčanika i Ethereum novčanika)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me