Poloniex Review: Pročitajte ovo prije nego što upotrijebite Poloniex

Poloniex pregled: Je li Poloniex siguran?

Sa sjedištem u Wilmingtonu, Delaware, SAD, Poloniex dosljedno ima neke od najvećih količina trgovine na svim burzama kriptovaluta. Unatoč širokoj uporabi burze, postoji niz crvene zastave trebali biste biti svjesni prije korištenja ove stranice za trgovinu kriptovalutama.

Jer ovo Poloniex recenzija je upozoravajuća priča, bit će drugačiji format od nekih ostalih razmjena recenzija na ovom web mjestu. Osim što bih vam dao “ključne informacije” o Poloniexu, želio bih odgovoriti i na niz nedoumica. Za one koji nedostaju vrijeme i samo tražite pouzdanu opciju za kupnju i prodaju kriptovaluta, neke od naših preporučenih opcija možete pogledati ovdje.

Obuhvaćen ovom recenzijom:

 • Sažetak pregleda
 • Poloniex Review: Ključne informacije

  Korisnička podrška za Poloniex

  Iako problemi s Poloniexom mogu doseći i dalje od slabe korisničke podrške, samo mi je ovo bilo dovoljno da osobno prestanem koristiti burzu.

  Loša korisnička podrška ogroman je problem za kriptovalute u cjelini. Ako ste pročitali druge recenzije na CoinCentralu, velika je vjerojatnost da ste to već čuli mnogo puta. Uz to, važno mi je reći da problemi korisničke podrške Poloniexa idu daleko dublje od većine.

  Korisnici Poloniexa imali su problema s korisničkom podrškom koji su trajali tjednima ili čak mjesecima da bi se riješili.

  • Drugi korisnici Reddita komentiraju u niti tvrdeći da imaju slične probleme:
 • Korisnik Reddita PuffinFluff tvrdi da su predstavnici Poloniexa čak tvrdili “Možda će trebati 10 dana do 3 mjeseca da se to riješi.”
 • Korisnik Reddita kailuakona11 tvrdi da nema odgovora više od 3 tjedna.
 • Korisnik Reddita nervotrep4ik “52 dana i nema rješenja”
 • Korisnik Reddita ugtarmas “Moj račun Poloniex“ hakiran ”je prije mjesec dana. Drže mojih 70.000 američkih dolara i neće odgovoriti NI NA JEDAN zahtjev za podršku “.
 • Jasno je da je ova razina korisničke podrške neprihvatljiva od tvrtke koja drži milijune ili možda milijarde dolara kriptovalute korisnika.

  Pitanja povlačenja

  U mnogim od gore navedenih problema s korisničkom podrškom, korisnici Poloniexa raspitivali su se o problemima povlačenja koji su imali na burzi.

  Neki korisnici imaju iskusna povlačenja „koja čekaju odobrenje“ dulje vrijeme, unatoč tome što se čini da su njihovi računi u dobrom stanju.

  Čak i ako novi račun može povući sredstva, možda će biti teško povećati ograničenja za podizanje novca iznad 2000 USD dnevno.

  Ako upotrebljavate Poloniex, mogli biste završiti s neprerađenim povlačenjem i jednomjesečnim vremenima čekanja od korisničke podrške.

  Uvjeti korištenja mijenjaju se

  1. kolovoza 2017. Poloniex je izvršio promjene u njihovi “Uvjeti korištenja” da zabrinuo mnoge korisnike. Iako su brige nekih korisnika nakon toga ublažene Poloniexova službena izjava o Bitcoin Cashu, još uvijek postoji niz zanimljivih promjena. To je rečeno, mislim da je većina ovih promjena bila prijeko potrebna ažuriranja koja bi trebala imati svaka tvrtka u industriji.

  Izjava o odricanju odgovornosti: Ja nisam pravnik i bilo kakvo tumačenje sljedećih “Uvjeta korištenja” ne smije se smatrati pravnim savjetom.

  Nedostatak ažuriranja Uvjeta korištenja

  Kada sam istraživao njihove prošle “Uvjete korištenja”, nešto mi je vrlo brzo zapelo za oko. Koristiti “Wayback Machine” omogućio archive.org, zadnje uređivanje Uvjeta korištenja tvrtke Poloniex bilo je 8. kolovoza 2015. Wayback Machine pokazao je da je to slučaj u snimci od 19. lipnja 2017..

  Iako ovo NIJE nužno razlog za zabrinutost, ovo mi se učinilo neobičnim. Poloniex, tvrtka u brzorastućoj industriji, sa pravno okruženjem koje se stalno mijenja, gotovo dvije godine nije ažurirala svoje uvjete korištenja. Za usporedbu, konkurenti Coinbase i Gemini u ovo su vrijeme izvršili niz ažuriranja na svojim stranicama pravnih uvjeta.

  1. kolovoza 2017. Poloniex „Uvjeti korištenja“ Istaknuti događaji

  Korisnik Reddita NLNico pokušao je sažeti mnoge promjene 1. kolovoza na Bitcoin Markets SubReddit:

  • “Nema usluga ljudima iz New Hampshirea, New Yorka, Washingtona
  • Vaš komentar na društvenim mrežama o Poloniexu sada je jedino vlasništvo Poloniexa. [Odjeljak 13]
  • Nećete: Koristiti web alat za indeksiranje ili sličnu tehniku ​​za pristup našim Uslugama ili za izdvajanje podataka”[Odjeljak 14]
  • .. nećete koristiti ovu web stranicu za bilo kakve ilegalne aktivnosti, uključujući, ali ne ograničavajući se na ilegalno kockanje, pranje novca, prijevaru, ucjenu, iznudu, otkup podataka ili financiranje terorizma ili druge nasilne aktivnosti.”[Odjeljak 1]
  • Nalozi za zaustavljanje možda se neće izvršiti. [Odjeljak 6]
  • Naglašava da je trgovanje rizično i da ste odgovorni za poštivanje važećeg zakona. [Odjeljak 5]
  • Poloniex ne dopušta korisnicima da zamjenjuju tokene za novac”[Odjeljak 2]
  • Dodan je odjeljak “svojstvo bez zahtjeva” [Odjeljak 29]
  • Više informacija o “arbitraži” [Odjeljak 23. i druga područja Uvjeta korištenja]
  • Promjena adrese [Odjeljak 8. Čini se da je ovo samo promjena mjesta prijavljivanja kršenja autorskih prava.]
  • Ispravci pogrešaka u kucanju
  • “Snježna oluja” dodaje se kao izgovor za prekid [Odjeljak 27]
  • itd. itd. itd.
  • Za cjelovitu usporedbu upotrijebite archive.org i text-compare.com.
  • Nisam pročitao sav novi tekst, zato napravite vlastitu usporedbu. “

  Sažetak komentara NLNica

  Većina gore navedenih promjena čini se prilično jednostavnim i razumnim iz razmjene kriptovaluta. Mnogi konkurenti Poloniexa imaju slične formulacije u svojim uvjetima korištenja / uvjetima pružanja usluge / korisničkom ugovoru. Međutim, s obzirom na lošu korisničku podršku i povjerenje zajednice u Poloniex, Mislim da biste trebali znati barem nekoliko dijelova njihovih Uvjeta korištenja:

  • Odričete se svog prava iznijeti Poloniex na sud zbog mnogih problema koji se mogu pojaviti tijekom korištenja njihove usluge. Umjesto toga, ta će se pitanja rješavati arbitražom. [Odjeljak 23]
  • Odričete se prava na sudjelovanje u tužbama za kolektivne tužbe ili arbitražama u cijeloj klasi. [Odjeljak 23]
  • Poloniex može deaktivirati vaš račun ako sumnja da vi ili drugi koristite vaš račun za nezakonite aktivnosti. Međutim, moći ćete dopustiti prijenos svojih “žetona” tijekom 90 dana nakon deaktiviranja ili otkazivanja računa, osim ako to nije zabranjeno zakonom ili valjanom sudskom naredbom ili sudskim nalogom. [Odjeljak 17]
  • S obzirom na to da neki korisnici nisu mogli pristupiti korisničkoj podršci već 90 dana, ovo bi mogao predstavljati problem ako vas pogrešno optuže za upotrebu vašeg računa za nezakonite aktivnosti.
 • “Postavljanje nepredviđenih naloga, kao što su” stop-loss “ili” stop-limit “, neće nužno ograničiti vaše gubitke na predviđene iznose, jer tržišni uvjeti mogu onemogućiti izvršenje takvih naloga.” [Odjeljak 6]
 • “Ako Poloniex ne može vratiti vaše žetone na račun treće strane za vas nakon razdoblja neaktivnosti, Poloniex može prijaviti i ustupiti tokene odgovarajućoj vladinoj agenciji u skladu s primjenjivim zakonima o zavarivanju ili vlasništvu.” [Odjeljak 29]
 • Još jedan korisnik Reddita, Iza TheGreenDoor, komentirao je:

  “Provjeri odjeljak 16.

  ‘Poloniex ne posjeduje niti kontrolira niti jedan osnovni softver putem kojeg se formiraju blockchain mreže i stvaraju i trguju tokeni. Općenito, osnovni softver za blockchain mreže obično je otvoren izvor, tako da ga svatko može koristiti, kopirati, mijenjati i distribuirati. Korištenjem Usluga prihvaćate i slažete se (i) da Poloniex nije odgovoran za rad osnovnog softvera i mreža koje podržavaju Tokene i da Poloniex ne jamči funkcionalnost, sigurnost ili dostupnost takvog softvera i mreža; i (ii) da su temeljni protokoli podložni naglim promjenama u operativnim pravilima (a / k / a “Forks”) i da takve Forks mogu bitno utjecati na vrijednost, funkciju i / ili čak na ime Tokena koje pohranjujete na svom računu. U slučaju Forka, slažete se da Poloniex može privremeno obustaviti Usluge (sa ili bez prethodne najave) i da Poloniex može, po vlastitom nahođenju, (a) konfigurirati ili rekonfigurirati svoje sustave ili (b) odlučiti da u potpunosti podržati (ili prestati podržavati) mrežu Forked, pod uvjetom da ćete imati priliku povući tokene na barem jednoj od postojećih osnovnih mreža. Prihvaćate i slažete se da Poloniex ne preuzima apsolutno nikakvu odgovornost u vezi s bilo kojim temeljnim softverskim protokolima, bilo Forked ili ne. ‘

  Činjenica da su ga morali dodati prije BCH vilice čini mogućnost da im se dodaju BCH salda izgleda prilično mračno. “

  Sažetak komentara BeHindTheGreenDoor

  Kao što je gore spomenuto, to je u početku dovodilo do zabrinutosti korisnika da neće dobiti Bitcoin Cash nakon vilice, što je većina razmjena počašćena. Te su zabrinutosti ublažene nakon Poloniex je napravio službeno Bitcoin Cash Update, najavljujući da će korisnicima odobriti Bitcoin Cash.

  Iako će Bitcoin Cash biti dodijeljen, čini se da će im ovaj dodatak Poloniexovim “Uvjetima upotrebe” omogućiti da ne podržavaju buduće vilice za kriptovalute ako tako odluče..

  Često postavljana pitanja o Poloniexu

  Ako nakon čitanja gornjeg upozorenja i dalje želite znati kako koristiti Poloniex, evo nekoliko odgovora na često postavljana pitanja o razmjeni.

  Kako položiti USD ili druge fiat valute na Poloniex?

  Poloniex ne podržava depozite, isplate niti trgovanje u bilo kojoj fiat valuti (USD, EUR, GBP, itd.). Oni su a razmjena samo kriptovaluta. Ako se nadate da ćete kupiti kriptovalutu s fiat valutom, pogledajte naš popis najboljih opcija.

  Kako kupiti na Poloniexu?

  Da biste kupili kriptovalute na Poloniexu, već morate imati drugu kriptovalutu koju oni podržavaju.

  Položite svoju kriptovalutu klikom na Saldo > Depoziti & Povlačenja. Pronađite novčanik u koji želite položiti, a zatim pošaljite svoju kriptovalutu na tu adresu.

  polog na poloniex

  Nakon što vaš depozit dođe na vaš račun, idite na stranicu razmjene. Ovdje možete trgovati raznim kriptovalutama za Bitcoin, Ethereum, Monero ili USDT.

  Pronađite par s kojim želite trgovati na desnoj strani stranice razmjene. Zatim možete postaviti cijenu kupnje, iznos koji želite kupiti, a zatim poslati narudžbu. Vaša će se narudžba ispuniti samo ako su drugi korisnici Poloniexa spremni prodati svoju kriptovalutu po cijeni koju ste poslali

  kako kupiti na poloniexu

  Koje su naknade za Poloniex?

  Naknade za trgovanje obično su ispod, 25%. Više informacija možete vidjeti na njihovom web mjestu ovdje.

  Ne postoje naknade za polog, iako se naknade za povlačenje razlikuju ovisno o kriptovaluti koju podižete. Te naknade za povlačenje naplaćuje mreža kriptovaluta, a ne Poloniex.

  Poloniex Sažetak pregleda

  U vrijeme kada sam koristio Poloniex, osobno nikad nisam imao problema s razmjenom. Ipak, rašireni problemi pokrenuti na forumima i od prijatelja bili su mi dovoljni da povučem svoja sredstva i koristim različite web stranice.

  Ako tražite web mjesto vrlo slično Poloniexu, umjesto toga preporučio bih upotrebu Bittrexa. Ako samo tražite jednostavan način za kupnju prve kriptovalute, preporučio bih Coinbase ili neku drugu opciju s ovog popisa.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map