Pregled Edge novčanika

Rub, nedavno preimenovan iz Airbitz, je dobavljač softverskih novčanika sa sjedištem u San Diegu, CA. Tvrtka je osnovana 2013. godine i zauzela je jedinstven pristup sigurnosti vaših sredstava i privatnih podataka. Umjesto da se usredotočite na treće strane radi sigurnosti na strani poslužitelja, Edge vam daje kontrolu pružajući jednostavan sigurnosni sloj na vrhu dijelova proizvoda na strani klijenta (okrenuti prema korisniku).

Novčanik Edge još uvijek je u beta verziji ali pokrenut će se s podrškom za:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Cash
 • Augur REP
 • Krila
 • Matryx

Osim toga, Edge je razvio modularnu arhitekturu koja im omogućuje rad s bilo kojim blockchainom ili tokenom. Da bi novi novčić bio dostupan u novčaniku, programer iz tima novčića treba samo pružiti podršku putem jednostavnog dodatka koji Edge pruža.

Edge novčanik

Novčanik Edge također integrira s Shapeshiftom omogućujući vam jednostavnu izmjenu podržanih kovanica bez potrebe slanja sredstava na burzu.

Ovaj pregled novčanika Edge napravljen je kako bi vam pomogao da shvatite koje ponude nudi Edge novčanik, neku povijest tvrtke i odgovara li vašim potrebama ili ne.

Što ljudi govore?

Budući da je novi Edge novčanik još uvijek u beta verziji, žiri ne odlučuje hoće li biti omiljeni u zajednici. Međutim, Airbitz novčanik na tržištu je već nekoliko godina, dobiva stotine recenzija. Sigurno je pretpostaviti da će ove recenzije biti primjenjive na novčanik v2.0 (Edge) nakon što se pojave na tržištu.

Dobro: Airbitz ima prosjek ocjena s 4 zvjezdice (od 5) na nekoliko platformi za pregled poput CryptoCompare i Google Play pohraniti. Mnogi kupci pohvalljuju novčanik na njegovom izravnom sučelju i preporučuju ga svima onima koji imaju Bitcoin. Iskusni korisnici vole da se novčanik usredotoči na sigurnost, privatnost i decentralizaciju – temeljna načela kretanja kriptovaluta.

Loše: Ironično, većina prigovora na Airbitz odnosi se na postupak sigurnosti i identifikacije. Neki se korisnici osjećaju nelagodno zbog količine informacija koje im trebaju pružiti za kupnju Bitcoina putem aplikacije, dok su drugi izrazili razočaranje što im nije dopušteno kupovati zbog svog zemljopisnog položaja. Kao američka tvrtka sa sjedištem mogu samo pretpostaviti da su ove mjere predostrožnosti u skladu s pravilima protiv pranja novca (AML) i transfera novca.

Airbitz je besplatan za preuzimanje i korištenje. Jedine naknade koje plaćate su naknade za rudarstvo radi slanja sredstava iz novčanika.

Kako to radi?

Airbitz je više od samo novčanika, a isto možemo očekivati ​​i od Edgea. Osim slanja i primanja sredstava, novčanik možete koristiti i za:

 • Prijavite se u decentralizirane aplikacije (dapps)
 • Kupnja bitcoina
 • Potrošite Bitcoin

Uz Edge možete koristiti svoj novčanik za provjeriti autentičnost u dappsu Kao Krila i Augur koji koriste Edge Security SDK. Da biste se potvrdili, sve što trebate je skenirati crtični kod koji ste dobili od aplikacije. Odatle možete pristupiti i prenijeti ista sredstva koja biste obično držali u svom Edge novčaniku.

Edge crtični kod za prijavu

Imate 3 mogućnosti za kupnju Bitcoina u Airbitz novčaniku:

 1. Glidera za američke bankovne račune
 2. Bit za europske bankovne račune
 3. LibertyX za gotovinske kupnje u SAD-u

Airbitz se udružio s tim tvrtkama i vodi vas do njihovog sučelja za obavljanje kupnji. Ako naiđete na probleme s kupnjom Bitcoina, trebali biste se obratiti odgovarajućoj tvrtki, a ne Airbitz / Edge podršci.

Airbitz Kupi bitcoin

Airbitz se također udružio s tvrtkom Kartica za kovanice Inc.. i Bitrefill pružiti načine trošenja Bitcoina na aplikaciju novčanika. Možeš potrošite svoj Bitcoin na Target i Starbucks i primiti popusti do 20% svaki put kad kupujete. Ovo je lijepa pogodnost koja donosi dodatnu vrijednost držanju kripto valute omogućavajući vam jednostavno trošenje na popularnim mjestima.

Airbitz novčanik

Airbitz / Edge je dostupno samo na iOS i Android uređajima, a tvrtka je izjavila da ne planiraju provoditi a web sučelje. Ovo vas želi dodatno zaštititi od napada računa koji su najčešći u infrastrukturi web stranica. Neki to mogu smatrati negativnim, ali mislim da je posvećenost tvrtke sigurnosti vašeg računa, čak i na štetu neke funkcionalnosti, respektabilna.

Mogu li vjerovati tim momcima?

Edge novčanik izrađen je na decentraliziran način koji to osigurava nijedna treća strana nema pristup na vaša sredstva ili podatke o računu. Ni sam Edge nema pristup tim informacijama.

Umjesto toga, vaši se privatni ključevi, javne adrese i povijest transakcija kreiraju lokalno na vašem uređaju. Ti se podaci zatim šifriraju i pohranjuju na peer-to-peer cloud poslužiteljima.

Čak i ako tvrtka prestane postojati ili njihovi poslužitelji ne rade, moći ćete pristupiti svojim sredstvima. To dodaje važan sloj povjerenja u industriji u kojoj tvrtke i burze ponekad mogu nestati u zraku uzimajući svoja sredstva sa sobom.

Kako podrška?

Korisnička podrška za ovaj novčanik je izvanredna. Dok sam čitao recenzije u trgovini Google Play, primijetio sam da postoji odgovor nekoga iz tvrtke za svakog korisnika koji traži pomoć. Odgovor nije sadržavao samo odgovarajuće informacije, već i e-poštu za kontakt ako je kupac još uvijek imao problema.

Web stranica Airbitza također ima popis često postavljanih pitanja koji pokrivaju uobičajena pitanja poput oporavka računa i rješavanja problema s novčanikom. Mnogi su recenzenti izvijestili da je tim za korisničku podršku neprestano koristan i reagira na karte za podršku e-poštom koje su poslali.

Što ja mislim?

Ako ste pročitali moje prethodne recenzije novčanika, znate da sam naivčina za jednostavan dizajn i jednostavno korisničko iskustvo. Airbitz / Edge ima intuitivno sučelje koje nije zastrašujuće za kripto početnika dok još uvijek pruža vrhunska sigurnost i funkcionalnost. To je smrtonosna kombinacija.

Iz onoga što sam vidio, izgleda kao da će Edge Wallet pružiti još bolje iskustvo od trenutnog kolege iz Airbitza. Moji podaci za kontakt već su na popisu za beta registraciju i radujem se što ću vidjeti sve što nudi novi Edge novčanik.