LocalBitcoins postoji od 2012. godine, povezujući kupce i prodavače bitcoina na otvorenom, peer-to-peer tržištu. Puno je razloga da preporučite lokalne bitkoine kao sigurnu i jednostavnu platformu za trgovanje. U ovom Pregledu lokalnih bitkoina objasnit ću što mi se sviđa kod lokalnih bitkoina i kako možete imati koristi od upotrebe platforme.

Ključni podaci o lokalnim bitcoinima

Prije nego što uđemo u pregled, najvažnija je stvar o korištenju lokalnih bitcoina dobra uporaba prosudbi. Lokalni Bitcoin nije razmjena u tradicionalnom smislu. Ne unosite podatke o svom bankovnom računu i ne kupujete Bitcoin. Umjesto toga, Lokalni bitkoini su mjesto na kojem možete upoznati druge ljude zainteresirane za kupnju i prodaju bitkoina. Kao takvi, trebali biste biti oprezni pri odabiru trgovaca s kojima ćete obaviti transakciju. Iako lokalni bitkoini imaju na snazi ​​mjere kako bi osigurali da vas ne otmu, podnošenje žalbe može biti frustrirajuće i dugotrajno.

Po čemu se lokalni bitcoini razlikuju od ostalih razmjena

Kao što sam gore nagovijestio, Lokalni bitkoini razlikuju se od ostalih razmjena jer to nije trgovačka razmjena. Kada otvorite račun na glavnim burzama kao što su Coinbase, Kraken ili Bitstamp, povezujete svoj bankovni račun izravno s njihovom trgovinskom platformom za financiranje vaših naredbi za kupnju i prodaju. U zamjenu za olakšavanje vašeg poslovanja, ove burze naplaćuju naknade za transakcije.

Lokalni bitkoini su različiti. Recimo da želite kupiti nešto Bitcoina na lokalnim Bitcoinima. Prvo stvorite račun i novčanik na Lokalnim bitcoinima, ali podatke o svom bankovnom računu ne povezujete izravno s Lokalnim Bitcoinima. Umjesto toga, tražite druge korisnike koji imaju Bitcoin i žele vam ih prodati.

opcije kupnje

Kad nađete korisnika koji nudi prodaju Bitcoina po tečaju i uvjetima koji vam se sviđaju, poručite mu da pregovara o transakciji. Tada ćete pronaći način da platite osobi. Za internetske trgovine možete koristiti depozit u gotovini putem banke, PayPala (primjenjuju se naknade) ili drugog načina prijenosa gotovine. Ili se u nekim slučajevima možete osobno sastati i dati osobi gotovinu u zamjenu za Bitcoin, pa otuda i naziv Local Bitcoins.

Nakon što platite, Bitcoini se puštaju u vaš lokalni Bitcoins novčanik, a odatle ih možete premjestiti u svoj osobni novčanik.

Kako izbjeći prevare na lokalnim bitcoinima

Od Lokalni bitkoini je peer-to-peer razmjena, vaše su transakcije pouzdane jednako kao i osoba s druge strane posla. Lokalni Bitcoini drže sve Bitcoine u escrowu kada plaćate putem interneta, pa ako uspijete dokazati da ste ih platili, Bitcoin će vam biti pušteni. Međutim, prilično je lako izbjeći podnošenje žalbe ako slijedite nekoliko jednostavnih mjera predostrožnosti prilikom provjere trgovaca s kojima poslujete..

Kad razmišljate o obavljanju trgovine, kliknite korisničko ime trgovca da biste vidjeli više informacija o njihovoj povijesti trgovanja …

primjer trgovca

Volim tražiti sljedeće kriterije kada ocjenjujem trgovca:

  1. Jesu li trgovali više od 50 BTC-a?
  2. Jesu li obavili više od 100 obrta?
  3. Imaju li ocjenu povratne informacije od 97% ili više?
  4. Jesu li na lokalnim bitcoinima više od godinu dana?
  5. Jesu li provjerili svoje podatke s lokalnim bitcoinima?
  6. Ima li 20 ili više korisnika “povjerenja” ovom trgovcu?

Ako su odgovori na tih šest pitanja “da”, onda ste vjerojatno dobro poslovali. Kao što možete vidjeti na gornjem primjeru snimke zaslona, ​​korisnik CeruleanShine zadovoljava sve moje kriterije za pouzdanog trgovca. Bilo bi mi ugodno provesti transakciju s ovom osobom.

Naravno, kao novi korisnik na Lokalnim bitcoinima, također morate izgraditi svoju reputaciju. Ponekad to može značiti obavljanje manjih transakcija s manje uglednim trgovcima kako biste stvorili svoje brojanje trgovina i rezultate povratnih informacija. Preporučujem da ove prve transakcije držite ispod 200 USD, pa ako nešto pođe po zlu, niste na udici za previše novca.

Za sve internetske trgovine, lokalni bitkoini pružaju escrow zaštitu. Prodavatelj postavlja Bitcoine na escrow račun Lokalnih Bitcoina (plus prodavatelj mora dodati 1% kao naknadu za transakciju Lokalnih Bitcoina). Zatim ćete uplatu poslati prodavaču i označiti transakciju kao “plaćenu”. Kad prodavatelj primi uplatu, pustit će iznos depozita. Ako prodavač pokuša pobjeći s vašim novcem, možete podnijeti žalbu Lokalnim bitcoinima, zajedno s dokazom o uplati, i oni će vam pustiti escrow.

Gdje možete koristiti lokalne bitkoine?

Kao peer-to-peer razmjena, Local Bitcoins je dizajniran da bude decentraliziran i upotrebljiv s bilo kojeg mjesta. Budući da možete plaćati gotovinom i ne trebate koristiti banke, sve dok u vašem području postoje drugi korisnici, možete kupovati i prodavati pomoću Lokalnih bitcoina gotovo bilo gdje u svijetu. Dvije su velike iznimke; Lokalni bitcoini nisu dostupni u Njemačkoj ili državi New York zbog propisa.

Koliko možete kupiti i kako plaćate?

Lokalni Bitcoin ne nameće ograničenja na transakcije. Slobodno možete odlučiti koliko ste spremni trgovati. Ako prodajete, možete postaviti i vlastite cijene. Općenito, ugledni prodavači moći će izdati nekoliko dolara više po tečaju od manje iskusnih.

Lokalni Bitcoin nudi svojim trgovcima više od 50 načina mogućeg plaćanja. Korisnici se mogu složiti da kupuju Bitcoin koristeći bilo što, od iTunes poklon kartica do gotovine poslane poštom. Sve dok se vi i trgovac dogovorite oko načina prijenosa gotovine, možete plaćati kako želite.

Localbitcoins načini plaćanja

Ako prodajete Bitcoin za gotovinu na Lokalnim Bitcoinima, ima smisla zahtijevati vrstu transakcije koju je teško poništiti. Iz tog su razloga popularni gotovinski depoziti, novčane uplate i devizne doznake. Ako dopustite nekome da plaća kreditnom karticom putem Paypala, ta osoba može kupiti Bitcoin od vas, a zatim osporiti transakciju kod izdavatelja kreditne kartice, ostavljajući vam bez novca. Budući da su mnogi korisnici lokalnih Bitcoin-a anonimni, može biti teško ili čak nemoguće ući u trag nekome tko povuče takvu shemu.

Naknade za trgovanje na lokalnim bitcoinima

Lokalni Bitcoin ne naplaćuje nikakve naknade kupcima na platformi. Zapravo, lokalni Bitcoin ne obrađuje nijednu gotovinsku transakciju, jer se sve ponude usmjeravaju izravno izravno u ravnopravne. Za prodavače, lokalni bitkoini uzimaju naknadu od 1% za svaku transakciju. Ova se naknada dodaje iznosu koji prodavatelj stavlja u depozit s lokalnim bitcoinima kao dio postupka dogovora. Neki će prodavači prenijeti ovu naknadu od 1% na kupca u obliku marže na tečaj Bitcoin.

Sigurnost i privatnost lokalnih bitcoina

Mnogi trgovci u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama koji imaju zakone protiv pranja novca tražit će da im pošaljete dokaz o identitetu prije nego što pristanu na dogovor. Ovo je dio prakse koja se naziva Upoznajte svog kupca (KYC), a u Sjedinjenim Državama zakon zahtijeva za trgovce koji prodaju vrijednosne papire. Ako želite zadržati svoju anonimnost, obično možete pronaći druge trgovce koji su spremni izvršavati poslove bez provjere identiteta.

Opći pregled lokalne platforme za trgovanje bitcoinima

Nadam se da ste uživali u ovome Lokalni bitkoini pregledajte i smatrate korisnim. Sve u svemu, lokalni bitkoini su uspostavljena platforma i većinom su to siguran i jeftin način trgovanja bitcoinima. Sve dok dobro prosuđujete kad odabirete s kim ćete se baviti, lokalni bitcoini mogu biti izvrsna platforma za sve vaše potrebe trgovanja. Preporučujem kao jednostavan način za početak investiranja u Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me