Binance jedna je od najpopularnijih, ako ne i najpopularnijih kripto-kripto-razmjenskih platformi trenutno. Od pokretanja 2017. godine, brzo je stekao ugled u blockchain zajednici zahvaljujući raznolikosti ponuda kovanica i ludo niskim naknadama za trgovanje. Ali je li to pravo za vas?

U ovom Binanceovom pregledu preći ćemo na:

Binance ključne informacije

Kako radi

Dvije su opcije za trgovanje platformama na Binanceu: Osnovno i Napredno. Kao što imena impliciraju, osnovni prikaz ima sve što je potrebno za obavljanje jednostavnih trgovina, dok je napredni prikaz za naprednije trgovce. Nema puno razlika između dva pogleda, osim što je u naprednom prikazu moguće izvršiti detaljniju tehničku analizu.

Vodič za osnovni prikaz

Kao početniku, možda ćete čak i osnovni prikaz smatrati prilično složenim. Jasno je da Binance nije stvoren za slučajnog investitora.

Glavna nadzorna ploča ima nekoliko grafikona i grafikona, uključujući i knjige narudžbi, svijećnjak, kao i povijest trgovine trgovinskog para koji gledate. Tu je i dubinska tablica narudžbi koju možete pregledati na zasebnoj kartici s grafikona svijećnjaka.

Da biste započeli trgovanje, prvo morate financirati svoj račun. Da biste to učinili, kliknite vezu Depoziti na kartici Sredstva.

Gumb za depozit

Gumb za depozite

Na stranici Depoziti odaberite koju kriptovalutu želite financirati na svoj račun. Binance vam daje adresu javnog novčanika za slanje sredstava. Preporučujemo da svoj račun financirate pomoću bilo kojeg Bitcoin ili Ethereum jer su to dva novčića s najviše trgovačkih parova. To vam daje veću fleksibilnost prilikom trgovanja.

Binance polog Ethereum

Položite Ethereum

Nakon što vaš račun ima sredstava, možete započeti s ulaganjem. Vratite se na nadzornu ploču razmjene klikom na Osnovno ispod kartice Razmjena u gornjem lijevom kutu.

Osnovni gumb Binance Exchange

Osnovni gumb

Na Binance, može napraviti limitirane, tržišne i stop-limit narudžbe. Prije toga, platforma je podržavala samo limitirane i tržišne narudžbe. Dakle, možete očekivati ​​da će tim s vremenom dodati naprednije vrste narudžbi.

Binance Exchange Osnovne opcije trgovanja

Mogućnosti trgovanja na burzi

Napredni prikaz

Binance Exchange sučelje za napredni prikaz

Napredno sučelje Exchange View

Osim nešto drugačijeg izgleda, napredni prikaz Binance exchange identičan je osnovnom prikazu s još nekoliko TA zvona i zvižduka. Uključuje Fibonaccijeve linije, pokretne prosjeke i sve između. Ako vaša strategija trgovanja uključuje znatnu količinu tehničke pomoći, napredni prikaz bit će vam matična baza.

Dodatne mogućnosti

Osim razmjene, Binance je u posljednjih godinu dana implementirao brojne druge značajke i alate. Tu je Akademija Binance koji sadrže obrazovni sadržaj na blockchainu, Binance Info pružajući vam statistiku tržišta i ICO recenzije, Binance Labs, inkubator za startupe i Launchpad za pokretanje tokena.

Naknade za trgovanje

Za slučajnog investitora (<100 BTC 30-dnevni volumen), Binance naplaćuje stan 0,1% naknade za svaku trgovinu, niže od prosjeka u industriji. Ako plaćate vlastitim tokenom (BNB), trenutno dobivate 25% popusta na naknadu za trgovanje – spuštajući je na 0,075%.

Ako ste trgovac velikom količinom (>= 100 BTC 30-dnevni volumen) koji drži najmanje 50 BNB, dobit ćete još veće popuste. Naknade slijede a raspored naknada za trgovanje to se određuje prema opsegu trgovanja, statusu proizvođača / preuzimatelja i plaćate li naknadu u BNB-u. Naknade se kreću od 0,015% do 0,100%.

Naknade za povlačenje razlikuju se ovisno o kriptovaluti, ali obično su na visokoj strani.

Dostupne kriptovalute

Binance ima širok izbor novčića s uparivanjem Bitcoin, Ethereum, Binance Coin i Tether. Neki od dostupnih novčića su:

 • Ark
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • IOTA (Binance je jedna od jedinih burzi na kojoj možete kupiti IOTA-u)
 • Litecoin
 • Neo
 • OmiseGo
 • Preko 100 novčića

Mnogi investitori vole Binance jer nude kovanice poput IOTA-e i Waltonchaina koje često nisu na listi na mnogim drugim burzama.

Ograničenja prijenosa

Binance strogo je razmjena kripto valuta, tako da svoj račun ne možete financirati fiat valutom.

Možete položiti samo sredstva za kriptovalute, ali postoji nema ograničenja na iznos koji možete uplatiti. Također nema naknade ni za jedan od vaših depozita.

Iznos koji možete podići svaki dan određuje se prema razini provjere. Bez podnošenja bilo kakvih pojedinosti o potvrdi, postavljeni ste na 1. razinu i možete se povući do 2 BTC vrijedi kriptovalute dnevno.

Da biste se klasificirali kao razina 2, morate omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti ili Google autentifikator. Nakon toga trebate navesti podatke za potrebe KYC-a, uključujući:

 • Ime
 • Prezime
 • Adresa
 • ID fotografije

Uz potvrdu razine 2, svoj dnevni ograničenje povlačenja povećava se na 100 BTC. Ako želite povući više od ovog iznosa u jednom danu, trebate kontaktirati tim za korisničku podršku.

Povjerenje tvrtke

Binance je izrasla u jednu od najpouzdanijih burzi u industriji. Tvrtka se podigla okolo 15 milijuna dolara na ICO-u u srpnju 2017. i odmah je stekao 20.000 registriranih korisnika u sklopu povišice. Od tada je platforma narasla za više od devet milijuna korisnika i očekuje da će u 2018. donijeti blizu milijardu dolara profita.

Changpeng Zhao, izvršni direktor tvrtke Binance, ima tvrtku impresivan životopis s dugogodišnjim iskustvom u kriptovalutama. Bio je voditelj razvoja u Blockchainu, suosnivač i glavni direktor tvrtke OKCoin te osnivač i izvršni direktor tvrtke BijieTech prije rada na Binanceu.

Osiguranje fonda

Iako na web mjestu nedostaju točni detalji o tome kako Binance čuva sredstva, tvrtka je uvijek iznova dokazala da su vaši novčići u dobrim rukama.

Početkom 2018. platforma se našla pod napadom krađe identiteta i API-ja u kojem su lopovi počeli razmjenjivati ​​novčiće korisnika za Viacoin (VIA) bez njihovog pristanka. Kako je cijena Viacoina rasla zbog povećane potražnje, napadači su prodali svoju VIA opskrbu kako bi ostvarili značajnu zaradu. Čim je Binanceov tim shvatio zlonamjerno ponašanje, onemogućio je povlačenje novca i zamrznuo pogođena sredstva. Nakon neke istrage uspjeli su identificirati zlonamjerne strane, dobiti ukradene kovanice i vratiti novac odgovarajućim ljudima.

Tim za sigurnost i podršku tvrtke Binance izvrsno radi na održavanju korisnika redovnim događanjima putem njihovih službenika Twitter račun.

Upozorenje!

Prevaranti se lažno predstavljaju kao službeni Binance računi i tweetuju kako bi tražili pologe na određene adrese u zamjenu za darove.

Ako to učinite, izgubit ćete svoje tokene!

Binance nikada neće tražiti da iz bilo kojeg razloga pošaljete kovanice direktno na bilo koju adresu.

– Binance (@binance) 12. veljače 2018

Korisnička podrška

Binance je značajno poboljšao područje korisničke podrške u posljednjih godinu dana. Uključuje a popis često postavljanih pitanja pokriva sve, od polaganja kovanica do sprečavanja phishing napada, kao i prostor za važne najave.

I razmjena i web stranica za podršku dostupni su na brojnim jezicima, uključujući engleski, španjolski, talijanski i kineski

Ako ne možete pronaći ono što tražite na mreži, možete poslati kartu za podršku putem mrežni obrazac i dobiti odgovor putem e-pošte.

Zaključak

S niskim naknadama za trgovanje, raznim dostupnim kriptovalutama i ugodnim iskustvom trgovanja, nije ni čudo Binance se učvrstio kao dominantna sila u industriji kripto razmjene. Platforma je brzo postala omiljena među početnicima i naprednim trgovcima. Sve dok Binance nastavlja raditi stvari koje je činio da bi stekao svoju zvjezdanu reputaciju, vrijedi pokušati.