Ako lovite neke dragulje s niskom tržišnom kapitalizacijom, vjerojatno ćete naletjeti na Cryptopia tijekom pretraživanja. Što ovu razmjenu nedostaje u upotrebljivosti, nadoknađuje ogroman broj kriptovaluta koje ima na raspolaganju.

Cryptopia često navodi projekte kad su još uvijek premali da bi ih se moglo uvrstiti na veliku burzu poput Binancea. Ulaganje u ove male novčiće može biti vrlo rizično, ali pronalazak pravog mogao bi značiti upečatljivo zlato.

U ovom Cryptopia pregledu pokrivat ćemo:

Ključne informacije o kriptopiji

Kako radi

Kriptopija je čisto a kripto-kripto-razmjena. To znači da ga ne možete koristiti za kupnju kovanica s fiat valutama poput USD. Umjesto toga, morat ćete nabaviti BTC, USDT, NZDT, LTC ili DOGE i prenijeti ih na svoj račun Cryptopia da biste započeli trgovanje.

Nadzorna ploča razmjene malo je pretrpana. Prikazuje popis svih tržišta koja se mogu pretraživati, kao i sažetak tržišta za svako tržište od 24 sata. Uz to, prikazuje najviše tržište prema količini trgovanja za svaku valutu.

Da biste započeli trgovanje, kliknite odgovarajuću karticu trgovačkog para u gornjem lijevom boku i potražite novčić kojim želite trgovati.

Nadzorna ploča Cryptopia Exchange

Cryptopia ima standardno sučelje za razmjenu. Sadrži graf koji vam omogućuje lako prebacivanje između svijećnjaka za cijenu i količinu, knjigu narudžbi / dubinsku tablicu i tablicu distribucije.

Sučelje Cryptopia Exchange

Funkcije kupnje / prodaje nisu tako intuitivne kao na drugim burzama, ali svejedno ih nije previše teško koristiti. Iako paneli za kupnju / prodaju ne uključuju opcije za tržišne ili ograničene narudžbe, možete kliknuti postojeću narudžbu u knjigama da biste automatski popunili svoju narudžbu. Napredne opcije poput trgovanja maržom i polugom nisu uključene.

Naknade za trgovanje

Struktura naknade za Cryptopia je jednostavna. Naknade za zamjenu a Naknada od 0,2% na svaku trgovinu. Ovo je na donjem kraju naknada za trgovanje na burzi.

Za isplate, naknade Cryptopije razlikuju se ovisno o novčiću. Naknu za povlačenje za svaki novčić možete pogledati na Stranica CoinInfo u odjeljku “Postavke”.

Nema naknade za polog.

Dostupne kriptovalute

Jedno od glavnih izvlačenja Cryptopije je ogroman broj kovanica koje ima na raspolaganju za trgovanje. Razmjena podržava stotine kripto valuta u trgovanju parovima s BTC, USDT, NZDT, LTC i DOGE.

Bez obzira kojim novčićem želite trgovati, vjerojatno ćete ga pronaći na Cryptopia.

Ograničenja prijenosa

Nema ograničenja na iznos koji možete uplatiti.

Međutim, Cryptopia ograničava iznos koji možete podići na temelju vašeg nivoa potvrde. Razine i traženi podaci su sljedeći:

 • Razina 1: E-pošta
 • Dnevno ograničenje povlačenja: 5000 USD NZD
 • Razina 2: Puno ime, rođendan, adresa, fotografija osobne iskaznice i fotografija na kojoj posjedujete osobnu iskaznicu

  • Dnevno ograničenje povlačenja: 50.000 USD NZD
  • Razina 3: Obratite se korisničkoj podršci

   • Dnevno ograničenje povlačenja: >50.000 USD NZD
   • Povjerenje tvrtke

    Cryptopia je nekoć bila preferirana razmjena za investitore koji su željeli kupiti relativno nepoznate kovanice. Međutim, čini se da se to nedavno promijenilo.

    Brojni su korisnici počeli prijavljivati ​​probleme s uplatama, kao i povlačenja sredstava. Čini se da se prijenosi zamrzavaju ili se nikad ne prikazuju, a korisnička podrška sporo reagira na bilo kakve probleme.

    Ako cijenite povjerenje tvrtke u odnosu na druge čimbenike, Cryptopia možda nije za vas.

    Osiguranje fonda

    Na web mjestu Cryptopia nedostaju značajni sigurnosni podaci. Nejasno je kako spremaju sredstva i koliki je postotak u internetskoj (vrućoj) pohrani u odnosu na izvanmrežnu (hladnu) pohranu. Pozitivno je što platforma uključuje dvofaktorsku autentifikaciju kada se prijavite i trgujete.

    Još jednom, ako vam je sigurnost prioritet, možda ćete htjeti potražiti negdje drugdje.

    Korisnička podrška

    Kao što je ranije spomenuto, nekoliko trgovaca izvijestilo je da sporo, bez ikakvih odgovora, ima tim za podršku kupcima Cryptopia.

    Ako vam nije potrebna nikakva interakcija s korisničkom podrškom, ipak biste mogli imati pozitivno iskustvo. Platforma ima dubinu odjeljak za pomoć koji uključuje solidan popis često postavljanih pitanja i detaljne upute o tome kako izvesti mnoge zadatke na razmjeni.

    Zaključak

    Svrha Cryptopije je jasna: razmjena radi trgovanja malom tržišnom kapitalizacijom i manje poznatim kriptovalutama. Njegova je sigurnost relativno nepoznata, nedostaje korisnička podrška, ali odabir kovanica vrhunski je u klasi.

    Ako želite ulagati samo u neke od najboljih kriptovaluta, trebali biste izbjegavati ovu razmjenu. Međutim, ako tražite dijamante u grubim crtama, Cryptopia je vjerojatno vaš najbolji ulog. Ponekad morate riskirati da uzmete biskvit.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me