ShapeShift je uspostavljena platforma za razmjenu kriptovaluta koja je u funkciji od 2015. Cilj joj je brzo i jednostavno prebacivanje između digitalne imovine.

Razmjena odgovara redovnim korisnicima kriptovaluta kojima je potreban prijenos novca između Bitcoina, Ethereuma i drugih altcoina. Iako je usluga jednostavna za upotrebu, prvi put kupci ne mogu koristiti ShapeShift s fiat valutom. To je jednostavno način za premještanje sredstava između različitih kriptovaluta. Na primjer, možda ćete htjeti koristiti Bitcoin za kupnju nekog Litecoina, tako da možete posjetiti ShapeShift i neprimjetno razmijeniti dva.

(Ako tražite način za kupnju kriptovaluta koristeći Fiat valutu, pogledajte ovaj popis razmjena)

ShapeShift pregled: ključne informacije

ShapeShift nudi izuzetno povoljnu uslugu bez potrebe za otvaranjem računa ili čak davanjem e-pošte. Ovo je stvarno korisno ako želite brzo i anonimno razmijeniti kripto. Još uvijek postoje problemi s kojima se tvrtka suočava s izvješćima o nesretnim kupcima koji su ili izgubili novac ili su im neočekivano naplaćene visoke naknade.

Pregled ShapeShift

ShapeShift želi postojati kao sastavni dio blockchain ekosustava omogućavajući ljudima i aplikacijama neometano kretanje između različitih kripto valuta. Ako ste investitor koji želi proširiti svoj portfelj altcoina, to je brzi način za kupnju gotovo bilo kojeg altcoina od Litecoina do Zcash-a.

Shapeshift valuta

Ako želite sudjelovati u predstojećem ICO-u, ali trebate Eter, a ne Bitcoin, možete koristiti ShapeShift za promjenu sredstava. Ili možda želite razbiti svoj Bitcoin u drugu valutu poput Litecoina?

ShapeShift je švicarska tvrtka koja pruža usluge razmjene za korisnike širom svijeta. Ne koriste fiat valute, što znači da im nisu potrebne banke ili depoziti u određenim zemljama, to omogućava korisnicima da izvrše svoje razmjene bez obzira na granice ili mjesto.

Ako trgujete kriptovalutom, onda ste spremni. Usluga je jedna od anonimnijih opcija, bez potrebe za otvaranjem računa, provjerom ili čak ostavljanjem adrese e-pošte.

Shapeshift Transact

ShapeShift također nudi svoj API koji korisnicima omogućuje stvaranje prilagođenog softvera za pristup i korištenje njihove razmjene.

Javno mišljenje

Čini se da postoje različita razmišljanja stvarnih korisnika ShapeShifta. Kao i svaka tvrtka koja drži vaša sredstva, povjerenje je važno posebno s velikim iznosima. Ne trebate račun ili prijavu što ga čini brzim i jednostavnim. Također se može osjećati da imate malo interakcije da biste izgradili povjerenje u ShapeShift prije polaganja novca. Zbog toga je oslanjanje na drugo pozitivno javno mnijenje vrlo važno.

Pozitivno: Kao što je gore spomenuto, gotovo trenutno možete mahati čarobnim štapićem i svoj Bitcoin pretvoriti u Litecoin, praktično iz bilo kojeg razloga zbog kojeg biste to trebali učiniti. Ako mijenjate na pravi način, naknade mogu biti prilično niske. Postoji mnogo recenzija s 5 zvjezdica koje navode kako je usluga jednostavna i učinkovita.

Negativno: Web je prepun osude razmjene ShapeShift. Jednostavno Google pretraživanje ostavit će vas pomalo užasnutima zbog nekih korisničkih iskustava. Mnogi tvrde da su u potpunosti izgubili sredstva ili da ih bockaju skriveni tečajevi. Nažalost, korisnici izvještavaju da kovanice nestaju nakon neuspjelih transakcija s malim ili nikakvim odgovorom ShapeShifta.

Za sve jednostavne ponude ShapeShifta prilično je uznemirujuće pročitati toliko loših iskustava.

Je li ShapeShift siguran?

Iako su mnogi ljudi koristili ShapeShift, nedostatak sigurnosti mogao bi izazvati nekoliko zabrinutosti. Na korisnikovoj strani nema sigurnosti koju treba gnjaviti, nema lozinki ili provjere.

Iako postoji sigurnosni bonus zbog ne držanja računa i vrućih novčanika na razmjeni za hakere koji napadaju, čini se da postoji velika zabuna oko toga gdje sredstva idu nakon što se polože kod ShapeShift-a, posebno tijekom neuspjele transakcije.

Jednom položen ShapeShift kontrolira vaša sredstva putem razmjene i morate vjerovati njihovom sigurnosnom protokolu. Kao “brza” razmjena to znači da nema izvanmrežne pohrane, već vruće novčanike.

Također je došlo do ozloglašenog hakiranja ShapeShifta 2016. godine gdje su sredstva u ukupnom iznosu od oko 200 tisuća dolara razgrabljena tijekom dva tjedna. Kao što biste očekivali, web stranica je isključena iz mreže i obnovljena sigurnost, iako se nadam da to znači da su naučili na svojim pogreškama i da im je sigurnost postavila kao glavni prioritet, i dalje je teško zanemariti činjenice.

Čini se da izvršni direktor Erik Voorhees pokušava ponuditi iskreno objašnjenje onoga što se dogodilo. Napad je sveden na neimenovanog zaposlenika koji je izdao tvrtku i krenuo u pražnjenje Bitcoin novčanika. Gubici su bili prilično značajni, iako ShapeShift tvrdi da nikada nisu dotaknuta sredstva kupaca.

Naknade za trgovanje ShapeShiftom

Tvrtka je potpuno unaprijed obaviještena o naknadama za naplatu koje se razlikuju ovisno o valuti koju kupujete. Svakako provjerite stopu koju ćete plaćati za odabrane valute jer se one mogu razlikovati ovisno o naknadama za rudare za svaki blockchain.

Evo prekida kako izgledaju neke naknade:

BCH Naknada za rudar bitcoin gotovine: 0,0002 BCH
BTC Naknada za bitcoin rudare: 0,0025 BTC
DOGE Naknada za rudar Dogecoin: 2,0 DOGE
ETH Naknada za rudar etera: 0,001 ETH
I slično Naknada za Ether Classic Miner: 0,01 ETC
LTC Naknada za Litecoin rudar: 0,001 LTC
XMR Monero naknada za rudare: 0,02 XMR
XRP Naknada za valovit rudar: 0,5 XRP
ZEC Naknada za Zcash rudar: 0,0001 ZEC

Da biste vidjeli potpunu raščlambu njihovih naknada za trgovanje, Pogledaj ovo.

Poput fiat valute, važno je uzeti u obzir ponuđeni tečaj jer će razmjena ovdje vjerojatno imati maržu. Naravno, nema naknade za polog i podizanje, ako usluga radi glatko, trebali biste se osjećati kao da jednostavno šaljete kriptovalute iz jednog novčanika u drugi.

Korisnička podrška

Korisnička podrška može biti mješovita torba na ShapeShift-u, kao i mnoge razmjene. Kad stvari krenu dobro, slijede blistave kritike i niggles se vrlo brzo riješe. S druge strane, kad stvari ne idu dobro, čini se da je vrlo teško dobiti odgovor iz tvrtke. To može biti prilično bijesno, pogotovo kada pokušavate pronaći novac!

Stranica s kontaktima na web mjestu ostavlja mnogo želja, nedostaje adresa ili telefonski broj za pričvršćivanje ShapeShift-a.

podnijeti zahtjev

Ako se krećete kroz područje podrške web mjesta, i dalje ćete ostati bez odgovora na neka jednostavna pitanja.

Konačne misli – Sažetak pregleda ShapeShift Exchangea

Mjenjanje oblika izgleda pružiti vam jednostavan način prijenosa između gotovo bilo koje kriptovalute. I na prvi pogled, može biti brzo i učinkovito kada se nađete u pogrešnoj valuti, ali još uvijek ima puno frustracija za korisnika.

Podrška za preko 50 altcoina vrlo je atraktivna za one koji žele s lakoćom stvarno proširiti svoj digitalni portfelj. Nema potrebe za integriranjem bilo kojeg lokaliziranog bankarstva jer se sve temelji na kripto-tehnologiji i drži vas u potpunosti u decentraliziranim blockchainima.

Anonimnost se čuva prilikom korištenja usluge, što je u redu kada nema zastoja.

(Pogledajte čitav naš popis razmjena kriptovaluta)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me