Ključne informacije o razmjeni Robinhooda

Robinhood (tradicionalni) stekao je ogromnu popularnost zahvaljujući svom maslacem glatkom sučelju i mogućnostima besplatnog trgovanja. Sad kad je platforma pokrenula kripto trgovinu, možda se pitate pruža li još uvijek isto iskustvo. Hajde da vidimo.

Korisničko sučelje i mobilna aplikacija

U usporedbi s većinom burzi, trgovačko sučelje na Robinhood Crypto prilično je osnovno. Za one koji su novi u kriptovaluti, ovo bi se moglo smatrati pozitivnim. Za trgovce koji žele koristiti naprednija sučelja (tj. Svijećnjake, knjige narudžbi u stvarnom vremenu itd.), Robinhood vjerojatno neće biti najbolja opcija za vas. Međutim, činjenica da ova razmjena nudi pristup fiat trgovanju čini je primamljivom opcijom.

Robinhood Crypto nema vlastitu namjensku aplikaciju. Umjesto toga, morat ćete preuzeti uobičajenu aplikaciju Robinhood za iOS ili Android. Cool stvar u vezi s ovom aplikacijom je što je možete koristiti i za ulaganje na druga tržišta (tj. Dionice i ETF-ove). Mnogim ljudima Robinhood nudi praktičniju opciju od upotrebe više platformi za upravljanje raznim ulaganjima, imovinom itd.

Recenzije mobilnih aplikacija u cjelini su prilično pozitivne. Na Google Playu Robinhood ima 4,6 zvjezdice s 80.595 recenzija. Na iTunesu ima 4,8 zvjezdica s preko 628 200 recenzija. Također je rangirana kao 14. najpopularnija aplikacija u kategoriji Financije na iTunesu.

BTC sučelje za cijene na Robinhood Crypto (web)

Robinhood Crypto ima jednostavno korisničko sučelje.

Opcije trgovanja i dostupnost

Dostupne kriptovalute na Robinhoodu uključuju:

  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Bitcoin SV (BSV)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Ethereum (ETH)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Litecoin (LTC).

U usporedbi s većinom kripto burzi, broj dostupnih kovanica je prilično ograničen. Iako trenutno nije dostupan za trgovanje na burzi, Robinhood također podržava podatke o tržištu u stvarnom vremenu za deset dodatnih kripto-datoteka. Tu se ubrajaju Bitcoin Gold (BTG), Crtica (DASH), Lisk (LSK), Monero (XMR), NEO (NEO), OmiseGO (OMG), Qtum (QTUM), Ripple (XRP), Stellar (XLM) i Zcash ( ZEC). Moguće je da bi se oni mogli dodati na popis zamjenjivih kriptova na Robinhood Crypto u nekom trenutku u budućnosti.

Jedno od najvećih ograničenja trenutnih opcija trgovanja je nedostatak stabilnog novca. Kada trguju altcoinima na drugoj burzi, a zatim prebacuju sredstva na Robinhood kako bi ih unovčili, to bi nekim trgovcima moglo predstavljati prepreku. U osnovi, ako želite pretvoriti kripto u fiat, trebali biste biti svjesni koliko vremena treba da sredstva stignu na vaš Robinhood Crypto račun i potencijalnih kolebanja cijena u tom vremenskom razdoblju.

Robinhood Crypto dostupan je samo u Sjedinjenim Državama, od ožujka 2019. To uključuje 37 država i Washington D.C. Robinhood isključuje državljane preostalih 13 država iz prijave. Iako ovo može obeshrabriti mnoge korisnike, važno je napomenuti da Robinhood aktivno radi na proširenju svoje geografske dostupnosti. Jasno je da je na ovom planu postignut veliki napredak. Primjerice, kada je razmjena prvi put pokrenuta 2018. godine, bila je dostupna samo u pet država. Možete pronaći ažurirani popis dostupnih država ovdje.

Karta dostupnosti Robinhooda

Od ožujka 2019. Robinhood Crypto dostupan je u 37 država i Washingtonu.

Sigurnost: Je li Robinhood Crypto siguran?

U usporedbi s drugim uslugama koje nudi ova tvrtka, fondovi za kriptovalute nisu toliko sigurni. Na primjer, Robinhood osigurava dionice u vrijednosti do 500 000 USD. U međuvremenu, tvrtka ne osigurava kripto fondove. Ako je netko u mogućnosti pristupiti vašem računu i ukrasti novčana sredstva, nemate mogućnost jednostavno prijaviti ovu situaciju tvrtki i primiti povrat.

Slično ostalim centraliziranim razmjenama poput Coinbasea, s Robinhoodom zapravo ne posjedujete svoje novčiće ili privatne ključeve. Mnogi ovo smatraju najvećim problemom s Robinhoodom. Uz to, ne možete prenijeti kripto sa svog računa u novčanik izvan Robinhooda bez daljnjih koraka provjere.

Sve u svemu, Robinhood nikada nije pretrpio hakanje širokog opsega niti jedne svoje usluge. Ipak, korisnici su prijavili hakiranje pojedinačnih računa na različitim platformama društvenih medija. Ako odlučite koristiti Robinhood Crypto, postoji nekoliko različitih načina na koje možete poboljšati sigurnost svog računa. Na primjer, u mobilnoj aplikaciji možete omogućiti Touch ID ili Face ID. Također možete dodati prilagođeni PIN kôd ili uključiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Robinhood naknade, ograničenja trgovanja, vremena čekanja na odobrenje

Od ožujka 2019. Robinhood Crypto (kao i druge opcije trgovanja s Robinhoodom) tvrdi da nema nula naknada, provizija ili skrivenih troškova. Međutim, “Robinhood Crypto User Agreement” na 19 stranica naizgled proturječi ovoj izjavi. Postoji odjeljak pod naslovom “Rabati i prijenos naknada” za koji neki kažu da bi se mogao protumačiti kao način da berza stavi naknade u cijenu trgovine. Na primjer, mjenjačnica može ponuditi cijene više od prosjeka na tržištu za određene kovanice. Iako to možda nije slučaj, vjerojatno je dobra ideja usporediti cjenovne bodove u stvarnom vremenu s drugim burzama prije trgovanja.

Robinhood ograničava pologe i isplate na 50.000 USD dnevno. Također ima zahtjeve za čekanjem za povlačenje sredstava s vašeg računa. To se odnosi na sredstva koja prenosite na svoj račun, kao i na sredstva kojima trgujete na Robinhood Crypto burzi.

Odobrenje može potrajati nekoliko dana (ili duže) ako je potrebna dodatna dokumentacija za dovršetak provjere računa. Nakon što Robinhood Crypto odobri vašu potvrdu, možete odmah povezati svoj bankovni račun i uplatiti do 1.000 američkih dolara. Obično treba četiri do pet dana da se polog očisti s računa u SAD-u.

Iskustvo korisničke službe

Postoji nekoliko mogućnosti za kontaktiranje Robinhoodovog tima za korisničku podršku. Na primjer, imaju namjenski Twitter račun za pitanja kupaca. Možete ih kontaktirati i putem e-pošte: [e-pošta zaštićena] Glavna zamjerka zajednička većini negativnih recenzija je ta što korisnici dobivaju odgovore “kopiraj, zalijepi” koji ne moraju nužno odgovoriti na zabrinutost kupca.

Čak i ako je to slučaj, ocjene korisničke podrške izgledaju uglavnom pozitivne. Ipak, većina dosadašnjih recenzija kupaca odnosi se na druge usluge koje nudi tvrtka i nisu specifične za kripto trgovanje. To je razumljivo, pogotovo s obzirom na to da je kriptovaluta i noviji i geografski ograničeniji dio poslovnog modela Robinhooda.

Zaključak

Što se tiče mogućnosti trgovanja, Robinhood još uvijek mora prijeći dugačak put prije nego što se može smatrati glavnim konkurentom među kripto burzama. Činjenica da podržava jednostavan način za mnoge u SAD-u da trguju koristeći fiat znači da će vjerojatno i dalje dobivati ​​na snazi ​​tamo gdje je to dostupno. Nulta naknada, uspostavljena baza korisnika za druge usluge Robinhood i zamah pre lansiranja 2018. pomažu u povećanju broja potencijalnih korisnika za ovu razmjenu. Međutim, neka pitanja poput vlasništva nad fondovima i ograničene zemljopisne dostupnosti vjerojatno će se trebati riješiti dugoročno.