Računi za kamate na kriptovalute i programi pozajmljivanja trenutno su bijes u blockchain prostoru. Zamjenjujući pohlepne posrednike, ove tvrtke omogućavaju kamatne račune kriptovaluta i posudbe s niskim naknadama koje kriptovalutu koriste kao kolateral.

Pritom mogu ponuditi veće kamatne stope na štedne račune i stope zajma koje su općenito niže od tradicionalnih alternativa. Platforme kao što su Celzijusa su znatno porasli jer omogućuju korisnicima da ostvare značajan pasivan prihod na vašim kripto imanjima, posebno u usporedbi s kamatnim stopama na štedni račun na temelju fiat-a.

Trenutno je jedna od najpopularnijih platformi za pozajmljivanje kriptovaluta Celzijeva mreža. U ovom pregledu pokrivamo sve što trebate znati o platformi, tako da možete donijeti utemeljenu odluku o tome je li prikladna za vas. Prolazimo preko:

Također možete uhvatiti naš najnoviji intervju s osnivačem Alexom Mashinskyem.

Što je Celzijeva mreža?

Celsius Network aplikacija je za kriptoposudbu dostupna na Android i iOS uređaji.

Slično stavljanju novca na štedni račun, čuvanjem sredstava kriptovaluta u Celzijusu svaki tjedan zarađujete kamate na svojim imanjima. Pretpostavka je relativno jednostavna:

  1. Kriptovalutu položite u aplikaciju Celsius.
  2. Tvrtka tada ta sredstva posuđuje stanovništvu i institucionalnim zajmoprimcima.
  3. Svakog ponedjeljka primate uplatu od prihoda koji Celsius ostvaruje od tih zajmova i drugih aktivnosti. Ekipa Celzijusa može se pohvaliti rostvarivanje 80% prihoda tvrtke korisnicima.

Funkcionalnost aplikacije ipak se širi daleko više od jednostavnih plaćanja kamata.

S druge strane kredita, zajmovi su dostupni i putem Celzija. Stavljajući kriptovalutu kao zalog, možete je izvaditi gotovinski (ili stablecoin) zajmovi u nizu različitih pojmova. Za razliku od većine tradicionalnih usluga zajma, Celzijusovi zajmovi ne zahtijevaju provjeru kreditne sposobnosti i obično vam daju odobrenje za nekoliko minuta.

Usporedba kamatnih stopa (Izvor: Celzijus)

Iako Celsiusova mreža nije novčanik, ona sama po sebi uključuje mogućnost slanja i primanja podržane kriptovalute putem CelPay. CelPay ne naplaćuje nikakve naknade za transakcije i omogućuje vam slanje kripto veze putem veze, poruke ili izravno unutar aplikacije.

Je li Celsiusova mreža sigurna za upotrebu?

Da, Celsiusova mreža je sigurna za vašu upotrebu.

Tvrtku su 2017. godine osnovali Alex Mashinsky (izvršni direktor) i Daniel Leon (predsjednik osnivač i glavni izvršni direktor). Mashinsky je značajan po svom radu koji je pružio uslugu mobitela i besplatni WiFi u podzemne željeznice New Yorka, omogućio WiFI na američkim letovima i stvorio Voice over IP (VoIP). A Leon je ostvario karijeru kao socijalni poduzetnik, služeći kao čelnik u nekoliko organizacija, uključujući Atlis Labs, Beyon3D i GroundLink.

Do danas, Celzijeva mreža podržava over 101.000 korisnika širom svijeta koji sadrže preko 730 milijuna dolara imovine. Uz to, platforma je gotovo olakšala 5,5 milijardi USD u obliku zajma (oko 8,2 milijarde USD u današnjim BTC cijenama). Tvrtka je uplatila kamate u iznosu od 12 milijuna dolara,

Međutim, valja imati na umu da je Celzijeva mreža a skrbnička platforma novčanika. Dakle, tvrtka zadržava kontrolu nad ključevima za svaki vaš novčanik s kriptovalutama. Iako ta činjenica za većinu ljudi ne bi trebala predstavljati prekid dogovora, bitno je znati.

Možete li zaraditi novac putem Celzijeve mreže?

Celsiusova mreža pruža vam priliku da ostvarite pasivni prihod na svojim holdingima kriptovaluta, ali postoji nekoliko informacija kojih biste trebali biti svjesni.

Primarni način zarade putem Celzijeve mreže je primanje plaćanja kamata na svojim imanjima. Da biste sudjelovali, jednostavno deponirate kriptovalutu u Celzijev novčanik. Nakon što to učinite, svaki ćete ponedjeljak zarađivati ​​uplate kamata u svoj novčanik. Možete odabrati želite li primati ova plaćanja u sličnoj vrsti ili u CEL-u (Celzijev izvorni token).

Kamatne stope Celzijeve mreže

Celsius Network nudi konkurentne APR-ove za nekoliko kriptovaluta.

Osim tradicionalnog kripto interesa, Celsius Network također uključuje priliku za zaradu kamata na zlatu. Umjesto stvarnog zlata, Celzijus koristi XAUt i ERC-20 žeton sa zlatnom podlogom.

Godišnje kamatne stope razlikuju se tjedno, kao i od novčića do novčića. Međutim, čini se da su općenito u rasponu od 3,00% do 11,00%. Uz to, odabir primanja plaćanja kamata u CEL-u donijet će vam veći povrat. Treba napomenuti da “Zaradite u CEL-u” trenutno nije dostupan američkim korisnicima.

Važno upozorenje: Trenutno mreža Celsius ne osigurava osiguranje za vaše depozite. Dakle, ako tvrtka postane žrtva hakiranja, na primjer, postoji mogućnost da izgubite svoja sredstva.

Koje su kriptovalute dostupne na platformi?

Celzijeva mreža isplaćuje kamate za najrazličitije kriptovalute. Opcije uključuju (ali nisu ograničene na):

  • Celzijev token (CEL)
  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Mreškanje (XRP)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • EOS (EOS)
  • I puno stabilnih kovanica.

BTC, ETH, XRP, BCH, LTC i XLM također možete kupiti izravno u aplikaciji.

Aplikacija Celsius Network

Aplikacija Celsius podržava široku paletu kriptovaluta.

Kakva je korisnička podrška?

Web stranica Celzijeve mreže sadrži namjenski Centar za pomoć koja bi trebala odgovoriti na sva vaša pitanja. Uključuje često postavljana pitanja o depozitima, podizanju novca i sigurnosti, među nekoliko drugih tema.

Ako ne možete pronaći ono što tražite u centru za pomoć, imate i mogućnost podnošenja zahtjeva za pomoć u kojem će vas predstavnik Celzija kontaktirati putem e-pošte.

Trebate li koristiti Celzijevu mrežu?

Na kraju, odluka i odgovornost za pravilnu upotrebu Celzijeva mreža ovisi o vama i samo vi. U usporedbi s drugim platformama za kripto zajmove, Celsius nudi neke od najboljih kamatnih stopa u industriji – i deponentima i zajmoprimcima.

Popis Celzijevih stabilnih kovanih novca i njihovih APY. (Izvor: Celzijus)

Svaki imatelj kriptovaluta ima koristi od obilnih kamatnih stopa, pod uvjetom da je njihov iznos glavnice siguran. Zarada iznad 11% na stabilnim depozitima može biti nevjerojatno privlačna za svakog investitora, posebno u nesigurnim vremenima. Celsius predstavlja vođu svežnja kamatnih računa kriptovaluta i platnih platformi, kategorije s drugim legitimnim igračima, kao što je BlockFi.

Iako Celsius tehnički drži vaše kripto ključeve i nedostaju mu tradicionalna bankarska osiguranja na fiat štednim računima u kojima možete uživati, možete biti razumno sigurni da bi, uz dosad besprijekornu reputaciju osnivača tvrtke, vaša kriptovaluta trebala biti sigurna.

Ako tražite unbank sebe i odvojite svoj novac od tradicionalnog financijskog sustava, Celzijeva mreža je solidno mjesto za početak.

Rezultat CoinCentrala