Eximchain: Privatni pametni ugovori za financiranje lanca opskrbe

Eximchain se temelji na MIT-u tvrtka za razvoj softvera pomoću blockchaina za poboljšanje financiranja lanca opskrbe (SCF). SCF omogućuje investitorima da financiraju organizaciju tijekom cijelog procesa lanca opskrbe dajući im više obrtnog kapitala i operativnog novčanog toka kako bi povećali učinkovitost i smanjili rizik. Tvrtke koje su uspješno upravljale ovim novčanim tokom smanjile su zalihe do 30% što je dovelo do znatno nižih operativnih troškova.

Nažalost, kvalitetan SCF u povijesti je bilo teško implementirati. Lanci opskrbe veliki su, složeni procesi koji uključuju brojne strane širom svijeta. SCF se oslanja na koordinaciju i usklađene poticaje svih dijelova logističkog sustava.

Projekt koristi blockchain tehnologiju kako bi omogućio neprimjetnu integraciju SCF-a u sustave malih i srednjih poduzeća (MSP). Osim SCF-a, ova poduzeća mogu pratiti i izvor kako bi osigurali valjanost proizvoda, precizno upravljali zalihama i stvorili potpuno prilagođena rješenja s Eximchain SDK.

Eximchain sučelje

Ključni detalji Eximchaina

Ticker: EXC

Znak Tip: ERC20 do pokretanja Mainneta

ICO Znak Cijena: 1 EXC = ~ 0,33 USD

Prikupljanje sredstava Cilj: 20 000 000 USD

Ukupno Žetoni: 150 000 000

Dostupno za Znak Prodaja: 60.000.000 (40,0%)

Znati Vaša Kupac (KYC): Da

Prihvaća: ETH

Što je Eximchain?

Eximchain uključuje set alata koje tvrtke mogu koristiti za poboljšanje procesa opskrbnog lanca. Iako Pametni ugovori SCF-a su primarna ponuda projekta, blockchain platforma također pomaže u osiguranju kvalitete i praćenju zaliha.

Financije lanca opskrbe

Glavni fokus Eximchaina je na integraciji SCF-a. Sustav financijerima daje transparentan pogled na novčani tijek opskrbnog lanca kako bi mogli točnije prosuditi rizik ulaganja. Kao što je ranije spomenuto, lanci opskrbe složeni su, a poticaji jednog igrača možda se neće uskladiti s uspjehom cijelog ekosustava.

Da bi riješio ovu zagonetku, Eximchain provodi Višestrano dinamičko ugovaranje u svom SCF rješenju. Ovaj mehanizam ugovaranja koristi tehnike teorije igara kako bi osigurao da sve pridružene strane (kupci, prodavači, financijeri) djeluju na način koji podržava čitav sustav, a ne samo njihove pojedinačne silose.

Nabava i upravljanje zalihama

Pametni ugovori Eximchain također bilježe transakcije stavki između kupaca i prodavača na blockchainu. Budući da se evidencija nalazi na nepromjenjivoj knjizi, kupci mogu pratiti gdje je predmet bio sve do izvora i pouzdano znati da je točna.

Eximchainov blockchain također pruža dosljednu i preciznu knjigu zaliha. Svaki pojedinačni subjekt u opskrbnom lancu može pogledati zajedničke informacije i temeljiti svoj proces na njima.

Komplet za razvoj softvera (SDK)

The Eximchain SDK omogućuje tvrtkama da u potpunosti prilagode vlastita rješenja opskrbnog lanca. Iako je blockchain javan, koristi privatne pametne ugovore kako bi osigurao zaštitu vlastitih podataka i transakcijskih podataka.

Eximchain žeton (EXC)

Eximchain distribuira ERC20 tokene tijekom ICO-a, ali platforma će upotrijebiti izvorni token (EXC) nakon što bude objavljen. Kad postanu dostupni, morat ćete mijenjati svoje ERC20 tokene za izvorne EXC tokene, a u međuvremenu nećete moći trgovati ERC20 tokenima.

Vlasnici tokena koriste EXC za plaćanje mrežnih naknada, potvrđivanje promjena u državi i izvršavanje upravljanja. Eximchain se račvao Metoda konsenzusa utemeljena na glasovanju QuorumChaina i dodao nekoliko dodatnih pravila upravljanja. Slično Proof-of-Stake, Eximchain-ova metoda konsenzusa ne zahtijeva rudare. Umjesto toga, čvorovi na platformi glasuju za održavanje mrežnog konsenzusa i zaradu dodatnih EXC ulaganjem svojih sredstava.

Za razliku od Proof-of-Stake, čvorovi se mogu glasati izvan konsenzusnog mehanizma bez obzira na količinu EXC-a koju drže.

Prodaja žetona

Eximchain je postavio tvrdu granicu 20 milijuna dolara za njihov prodaja tokena. U to će vrijeme tim stvarati 150 milijuna tokena i podijeliti 60 milijuna (40%) sudionicima ICO-a. Tim će podijeliti ostatak žetona prema donjoj tablici.

Dodjela eximchain tokena

Natjecanje Eximchain

VeChain Thor i Waltonchain su dva najveća konkurenta Eximchaina u prostoru opskrbnog lanca. Oba su natjecatelja do sada zabilježila značajan rast ove godine i mogu se pohvaliti impresivnim partnerstvima.

Kako bi se razlikovali, Eximchain se prvo usredotočuje na financijsku stranu opskrbnih lanaca, dok se druga dva projekta vrte oko fizičkih proizvoda. U svakom slučaju, logistika je dovoljno velika industrija da bi sve tri mogle pronaći dovoljno prostora za rad.

Ostali potencijalni konkurenti uključuju Modum, Wabi i OriginTrail.

Eximchain tim

Hope Liu (izvršni direktor) i Can Kisagun (savjetnik) pokrenuli su Eximchain iz MIT Media Laba 2016. Juan Sebastian Huertas (CTO) pridružio se Tim ubrzo nakon toga. Od tada je tim osvojio nagradu Engine of Innovation na natjecanju Rice Business Plan i potpisao 9 pisama namjere (LOI) s raznim tvrtkama.

eximchain tim

Liu je voditelj laboratorija Sjevernoameričkog udruženja blokova i ima više od 6 godina iskustva u rukovanju prekograničnim transakcijama u UBS Asia. Kisagun je bio prvotni izvršni direktor Eximchaina prije nego što je prešao u zajedništvo s Enigmom. Huertas je počeo kodirati s 13 godina i stvorio je igru ​​kriptovaluta tijekom svoje mlađe godine na MIT-u.

Eximchain profesionalci

  • Ogromno tržište. Lanac opskrbe i logistika je tržište od više bilijuna dolara s uobičajeno navedenim ciljem kontinuiranog poboljšanja. Eximchain tehnologija savršeno se povezuje s tim ciljem.
  • Pametan tim. Većina članova tima su diplomci MIT-a s bogatim iskustvom u lancu opskrbe i blockchain tehnologiji.
  • Dokazana postignuća. Čak i bez glavne mreže, tim je osigurao LOI-ove, pobijedio na natjecanjima i sudjelovao u uglednom akceleratorskom programu, Plug and Play.

Eximchain Cons

  • Još nema proizvoda. Mainnet će biti dostupan tek Q2 / Q3 ove godine, 2018. Tim još uvijek mora puno dokazati ovim lansiranjem.
  • Neuravnotežena distribucija tokena. Samo 40% EXC tokena distribuira se ICO suradnicima. To je manje od većine ICO-a; međutim, tim dodjeljuje dodatnih 20% malim i srednjim poduzećima koja rano usvajaju na platformi. Uzimajući u obzir da su mala i srednja poduzeća primarni korisnici tokena, to bi se dugoročno moglo poboljšati.

Završne misli

Eximchain pokušava poboljšati procese opskrbnog lanca malih i srednjih poduzeća pružajući im robustan SDK za izgradnju vlastitih blockchain rješenja. Za razliku od ostalih projekata opskrbnog lanca, tim se prvo bavi problemima s financiranjem. Odatle će prijeći na upravljanje zalihama i potragu za artiklima.

Tim je ispunjen MIT-ovim diplomcima i savjetnicima s tonom iskustva u blockchain tehnologiji i procesima lanca opskrbe.

S toliko velikom industrijom koliko je logistika, ne bi iznenadilo da Eximchain sjajno posluje. Uspješno pokretanje mainneta i nastavak poslovnog razvoja trebali bi ove godine donijeti izvrsne rezultate za tim Eximchaina.

Dodatni Eximchain resursi

Srednji

Cvrkut

Github

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me