Binance vs Bitfinex

Binance vs Bitfinex: Obje su razmjene popularan izbor za aktivne trgovce koji trguju alternativnim kovanicama (altcoins). Oni su neprekidno u prvih pet burzi po količini trgovanja, a Binance je gotovo uvijek ispred Bitfinexa.

Razočaravajuće za stanovnike SAD-a, Bitfinex je ukinuo pružanje usluga Sjedinjenim Državama potkraj 2017. Iako se čini da je ovo ukidanje privremeno, nejasno je koliko će zapravo trajati.

Zaustavljanje usluga po strani, još uvijek je važno usporediti ove dominantne razmjene. U ovoj usporedbi razmjene Binance i Bitfinex, pokazat ćemo sve prednosti, nedostatke i pojedinosti svake od njih, tako da možete donijeti odluku koja je najbolja za vas.

Razgovarat ćemo o:

Ključne informacije o Binanceu i Bitfinexu

Metode financiranja

Binance je strogo razmjena kripto valuta – nema fiat na rampi. Iako možete položiti bilo koju podržanu kriptovalutu, trebali biste se držati Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, i Lanac. To su jedine kovanice na burzi kojima možete trgovati za druge kriptovalute.

Na Bitfinexu možete financirati svoj račun putem bankovne žice. Platforma podržava euro, japanski jen, funtu sterlinga i američki dolar. Također možete uplatiti sredstva za kriptovalutu.

Sučelje

Binance nudi dvije mogućnosti sučelja: Osnovno i Napredno. Ta su dva sloga zapravo usporediva po složenosti, ali napredni ima više alata na raspolaganju za tehničku analizu. Oba pogleda uključuju uobičajene grafikone i brojke koje biste pronašli na bilo kojoj uglednoj razmjeni.

Na Binanceu možete izvršiti tržišne, limitirane i stop-limit narudžbe.

binance sučelje

Sučelje Bitfinex znatno je složenije od Binancea. Ali, platforma također podržava naprednije trgovanje. Zajedno s tržišnim, limitiranim i drugim vrstama uvjetnih naloga, možete trgovina na marži također. Budući da ovo donosi potpuno novu razinu rizika na ionako nestabilno tržište, preporučujemo da trgujete na marži samo ako ste iskusni investitor.

bitfinex sučelje

Naknade za trgovanje

Imat ćete problema s pronalaskom zamjene s nižim naknadama od Binancea. Binance samo naplaćuje 0,10% po trgovini i smanjuje naknadu na pola ako plaćate Binance Coin (BNB).

Bitfinex koristi a raspored naknada za trgovanje koji izračunava naknade na temelju vaše povijesti trgovanja i jeste li proizvođač (dajete narudžbu u knjigama) ili primatelj (ispunjavate narudžbu iz knjiga) Naknade proizvođača variraju od besplatno do 0,10% dok se naknade za uzimatelje kreću od 0,10% do 0,20%. To je još uvijek nisko u usporedbi s većinom drugih burzi.

Dostupne kriptovalute

Iako Binance ima više dostupnih kripto valuta od Bitfinexa, vjerojatno ćete pronaći bilo koji novčić koji tražite na bilo kojoj platformi. Obje razmjene podržavaju:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Monero
 • NEO
 • OmiseGo
 • + mnogo više

Da biste vidjeli potpuni popis kriptovaluta koje svaka razmjena nudi, možete provjeriti ovdje za Binancea i ovdje za Bitfinex.

Ograničenja prijenosa

Binance nema ograničenje pologa. Međutim, vaše ograničenje povlačenja temelji se na vašoj razini potvrde. Bez potvrde ograničeni ste na 2 BTC dnevno. Nakon što predate potvrdu osobnog dokumenta, možete podići do 100 BTC svaki dan.

Bitfinex nije naveo ograničenja pologa ili isplate. Čini se da čak i bez provjere možete položiti i podići bilo koju količinu kriptovalute. To ipak ne vrijedi za fiat transfere.

Da biste položili / podigli fiat valutu, morate proći postupak potvrde Bitfinexa. Ovaj je postupak intenzivniji od koraka provjere na drugim platformama. Da biste se potvrdili, morate poslati mrežni obrazac i predati sljedeće podatke:

 • Dob
 • Adresa
 • Telefonski broj
 • Email adresa
 • Dva oblika državnih iskaznica
 • Izvod iz banke
 • Dokaz adrese

Ako vam je neugodno odricati se toliko informacija, vjerojatno ćete htjeti izbjeći upotrebu Bitfinexa za fiat trgovine.

Povjerenje tvrtke

Zajednica kriptovaluta Binance mnogo više cijeni od Bitfinexa.

Neki članovi zajednice oprezni su zbog povezanosti Bitfinexa s Tetherom i vjeruju da razmjena neetički ispisuje više stabilnog novčića kako bi riješila vlastita pitanja nesolventnosti. Ostali se trgovci također žale da minimalni iznosi za povlačenje nepravedno zadržavaju sredstva malih investitora zaključana na platformi. To je rečeno, puno ulagača ima pozitivnih iskustava koristeći burzu.

S druge strane, Binance je postao sjajna zvijezda razmjena kripto valuta. U roku od 6 mjeseci platforma je s ICO-a postala najveća svjetska burza. Binanceov tim nevjerojatno je transparentan na Twitteru, a korisnici rijetko prijavljuju bilo kakve probleme.

Izdavanje depozita bytecoin (BCN)

Zbog problema s mrežom Bytecoin (BCN), depoziti i isplate imaju velika kašnjenja. Projektni tim Bytecoin radi na rješavanju problema. Pripazite na nestabilnost cijena i trgujte oprezno.https://t.co/ZaUk3p2Wln pic.twitter.com/dhbAfd8naA

– Binance (@binance) 8. svibnja 2018

Osiguranje fonda

Bitfinex ima prednost kada je riječ o sigurnosnim protokolima, ali vaša sredstva su sigurna na obje razmjene.

Bitfinex drži samo 0,5% imovine kriptovaluta na mreži, a ostatak drži u hladnim novčanicima. Uz to, ovim hladnim novčanicima potrebno je ručno odobrenje višestrukih zaposlenika Bitfinexa da bi im se čak omogućio pristup. Tim također svakodnevno izrađuje sigurnosne kopije baze podataka, nadgleda sumnjivo ponašanje i omogućuje vam trenutno zamrzavanje računa ako mislite da je ugrožen.

Binance ne iznosi svoje sigurnosne politike na svojoj web stranici, ali bilo je nekoliko slučajeva u kojima je tim dokazao svoju predanost sigurnosti. Nedavno su neki korisnici Binancea postali žrtvom phishing / API napada. Jednom kada je tim uočio sumnjive trgovačke aktivnosti, zamrznuli su račune, vratili trgovanje i vratili sredstva natrag odgovarajućim korisnicima.

Korisnička podrška

Korisnička podrška na obje platforme približno je jednaka i jednaka je kao i ostatak industrije. Povećani opseg trgovanja i nove registracije ponekad uzrokuju kašnjenja u vremenu odgovora, ali inače su oba tima uglavnom korisna.

Binance i Bitfinex na svojim su web mjestima izdvojili odjeljke za često postavljana pitanja, ulaznice za podršku i općenita pitanja o trgovanju. Te odjeljke možete pronaći ovdje za Binancea i ovdje za Bitfinex.

Zaključak Binance vs Bitfinex

Ako ste stanovnik SAD-a, odluka je lagana – Binance je vaša jedina opcija.

Međutim, za sve ostale morate napraviti težak izbor. Trebali biste razmisliti Bitfinex ako imate iskustva s trgovanjem i želite izvoditi naprednije strategije trgovanja. Ako su vam povjerenje i / ili jednostavnost upotrebe glavni prioritet, pogledajte Binance.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me