Bittrex vs Bitfinex

Bittrex vs Bitfinex: Uobičajeno u usporedbi s Binanceom, Bittrex i Bitfinex solidne su burze za investitore koji sada imaju određeno trgovačko iskustvo..

Oni nude brojne trgovinske parove s niskim naknadama, što ih čini idealnim kandidatima ako želite ulagati u alternativne kovanice (altcoins). Iako su razmjene slične prirode, ipak imaju neke razlike zbog kojih ćete možda odabrati jednu od drugih.

U ovoj usporedbi Bittrex i Bitfinex zaranjamo u sve što trebate znati o svakoj razmjeni kako biste sa sigurnošću mogli odlučiti koja je za vas najprikladnija.

NAPOMENA: Bitfinex je nedavno uklonio pristup računima u Sjedinjenim Državama. Dakle, ako ste američki državljanin, nećete moći trgovati na platformi.

Istražit ćemo:

Bittrex vs Bitfinex Ključne informacije

Metode financiranja

Bittrex i Binance dijele iste metode za financiranje vašeg računa – žičani transferi i kriptovaluta.

Bankovni transferi na Bittrexu moraju biti veći od 100 000 USD, a možete ih koristiti samo za kupnju Bitcoina, Ethereuma ili Tethera. Možete položiti bilo koja kriptovaluta koje Bittrex podržava.

Za razliku od Bittrexa, Bitfinex nema minimum za devizne transfere. Kao i Bittrex, u mogućnosti ste uplatiti bilo koju kripto valutu koju razmjena podržava.

Sučelje

Sučelje za razmjenu Bittrexa mnogo je jednostavnije od onoga na Bitfinexu. Bittrex čisto postavlja grafikon svijećnjaka, dubinu glasnoće i naručuje knjige neposredno oko okvira za unos kako biste naručili.

Grafikoni sučelja Bittrex

I na Bittrexu možete izvršiti tržišne, limitirane i / ili uvjetne narudžbe.

Odjeljak za narudžbu Bittrex sučelja

Bitfinex također stavlja prethodno navedene karte trgovanja i informacije na istu stranicu na kojoj dajete narudžbe; međutim, izgled je zbrkaniji.

bitfinex sučelje

Uz redovito trgovanje tržišnim, limitiranim i drugim uvjetnim narudžbama, Bitfinex također nudi trgovanje maržom. Iako ova strategija trgovanja može biti unosna, ona također dolazi s više rizika. Trgovati na marži trebali biste samo ako ste iskusni trgovac.

Naknade za trgovanje

Bittrex naplaćuje stan 0,25% naknade na svim obrtima.

Bitfinex koristi a raspored naknada za trgovanje kako biste izračunali svoje naknade za svaku trgovinu. Da biste dobili ovu brojku, raspored koristi vašu povijest prometa u kombinaciji sa vašim statusom proizvođača / preuzimača. Kao proizvođač (stavljajući trgovinu na knjige), platit ćete između 0,00% do 0,10%. Dok ste primatelj (ispunjavate narudžbu iz knjiga), vaša je naknada između 0,10% do 0,20%.

Kao što vidite, naknade za Bitfinex uvijek su niže od naknada za Bittrex. Iako se možda ne čini puno, ova se razlika može zbrajati ako planirate trgovati velikim količinama.

Dostupne kriptovalute

Obje burze imaju stotine trgovačkih parova koji najvjerojatnije uključuju kriptovalute koje ste zainteresirani za razmjenu. To uključuje, ali nije ograničeno na:

 • Bitcoin
 • EOS
 • Ethereum
 • Golem
 • NEO
 • Tron
 • 0x

Možete pogledati cijeli popis podržanih trgovačkih parova ovdje za Bittrex i ovdje za Bitfinex.

Bitfinex ovdje dobiva mali vrh šešira jer nudi nekoliko više fiat (USD, EUR, JPY, GBP) trgovinskih parova od Bittrexa.

Ograničenja prijenosa

Ograničenja prijenosa Bittrexa stroža su od onih koja ćete pronaći na Bitfinexu.

Bittrex ne ograničava iznos koji možete uplatiti na razmjenu, ali morate podnijeti potvrdu da biste povukli bilo koji od svojih sredstava. Dnevna ograničenja povlačenja povezana sa svakom razinom provjere su:

 • Nema provjere: 0 BTC
 • Osnovna provjera: ~ 0,4 BTC
 • Provjera osobne iskaznice (bez 2FA): 1 BTC
 • Provjera osobne iskaznice (s 2FA): 100 BTC

Bitfinex ne navodi ograničenja pologa ili isplate za kripto i fiat, ali oni imaju neke zahtjeve za provjeru u vezi s fiat prijenosima. Da biste prenijeli bilo koji fiat, morate osigurati:

 • Email adresa
 • Telefonski broj
 • Adresa
 • Dokaz adrese
 • Dob
 • Izvod iz banke
 • Dva oblika državne isprave

To je znatno više informacija nego što većina razmjena traži tijekom postupka provjere identifikacije.

Povjerenje tvrtke

Bittrex ima nešto bolju reputaciju od Bitfinexa u blockchain zajednici.

Budući da se Bittrexom upravlja iz Seattla, platforma se mora pridržavati (ponekad i pretjerano strogih) pravila i propisa Sjedinjenih Država. Iako je Bittrex morao nakratko zaustaviti prijave novih korisnika nakon što je doživio ogroman rast krajem 2017. godine, platforma se sada vratila u punoj snazi ​​s elegantnom nadogradnjom korisničkog sučelja.

Pitajte nekoliko trgovaca i vjerojatno ćete čuti kombinaciju mišljenja o Bitfinexu. Brojni korisnici nisu imali problema s platformom, ali nekoliko uobičajenih prigovora često se pojavljuje na površini. Neki članovi zajednice vjeruju da Bitfinex ilegalno tiska Tether kako bi riješio vlastita pitanja nesolventnosti. Međutim, to tek treba dokazati. Ostali trgovci također su izvijestili da minimalni iznos potreban za povlačenje s platforme nepravedno zarobljava sredstva manjih ulagača.

Ako vam je povjerenje važan čimbenik, Bittrex je možda bolji izbor.

Osiguranje fonda

Vaša sredstva su sigurna (ako ne i sigurnija) na ovim razmjenama kao i na bilo kojoj drugoj platformi.

Tim koji stoji iza Bittrexa ima dugogodišnje iskustvo u cyber sigurnosti. Koriste elastični višestepeni novčanik kako bi osigurali većinu sredstava korisnika izvan mreže. Povrh toga, ispekli su dvofaktorsku autentifikaciju u svaki važan korak trgovinskog procesa.

Bitfinex ocrtava velik dio njihovih sigurnosne prakse na njihovoj web stranici. Oni drže 99,5% sredstava platforme offline u višenamjenskom novčaniku. Također svakodnevno izrađuju sigurnosne kopije baze podataka burze i pomno prate sve sumnjive trgovačke aktivnosti.

Korisnička podrška

Obje su razmjene mučile spore reakcije zbog timova za korisničku podršku, ali čini se da su to preokrenuli.

Bittrex je napravio a pismena obveza riješiti točno to pitanje. Na platformi se danas nalazi robusno web mjesto za korisničku podršku s jednostavnim sustavom izdavanja karata i brojnim često postavljanim pitanjima.

Bitfinex također ima poseban odjeljak za korisničku podršku s uobičajenim pitanjima / odgovorima i područjem za podnošenje bilo kakvih problema.

Bittrex vs Bitfinex Zaključak

Bittrex i Bitfinex toliko su slični da možda još uvijek imate problema s donošenjem odluke.

Ako cijenite povjerenje i / ili jednostavnost zajednice, Bittrex mogla bi biti bolja opcija (iako to dolazi po višoj cijeni). Ako planirate trgovati velikim količinama ili ste zainteresirani za naprednije opcije trgovanja, vjerojatno biste trebali dati Bitfinex pokušaj.

(Pogledajte cijeli popis kripto burzi tvrtke CoinCentral)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me