Bittrex vs GDAX

Bittrex vs GDAX: Trgovci kriptovalutama obično koriste Bittrex i GDAX u tandemu za kupnju alternativnih (alt) kovanica. Međutim, ako je vaš cilj držati se jednostavnog ulaganja, možda se pitate koja je platforma za vas najprikladnija.

Iako se obje burze mogu pohvaliti niskim naknadama, GDAX je poznat po svojoj funkcionalnosti između fiat i kripto valuta (i obrnuto), dok Bittrex uključuje samo kripto kripto valutu.

U ovoj usporedbi Bittrex-a i GDAX-a, pregledat ćemo glatkoću svake razmjene kako biste mogli odlučiti koju biste radije koristili. Na kraju ćete možda otkriti da su oboje idealni za vas.

Objasnit ćemo:

Bittrex vs GDAX ključne informacije

Metode financiranja

Bittrex prvenstveno podržava čistu trgovinu kriptovalutama. Stoga svoj račun možete financirati samo kriptovalutom. Preporučujemo upotrebu Bitcoina, Ethereuma ili Tethera za depozite jer su to tri kriptovalute kojima možete trgovati za druge kovanice na platformi.

Bitcoin, Ethereum i Tether također možete kupiti i deviznom doznakom, ali minimalni iznos kupnje je 100 000 USD.

GDAX nudi nekoliko različitih mogućnosti financiranja. Možete položiti USD putem ACH prijenosa, devizne doznake ili s vašeg Coinbase novčanika. Depoziti iz Coinbasea su besplatni i trenutni. Uz to, na svoj račun možete slati podržane kriptovalute (trenutno Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash).

Sučelje

Bittrex je nedavno obnovio njihovo sučelje, dajući mu novi, novi izgled. To je rečeno, i dalje je nešto složeniji od GDAX-a.

Kao i većina drugih razmjena, Bittrex uključuje sve relevantne grafikone i alate za podatke koji su vam potrebni za obavljanje tehničke analize, uključujući dubinsku kartu, grafikon svijećnjaka i pokazatelje volumena. Također možete brzo prebacivati ​​između različitih kovanica pomoću izbornika na lijevoj strani stranice.

Grafikoni sučelja Bittrex

Na Bittrexu možete izvršavati tržišne, ograničene i uvjetne naloge na istoj stranici kao i alati za podatke.

Odjeljak za narudžbu Bittrex sučelja

GDAX također postavlja osnovne tablice i alate na istu stranicu kao i knjiga narudžbi. Ako ste već trgovali, ne biste trebali imati problema s korištenjem bilo kojeg sučelja.

GDAX Bitcoin nadzorna ploča

Naknade za trgovanje

Bittrex ima jednostavnu strukturu naknada: 0,25% na svim obrtima.

GDAX raspored naknada za trgovanje je malo složeniji. Ako ste proizvođač (netko tko naruči knjige), postoji bez naknade za trgovanje.

Ako ste primatelj (netko tko ispunjava narudžbu iz knjiga), vaša se naknada kreće u rasponu 0,10% do 0,30%. Vaš opseg trgovanja od 30 dana određuje naknadu koju ćete platiti. Što je veći obim trgovine, naknada je niža.

Kao što vidite, naknade za trgovanje između dviju platformi približno su iste

Dostupne kriptovalute

Bittrex nudi više od 100 kriptovaluta u trgovanju parovima s Bitcoinom, Ethereumom i Tetherom. Neki od novčića uključuju:

 • Svrdlo (REP)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Litecoin (LTC)
 • Monero (XMR)
 • NEO (NEO)
 • Mreškanje (XRP)

Možete pregledati čitav popis Bittrexovih dostupnih kriptovaluta ovdje.

GDAX je puno ograničeniji, samo nudi Bitcoin, Litecoin, Ethereum, i Bitcoin Unovčiti trenutno. Međutim, tvrtka je najavila da planiraju ponuditi neke ERC20 tokene uskoro.

Ograničenja prijenosa

Bittrex ima restriktivnija ograničenja prijenosa od ostalih čistih burzi kriptovaluta zbog sjedišta u Sjedinjenim Državama. Na svoj Bittrex račun možete uplatiti bilo koji iznos koji želite. Međutim, ako ikada poželite podići sredstva, morate potvrditi svoj račun. Vaše dnevno ograničenje povlačenja na svakoj razini provjere je:

 • 0 BTC: Nema potvrde
 • ~ 0,4 BTC: Osnovna provjera
 • 1 BTC: Provjera ID-a (bez omogućene 2FA)
 • 100 BTC: Provjera ID-a (s omogućenom 2FA)

GDAX ne ograničava iznos vašeg depozita ako ga napravite kriptovalutom ili putem devizne doznake. Ipak, postoji tjedno ograničenje iznosa koji možete uplatiti putem ACH-a, što ovisi o dobi vašeg računa, povijesti trgovanja i razini potvrde. ACH prijenosi obično se očiste za 3-5 radnih dana, ali mogu potrajati i do 7-10 kalendarskih dana.

GDAX ograničava vaše isplate na 10.000 USD dnevno.

Povjerenje tvrtke

Bittrex i GDAX su američke tvrtke sa sjedištem u Seattlu, odnosno San Franciscu. Zbog toga se pridržavaju svih američkih pravila i propisa u vezi s trgovanjem kriptovalutama.

Zajednica kriptovaluta osjeća se nadasve pozitivno i prema ove dvije razmjene. Jedine prigovore koji se pojavljuju odgovor su na odgođeno vrijeme korisničke podrške, no čini se da je i ovih dana malo i previše.

Osiguranje fonda

Još jednom, možete vjerovati i Bittrexu i GDAX-u da će vaša sredstva biti sigurna.

Bittrex je osnovala skupina stručnjaka za kibernetsku sigurnost. Većinu sredstava investitora drže na mreži koristeći se elastičnom višestepenom strategijom novčanika. Ponekad su do te mjere iznervirali i dvofaktorsku provjeru autentičnosti u gotovo svaki korak trgovinskog procesa.

GDAX je u vlasništvu i njime upravlja ista tvrtka kao i Coinbase, pa dijele iste sigurnosne mjere. Sva vaša sredstva u američkim dolarima osigurana su od FDIC-a do 250.000 USD. Poput Bittrexa, GDAX također pohranjuje većinu digitalne imovine izvan mreže u hardverske novčanike.

Korisnička podrška

Slično većini drugih razmjena kriptovaluta, Bittrex i GDAX imali su problema s rješavanjem masovnog priljeva investitora potkraj 2017. Bittrex je čak nakratko zatvorio vrata za nove registracije kako bi kontrolirao svoje probleme. Sada su obje platforme puno spremnije za podnošenje većeg obima trgovine.

Bittrex je napravio pismena obveza poboljšanju njihove korisničke usluge. To uključuje sveobuhvatnu web stranicu s podrškom s dovoljno često postavljanih pitanja i jednostavan portal za izdavanje.

GDAX također ima dobro dokumentirani odjeljak s čestim pitanjima i obično odgovara na ulaznice za podršku u roku od 2-3 radna dana. Uz to, tvrtka je nedavno dodala telefonski broj za podršku koji možete nazvati ako trebate pomoć.

Bittrex protiv GDAX-a Zaključak

Vjerojatno je bolje ovu usporedbu smatrati Bittrexom i GDAX, a ne Bittrex nasuprot GDAX. Uz niske naknade, povjerenje zajednice i slična sučelja, ove razmjene dobro surađuju.

Možda biste trebali razmisliti o upotrebi GDAX za kupnju ili Bitcoina ili Ethereuma s fiatom. A zatim, prenesite te kriptovalute na Bittrex da se trguje za dodatne altcoine. Ali u konačnici, odluku je vaša.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Više usporedbi Bittrexa

 • Bittrex vs Coinbase
 • Bittrex vs Kraken
 • Bittrex vs Poloniex

Više GDAX usporedbi

 • GDAX protiv Blizanaca
 • GDAX vs Kraken
 • GDAX vs Poloniex