Coinbase vs Binance

Ako ste novi u prostoru kriptovaluta, moguće je da su jedine burze za koje ste čuli Coinbase i Binance. Coinbase je go-to platforma za početnike ulagače, dok je Binance čak nedavno postao najveća razmjena kripto valuta nadmašivši Deutsche Bank u isplativosti.

Obje su razmjene prikladne za različite svrhe i na njih biste trebali gledati kao na komplementarne, a ne na konkurente. U ovom pregledu Coinbase vs Binance pružit ćemo sve potrebne informacije da biste utvrdili koja je razmjena bolja za vas (ako ne i za jednu i za drugu).

Pokrivat ćemo:

Coinbase vs Binance: ključne informacije

Metode financiranja

Coinbase ima znatno više mogućnosti za financiranje vašeg računa nego Binance.

Na Coinbaseu možete položiti novac i / ili kupiti kriptovalutu putem ACH prijenos, debitna kartica, ili žični prijenos. Također možete položiti podržane kriptovalute – trenutno Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash.

Binance je čisto a razmjena kriptovaluta, tako da svoj račun možete financirati samo kriptovalutom. Iz tog će razloga mnogi trgovci prvo kupiti ili Bitcoin ili Ethereum na platformi poput Coinbase ili druge fiat burze i prenijeti ih na Binance kako bi dobili druge kovanice.

Sučelje

Tim Coinbase dizajnirao je svoje sučelje s obzirom na ulagača početnika. Za razliku od složenijih platformi za trgovanje, vi nemate mogućnosti za maržinsko trgovanje ili čak tržišne / limitirane naloge. Jednostavno imate jednostavne opcije kupnje i prodaje.

To je sjajno ako tek započinjete ili koristite Coinbase kao odskočnu dasku za drugu platformu. Međutim, ako ste tip koji želi uključiti tehničku analizu (TA) u svoje trgovine, možda biste trebali potražiti negdje drugdje.

baza novčića

S druge strane, Binance je prikladniji za iskusnije trgovce. Razmjena, doduše, uključuje i platformu „Basic“ i „Advanced“, tako da ne biste trebali biti iskušani ako ste novi.

The Osnovni, temeljni pogled daje vam sve standardne opcije trgovačke platforme (knjige narudžbi, grafikoni, povijest trgovine), dok Napredna pogled daje vam još neke alate za analizu.

binance sučelje

Kao što je ranije spomenuto, dobra strategija je brza kupnja novčića na Coinbaseu u svrhu njegovog prijenosa u Binance radi šireg trgovanja.

Naknade za trgovanje

Binance puše Coinbase iz vode kad je riječ o naknadama za trgovanje. Naknade za Coinbase razlikuju se ovisno o načinu kupnje, ali obično se kreću između 1,49% i 3,99%. Ulaganja ispod 200 dolara mogla bi vam donijeti i veće naknade.

Binance ima neke od najnižih naknada od svih razmjena na 0,1% po trgovini. Uz to, ova se naknada prepolovljuje kada plaćate pomoću Binance coin, BNB.

Dostupne kriptovalute

Binance ima mnogo veći izbor novčića od Coinbasea.

Trenutno Coinbase samo podržava Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash. Tim je ipak najavio da uskoro planiraju dodati ERC20 tokene na platformu.

Binance uključuje iste kovanice kao i Coinbase, uz još preko 100. Popis ostalih kovanica uključuje, ali nije ograničen na:

 • Ark
 • Cardano
 • EOS
 • Monero
 • NEO
 • Mreškanje
 • VeChain
 • + mnogo više

Novčići na Binanceu nalaze se u trgovinskim parovima s Bitcoinom, Ethereumom, Binanceom i / ili Tetherom.

Ograničenja prijenosa

Na Coinbaseu vaša povijest kupnje, starost računa i razina potvrde određuju maksimalni iznos koji možete prenijeti na svoj račun i izvan njega u jednom tjednu. S provjerenim američkim računom ne biste trebali imati problema pri dobivanju tjednog ograničenja od 5000 USD za kupnju na bankovnom računu i 50 USD za kupnju kartica. Uglavnom je ograničenje povlačenja puno veće od ograničenja pologa.

Depoziti na Coinbase pomoću bankovnog računa obično traju 4-5 radnih dana i depoziti na karticama su trenutni. Povlačenje novca može potrajati od 2 do 4 radna dana.

Binance je blaži s njihovim ograničenjima. Iznos koji možete uplatiti nije ograničen, a ograničenje povlačenja temelji se na razini provjere:

 • Nepotvrđeno: dnevno ograničenje od 2 BTC
 • Potvrđeno: Dnevno ograničenje od 50 BTC

Postupak provjere uključuje slanje nekih osobnih podataka i dokazivanje identifikacije s fotografijom.

Povjerenje tvrtke

I Coinbase i Binance dobivaju neizmjerno puno povjerenja i poštovanja od zajednice kriptovaluta.

Coinbase je američka tvrtka sa sjedištem koja se od svog osnutka pridržavala svih odgovarajućih propisa. Platforma ima više od 10 milijuna korisnika i razmijenila je digitalnu valutu u vrijednosti od preko 50 milijardi dolara. Oni također imaju potporu investitora poput Andreessena Horowitza i njujorške burze.

Izvršni direktor Binancea Zhao Changpeng poznat je po svojoj transparentnosti bez obzira u kojoj se situaciji nalazi Binance. Bilo da se radi o pokušajima hakiranja, ispadima platforme ili navodnim glasinama, Changpeng informira korisnike putem e-pošte i Cvrkut. To je samo jedan od razloga zašto se burza trenutno može pohvaliti najvećim opsegom trgovanja od bilo koje druge burze kriptovaluta.

#Binance je potvrdio da na sve navedene ERC20 tokene ne utječu skupne ili proxy programske pogreške. Hvala vam @Quantstamp za vašu pomoć u održavanju Binance najsigurnije razmjene učinkovitom revizijom svih navedenih ERC20 tokena.

Pročitajte više na Medium: https://t.co/ikfuwYWtI8

– Binance (@binance) 30. travnja 2018

Osiguranje fonda

Vaša sredstva su sigurna i na Coinbaseu i na Binanceu.

Sredstva u američkim dolarima koja pohranjujete na Coinbase pokrivena su FDIC osiguranjem do 250 000 USD. Uz to, mjenjačnica pohranjuje 98% digitalne imovine korisnika u izvanmrežnu pohranu, dok je preostalih 2% osigurano. Čak i u slučaju kršenja podataka, to je osiguranje dovoljno da nadoknadi sva izgubljena sredstva.

Iako sigurnosne informacije nisu lako dostupne na njihovoj web stranici, Binance je uvijek iznova dokazao da je to glavni prioritet. Nedavno su neki korisnici Binancea postali žrtvama phishing / API napada. Binanceov tim obustavio je povlačenje odmah nakon što je primijetio sumnjivu aktivnost koja je zaustavila hakere. Nakon što su osujetili loše strane, preokrenuli su odgovarajuće poslove i vratili sredstva korisnika.

Kad se to već kaže, još uvijek se preporučuje da sredstva držite izvan razmjene i u novčaniku kako biste stekli dodatni nivo sigurnosti.

Korisnička podrška

Korisnička podrška na obje platforme bila je povijesno spora u usporedbi s tradicionalnim tvrtkama zbog brzog rasta industrije kriptovaluta. Čini se da se to ipak mijenja.

Coinbase je nedavno dodao telefonski broj korisničke službe. Iako odgovori na e-poštu mogu potrajati i više od tjedan dana, telefonska linija je brza i jednostavna.

Binance također ima zaostatak ulaznica za podršku, ali tim je komunikativan i na Redditu i na Twitteru pomažući korisnicima da riješe probleme koji imaju.

Zaključak Coinbase vs Binance

Oba Coinbase i Binance su ugledne burze koje se ističu u različitim područjima. I, lako se nadopunjuju.

Coinbase savršen je ako ste početnik ili želite brzi način kupnje kovanica za prijenos na druge burze. No to dolazi s višom cijenom.

Binance idealan je za kupnju širokog spektra novčića za minimalne naknade. Njegovo složenije sučelje također vam daje više informacija za obavljanje poslova temeljenih na TA.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Više usporedbi Coinbasea

 • Coinbase vs GDAX
 • Coinbase vs Kraken
 • Coinbase vs Blizanci
 • Coinbase vs XAPO