Jei manėte, kad „Bitcoin Cash“, „Bitcoin Gold“ ir „Bitcoin Diamond“ buvo per daug, mes turime staigmeną jums: „Bitcoin“ turi 7 šakutes, išdėstytas einant į naujus metus.

Teisingai – šešios blizgančios monetų kalyklos, turinčios Bitcoin pavadinimą. „Super Bitcoin“, „Lightning Bitcoin“, „Bitcoin God“ (ne juokas) „Bitcoin Uranium“, „Bitcoin Cash Plus“, „Bitcoin Silver“ ir „Bitcoin Atom“ planuojama pradėti veikti per visas šventes ir einant į Naujuosius metus. Tai padvigubins suklastotų valiutų skaičių per porą mėnesių, paliekant rinkai iš viso 8 „Bitcoin“ išvestines finansines priemones..

Tiems, kurie nežino, kietoji šakutė yra būdas kūrėjams atnaujinti ir pakeisti „Bitcoin“ programinę įrangą. Kai „Bitcoin“ pasiekia tam tikrą blokų aukštį, kalnakasiai pereina nuo pagrindinės „Bitcoin“ programinės įrangos prie šakės versijos. Po šio padalijimo kalnakasiai pradeda kasinėti naujos valiutos blokus, sukurdami naują grandinę ir su ja susijusią valiutą.

Pirmoji „Bitcoin“ blokų grandinėje atsirado „Bitcoin Cash“, po kurios sekė „Bitcoin Gold“ ir „Bitcoin Diamond“. Kaip tikriausiai galite įsivaizduoti, kietosios šakės tapo aktualia kriptografijos tema. Daugelis mano, kad jie yra būtini tobulinant tinklą ir sprendžiant „Bitcoin“ mastelio problemą, kaip ir „Bitcoin Cash“. Kiti juos kritikavo kaip pinigų uždirbimo schemas, nes kiekvienas, turintis „Bitcoin“ šakutės metu, gauna vienodą naujos valiutos dalį.

Nesvarbu, ar mėgstate juos, ar nekenčiate, svarbu suprasti, kas yra kiekviena šakutė ir ką ji nori nuveikti, o atsižvelgiant į artėjantį skaičių, yra daug informacijos.

Štai kodėl mes surinkome informaciją apie kiekvieną šakutę į šiuos valdomus gabalėlius, kad tą tyrimą būtų lengviau nuryti. Laikas įsigilinti.

„Super Bitcoin“ (SBTC)SBTC

Pirmoji iš mūsų naujų šakių, Super Bitcoin, apskaičiuota gruodžio 12 d. 498888 bloke, kurio apyvarta yra 21 210 000 SBTC. Iš šios atsargos bus išminuota 210 000.

Kaip rodo jo pavadinimas, „Super Bitcoin“ yra kaip „Bitcoin“ ant steroidų. Jos komanda pasirinko tai, kas jiems labiausiai patinka dabartiniame „Bitcoin“ protokole, ir pristatė keletą papildomų funkcijų, kurios, jų manymu, papildys tinklą. Kaip ir „Bitcoin Cash“, blokų dydis padidės nuo 1 MB iki 8 MB, kad būtų pagerintas mastelis. Ji valdys „Bitcoin“ žaibų tinklą ir planuoja iki kitų metų gegužės paremti anoniminius mokėjimus, įrodančius nulines žinias.

Smagu, kad išskirtinis „Super Bitcoin“ bruožas net nėra susijęs su Bitcoin – jis kilęs iš „Ethereum“. Komanda nori įdiegti „Ethereum“ įkvėptas išmaniąsias sutartis į „Super Bitcoin“ programą, kuri leis trečiosioms šalims kurti decentralizuotas programas naujame protokole.

Tai yra visa informacija, pateikta „Super Bitcoin“ svetainėje. Baltojo popieriaus nėra, bet yra kūrėjo nuoroda „Pateikti techninę informaciją ir API informaciją, kuri padės pradėti kurti„ Bitcoin “pagrindu sukurtas programas.“

Komandoje yra „INBlockchain Inc.“ įkūrėjas Li Xiao Lai, „Link Capital“ įkūrėjas JaiPeng Lin, ir Ranger Ši. Atnaujinę programinę įrangą jie tikisi „atgaivinti [bitkoino] dominavimą“, kuris, jų manymu, „prarado milžinišką kriptovaliutų rinkos dalį“. O taip, ir jie nori „Padaryti Bitcoin vėl puikų“.

Bitcoin platina (BTP)BTP

Į ankstesnį šio straipsnio projektą įtraukėme „Bitcoin Platinum“ ir jo „specifikacijas“, tačiau nuo to laiko jis buvo apgaulingas.

Matyt, projektui vadovavo Pietų Korėjos paauglys, siekdamas užsidirbti pinigų sutrumpindamas Bitcoin. Paauglys tikėjosi pasipelnyti iš trumpalaikės Bitcoin kainų tendencijos, manydamas, kad tai padaryti gali padėti naujas šakutė..

Pripažindamas kaltę, paauglys kreipėsi į „Twitter“ ir atsiprašė už sukčiavimą.

Nors mes nepritariame tokiai apgaulingai veiklai, jūs turite tai perduoti vaikui – tai yra kūrybiškesnis būdas užsidirbti pinigų nei kepinių pardavimas.

„Lightning Bitcoin“ (LBTC)

Grįžtame prie neva tikrų šakių. Mūsų tikrasis antrasis šakutė turėtų pasirodyti maždaug gruodžio 23 d. 499 999 bloke, o kitą savaitę bus paleistas pagrindinis tinklas..

LBTC tikslas yra suteikti greitus, greitus mokėjimus. Norėdami tai padaryti, valiuta išplės savo blokų dydį iki 2 MB ir sportuos tris sekundes. Komanda tikisi, kad šie papildymai padės „Lightning Bitcoin“ apdoroti nuo 1 000 iki 10 000 operacijų per sekundę.

Žaibas Bitcoin taip pat daro savo žymę šakių scenoje, atsisakydamas Bitcoin darbo sutarimo įrodymo. Vietoj to ji pasirinks deleguotą akcijų paketo sistemos, panašios į „Ark“, įrodymą. Be to, LBTC prisijungs prie SBTC, kurdamas išmaniąsias sutartis savo blokų grandinėje. Šios naujovės nebus aktyvios paleidus pagrindinį tinklą, tačiau komanda planuoja jas sukurti iki 2018 m. Trečiojo ketvirčio.

Kaip rašant, monetos svetainėje yra neaktyvus. Taip pat mažai informacijos apie komandą, o vienintelis patvirtintas narys yra kinų bendruomenės lyderis Jackas Zhangas. Neva „Lightning Bitcoin“ turi mainų palaikymą iš CEX.io, BTCC, gate.io ir „Coldlar“ piniginės.

Bitcoin Dievas (DIEVAS)

Taip, jis vadinamas „Bitcoin GOD“, ir taip, jo prekybos santrumpa iš tikrųjų yra „GOD“. Ši trečioji ir nedieviška šakutė bus 501225 bloke, kuriame nurodoma preliminari gruodžio 25 d. Data. DIEVO kūrėjas Chandleris Guo šią datą paskyrė „simboliškai, kai aš dovanoju saldainius visiems„ Bitcoin “turėtojams“. Mes negalime to sugalvoti – tai jo paties žodžiai.

„Bitcoin God“ (GOD) bus išsišakojęs nuo pagrindinės bitkoinų grandinės 501225 bloko aukštyje, o tai įvyks gruodžio 25 d., Kad būtų simbolika, kai aš dovanoju saldainius visiems „Bitcoin“ turėtojams. Bendra suma bus 21 mln. Jokio priešmino. pic.twitter.com/4T2lwojYTr

– „Chandler Guo“ (@ChandlerGuo) 2017 m. Gruodžio 4 d

Kol kas Bitcoin Dievas yra mūsų grupės juodasis arklys. Apie tai, kas buvo bendrinama „Chandler Guo“ tviteryje ir „WeChat“ ekrano kopijoje, apie tai mažai žinoma. Be numatomos datos, mes žinome tik tai, kad bus cirkuliuojantis 21 000 000 DIEVO atsargų ir kad moneta neturės jokios premijos.

Bitcoin uranas (BUM)

Ar galime sekundei nustoti įvertinti šio šakutės prekybos ženklą? Tai tarsi fizinis priminimas apie tai, kaip absurdiškos tampa visos šios šakės.

BUM

Šiaip ar taip, grįžkime prie verslo. Kaip ir „Bitcoin God“, taip ir „Bitcoin Uranium“ neturi svetainės, o visa informacija apie monetą gaunama spalio 25 d. įrašas apie „Bitcoin Talk“. Tikslus šakės aukštis dar nėra nustatytas, tačiau apytikslė data nustato gruodžio 31 dienos atnaujinimą. 21 000 000 cirkuliuojančios atsargos neturės jokio premino.

Sprendžiant iš to, ką žinome apie „Bitcoin Uranium“, jo tikslai atitinka pačius „Bitcoin Platinum“. Kaip ir BTP, jis bus atsparus ASIC, tačiau jo darbui įrodyti bus naudojami procesoriai, taip pat GPU. Skirtingai nuo savo kolegos, jis dar labiau sumažins blokavimo laiką iki 1 minutės ir laikysis „Segwit“, o ne „Segwit 2x“.

Jis taip pat planuoja keletą funkcijų, kurios jį skirs nuo likusios pakuotės. Pradedantiesiems, „Bitcoin Uranium“ blokinis atlygis bus sumažintas perpus kas 450 dienų. Artimiausioje ateityje ji tikisi įdiegti ir anoniminius adresus.

Šiuo metu nėra patikrinamos informacijos apie „Bitcoin Uranium“ komandą, nes „Bitcoin Talk“ forume yra tik nuoroda į projekto „Twitter“ ir „GitHub“, kad būtų galima atlikti kasybos įsipareigojimus..

„Bitcoin Cash Plus“ (BCP)PKP

Pasiėmęs pastabą iš „Bitcoin Platinum“ pjesės, „Bitcoin Cash Plus“ taip pat nori įvykdyti pirminį „Bitcoin“ pažadą kaip „tarpusavio elektroninius grynuosius pinigus“. Laimei, „Bitcoin Cash Plus“ iš tikrųjų turi svetainę, tačiau nėra informacijos apie monetų tiekimą. Vis dėlto sakoma, kad atnaujinimas numatytas 501407 bloke, kuris sausio 2 d. Taps mūsų pirmąja Naujųjų metų šakute..

Pagal kai kurias kitas šakutes, jis naudoja „Equihash“ algoritmą, kad būtų išvengta kasybos centralizavimo naudojant ASIC aparatūrą, pirmenybę teikiant GPU kasybai. Jis taip pat siūlo grandinės mastelį su 8 MB blokais, tokiais pat kaip „Super Bitcoin“.

Skirtingai nuo kitų šakių, jis naudoja „Bitcoin Cash“ avarinių sunkumų koregavimą. Tai leidžia kalnakasiams lengvai persijungti tarp BTC ir BCP tinklų, apsaugant „Bitcoin Cash Plus“ nuo triukšmo svyravimų leidžiant jam sumažinti kasybos sunkumus avarinėmis aplinkybėmis.

Kol kas nėra informacijos apie komandą, tačiau svetainėje sakoma, kad „[netrukus] bus atnaujinta“. Kol kas praktiškai neaktyvūs „GitHub“, „Twitter“ ir „Facebook“ yra viskas, ką turime.

„Bitcoin Silver“ (BTCS)

Jei naudosite „Google Bitcoin Silver“, antrasis rezultatas suteiks jums svetainę, kurios iš tikrųjų negalite pasiekti. Matyti, kaip svetainė neveikia, kitas „Bitcoin Talk“ forumas turės padaryti mūsų apžvalga.

Remiantis spalio 24-osios forumu, šakė preliminariai planuojama tam tikrą laiką gruodžio mėnesį, tačiau turi būti nustatytas tikrasis atnaujinimo bloko aukštis. Mes žinome, kad bus cirkuliuojantis tiekimas, kaip jūs spėjote, 21 000 000 su priešminu.

„Bitcoin Silver“ prisijungia prie GPU revoliucijos naudodamas savo „Equihash“ algoritmą, taigi, kaip ir naudojant BUM, BTP ir BCP, tai neleis ASIC kasybos. Sujungus 1 MB bloko dydį ir įjungus „Segwit“, jis turės daugybę savo paties „Bitcoin“ apdailų, tačiau kartu su ASIC atsparumu įspūdingas 30 sekundžių trukmės blokavimo laikas skirs jį nuo pagrindinės valiutos.

Vėlgi, mes neturime aiškios informacijos apie komandą ir kaip jie planuoja įgyvendinti šiuos pokyčius.

„Bitcoin Atom“ (BCA)

BCA

Po šio fakto mes įtraukėme „Bitcoin Atom“ į šį sąrašą. Žinios apie šakę ką tik pasirodė, todėl norėjome, kad čia esanti informacija būtų atnaujinta.

Pagal jos interneto svetainę, „Bitcoin Atom“ yra „išsivystęs Bitcoin su atominiais apsikeitimo sandoriais ir žaibų tinklu“. Kaip rodo šis raison d’être, atominiai apsikeitimo sandoriai ir žaibo tinklas yra būdingi „Bitcoin Atomic“ dizainui. Kaip išsamiai aprašyta projekto „Bitcoin Talk“ forumas, „Atominiai apsikeitimo sandoriai (AS), šiuo metu įgyvendinami per HTLC grandinėje ir galbūt per„ Lightning Network “(LN) grandinę, suteikia galimybę tiesiogiai apsikeisti turtu tarp blokų grandinių be jokių tarpininkų. Šis gebėjimas vadinamas atomine kryžminio grandinės prekyba, ir mes siūlome „Bitcoin Atom“ palaikymą jai iš esmės, įtraukdami AS API ir kelių grandinių prekybos paslaugų rinkinį į pradinę „Bitcoin“ pagrindinę programinę įrangą ir įsijungdami į BCA “. Komanda tiki, kad šie apsikeitimo sandoriai įvedys naują kriptovaliutų decentralizavimo erą, leisdami visiškai nepatikliai keistis bendraamžiais be jokios trečiosios šalies poreikio..

Be to, „Bitcoin Atom“ veiks naudodamas hibridinį darbo įrodymą ir akcijų paskirstyto sutarimo mechanizmo įrodymą. Ši komanda, komandos nuomone, užtikrins valiutą nuo kasybos išpuolių ir tinklo galios koncentracijos.

Nėra apytikslės „Bitcoin Atom“ gimimo datos į kriptografinį pasaulį, nes šakutė dar nebuvo suplanuota konkrečiam bloko aukščiui, tačiau ji turėtų ateiti šiek tiek sausio mėnesį. Pagal tradiciją bus 21 000 000 atsargų. Komanda neatskleidė, ar bus preminas.

Ką turėtume apie visa tai galvoti?

Vienas iš pagrindinių šių šakių išsinešimų yra jų panašumai. Savo esme BUM, BCP ir BTCS visi bando išspręsti Bitcoin kasybos centralizaciją, naudodami „Equihash“ algoritmą. Visi jie integruos pakartotinę apsaugą ir, kiek rodo šie tyrimai, visi jie įgyvendins „Segwit“. Šie palyginimai neįtraukia „Bitcoin God“, nes mes nepakankamai žinome apie jo plėtrą, kad išsamiai apibūdintume jo specifikacijas.

Tačiau šie technologiniai atleidimai nėra vieninteliai įdomūs panašumai. Pavyzdžiui, jei pažvelgsime į „Bitcoin Talk“ forumus, skirtus BTCS ir BUM, jie visi apėmė kopijuotą ir įklijuotą informaciją apie monetos tikslus ir paskirtį. Tai galite pamatyti kiekvieno forumo viršuje su paantraštėmis, o apačioje po kiekvieno monetos DUK. Be to, kiekvienas forumas buvo paskelbtas per dieną nuo kitų dviejų: spalio 24 d. BTCS, 25 d. – per tą pačią valandą. Kiekvienas iš jų turi tam tikrą D.Trumpo šūkio „Padaryk Ameriką dar kartą didelę“ formą, tarsi vienodą aidą nuo to paties kultūrinio šulinio šaukimo..

BUMFAQ BTCSFAQ

Mano nuomone, šių forumų „katės“ pobūdis ir intervalai tarp jų paskelbimo mane pamokė. Susieti tai su aiškios informacijos trūkumu, kurį suteikia šie projektai, ir aš tiesiai sąmokslininkas dėl visų šių šakių. „Bitcoin Platinum“ jau buvo apgaulingas, ir aš nenustebčiau, jei būtų sugadintos dar kelios šios šakės. „Super Bitcoin“ yra vienintelė šakutė, teikianti komandą (atėmus „Bitcoin God“, su „Chandler Guo“ vieno žmogaus komanda), ir tai pažymi, kad tik trys iš siūlomų valiutų turi faktines svetaines (LBTC, SBTC, BCP).

Visos šios šakutės žada, kad jų valiuta nukris į „Bitcoin“ turėtojų pinigines, bet aš vis dar neaišku, kur reikia laikyti savo „Bitcoin“, kad gautumėte bet kurią iš šių išsišakojusių valiutų..

Žemiau rasite palyginimo lentelę su kiekvienos monetos specifikacijomis. Laikykitės mano nuomonės su druskos grūdeliu, bet aš atsargiai trypčiau šias šakutes, kol mums nebus pateikta išsamesnė informacija. Šios šakės gali reikšti kalėdinį sezoną, kuriame gausu gėrybių, tačiau kol nežinau, kad mano kojinės nebus prikimštos anglių, atsargiai prisiartinu prie šių šakių..