Blockport: Pertukaran Crypto Sosial Pertama

Blockport adalah Pertukaran yang berpusat di Amsterdam memberi tumpuan untuk membuka perdagangan kripto kepada semua pengguna tidak kira tahap pengalaman mereka.

Landskap pelaburan semasa dipenuhi dengan halangan masuk yang tinggi yang sering kali mendorong pelabur pemula untuk tidak terjun. Untuk memperdagangkan sebahagian besar syiling, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 2 akaun di bursa yang berasingan di mana antara muka boleh mengelirukan dan tidak dirancang dengan baik. Di samping itu, proses kelulusan yang panjang dan pengalihan dana antara akaun secara berterusan menyebabkan sakit kepala.

Pasukan Blockport berusaha menyelesaikannya dengan menambahkan kecairan, keselamatan, ketelusan, kegunaan, dan pendidikan ke lanskap semasa.

papan pemuka blokport

Butiran Utama Blockport

Petikan: BPT

Jenis Token: ERC20

Harga Token ICO: 1 ETH = 2880 BPT

Matlamat Pengumpulan Dana: 16666 ETH

Jumlah Token: 69,440,000

Tersedia untuk Jualan Token: 49,600,000 (71,4%)

Ketahui Pelanggan Anda (KYC): Tidak

Menerima: ETH

Apa itu Blockport?

Blockport adalah yang pertama seumpamanya sebagai pertukaran desentralisasi hibrid berasaskan sosial. Platform ini merangkumi beberapa aspek perdagangan dan perkongsian sosial untuk membantu para pelabur merasa lebih selesa dalam dunia crypto yang membingungkan.

Reka Bentuk Sosial

Dengan menggunakan Blockport, anda boleh berhubung dengan pedagang lain, bercakap mengenai strategi pelaburan, dan bahkan menyalin portfolio perdagangan orang lain. Ini membolehkan pelabur baru belajar dari para profesional dan memberi mereka satu set roda latihan ketika mula berniaga.

Tidak sukar untuk melihat penyalinan portfolio menjadi popular. Forum di Facebook dan Reddit sentiasa dibanjiri peniaga baru yang bertanya mengenai duit syiling mana yang akan dilaburkan – Penyalinan portfolio Blockport menghilangkan tekaan.

Pasukan ini juga membina sebuah asas pengetahuan, perkhidmatan pelanggan yang mantap, dan halaman komuniti untuk meningkatkan lagi pengalaman pengguna anda.

Senibina Berpusat Hibrid

Blockport menggunakan seni bina teknologi secara unik dari pertukaran terpusat dan terdesentralisasi.

Senibina BlockPort

Di sisi yang terdesentralisasi, dana anda kekal dalam dompet di mana anda menyimpan kunci peribadi. Ini membantu mencegah serangan penggodaman di platform – masalah umum pertukaran terpusat.

Di sisi terpusat, setiap perdagangan yang anda buat adalah melalui pertukaran pihak ketiga dan selesai di luar rantaian. Ini menghilangkan masalah kecairan yang kadang-kadang boleh dimiliki oleh pertukaran terdesentralisasi.

Melalui struktur hibrid ini, anda mendapat yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Token Blockport (BPT)

BPT adalah token ERC20 yang anda gunakan untuk membeli kandungan premium, membayar yuran perdagangan dengan potongan harga, dan menukar dengan ciri perdagangan sosial.

Di luar ICO, anda boleh membeli BPT di Token Shop di platform Blockport. Anda juga boleh mendapatkan BPT dengan berkongsi portfolio anda dengan peniaga lain. Setiap peniaga yang menyalin portfolio anda mesti membayar yuran di mana anda menerima 90% dan Blockport mendapat 10% yang lain.

Jualan Token

Blockport meningkatkan maksimum 16.666 ETH melalui pusingan pra-penjualan dan crowdsale. Sahaja 69,440,000 BPT akan dibuat, dan 71.4% daripadanya diperuntukkan kepada peserta ICO. Token yang tinggal dibahagikan di antara pasukan dan pelabur awal, Token Store, dan masyarakat.

Pengedaran token Blockport ICO

Pertandingan

Tidak ada kekurangan pertukaran crypto yang bersaing dengan Blockport. Nama besar di ruang sekarang adalah, tentu saja, Coinbase. Kedua-dua platform ini mengkhususkan diri dalam antara muka yang mudah digunakan yang boleh digunakan oleh mana-mana pelabur.

Pertukaran yang terdesentralisasi perlahan-lahan menjadi kebiasaan, walaupun, dengan beberapa projek crypto terkenal membuat sendiri termasuk:

  • Platform Komodo
  • Gelombang
  • 0x

EtherDelta adalah satu lagi pertukaran terdesentralisasi yang popular, tetapi reka bentuknya yang tidak disengajakan menyebabkan para pelabur membuat kesilapan dengan mudah.

Pasukan Blockport

Pasukan Blockport bekerja di luar TQ, hab teknologi yang disokong oleh Google dan KPMG di Amsterdam.

Sebastiaan Lichter (Chief Product) dan Kai Bennink (Chief Strategy) mengasaskan pasukan. Kedua-dua pengasas mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam bidang teknologi dan Bennink mengkhususkan diri dalam bidang blockchain di Universiti Teknologi Delft.

Terutama, pasukan baru-baru ini bekerjasama dengan Ark, sebuah projek yang mewujudkan ekosistem blockchain yang saling berkaitan. Dengan fokus Ark pada reka bentuk dan kemudahan penggunaan, masuk akal bahawa kedua-dua syarikat ini akan berpasangan. Lars Rensing, CFO Ark, juga dibawa sebagai Penasihat Blockport.

Kelebihan Blockport

  • Ruang masalah besar. Pasaran pertukaran raksasa dan ada ruang untuk beberapa syarikat yang berjaya. Pertukaran teratas memudahkan perdagangan bernilai lebih dari $ 1B sehari.
  • Perkongsian dengan Ark. Ark adalah syarikat blockchain yang mapan dengan komuniti yang kuat. Blockport akan dapat memanfaatkan komuniti dan kemungkinan besar menggunakan teknologi mereka juga.
  • Reka bentuk yang cantik. Reka bentuk Blockport meletupkan sebahagian besar pertukaran lain dari air. Mereka tidak perlu bersusah payah mendapatkan pengguna dengan rekaan mereka yang ramping.

peta jalan blockport

Kekurangan Blockport

  • Produk yang tidak terbukti. Pertukaran masih dalam pengembangan, dan pasukan akan segera mengeluarkan beta. Tanpa produk yang berfungsi, masih ada banyak risiko.
  • Tiada pembahagian keuntungan. Kucoin dan Binance, dua bursa lain yang telah mengadakan ICO, telah membina pembahagian keuntungan ke dalam token mereka. Blockport tiada.

Pemikiran Akhir

Blockport sedang berusaha untuk mengurangkan halangan masuk pelaburan crypto melalui antara muka pengguna dan perdagangan sosial. Ini adalah produk yang sangat diperlukan dalam industri yang penuh dengan pengalaman buruk dan proses yang membingungkan.

Pasukan ini memanfaatkan sifat sosial yang melekat dalam pelaburan dengan membina platform di mana pelabur baru dapat belajar dan berdagang di samping peniaga yang lebih berpengalaman. Lebih baik lagi, veteran yang dilaburkan akan dibayar untuk berkongsi pengetahuan dan meningkatkan masyarakat.

Pra-penjualan token telah berlaku, tetapi anda masih boleh mengambil bahagian dalam crowdsale pada 24 Januari. Pastikan anda memohon senarai putih sebelum itu, walaupun.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai Blockport di buku putih mereka di sini.

Sumber Blockport Tambahan

Telegram

Facebook

Twitter

Bitcointalk

Sedang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me