Akaun faedah Cryptocurrency dan program pinjaman menjadi kemarahan di ruang blockchain sekarang. Menggantikan perantara yang tamak, syarikat-syarikat ini membolehkan akaun cryptocurrency berbunga dan pinjaman dengan bayaran rendah yang menggunakan cryptocurrency sebagai cagaran.

Dengan berbuat demikian, mereka dapat menawarkan kadar faedah yang lebih tinggi pada akaun simpanan dan kadar pinjaman yang umumnya lebih rendah daripada alternatif tradisional. Platform seperti Celsius telah berkembang dengan pesat kerana mereka membolehkan pengguna memperoleh pendapatan pasif yang besar dari pegangan crypto anda, terutamanya jika dibandingkan dengan kadar faedah akaun simpanan berasaskan fiat.

Pada masa ini, salah satu platform pinjaman cryptocurrency yang paling popular adalah Rangkaian Celsius. Dalam ulasan ini, kami merangkumi semua yang perlu anda ketahui mengenai platform ini, jadi anda boleh membuat keputusan yang tepat mengenai apakah ia sesuai untuk anda. Kami pergi:

Anda juga boleh melihat wawancara terbaru kami dengan Pengasas Alex Mashinsky.

Apa itu Rangkaian Celsius?

Celsius Network adalah aplikasi pinjaman crypto yang tersedia di Peranti Android dan iOS.

Sama seperti memasukkan wang ke dalam akaun simpanan, menyimpan dana cryptocurrency dalam Celsius memberi anda minat pada pegangan anda setiap minggu. Premisnya agak sederhana:

  1. Anda memasukkan cryptocurrency ke dalam aplikasi Celsius.
  2. Syarikat kemudian meminjamkan dana tersebut kepada peminjam runcit dan institusi.
  3. Setiap hari Isnin, anda menerima pembayaran dari pendapatan yang diperoleh Celsius dari pinjaman tersebut dan aktiviti lain. Pasukan Celsius mempunyai r80% daripada pendapatan syarikat kepada pengguna.

Walau bagaimanapun, fungsi aplikasi ini melampaui pembayaran faedah sederhana.

Di sisi lain pinjaman, pinjaman juga tersedia melalui Celsius. Dengan meletakkan cryptocurrency sebagai cagaran, anda boleh mengeluarkannya pinjaman tunai (atau stablecoin) dengan pelbagai istilah yang berbeza. Tidak seperti kebanyakan perkhidmatan pinjaman tradisional, pinjaman Celsius tidak memerlukan pemeriksaan kredit dan biasanya memberi anda kelulusan dalam beberapa minit.

Perbandingan kadar faedah (Sumber: Celsius)

Walaupun Jaringan Celsius bukan dompet, ini merangkumi kemampuan untuk mengirim dan menerima cryptocurrency yang disokong CelPay. CelPay tidak mengenakan sebarang bayaran transaksi dan membolehkan anda menghantar crypto melalui pautan, mesej, atau secara langsung dalam aplikasi.

Adakah Celsius Network selamat digunakan?

Ya, Celsius Network selamat untuk anda gunakan.

Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2017 oleh Alex Mashinsky (CEO) dan Daniel Leon (Presiden Pengasas dan COO). Mashinsky terkenal kerana kerjanya membawa perkhidmatan telefon bimbit dan WiFi percuma ke kereta bawah tanah New York City, membolehkan WiFI dalam penerbangan A.S., dan membuat Voice over IP (VoIP). Dan Leon mempunyai kerjaya yang berjaya sebagai usahawan sosial, berkhidmat sebagai pemimpin di beberapa organisasi, termasuk Atlis Labs, Beyon3D, dan GroundLink.

Sehingga kini, Rangkaian Celsius menyokong lebih 101,000 pengguna di seluruh dunia mengandungi lebih $ 730 juta aset. Selain itu, platform telah memudahkan hampir Asal pinjaman $ 5.5 bilion (kira-kira $ 8.2 bilion pada harga BTC hari ini). Syarikat telah membuat pembayaran faedah $ 12 juta,

Anda harus perhatikan, bagaimanapun, bahawa Jaringan Celsius adalah platform dompet penjaga. Oleh itu, syarikat sentiasa mengawal kunci untuk setiap dompet cryptocurrency anda. Walaupun fakta ini tidak seharusnya menjadi pemecah masalah bagi kebanyakan orang, penting untuk diketahui.

Bolehkah anda menjana wang dengan Celsius Network?

Rangkaian Celsius memberi anda peluang untuk menjana pendapatan pasif pada pegangan cryptocurrency anda, tetapi terdapat beberapa maklumat yang harus anda perhatikan.

Cara utama untuk mendapatkan wang dengan Celsius Network adalah dengan menerima pembayaran faedah pada pegangan anda. Untuk mengambil bahagian, anda hanya memasukkan cryptocurrency ke dalam dompet Celsius. Setelah melakukannya, anda akan mendapat pembayaran faedah ke dompet anda setiap hari Isnin. Anda boleh memilih sama ada anda menerima pembayaran ini dalam bentuk seperti atau dalam CEL (token asli Celsius).

Kadar Faedah Rangkaian Celsius

Jaringan Celsius menawarkan APR yang kompetitif pada beberapa cryptocurrency.

Di luar minat kripto tradisional, Celsius Network juga merangkumi peluang untuk memperoleh faedah pada emas. Daripada emas sebenarnya, Celsius menggunakan token XAUt, dan ERC-20 dengan sandaran emas.

Kadar faedah tahunan berbeza setiap minggu dan juga dari duit syiling hingga duit syiling. Walau bagaimanapun, mereka pada umumnya berada dalam lingkungan 3.00% hingga 11.00%. Selain itu, memilih untuk menerima pembayaran faedah anda di CEL akan memberi anda pulangan yang lebih tinggi. Perlu diingatkan bahawa “Dapatkan di CEL” saat ini tidak tersedia untuk pengguna A.S..

Amaran penting: Pada masa ini, Jaringan Celsius tidak memberikan sebarang insurans deposit anda. Oleh itu, jika syarikat itu menjadi mangsa peretasan, misalnya, ada kemungkinan anda akan kehilangan dana anda.

Mata wang kripto mana yang terdapat di platform?

Rangkaian Celsius membayar minat untuk pelbagai jenis cryptocurrency. Pilihannya merangkumi (tetapi tidak terhad kepada):

  • Token Celsius (CEL)
  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Riak (XRP)
  • Tunai Bitcoin (BCH)
  • EOS (EOS)
  • Dan banyak stablecoin.

Anda juga boleh membeli BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, dan XLM secara langsung di aplikasi.

Aplikasi Rangkaian Celsius

Aplikasi Celsius menyokong pelbagai jenis cryptocurrency.

Bagaimana sokongan pelanggan?

Laman web Jaringan Celsius mengandungi khusus Pusat Bantuan yang harus menjawab sebarang soalan yang anda ada. Ini merangkumi Soalan Lazim mengenai deposit, pengeluaran, dan sekuriti, di antara beberapa topik lain.

Sekiranya anda tidak dapat mencari apa yang anda cari di Pusat Bantuan, anda juga mempunyai pilihan untuk mengirimkan permintaan bantuan yang akan dihubungi oleh wakil Celsius melalui e-mel.

Sekiranya anda menggunakan Rangkaian Celsius?

Pada akhirnya, keputusan dan tanggungjawab untuk menggunakan dengan betul Rangkaian Celsius terpulang kepada anda, dan anda sendiri. Berbanding dengan platform pinjaman crypto lain, Celsius menawarkan beberapa kadar faedah terbaik dalam industri – kepada pendeposit dan peminjam.

Senarai koin stabil Celsius dan APY mereka. (Sumber: Celsius)

Mana-mana pemegang cryptocurrency akan mendapat faedah daripada kadar faedah yang tinggi, dengan syarat jumlah pokoknya selamat. Memperoleh lebih daripada 11% untuk deposit stablecoin boleh sangat menarik bagi mana-mana pelabur, terutama pada masa yang tidak menentu. Celsius mewakili peneraju kumpulan akaun cryptocurrency dan platform pinjaman yang menarik, kategori dengan pemain sah lain seperti BlockFi.

Walaupun Celsius secara teknikal menyimpan kunci kripto anda dan tidak ada akaun simpanan fiat perbankan tradisional yang dinikmati, anda boleh yakin bahawa, dengan reputasi pengasas syarikat setakat ini, cryptocurrency anda harus selamat.

Sekiranya anda ingin tidak bank diri anda dan asingkan wang anda dari sistem kewangan tradisional, Rangkaian Celsius adalah tempat yang kukuh untuk bermula.

Skor CoinCentral

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me