Coinbase vs Kraken | Perbandingan Pertukaran Cryptocurrency

Coinbase vs Kraken

Coinbase dan Kraken adalah dua pilihan yang paling disyorkan untuk membeli cryptocurrency. Di dalam ini Pangkalan Wang Syiling lwn Kraken perbandingan, kami akan menunjukkan perbezaan utama antara kedua-dua pilihan tersebut sehingga anda dapat memilih yang tepat untuk anda.

Coinbase vs Kraken: Maklumat Utama

Coinbase vs Kraken: Pembelian Segera atau Crypto Exchange?

Apabila melihat jadual maklumat utama di atas, anda mungkin menyedari Coinbase disenaraikan sebagai mesra pemula. Walau bagaimanapun, Kraken tidak. Walaupun kedua-dua laman web ini membolehkan pengguna membeli cryptocurrency, mereka menyediakan perkhidmatan ini dengan cara yang berbeza.

Kraken beroperasi sebagai pertukaran cryptocurrency. Untuk menjelaskan, anda dapat saling memperdagangkan pasangan mata wang, sama seperti pertukaran mata wang asing atau forex. Reka bentuk ini meninggalkan lebih banyak ruang untuk kesalahan manusia daripada yang dilakukan oleh Coinbase, terutamanya jika anda tidak mempunyai pengalaman perdagangan sebelumnya. Lihat yang terbaik strategi perdagangan hari yang akan membantu anda menjadi ahli perdagangan.

Dengan andaian anda ingin berdagang dengan mata wang fiat (USD, EUR, dll.), Kemungkinan besar anda memerlukan lebih lama untuk membeli cryptocurrency anda di Kraken. Untuk membeli cryptocurrency dengan fiat di Kraken, anda mesti melengkapkan langkah berikut:

 1. Pertama, sahkan akaun anda.
 2. Selepas itu, deposit mata wang fiat melalui pindahan wang melalui bank.
 3. Seterusnya, tunggu deposit anda mencecah akaun anda, yang biasanya memakan masa 1-5 hari bekerja.
 4. Akhirnya, tukar mata wang fiat anda untuk cryptocurrency.

Seperti yang anda lihat di bawah, Coinbase membolehkan anda mengunci harga dengan lebih cepat.

kraken beli & amp; menjual pesanan

Kraken menggunakan buku pesanan menjadikan proses pembelian sedikit lebih rumit daripada Coinbase.

Sebagai alternatif, Coinbase mempermudah membeli cryptocurrency dengan membuang banyak aspek yang lebih kompleks yang terdapat di bursa. Lebih-lebih lagi, ia membolehkan anda membeli cryptocurrency dengan kedua-dua pindahan bank (ACH) dan kad Debit. Di bawah ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana proses pembelian Coinbase untuk setiap kaedah pembayaran.

Pembelian Kad Debit

 1. Pertama, sahkan akaun dan kad debit anda.
 2. Seterusnya, beli Bitcoin, Tunai Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, atau beberapa syiling lain dengan serta-merta pada harga yang ditetapkan.

Catatan: Had pembelian kad debit dan transfer bank Coinbase berbeza mengikut pengguna. Contohnya, had kad debit ditentukan oleh usia akaun, sejarah pembelian dan status pengesahan. Sekiranya anda berharap dapat membeli jumlah yang lebih besar, pembelian melalui bank adalah pilihan yang bagus, kerana anda boleh mendapatkan akses ke had yang lebih tinggi setelah pengesahan.

Antaramuka Beli Segera Coinbase

Antaramuka Beli Segera Coinbase

Pembelian Pindahan Bank

 1. Pertama, sahkan akaun anda.
 2. Selepas itu, beli Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, atau beberapa syiling lain dengan harga yang ditetapkan.
 3. Kemudian, anda akan menerima sejumlah cryptocurrency yang telah anda beli setelah beberapa hari masa memproses.

Apabila menggunakan kad debit, mudah untuk melihat kelebihannya Pangkalan Wang Syiling. Anda bukan sahaja dapat menggunakan kaedah pembayaran yang sering disukai, tetapi anda juga menerima cryptocurrency anda dengan serta-merta.

Sekiranya anda ingin mengunci harga secepat mungkin, anda juga boleh mendapat keuntungan ketika menggunakan pindahan wang melalui bank. Tidak seperti di Kraken, Coinbase membolehkan anda mengunci harga pembelian anda sebelum transfer bank anda diproses. Ini berguna sekiranya anda menjangkakan harga akan meningkat dengan cepat. Perhatikan bahawa anda tidak dapat memindahkan cryptocurrency dari akaun anda semasa pindahan bank anda sedang diproses.

Tidak kira kaedah pembayaran yang anda gunakan, harga dan yuran akan ditunjukkan dengan jelas semasa pembelian anda. Harganya berdasarkan pada kadar pertukaran, jadi anda boleh yakin bahawa itu adalah harga yang berpatutan. Coinbase mengenakan bayaran untuk perkhidmatan mereka, yang dapat anda lihat di bahagian Yuran di bawah.

Coinbase vs Kraken: Sokongan Pelanggan

Walaupun kedua-dua platform tersebut bergelut dengan sokongan pelanggan pada masa lalu, mereka telah membuat banyak peningkatan pada tahun lalu. Jadi, anda tidak seharusnya menghadapi masalah dengan sokongan sama ada di Coinbase atau Kraken.

Pangkalan Wang Syiling menawarkan sokongan pelanggan melalui e-mel dan telefon. Walaupun tidak sempurna, Coinbase nampaknya bertindak balas terhadap masalah sokongan pelanggan dalam jangka masa yang munasabah. Dalam pengalaman peribadi kami, Coinbase telah menjawab 24-48 jam untuk mendapatkan tiket sokongan. Pengalaman ini kebanyakannya digemari di forum dalam talian, walaupun 24-72 jam mungkin merupakan tanda keseluruhan yang lebih tepat.

Kraken biasanya terkenal dengan layanan pelanggan yang baik, walaupun terdapat beberapa keluhan mengenai waktu pengesahan akaun. Di sekitar forum dalam talian, pengguna mengatakan mereka berusaha untuk mengesahkan akaun baru dan juga tidak dapat memperoleh sokongan pelanggan dalam jangka masa yang munasabah.

Kedua-dua Syarikat Dipercayai oleh Komuniti

Apabila melihat kepercayaan masyarakat terhadap Coinbase vs Kraken, anda tidak akan mendapat banyak perbezaan. Kedua-duanya telah menjadi pelopor dalam melayani pembelian dan penjualan cryptocurrency, masing-masing mulai tahun 2012 dan 2011.

Kedua-dua syarikat tersebut terletak di San Francisco, California. Sebagai syarikat yang berpangkalan di A.S., kedua-dua laman web ini berkomitmen penuh untuk mematuhi semua undang-undang dan peraturan A.S..

Selamat dan terkawal

Dengan berjuta-juta dolar ditahan di laman web ini, keselamatan dana semestinya menjadi perhatian utama mereka. Kedua-dua Kraken dan Coinbase mematuhi amalan terbaik industri untuk menyimpan dana mata wang cryptocurrency dan fiat.

 • Mereka memisahkan dana syarikat dan pengguna, yang bermaksud mereka tidak menggunakan dana anda untuk tujuan operasi syarikat.
 • Yang paling penting, sebahagian besar dana cryptocurrency disimpan dalam dompet penyimpanan sejuk luar talian yang selamat. Jenis storan ini melindungi dana ini dari kemungkinan peretasan atau pelanggaran keselamatan yang lain.
 • Juga, kedua-dua laman web ini menawarkan pelbagai kaedah untuk melindungi akaun peribadi anda, termasuk pengesahan 2 faktor.

Selain itu, Coinbase memberikan beberapa langkah berjaga-jaga tambahan. Dana cryptocurrency yang disimpan dalam talian diinsuranskan oleh sindiket Lloyd’s of London. Selain itu, baki dompet USD A.S. pelanggan dilindungi sehingga $ 250,000 oleh insurans FDIC.

Walau bagaimanapun, jika akaun peribadi anda terganggu secara langsung kerana anda tidak menyimpannya dengan betul, laman web ini tidak akan bertanggungjawab atas kehilangan dana.

Coinbase vs Kraken: Yuran

Sekiranya penjimatan yuran menjadi perhatian utama anda, Kraken muncul dalam perbandingan ini. Yang dikatakan, anda harus ingat bahawa kedua-dua syarikat ini menawarkan perkhidmatan dan kaedah pembayaran yang berbeza.

Kraken yuran perdagangan umumnya di bawah 0.36%, berbeza mengikut pasangan mata wang. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melihat jadual bayaran di sini.

Pangkalan Wang Syiling difahami mempunyai bayaran yang lebih tinggi apabila anda mempertimbangkan:

 1. Mereka memberikan perkhidmatan tambahan yang tidak dilakukan oleh Kraken.
 2. Dan, mereka menerima kad debit, yang secara semula jadi membawa bayaran yang lebih tinggi. Bayaran ini disebabkan oleh bayaran yang dikenakan oleh syarikat kad dan risiko penagihan balik palsu.

Di Coinbase, pembelian melalui transfer bank biasanya dikenakan yuran 1.49% sementara pembelian kad debit membawa yuran 3.99%.

Coinbase vs Kraken: Cryptocurrencies yang ada

Sekiranya anda ingin membeli pelbagai altcoin, Kraken mungkin merupakan pilihan yang lebih baik untuk anda.

Coinbase hanya menawarkan kemampuan kepada pengguna untuk membeli dan menjual Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, 0x, USD Coin, Basic Attention Token, dan Zcash. Walaupun, mereka mula menambahkan lebih banyak cryptocurrency dengan kadar yang cukup pantas.

Sebaliknya, Kraken membolehkan anda memperdagangkan cryptocurrency berikut:

 • Bitcoin
 • Cardano
 • Tunai Bitcoin
 • Visi Bitcoin Satoshi
 • Sengkang
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Litecoin
 • Tembikai
 • QTUM
 • Augur
 • Tether
 • Lumens Stellar
 • Monero
 • XRP
 • Zcash

Coinbase vs Kraken: Pemikiran Akhir

Dalam pertempuran Coinbase vs Kraken, tidak ada pemenang yang jelas. Pada akhirnya, ia menjadi pilihan peribadi. Sebenarnya, kedua-dua laman web ini adalah pilihan yang baik untuk membeli cryptocurrency.

Sekiranya kesederhanaan dan masa menjadi perhatian anda, Pangkalan Wang Syiling adalah pilihan yang lebih baik untuk anda. Dari keduanya, ini juga satu-satunya pilihan yang menerima kad debit.

Sekiranya yuran rendah dan sebilangan besar cryptocurrency yang ada penting bagi anda, maka Kraken adalah pilihan yang lebih baik.

Catatan Editor: Artikel ini dikemas kini pada 5.12.2020 untuk mencerminkan perubahan bursa.

Lebih Banyak Perbandingan Coinbase

 • Gemini vs Coinbase
 • GDAX vs Coinbase
 • Bittrex vs Coinbase
 • XAPO vs Coinbase
 • CEX.IO vs Coinbase
 • Changelly vs Coinbase

Lebih Banyak Perbandingan Kraken

 • GDAX vs Kraken
 • Gemini vs Kraken
 • Bittrex vs Kraken
 • Poloniex vs Kraken
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map