CoinBene adalah pertukaran cryptocurrency yang menawarkan pengguna platform yang mudah digunakan untuk perdagangan crypto-to-crypto. Dalam tinjauan CoinBene kami, kami melihat kelebihan dan kekurangan pertukaran ini dengan meneliti pelbagai kategori yang penting untuk dipertimbangkan oleh mana-mana pedagang cryptocurrency. Adakah pertukaran CoinBene merupakan pilihan yang berguna atau tidak? Mari kita cari.

Maklumat Utama CoinBene Exchange

Gambaran Keseluruhan Pertukaran CoinBene

Ibu pejabat pertukaran CoinBene berpusat di Singapura dengan pejabat juga di Hong Kong, Malaysia, India, Brazil, dan banyak lagi. Pertukaran dilancarkan pada 20 November 2017, menjadikan kenaikan pesatnya menjadi pertukaran 30 teratas yang konsisten dengan jumlah perdagangan 24 jam sebagai prestasi yang mengagumkan.

Hanya dengan melakukan carian Google yang mudah untuk CoinBene, anda mungkin akan mendapati bahawa perihalan laman web tersebut ditulis dalam Bahasa Mandarin Cina. Walau bagaimanapun, apabila anda mengklik pada pautan laman utama laman web, anda mungkin akan mendapati bahawa teks laman web itu sebenarnya dalam bahasa Inggeris. Walau apa pun, pertukaran tersedia dalam pelbagai bahasa yang boleh anda ubah di sudut kanan atas halaman utama.

Bagi orang yang baru menggunakan crypto atau bagi mereka yang ingin bertukar secara langsung antara crypto dan fiat, CoinBene bukanlah pilihan terbaik. Ia hanya pertukaran crypto-to-crypto. Namun, jika anda sudah mempunyai dana cryptocurrency, CoinBene tentunya boleh menjadi pilihan yang baik.

Juga, penting untuk diperhatikan bahawa CoinBene adalah pertukaran terpusat.

Ulasan dan Sokongan Pelanggan

Terdapat beberapa ulasan yang mengatakan bahawa laman web ini kadang-kadang turun secara rawak dan mempunyai masalah keselamatan berpotensi lain. Setiap kali peristiwa seperti kerosakan laman berlaku, pengguna tidak dapat mengakses laman web ini atau dana yang disimpan di bursa. Walaupun ini biasanya hanya masalah sementara, bagi banyak pengguna, ini mungkin menjadi perhatian.

Pertukaran tidak mempunyai talian telefon sokongan pelanggan. Dan, banyak ulasan pelanggan dalam talian menyatakan bahawa sokongan pelanggan lambat bertindak balas melalui e-mel, mereka pasti perlu bekerjasama dengan pasukan seperti yang ada di Pasukan jualan. Selain itu, sokongan bahasa Inggeris bukanlah yang terbaik. Namun, CoinBene memang menawarkan pelbagai pilihan hubungan sokongan pelanggan. Anda boleh mendapatkan kod QR ke Telegram dan sokongan WeChat di laman utama pertukaran. Anda juga boleh mendapatkan pilihan sokongan pelanggan di Twitter dan Weibo.

gambar laman pertukaran (harga, pasangan perdagangan, pilihan beli / jual)

CoinBene mempunyai antara muka pengguna yang mudah difahami.

Struktur Yuran untuk Deposit, Perdagangan, dan Pengeluaran

Bayaran untuk perdagangan cryptocurrency ditetapkan pada 0.1% secara keseluruhan semasa menggunakan pasangan perdagangan utama, yang merangkumi USDT, BTC, dan ETH. Sehingga Oktober 2018, terdapat 29 pasangan perdagangan untuk USDT, 75 untuk ETH, dan 59 untuk BTC.

Seperti banyak pertukaran di pasaran, CoinBene mempunyai token asli yang boleh anda gunakan untuk mengurangkan yuran perdagangan. CoinBene’s Coni token (CONI) mengurangkan yuran perdagangan pada separuh, hanya 0.05%. Bayaran juga sama untuk pembuat dan pengambil pasaran. Berbanding dengan pertukaran terpusat lain di pasaran, bayaran CoinBene adalah kompetitif.

Apa yang membezakan CoinBene daripada banyak pesaing ialah anda hanya perlu membayar yuran perlombongan semasa anda mengeluarkan dana anda. Bayaran minimum ini adalah kelebihan yang jelas untuk pertukaran CoinBene daripada banyak pertukaran yang mengenakan bayaran yang besar untuk pengeluaran, yang memberikan insentif kepada anda untuk memindahkan dana anda dari pertukaran ke dompet peribadi.

Aplikasi Mudah Alih

CoinBene mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Walaupun beberapa orang mungkin mengharapkan ini diberikan dari pertukaran cryptocurrency, kenyataannya adalah bahawa banyak pertukaran tidak menawarkan fungsi ini. Mereka yang mempunyai ulasan baik lebih jarang, dan malangnya, CoinBene tidak terkecuali.

Ulasan yang disiarkan oleh pengguna aplikasi mudah alih menunjukkan beberapa bidang di mana CoinBene dapat diperbaiki. Contohnya, di Google Play, aplikasi Android mempunyai purata 2.7 daripada 5 bintang dengan 103 jumlah tinjauan. Beberapa pengulas mendakwa aplikasi tersebut tidak serasi dengan Android 9 dan / atau 2FA tidak berfungsi setiap kali mereka memasukkan butiran log masuk.

Selain itu, aplikasi iPhone tidak disenaraikan di App Store. Sebaliknya, anda harus mengimbas kod QR di laman web pertukaran CoinBene dan melalui pemasangan manual. Walaupun proses ini cukup mudah dilakukan, mudah untuk dipersoalkan mengapa langkah tambahan ini diperlukan. Ia mungkin menimbulkan risiko keselamatan.

gambar aplikasi mudah alih CoinBene untuk iOS dan Android

CoinBene mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.

Batasan Geografi

Pertukaran CoinBene mempunyai pengguna di lebih dari 150 negara. Namun, pada masa ini tidak membenarkan pelabur AS untuk turut serta. Menurut laman web pertukaran, lokasi lain dengan sekatan termasuk Kuba, Iran, Korea Utara, Syria, Sudan, Bangladesh, Bolivia, Ekuador, Kyrgyzstan, dan China.

Perhatikan bahawa pertukaran tersebut melakukan pemeriksaan KYC pada pengeluaran dana cryptocurrency pertama. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan pilihan ini, pastikan anda mematuhi terma dan syarat pertukaran. Anda juga harus memberikan maklumat peribadi asas (iaitu e-mel dan pengenalan rasmi). Proses ini mungkin memerlukan beberapa hari untuk mendapatkan persetujuan. Sekiranya anda cuba mengeluarkan crypto dari bursa dan perlu menukar dengan cepat ke fiat di bursa lain, ini adalah faktor yang perlu dipertimbangkan.

Ya, terdapat banyak pertukaran crypto-to-crypto yang tidak mempunyai syarat yang ketat. Namun, setelah pemeriksaan awal KYC selesai, anda pasti mengharapkan pengeluaran berikutnya dapat diproses dengan lebih cepat.

Perkongsian dengan John McAfee

Tidak ada banyak maklumat yang tersedia mengenai perkongsian dengan pertukaran sehingga September 2018. Ini adalah ketika CoinBene mengumumkan kerjasama dengan Perikatan McAfee untuk “mempromosikan ketelusan, tanggungjawab korporat, dan peraturan diri di pasaran cryptocurrency.” Ini dilihat sebagai perkongsian strategik penting bagi CoinBene untuk membezakan dirinya daripada yang lain di pasaran pertukaran cryptocurrency. Syarikat blockchain / crypto yang juga merupakan sebahagian daripada persekutuan McAfee termasuk Docademic, Apollo, Ethershift, dan beberapa yang lain.

gambar dari laman utama McAfee Alliance

CoinBene adalah salah satu daripada beberapa syarikat blockchain / crypto dalam McAfee Alliance.

Ringkasan

Ya, CoinBene mempunyai beberapa aspek (iaitu pengalaman pengguna aplikasi mudah alih dan kualiti sokongan pelanggan) yang perlu ditangani.

Secara keseluruhan, CoinBene adalah pertukaran yang berfungsi dengan baik dalam menyediakan penyelesaian pasaran yang menangani aduan peniaga cryptocurrency terbesar: yuran pertukaran yang tinggi. Dengan menawarkan pengeluaran tanpa sifar (kecuali untuk kos perlombongan) dan yuran rendah untuk perdagangan, CoinBene terus berjaya memperoleh pengguna pakai dan bersaing di pasaran pertukaran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me