Kajian BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange)

BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange) baru-baru ini mendapat populariti sebagai pertukaran untuk peniaga cryptocurrency yang maju. Menawarkan kontrak leverage dan kekurangan sehingga 100x, anda dapat meningkatkan potensi keuntungan (atau kerugian) di platform dengan mengambil risiko tambahan untuk setiap perdagangan.

Tidak seperti pertukaran lain, BitMEX hanya menawarkan kontrak leveraj yang anda beli dan jual dalam Bitcoin. Ini bermakna, walaupun anda berniaga altcoin, keuntungan dan kerugian anda akan berada dalam Bitcoin. Platform ini bertujuan untuk pedagang, bukan pelabur yang ingin benar-benar memiliki duit syiling.

Nota: BitMEX saat ini tidak tersedia untuk penduduk A.S..

Dalam tinjauan BitMEX, kami akan merangkumi:

Maklumat Utama BitMEX

Bagaimana ia berfungsi

Pada pandangan pertama, antara muka BitMEX boleh menjadi luar biasa. Platform ini sentiasa memperbaharui buku pesanan dan perdagangan yang dilaksanakan. Anda akan segera mengetahui bahawa platform ini mempunyai semua data analisis standard: carta lilin dan kedalaman, petunjuk teknikal, dan jumlah dagangan.

Antara muka Bitmex

BitMEX menawarkan dua jenis kontrak: Kontrak Niaga Hadapan dan Kontrak Berkekalan. Kontrak Niaga Hadapan adalah perjanjian untuk membeli atau menjual aset pendasar dengan harga yang dipersetujui pada waktu tertentu di masa hadapan. Ini membolehkan anda memperdagangkan duit syiling tanpa perlu memilikinya.

Kontrak Berkekalan serupa tetapi tidak mempunyai tarikh luput. Berdagang ini serupa dengan perdagangan tempat biasa.

pilihan perdagangan bitmex

Di BitMEX, anda boleh membuat pasaran mudah dan menghadkan pesanan serta menetapkan had berhenti menggunakan Kontrak Berkekalan. Sekiranya istilah tersebut mengelirukan anda, kami mengesyorkan menggunakan pertukaran yang lebih ditujukan kepada pemula, seperti Coinbase.

Apa yang menjadikan BitMEX unik, adalah pilihan perdagangan lanjutan yang disediakannya. Paling ketara, ia menyokong perdagangan leverage dari serendah 2x hingga 100x kedudukan anda. Jumlah leverage berbeza dari kontrak ke kontrak, tetapi Futures Bitcoin / JPY Harian dan Bitcoin / USD Harian mempunyai pilihan leverage tertinggi yang ada.

Yuran Perdagangan

Bayaran perdagangan BitMEX berkisar antara -0.05% (rebat) hingga 0.075% bergantung pada sama ada anda pembuat atau pengambil dan kontrak mana yang anda jual. Terdapat kekeliruan dalam masyarakat mengenai perkara ini bayaran; namun, nampaknya perdagangan atas leverage akan meningkatkan yuran ini dengan banyak.

Bayaran penyelesaian BitMEX adalah percuma untuk semua perdagangan niaga hadapan kecuali Bitcoin. Selain itu, anda tidak perlu membayar sebarang bayaran untuk mendeposit atau mengeluarkan wang anda. Namun, semasa mengeluarkan Bitcoin, BitMEX secara automatik menetapkan yuran rangkaian minimum yang mungkin lebih tinggi daripada yang biasa anda gunakan.

Cryptocurrencies yang ada

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, BitMEX adalah platform perdagangan niaga hadapan, bukan pertukaran cryptocurrency. Oleh itu, anda hanya akan berurusan dengan Bitcoin. Walau bagaimanapun, anda boleh memperdagangkan kontrak untuk:

  • Bitcoin
  • Tunai Bitcoin
  • Cardano
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Riak

Sekiranya anda berminat untuk memiliki pelbagai syiling yang anda jual, anda mungkin berminat dengan Binance.

Had Pindah

Tidak ada had jumlah Bitcoin yang boleh anda depositkan dan tarik keluar dari akaun anda.

Deposit minimum untuk perdagangan berbeza dari kontrak ke kontrak bergantung pada Margin Permulaan tetapi biasanya agak rendah.

Kepercayaan Syarikat

Pasukan menjalankan BitMEX sangat telus, memaparkan nama, bios LinkedIn, dan gambar mereka secara langsung di laman web rasmi. Pasukan ini mengasaskan pertukaran tersebut pada tahun 2014 dan kini mengoperasikannya di luar Hong Kong.

Anggota komuniti kebanyakannya mempunyai perkara positif untuk menyatakan mengenai platform ini, walaupun ada yang menyatakan bahawa yurannya jauh lebih tinggi daripada pilihan perdagangan leverage yang lain. Baru-baru ini, BitMEX telah melihat beberapa terkenal di kalangan peniaga aktif di Twitter kerana syarikat itu program gabungan. Walaupun peniaga popular cenderung mempromosikan platform untuk memperoleh pendapatan tambahan, tidak mungkin mereka merosakkan reputasi mereka dengan mempromosikan sesuatu yang tidak boleh dipercayai.

Keselamatan Dana

Pasukan BitMEX mengambil keselamatan dana serius. Mereka menyimpan semua dana dalam dompet multisignature yang hanya dapat diakses jika sebahagian besar rakan kongsi membenarkannya. Dompet di luar talian (penyimpanan sejuk) di luar jangkauan bakal penggodam.

Selain itu, semua pengeluaran diperiksa secara manual oleh sekurang-kurangnya dua pekerja BitMEX sebelum dihantar. Oleh kerana itu, anda perlu mengemukakan permintaan pengeluaran anda sebelum pukul 13:00 UTC untuk mendapatkan dana pada hari yang sama.

Sokongan pengguna

BitMEX menangani masalah sokongan melalui sistem tiket e-mel. Sentimen masyarakat di sekitar sokongan pelanggan nampaknya cukup baik. Pasukan ini juga aktif berkomunikasi di Reddit dan forum lain yang menyelesaikan masalah yang timbul.

Selain itu, BitMEX laman web mempunyai banyak maklumat bukan hanya mengenai platform perdagangan tetapi juga mengenai terminologi yang membingungkan. Ia merangkumi senarai Soalan Lazim, maklumat perdagangan margin, dan panduan kontrak.

Kesimpulannya

BitMEX adalah pilihan yang tepat untuk peniaga cryptocurrency yang berpengalaman. Walaupun bayarannya lebih tinggi, pilihan leverage platform tidak ada tandingannya. Komuniti mempunyai banyak perkara positif untuk diperkatakan mengenai BitMEX, dan pasukan menyimpan dana anda dengan selamat dalam simpanan sejuk.

Namun, jika anda seorang pelabur yang ingin memiliki duit syiling, atau anda seorang pemula, kami mengesyorkan menggunakan platform lain.