Kajian Coinmama

Dengan cryptocurrency seperti Bitcoin dan Ethereum terus meningkat dalam populariti dan harga, semakin banyak orang ingin mendapatkan barang-barang tersebut. Ketika permintaan meningkat, sejumlah gerai telah didirikan untuk memenuhi kerumunan orang yang lapar kripto. Salah satunya ialah Coinmama – laman web di mana anda dapat membeli Bitcoin dan Ethereum dengan cepat yang telah kami kaji di bawah.

Ulasan Coinmama: Maklumat Utama

Ditubuhkan pada tahun 2013, Coinmama telah menjadi pilihan lama bagi pengguna yang mahukan cara cepat untuk membeli cryptocurrency melalui kad kredit / debit. Syarikat ini adalah yang pertama menawarkan kaedah pembayaran ini dan telah berkembang pesat sebagai hasil dari kemudahan ini. Laman web ini tersedia untuk hampir semua orang, melayani 226 negara dan sebahagian besar negeri A.S..

Tidak seperti pertukaran seperti Kraken atau GDAX, Coinmama adalah satu-satunya kedai yang melayani pengguna yang ingin membeli cryptocurrency utama (Bitcoin dan Ethereum) untuk dihantar ke dompet pilihan mereka. Harganya berdasarkan nilai pasaran semasa, dengan bayaran 6.15% Coinmama termasuk dalam harga ini. Untuk transaksi kad kredit / debit, pemproses pembayaran akan mengenakan bayaran perkhidmatan 5.65% tambahan. Menurut Soalan Lazim mereka, pengguna akan dapat menjual cryptocurrency di Coinmama tidak lama lagi.

Cara Menggunakan Coinmama untuk Membeli Cryptocurrencies

1) Daftar dan Sahkan Alamat E-mel Anda

Isi borang pendaftaran di laman utama www.coinmama.com. Anda memerlukan alamat e-mel, kata laluan, nama penuh dan negara tempat tinggal yang sah. Anda akan menerima e-mel dari Coinmama yang mengarahkan anda ke pautan pengesahan.

Akaun Daftar Coinmama

2) Kirim Maklumat yang diperlukan dan Bukti ID

Pergi ke ‘Akaun saya’ dan klik pada tab ‘Sahkan akaun anda’. Anda perlu melengkapkan maklumat kediaman anda dan memberikan nombor telefon anda. Bukti pengenalan diri yang sah dan dikeluarkan oleh kerajaan juga diperlukan – pasport, lesen memandu atau kad pengenalan nasional semuanya diterima. Muat naik gambar depan dan belakang:

Coinmama Sahkan Akaun Anda

3) Beli Cryptocurrency anda

Setelah ID anda diterima, anda boleh membeli Bitcoin dan Ethereum dengan pergi ke tab ‘Beli Bitcoin / Ethereum’. Pilih jumlah yang ingin anda beli dan berikan alamat dompet anda (maklumat lebih lanjut mengenai dompet tersedia di sini). Setelah memasukkan maklumat pembayaran dan maklumat tersebut diterima, cryptocurrency anda akan segera dihantar ke dompet yang ditentukan.

Adakah Coinmama Selamat?

Semasa berurusan dengan transaksi kewangan dalam talian, penting untuk menggunakan laman web yang selamat dan terjamin. Coinmama adalah syarikat terkenal dengan laman web selamat yang dilindungi oleh Trust Guard dan Comodo. Kedua-dua pakar keselamatan telah mengesahkan bahawa penyulitan SSL 256-Bit digunakan secara aktif pada halaman yang mengandungi maklumat peribadi.

Kesahan Syarikat

Coinmama adalah hak milik NBV International s.r.o. – syarikat anak perempuan New Bit Ventures Ltd – syarikat # 514907880. New Bit Ventures Ltd didaftarkan sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang dengan FinCEN – lihat sijilnya di sini.

Keselamatan Akaun Peribadi

Coinmama pada masa ini tidak menawarkan pengesahan dua faktor. Untuk keamanan maksimum, gunakan kata laluan yang mengandungi huruf kecil dan huruf besar serta angka dan simbol.

Sokongan pengguna

Anda boleh menghubungi pasukan sokongan Coinmama di [e-mel dilindungi] – anggota kakitangan harus menghubungi dalam masa 24 jam. Untuk jawapan kepada Soalan Lazim, anda boleh pergi ke https://www.coinmama.com/faq yang harus menyelesaikan sebarang pertanyaan umum. Terdapat juga fungsi ‘Bantuan’ interaktif di laman web (terletak di kanan bawah halaman) di mana anda boleh mencari maklumat yang diperlukan. Pengguna media sosial boleh menghubungi Coinmama melalui mereka Laman Facebook.

Had

Jumlah pembelian anda bergantung pada tahap pengesahan anda. Tahap 1 memerlukan bukti satu ID yang dikeluarkan oleh kerajaan yang sah dan membenarkan jumlah pembelian sehingga $ 10,000. Tahap 2 memerlukan ID sekunder yang dimuat bersama dengan bil utiliti atau selfie anda yang memegang ID anda – had maksimum dinaikkan kepada $ 50,000 untuk tahap ini. Untuk jumlah pembelian tanpa had, anda mesti menghubungi [e-mel dilindungi] untuk meminta pengesahan tahap 3.

Pembelian minimum ialah $ 60. Terdapat juga had harian dan bulanan untuk semua pengguna – yang pertama dibatasi pada 5,000 USD / EUR, sementara yang terakhir dibatasi pada 20,000 USD / EUR. Had harian 24 jam terakhir dari tarikh pesanan dibuat.

Coinmama pada masa ini tidak menawarkan pertukaran, jadi pengguna yang ingin menjual cryptocurrency mereka atau menariknya sebagai wang fiat mesti memindahkannya ke tempat lain.

Negara yang Disokong

Coinmama beroperasi di 226 negara di seluruh dunia, menjadikannya salah satu laman web yang paling mudah diakses untuk membeli cryptocurrency. Hanya penduduk AS di negeri berikut yang dapat menggunakan perkhidmatan mereka: Arizona, California, Colorado, Florida, Illinois, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Maryland, Michigan, Missouri, Montana, Nevada, New Jersey, New Mexico, North Carolina , Pennsylvania, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia dan Wisconsin. Untuk senarai penuh negara yang layak, klik di sini.

Ringkasan Kajian Coinmama

Betul ke Slogan Coinmama, menggunakan laman web mereka tentunya merupakan salah satu kaedah termudah untuk membeli mata wang digital. Bagi pengguna yang ingin membeli Bitcoin atau Ethereum dengan cepat melalui kad kredit / debit dan mengelakkan masa menunggu pindahan bank yang lama, ini adalah pilihan yang baik. Mempunyai mata wang digital anda dihantar segera ke dompet anda sendiri dan bukannya disimpan di laman web ini juga positif. Bagi pelanggan yang berminat membeli cryptocurrency yang kurang dikenali, membeli dalam jumlah besar atau aktif berdagang, anda lebih baik pergi ke bursa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me