Maklumat Utama Pertukaran Robinhood

Robinhood (Tradisional) mendapat populariti yang sangat tinggi kerana antara muka yang halus dan pilihan perdagangan tanpa bayaran. Setelah platform ini melancarkan cabang perdagangan crypto, anda mungkin tertanya-tanya apakah masih memberikan pengalaman yang sama. Mari kita cari.

Antara Muka Pengguna dan Aplikasi Mudah Alih

Jika dibandingkan dengan kebanyakan pertukaran, antara muka perdagangan di Robinhood Crypto cukup asas. Bagi mereka yang baru menggunakan cryptocurrency, ini mungkin dianggap positif. Bagi pedagang yang ingin menggunakan antara muka yang lebih maju (iaitu candlestick, buku pesanan masa nyata, dll.), Robinhood bukanlah pilihan terbaik untuk anda. Namun, hakikat bahawa pertukaran ini menawarkan akses kepada perdagangan fiat menjadikannya pilihan yang menarik.

Robinhood Crypto tidak mempunyai aplikasi khusus. Sebagai gantinya, anda perlu memuat turun aplikasi Robinhood biasa untuk iOS atau Android. Perkara menarik mengenai aplikasi ini ialah anda juga dapat menggunakannya untuk melabur di pasaran lain (iaitu saham dan ETF). Bagi banyak orang, Robinhood memberikan pilihan yang lebih mudah daripada menggunakan banyak platform untuk menguruskan pelbagai pelaburan, aset, dll.

Ulasan aplikasi mudah alih secara keseluruhannya agak positif. Di Google Play, Robinhood mempunyai 4.6 bintang dengan 80.595 ulasan. Di iTunes, ia mempunyai 4.8 bintang dengan lebih daripada 628.200 ulasan. Ia juga digolongkan sebagai aplikasi ke-14 paling popular dalam kategori Kewangan di iTunes.

Antara muka harga BTC di Robinhood Crypto (web)

Robinhood Crypto mempunyai antara muka pengguna yang mudah.

Pilihan dan Ketersediaan Dagangan

Mata wang kripto yang ada di Robinhood merangkumi:

  • Bitcoin (BTC)
  • Tunai Bitcoin (BCH)
  • Bitcoin SV (BSV)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Ethereum (ETH)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Litecoin (LTC).

Berbanding dengan kebanyakan pertukaran kripto, jumlah syiling yang ada agak terhad. Walaupun saat ini tidak tersedia untuk diperdagangkan di bursa, Robinhood juga menyokong data pasaran masa nyata untuk sepuluh kripto tambahan. Ini termasuk Bitcoin Gold (BTG), Dash (DASH), Lisk (LSK), Monero (XMR), NEO (NEO), OmiseGO (OMG), Qtum (QTUM), Ripple (XRP), Stellar (XLM) dan Zcash ( ZEC). Ada kemungkinan ini dapat ditambahkan ke dalam senarai kripto yang dapat diperdagangkan di Robinhood Crypto pada satu ketika nanti.

Salah satu had terbesar pilihan perdagangan semasa adalah kekurangan stablecoin. Apabila berdagang altcoin di bursa lain dan kemudian memindahkan dana ke Robinhood untuk mengeluarkan wang ke fiat, ini boleh menjadi halangan bagi sebilangan pedagang. Pada dasarnya, jika anda ingin menukar crypto menjadi fiat, anda harus mengetahui berapa lama dana diperlukan untuk mencapai akaun Robinhood Crypto anda dan kemungkinan turun naik harga dalam jangka masa tersebut.

Robinhood Crypto hanya tersedia di Amerika Syarikat, mulai Mac 2019. Ini termasuk 37 negeri dan Washington D.C. Robinhood mengecualikan warganegara dari 13 negeri yang tinggal dari mendaftar. Walaupun ini dapat mengecewakan bagi banyak pengguna, penting untuk diperhatikan bahawa Robinhood secara aktif berusaha untuk memperluas ketersediaan geografinya. Sudah jelas bahawa banyak kemajuan telah dicapai di bahagian depan ini. Sebagai contoh, ketika pertukaran pertama kali dilancarkan pada tahun 2018, ia hanya tersedia di lima negeri. Anda boleh mendapatkan senarai terkini keadaan yang tersedia di sini.

Peta ketersediaan Robinhood

Sehingga Mac 2019, Robinhood Crypto boleh didapati di 37 negeri dan Washington D.C.

Keselamatan: Adakah Crypto Robinhood Selamat?

Berbanding dengan perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh syarikat ini, dana cryptocurrency tidak begitu selamat. Sebagai contoh, Robinhood menginsuranskan saham bernilai $ 500,000. Sementara itu, syarikat itu tidak menginsuranskan dana crypto. Sekiranya seseorang dapat mengakses akaun anda dan mencuri dana, anda tidak mempunyai kemampuan untuk melaporkan keadaan ini dengan mudah kepada syarikat dan menerima pembayaran balik.

Sama seperti pertukaran terpusat lain seperti Coinbase, dengan Robinhood, anda sebenarnya tidak memiliki duit syiling atau kunci peribadi anda. Ramai yang menganggap ini sebagai masalah terbesar dengan Robinhood. Selain itu, anda tidak dapat memindahkan crypto dari akaun anda ke dompet di luar Robinhood tanpa langkah pengesahan lebih lanjut.

Secara keseluruhan, Robinhood tidak pernah mengalami hack skala besar di mana-mana perkhidmatannya. Namun, pengguna telah melaporkan peretasan akaun tunggal di pelbagai platform media sosial. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan Robinhood Crypto, terdapat beberapa cara yang berbeza untuk meningkatkan keselamatan akaun anda. Sebagai contoh, pada aplikasi mudah alih, anda boleh mengaktifkan Touch ID atau Face ID. Anda juga boleh menambahkan kod PIN tersuai atau menghidupkan pengesahan dua faktor.

Yuran Robinhood, Had Dagangan, Masa Tunggu Persetujuan

Pada Mac 2019, Robinhood Crypto (seperti pilihan perdagangan lain dengan Robinhood) mendakwa tidak mempunyai yuran, komisen, atau caj tersembunyi. Walau bagaimanapun, “Perjanjian Pengguna Kripto Robinhood” 19 halaman nampaknya bercanggah dengan penyataan ini. Ada bagian yang berjudul, “Rebate dan Pass-On of Fees” yang dikatakan oleh beberapa orang dapat ditafsirkan sebagai cara pertukaran untuk menggabungkan yuran ke dalam harga perdagangan. Sebagai contoh, pertukaran boleh menawarkan harga yang lebih tinggi daripada harga purata pasaran untuk syiling tertentu. Walaupun ini tidak berlaku, mungkin adalah idea yang baik untuk membandingkan titik harga dalam masa nyata dengan pertukaran lain sebelum berdagang.

Robinhood menghadkan deposit dan pengeluaran kepada $ 50,000 setiap hari. Ia juga mempunyai syarat menunggu pengeluaran dana dari akaun anda. Ini berlaku untuk dana yang anda pindahkan ke akaun anda dan juga dana yang anda jual di bursa Robinhood Crypto.

Persetujuan boleh mengambil masa beberapa hari (atau lebih lama) jika diperlukan dokumentasi tambahan untuk menyelesaikan pengesahan akaun. Setelah Robinhood Crypto meluluskan pengesahan anda, anda boleh memautkan akaun bank anda dengan deposit sehingga $ 1,000 serta-merta. Biasanya deposit memerlukan empat hingga lima hari untuk mengosongkan deposit dengan akaun bank AS.

Pengalaman Perkhidmatan Pelanggan

Terdapat beberapa pilihan untuk menghubungi pasukan sokongan pelanggan Robinhood. Contohnya, mereka mempunyai dedikasi Akaun Twitter untuk pertanyaan pelanggan. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui e-mel: [e-mel dilindungi] Keluhan utama yang terdapat pada kebanyakan ulasan negatif ialah pengguna menerima jawapan “salin, tampal” yang tidak semestinya menangani masalah pelanggan.

Walaupun begitu, ulasan sokongan pelanggan nampaknya positif. Namun, kebanyakan ulasan pelanggan setakat ini berlaku untuk perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh syarikat dan tidak khusus untuk perdagangan kripto. Ini dapat difahami, terutamanya memandangkan cryptocurrency adalah bahagian yang lebih baru dan terhad secara geografi dari model perniagaan Robinhood.

Kesimpulannya

Dari segi pilihan perdagangan, Robinhood masih mempunyai jalan panjang sebelum dapat dianggap sebagai pesaing utama di antara pertukaran crypto. Fakta bahawa ia menyokong cara mudah bagi banyak orang di AS untuk berdagang menggunakan fiat bermaksud bahawa ia mungkin akan terus mendapat daya tarikan jika tersedia. Bayaran sifar, pangkalan pengguna yang mapan untuk perkhidmatan Robinhood yang lain, dan momentum sebelum pelancaran 2018 semuanya membantu meningkatkan bilangan pengguna berpotensi untuk pertukaran ini. Walau bagaimanapun, beberapa masalah seperti pemilikan dana dan ketersediaan geografi terhad mungkin perlu ditangani dalam jangka panjang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me