Kajian Edge Wallet

Hujung, baru dijenamakan semula dari Airbitz, adalah penyedia dompet perisian yang beribu pejabat di San Diego, CA. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2013 dan telah mengambil pendekatan unik untuk keselamatan dana dan maklumat peribadi anda. Daripada memusatkan perhatian kepada pihak ketiga untuk keselamatan di sisi pelayan, Edge memberikan anda kawalan dengan menyediakan lapisan keselamatan yang mudah digunakan di atas bahagian sisi pelanggan (pengguna) dari produk mereka.

Dompet Edge masih dalam versi beta tetapi akan dilancarkan dengan sokongan untuk:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Tunai Bitcoin
 • REP Augur
 • Sayap
 • Matryx

Di luar ini, Edge telah membina seni bina modular yang membolehkan mereka bekerja dengan blockchain atau token apa pun. Agar duit syiling baru tersedia di dompet, pemaju dari pasukan koin hanya perlu menyumbang sokongan melalui pemalam sederhana yang disediakan oleh Edge.

Dompet Tepi

Dompet Edge juga berintegrasi dengan Shapeshift membolehkan anda menukar antara duit syiling yang disokong dengan mudah tanpa perlu menghantar dana anda ke bursa.

Ulasan dompet Edge ini dibuat untuk membantu anda memahami apa tawaran dompet Edge seperti, beberapa sejarah syarikat, dan sama ada sesuai atau tidak untuk keperluan anda.

Apa yang orang katakan?

Oleh kerana dompet Edge yang baru masih dalam versi beta, juri tidak mengetahui sama ada ia akan menjadi kegemaran masyarakat atau tidak. Walau bagaimanapun, dompet Airbitz telah berada di pasaran selama beberapa tahun, sekarang, menerima ratusan ulasan. Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa ulasan ini akan berlaku untuk dompet v2.0 (Edge) setelah memasuki pasaran.

Yang Baik: Airbitz memperoleh penilaian 4-bintang (daripada 5) di beberapa platform ulasan seperti CryptoCompare dan juga Google Play kedai. Ramai pelanggan memuji dompet di antara muka yang mudah dan mengesyorkannya kepada sesiapa sahaja yang baru menggunakan Bitcoin. Pengguna berpengalaman menyukai fokus dompet pada keselamatan, privasi, dan desentralisasi – prinsip utama pergerakan cryptocurrency.

Yang jahat: Ironinya, kebanyakan aduan mengenai Airbitz adalah mengenai proses keselamatan dan pengenalan diri. Sebilangan pengguna merasa tidak selesa dengan jumlah maklumat yang perlu mereka berikan untuk membeli Bitcoin melalui aplikasinya, sementara yang lain menyuarakan kekecewaan bahawa mereka tidak dibenarkan membeli kerana lokasi geografi mereka. Sebagai sebuah syarikat yang berpusat di A.S., saya hanya dapat menganggap bahawa langkah berjaga-jaga ini telah dilaksanakan untuk mematuhi dasar Anti Pengubahan Wang Haram (AML) dan Penghantar Wang.

Airbitz percuma untuk dimuat turun dan digunakan. Satu-satunya yuran yang anda bayar adalah bayaran perlombongan untuk menghantar dana dari dompet.

Bagaimana ia berfungsi?

Airbitz lebih daripada sekadar dompet, dan kita boleh mengharapkan perkara yang sama dari Edge. Selain mengirim dan menerima dana, Anda juga dapat menggunakan dompet untuk:

 • Log masuk ke aplikasi terdesentralisasi (dapps)
 • Beli Bitcoin
 • Belanjakan Bitcoin

Dengan Edge, anda boleh menggunakan dompet anda untuk mengesahkan dalam dapps suka Sayap dan Augur yang menggunakan Edge Security SDK. Untuk mengesahkan, semua yang perlu anda lakukan ialah mengimbas kod bar yang diberikan oleh aplikasi kepada anda. Dari sana, anda boleh mengakses dan memindahkan dana yang sama seperti yang biasa anda simpan di dompet Edge anda.

Log masuk Edge Barcode

Anda mempunyai 3 pilihan untuk membeli Bitcoin di dompet Airbitz:

 1. Glidera untuk akaun bank USA
 2. Bity untuk akaun bank Eropah
 3. LibertyX untuk pembelian tunai USA

Airbitz telah bekerjasama dengan syarikat-syarikat ini dan mengarahkan anda ke antara muka mereka untuk membuat pembelian. Sekiranya anda mengalami masalah membeli Bitcoin, anda harus menghubungi syarikat yang sesuai dan bukannya sokongan Airbitz / Edge.

Airbitz Beli Bitcoin

Airbitz juga bekerjasama dengan Kad Untuk Coin Inc.. dan Bitrefill untuk menyediakan cara untuk menghabiskan Bitcoin di aplikasi dompet. Awak boleh belanjakan Bitcoin anda di Target dan Starbucks dan terima diskaun sehingga 20% setiap kali anda membeli-belah. Ini adalah kebaikan yang membawa nilai tambahan untuk menahan cryptocurrency dengan mudah membolehkan anda membelanjakannya di lokasi yang popular.

Dompet Airbitz

Airbitz / Edge adalah hanya terdapat pada peranti iOS dan Android, dan syarikat telah menyatakan bahawa mereka tidak mempunyai rancangan untuk melaksanakan a antara muka web. Ini untuk melindungi anda lebih jauh dari serangan akun yang sering terjadi pada infrastruktur laman web. Sebilangan orang mungkin menganggap ini sebagai negatif, tetapi saya rasa dedikasi syarikat terhadap keselamatan akaun anda, walaupun dengan mengorbankan beberapa fungsi, adalah terhormat.

Bolehkah saya mempercayai lelaki ini?

Edge Wallet dibina secara terdesentralisasi yang memastikannya tiada syarikat pihak ketiga yang mempunyai akses ke dana atau maklumat akaun anda. Bahkan Edge sendiri tidak dapat mengakses maklumat ini.

Sebaliknya, kunci peribadi, alamat awam, dan sejarah transaksi anda dibuat secara tempatan pada peranti anda. Data ini kemudian dienkripsi dan disimpan di pelayan awan peer-to-peer.

Walaupun syarikat itu tidak lagi wujud atau pelayan mereka tidak berfungsi, anda dapat mengakses dana anda. Ini menambahkan lapisan kepercayaan penting dalam industri di mana syarikat dan bursa kadangkala boleh hilang ke udara tanpa mengambil dana anda dengan mereka.

Bagaimana sokongan?

Sokongan pelanggan untuk dompet ini luar biasa. Semasa saya membaca ulasan di gedung Google Play, saya perhatikan bahawa ada tindak balas dari seseorang di syarikat tersebut untuk setiap pengguna meminta pertolongan. Respons itu bukan sahaja merangkumi maklumat yang berkaitan tetapi juga e-mel untuk dihubungi sekiranya pelanggan masih mempunyai masalah.

Laman web Airbitz juga mempunyai senarai Soalan Lazim yang merangkumi masalah biasa seperti pemulihan akaun dan penyelesaian masalah dompet. Banyak pengulas melaporkan bahawa pasukan sokongan pelanggan secara konsisten membantu dan responsif terhadap tiket sokongan e-mel yang mereka kirimkan.

Apa yang saya fikirkan?

Sekiranya anda membaca ulasan dompet saya sebelumnya, anda tahu bahawa saya adalah penyedut reka bentuk yang ringkas dan pengalaman pengguna yang ringkas. Airbitz / Edge mempunyai antara muka intuitif yang tidak menakutkan pemula crypto semasa masih menyediakan keselamatan dan fungsi teratas. Itu adalah gabungan yang mematikan.

Dari apa yang saya lihat, nampaknya Edge Wallet akan memberikan pengalaman yang lebih baik daripada rakan sejawat Airbitz semasa. Maklumat hubungan saya sudah ada dalam senarai pendaftaran beta, dan saya tidak sabar untuk melihat semua yang ditawarkan oleh dompet Edge baru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me