Binance adalah salah satu platform pertukaran crypto-to-crypto yang paling popular, jika bukan yang paling popular sekarang. Sejak dilancarkan pada tahun 2017, ia dengan cepat mendapat reputasi dalam komuniti blockchain berkat pelbagai tawaran duit syiling dan yuran perdagangan yang sangat rendah. Tetapi adakah ia sesuai untuk anda??

Dalam tinjauan Binance ini, kita akan membahas:

Maklumat Utama Binance

Bagaimana ia berfungsi

Terdapat dua pilihan untuk platform perdagangan di Binance: Asas dan Lanjutan. Seperti namanya, pandangan Asas mempunyai semua yang anda perlukan untuk melakukan perdagangan sederhana sementara pandangan Lanjutan adalah untuk pedagang yang lebih maju. Tidak ada banyak perbezaan antara kedua pandangan tersebut kecuali dapat melakukan analisis teknikal yang lebih terperinci dalam paparan Lanjutan.

Panduan Pandangan Asas

Sebagai peniaga baru, anda mungkin menganggap pandangan Asas cukup kompleks. Sudah jelas bahawa Binance tidak dibuat untuk pelabur kasual.

Papan pemuka utama mempunyai beberapa carta dan grafik termasuk buku pesanan, carta candlestick, serta sejarah perdagangan pasangan perdagangan yang anda lihat. Terdapat juga carta mendalam pesanan yang dapat anda lihat di tab berasingan dari carta candlestick.

Untuk memulakan perdagangan, pertama anda perlu membiayai akaun anda. Untuk melakukannya, klik pada pautan Deposit di bawah tab Dana.

Butang Deposit Binance

Butang Deposit

Pada halaman Deposit, pilih cryptocurrency mana yang anda mahu membiayai akaun anda. Binance memberi anda alamat dompet awam untuk menghantar dana anda. Kami mengesyorkan agar anda membiayai akaun anda menggunakan salah satu Bitcoin atau Ethereum kerana itu adalah dua syiling dengan pasangan perdagangan paling banyak. Melakukannya memberi anda fleksibiliti yang lebih besar ketika berdagang.

Ethereum Deposit Binance

Deposit Ethereum

Setelah akaun anda mempunyai sejumlah dana, anda boleh mula melabur. Navigasi kembali ke papan pemuka pertukaran dengan mengklik Asas di bawah tab Pertukaran di sudut kiri atas.

Butang Asas Pertukaran Binance

Butang Asas

Di Binance, boleh buat had, pasaran, dan pesanan had had. Sebelumnya, platform ini hanya menyokong pesanan had dan pasaran. Jadi, anda boleh menjangkakan bahawa pasukan akan menambahkan jenis pesanan yang lebih maju dari masa ke masa.

Pilihan Perdagangan Asas Binance Exchange

Pilihan Perdagangan Pertukaran

Pandangan Lanjutan

Antaramuka Paparan Lanjutan Binance Exchange

Antaramuka Paparan Pertukaran Lanjutan

Selain daripada susun atur yang sedikit berbeza, paparan Binance exchange Advanced sama dengan paparan Basic dengan beberapa lagi loceng dan wisel TA. Ia merangkumi garis Fibonacci, purata bergerak, dan semua yang ada di antara keduanya. Sekiranya strategi perdagangan anda melibatkan sejumlah besar TA, pandangan Lanjutan akan menjadi asas rumah anda.

Ciri-ciri tambahan

Sebagai tambahan kepada pertukaran, Binance telah menerapkan banyak ciri dan alat lain pada tahun lalu. Ada Akademi Binance mengandungi kandungan pendidikan di blockchain, Maklumat Binance memberikan anda statistik pasaran dan ulasan ICO, Makmal Binance, inkubator untuk permulaan, dan PAD pelancaran untuk pelancaran token.

Yuran Perdagangan

Untuk pelabur kasual (<Isipadu 30 hari 100 BTC), Binance mengenakan flat Bayaran 0.1% untuk setiap perdagangan, lebih rendah daripada purata industri. Sekiranya anda membayar menggunakan token mereka sendiri (BNB), anda kini akan menerima a 25% diskaun pada yuran perdagangan – menurunkannya menjadi 0.075%.

Sekiranya anda seorang peniaga dengan jumlah tinggi (>= 100 BTC isipadu 30 hari) yang mempunyai sekurang-kurangnya 50 BNB, anda akan mendapat diskaun yang lebih besar lagi. Bayaran anda mengikut a jadual bayaran perdagangan itu ditentukan oleh jumlah dagangan anda, status pembuat / pengambil, dan sama ada anda membayar yuran anda di BNB. Bayarannya berkisar antara 0.015% hingga 0.100%.

Bayaran pengeluaran berbeza-beza mengikut cryptocurrency tetapi cenderung tinggi.

Cryptocurrencies yang ada

Binance mempunyai banyak pilihan syiling dengan pasangan ke Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, dan Tether. Beberapa syiling yang ada adalah:

 • Tabut
 • Tunai Bitcoin
 • Sengkang
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • IOTA (Binance adalah satu-satunya pertukaran di mana anda boleh membeli IOTA)
 • Litecoin
 • Neo
 • OmiseGo
 • Lebih 100 syiling lagi

Ramai pelabur menyukai Binance kerana mereka menawarkan syiling seperti IOTA dan Waltonchain yang sering tidak disenaraikan di banyak bursa lain.

Had Pindah

Binance adalah pertukaran mata wang kripto, jadi anda tidak dapat membiayai akaun anda dengan mata wang fiat.

Anda hanya boleh menyimpan dana cryptocurrency, tetapi ada tiada had pada jumlah yang boleh anda depositkan. Tidak ada bayaran untuk deposit anda.

Jumlah yang boleh anda tarik setiap hari ditentukan oleh peringkat pengesahan anda. Tanpa mengemukakan butiran pengesahan, anda ditempatkan di Tahap 1 dan boleh menarik diri sehingga 2 BTC bernilai cryptocurrency sehari.

Untuk dikelaskan sebagai Tahap 2, anda perlu mengaktifkan pengesahan dua faktor atau Google Authenticator. Berikutan itu, anda perlu memberikan maklumat untuk tujuan KYC termasuk:

 • Nama pertama
 • Nama terakhir
 • Alamat
 • ID Foto

Dengan pengesahan Tahap 2, harian anda had pengeluaran meningkat kepada 100 BTC. Sekiranya anda ingin menarik lebih banyak daripada jumlah ini dalam satu hari, anda perlu menghubungi pasukan sokongan pelanggan.

Kepercayaan Syarikat

Binance telah berkembang menjadi salah satu pertukaran yang paling dipercayai dalam industri ini. Syarikat itu bergerak di sekitar $ 15 juta dalam ICO pada bulan Julai 2017 dan dengan segera memperoleh 20,000 pengguna berdaftar sebagai sebahagian daripada kenaikan. Sejak itu, platform ini telah berkembang menjadi lebih dari sembilan juta pengguna dan menjangkakan akan menghasilkan keuntungan hampir satu bilion dolar pada tahun 2018.

Changpeng Zhao, CEO Binance, mempunyai resume yang mengagumkan dengan pengalaman bertahun-tahun dalam cryptocurrency. Dia adalah Ketua Pembangunan di Blockchain, pengasas bersama dan CTO OKCoin, dan Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif BijieTech sebelum bekerja di Binance.

Keselamatan Dana

Walaupun butiran yang tepat tentang bagaimana Binance menyimpan dana tetap hilang dari laman web, syarikat telah membuktikan berulang kali bahawa duit syiling anda berada di tangan yang baik.

Pada awal 2018, platform ini diserang oleh phishing dan API di mana pencuri mula menukar duit syiling pengguna dengan Viacoin (VIA) tanpa persetujuan mereka. Ketika harga Viacoin meningkat kerana permintaan meningkat, penyerang menjual bekalan VIA mereka untuk memperoleh keuntungan yang besar. Sebaik sahaja pasukan Binance menyedari tingkah laku jahat itu, mereka melumpuhkan pengeluaran dan membekukan dana yang terjejas. Setelah beberapa siasatan mereka dapat mengenal pasti pihak yang berniat jahat, memperoleh duit syiling yang dicuri, dan mengembalikan dana tersebut kepada orang yang sesuai.

Pasukan keselamatan dan sokongan Binance melakukan tugas yang sangat baik untuk memastikan pengguna sentiasa terkini dengan sebarang kejadian melalui pejabat mereka Akaun Twitter.

Amaran!

Penipu meniru akaun Binance rasmi dan tweet untuk meminta deposit ke alamat tertentu sebagai balasan untuk hadiah.

Anda akan kehilangan token anda sekiranya anda melakukan ini!

Binance tidak akan meminta anda untuk menghantar duit syiling terus ke alamat mana-mana sebab.

– Binance (@binance) 12 Februari 2018

Sokongan pengguna

Binance telah meningkatkan bidang sokongan pelanggan mereka dengan ketara pada tahun lalu. Ia merangkumi a senarai Soalan Lazim merangkumi segala-galanya dari mendepositkan duit syiling hingga mencegah serangan pancingan data serta ruang untuk pengumuman penting.

Pertukaran dan laman web sokongan tersedia dalam pelbagai bahasa termasuk Bahasa Inggeris, Sepanyol, Itali, dan Cina

Sekiranya anda tidak dapat mencari apa yang anda cari dalam talian, anda boleh menghantar tiket sokongan melalui borang dalam talian dan dapatkan jawapan melalui e-mel.

Kesimpulannya

Dengan yuran perdagangan yang rendah, pelbagai cryptocurrency yang tersedia, dan pengalaman perdagangan yang menyeronokkan, tidak hairanlah Binance telah memantapkan dirinya sebagai kekuatan dominan dalam industri pertukaran kripto. Platform ini dengan cepat menjadi kegemaran di kalangan peniaga baru dan maju. Selagi Binance terus melakukan perkara yang telah dilakukan untuk mendapatkan reputasi yang luar biasa, ada baiknya mencubanya.