bitFlyer – Pertukaran Bitcoin Terbesar di Dunia

bitFlyer adalah pertukaran Bitcoin terbesar di dunia beroperasi di Jepun, Eropah, dan Amerika Syarikat. Bursa ini melakukan urus niaga berjumlah lebih dari $ 100 bilion di seluruh dunia pada tahun 2017 dan mempunyai jumlah perdagangan tertinggi daripada pertukaran di Jepun.

Dengan kemasukan bitFlyer baru-baru ini ke pasaran AS, anda mungkin tertanya-tanya apakah itu pilihan yang baik untuk anda gunakan. Berbanding dengan Gemini dan GDAX, platform yang bereputasi baik menawarkan kaedah yang dipercayai untuk membeli Bitcoin dengan USD.

Dalam ulasan bitFlyer ini, kami akan merangkumi:

Maklumat Utama bitFlyer

Bagaimana ia berfungsi

bitFlyer mempunyai dua antara muka untuk anda gunakan untuk menguruskan perdagangan anda:

  • Papan Pemuka
  • Pertukaran Kilat bitFlyer

Papan Pemuka

Papan pemuka adalah tempat anda mengurus akaun anda dan melihat sejarah perdagangan anda. Pada Tab rumah, anda dapat melihat nilai aset anda, beberapa data pasaran peringkat tinggi, dan maklumat akaun utama seperti kelas akaun anda.

Di dalam Laporan Perdagangan bahagian, anda boleh mendapatkan rekod perdagangan dan transaksi bank anda. Anda juga boleh mengeksport dokumen ini ke fail CSV, atau Excel.

papan pemuka pertukaran bitflyer

Papan pemuka juga merangkumi kawasan untuk anda menyimpan dan mengeluarkan dana (baik BTC dan USD) ke / dari akaun anda. Anda mesti membuat deposit dan pengeluaran USD melalui bank. bitFlyer akan menolak deposit ACH dan mengembalikan wayar yang melebihi had anda.

Akhirnya, Tab Tetapan di papan pemuka adalah tempat anda akan mengemas kini tetapan keselamatan anda seperti membuat pin 4 digit dan menetapkan pengesahan 2 faktor. Langkah berjaga-jaga tambahan ini sangat disyorkan tidak kira jumlah wang yang anda jual.

Pertukaran Kilat bitFlyer

BitFlyer Lightning Exchange adalah platform di mana anda membuat perdagangan anda. Platform pertukaran agak mudah tetapi mungkin menakutkan kepada pelabur pemula. Anda boleh menghantar pasaran mudah dan menghadkan pesanan terus dari antara muka sambil melihat carta yang berkaitan.

pertukaran kilat bitflyer

Carta ini merangkumi kebanyakan perkara yang dikehendaki oleh pedagang yang lebih berpengalaman seperti garis Fibonacci, purata bergerak, pola kandil, dan carta kedalaman.

Sekiranya anda mencari pilihan perdagangan yang lebih maju, anda boleh mengetuk Tab “Khas” untuk menetapkan syarat seperti had berhenti dan pelbagai perdagangan automatik.

pesanan khas pertukaran pertukaran petir bitflyer

Lightning Exchange juga mempunyai papan pesanan untuk semua pedagang yang ada di platform ini. Tidak sepenuhnya jelas nilai apa yang dibawa untuk pengalaman perdagangan, tetapi sentuhan yang menarik.

Yuran Perdagangan

Ada Bayaran transaksi 0.0008 BTC semasa mengeluarkan Bitcoin dari platform dan a Bayaran $ 10 semasa mengeluarkan USD.

The BitFlyer yuran perdagangan antara 0.02% hingga 0.12% untuk kedua-dua pembuat dan pengambil bergantung pada jumlah 30 hari.

Cryptocurrencies yang ada

Pada masa ini, Bitcoin adalah satu-satunya cryptocurrency yang boleh anda beli dan jual di bitFlyer di Amerika Syarikat. Pertukaran menyokong mata wang tambahan di luar negara, tetapi mereka berhati-hati dengan mana yang mereka pilih dan lambat untuk menyokong sokongan.

Mereka belum mengumumkan duit syiling mana yang mereka rancangkan untuk disokong di AS berikutnya, tetapi kemungkinan besar mereka akan mengikuti rakan Jepun mereka dalam menambahkan Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, dan / atau Bitcoin Cash.

Had Pindah

Had pemindahan harian anda ditentukan oleh anda kelas akaun.

Dengan akaun Trade Lite, anda boleh membuat deposit dan pengeluaran sehingga $ 2,000 setiap hari. Had ini sama sama ada anda memindahkan Bitcoin atau dolar A.S. Di kelas akaun ini, anda juga mempunyai maksimum had transaksi tunggal $ 3,000 semasa berdagang di platform. Untuk mendapatkan status kelas akaun Trade Lite, anda perlu memberikan nama, tarikh lahir, nombor telefon, dan alamat rumah anda.

Sekiranya anda juga menyerahkan pengesahan ID, anda menyertai kelas akaun Perdagangan biasa. Di kelas ini, anda mempunyai had deposit / pengeluaran harian meningkat kepada $ 50,000. Ini sekali lagi berlaku untuk Bitcoin dan dolar A.S. Selain itu, had maksimum transaksi tunggal anda hilang dengan kelas ini. Ini bermaksud, ada tiada had dengan jumlah yang boleh anda tukar dalam satu perdagangan.

Akhirnya, jika anda mengisi soal selidik ketekunan wajar yang dipertingkatkan, anda boleh menerimanya Status Trade Pro. Di kelas akaun ini, tidak ada had deposit, pengeluaran, atau perdagangan.

Kepercayaan Syarikat

Jumlah dagangan bitFlyer yang besar menunjukkan bahawa pelabur di seluruh dunia mempercayai syarikat dan orang di belakangnya. Syarikat ini juga telah diberi pelesenan yang sewajarnya dari Agensi Perkhidmatan Kewangan Jepun (FSA), Kesatuan Eropah, dan sebahagian besar negeri di Amerika.

Pertukaran ini juga merupakan anggota platinum Japan Blockchain Association kerana polisi keselamatan mereka yang ketat.

Keselamatan Dana

bitFlyer selamat seperti yang mereka datang. Platform ini menggunakan semua prosedur keselamatan standard (SSL, multi-sig, 2FA) dan menyimpan lebih daripada 80% dana Bitcoin dalam dompet luar talian. Dompet ini dijamin dengan banyak kunci fizikal dan sistem pengawasan 24 jam.

Sekiranya anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai dasar keselamatan bitFlyer yang mantap, anda boleh melihat penerbitannya di sini.

Sokongan pengguna

Anda boleh menghubungi sokongan pelanggan melalui e-mel walaupun tidak jelas berapa lama respons diperlukan. Menggali forum dan ulasan, jelas bahawa mereka yang menggunakan pertukaran suka bitFlyer dan belum melaporkan masalah dengan perkhidmatan pelanggan.

Laman web ini juga merangkumi teratur Bahagian Soalan Lazim dengan sebilangan besar soalan dan jawapan yang bermanfaat.

Kesimpulannya

Walaupun tidak begitu intuitif untuk pemula, bitFlyer mungkin sesuai untuk anda jika anda mencari cara cepat untuk membeli Bitcoin. Pertukaran adalah salah satu yang paling dipercayai di dunia dan mempunyai langkah keselamatan berlebihan untuk memastikan dana anda selamat.