ShapeShift adalah platform pertukaran cryptocurrency mapan yang telah beroperasi sejak 2015. Ini bertujuan untuk menjadikan pertukaran antara aset digital dengan cepat dan mudah.

Pertukaran itu sesuai dengan pengguna cryptocurrency biasa yang perlu memindahkan wang antara Bitcoin, Ethereum, dan altcoin lain. Walaupun perkhidmatan ini mudah digunakan, pembeli kali pertama tidak dapat menggunakan ShapeShift dengan mata wang fiat. Ini hanyalah cara untuk memindahkan dana antara cryptocurrency yang berbeza. Contohnya, anda mungkin ingin menggunakan Bitcoin untuk membeli beberapa Litecoin, jadi anda boleh mengunjungi ShapeShift dan menukar kedua-duanya dengan lancar.

(Sekiranya Anda Mencari Cara Membeli Cryptocurrencies Menggunakan Mata Wang Fiat, Lihatlah Senarai Bursa Ini)

Kajian ShapeShift: Maklumat Utama

ShapeShift menawarkan perkhidmatan yang sangat mudah tanpa perlu membuat akaun atau bahkan memberikan e-mel. Ini sangat berguna jika anda ingin menukar kripto anda dengan cepat dan tanpa nama. Masih ada beberapa masalah yang dihadapi syarikat dengan laporan pelanggan yang tidak berpuas hati yang kehilangan wang atau dikenakan bayaran yang tinggi.

Gambaran Keseluruhan ShapeShift

ShapeShift ingin wujud sebagai bahagian tidak terpisahkan dari ekosistem blockchain yang membolehkan pengguna dan aplikasi bergerak dengan lancar di antara pelbagai cryptocurrency. Sekiranya anda seorang pelabur ingin memperluas portfolio altcoin anda, maka ini adalah cara mudah untuk membeli hampir semua altcoin dari Litecoin ke Zcash.

Mata wang Shapeshift

Sekiranya anda ingin mengambil bahagian dalam ICO yang akan datang tetapi anda memerlukan Ether dan bukannya Bitcoin, anda boleh menggunakan ShapeShift untuk menambah dana anda. Atau mungkin anda ingin memecah Bitcoin anda menjadi mata wang yang berbeza seperti Litecoin?

ShapeShift adalah syarikat yang berpangkalan di Switzerland yang menyediakan perkhidmatan pertukaran untuk pengguna di seluruh dunia. Mereka tidak menggunakan mata wang fiat yang bermaksud mereka tidak memerlukan bank atau deposit di negara tertentu, ini membolehkan pengguna melakukan pertukaran mereka tanpa mengira sempadan atau lokasi.

Sekiranya anda berdagang dalam mata wang kripto maka anda boleh pergi. Perkhidmatan ini adalah salah satu pilihan yang lebih tanpa nama, tanpa perlu membuat akaun, disahkan atau bahkan meninggalkan alamat e-mel.

Transaksi Shapeshift

ShapeShift juga menawarkan APInya untuk memungkinkan pengguna membuat perisian khusus untuk mengakses dan menggunakan pertukaran mereka.

Pendapat Umum

Nampaknya ada berbagai pemikiran dari pengguna ShapeShift yang sebenarnya. Seperti mana-mana syarikat yang memegang dana anda, kepercayaan adalah penting terutama dengan jumlah yang besar. Anda tidak memerlukan akaun atau log masuk yang menjadikannya cepat dan mudah. Anda juga dapat merasakan bahawa anda mempunyai sedikit interaksi untuk membina kepercayaan dengan ShapeShift sebelum menyimpan wang. Ini menjadikan bergantung kepada pendapat umum positif yang lain sangat penting.

Positif: Seperti yang telah disebutkan di atas, anda hampir dapat melambaikan tongkat sihir secara seketika dan menukar Bitcoin anda ke Litecoin, berguna untuk apa jua sebab anda harus melakukan ini. Sekiranya anda menukar dengan cara yang betul, maka yuran boleh menjadi sangat rendah. Terdapat banyak ulasan 5 bintang yang menyatakan bagaimana perkhidmatannya sederhana dan berkesan.

Negatif: Web dipenuhi dengan kecaman terhadap pertukaran ShapeShift. Pencarian Google yang sederhana akan membuat anda sedikit ngeri dengan pengalaman pengguna. Ramai yang mengaku telah kehilangan dana sepenuhnya atau tersekat oleh kadar pertukaran tersembunyi. Malangnya, pengguna melaporkan wang syiling hilang setelah transaksi gagal dengan sedikit atau tidak ada respons dari ShapeShift.

Untuk semua persembahan sederhana ShapeShift, sangat memilukan membaca banyak pengalaman buruk.

Adakah ShapeShift Selamat?

Walaupun banyak orang telah menggunakan ShapeShift, kekurangan keamanan mungkin menimbulkan beberapa masalah. Di sisi pengguna, tidak ada keamanan yang perlu diganggu, tidak ada kata laluan atau pengesahan.

Walaupun terdapat bonus keselamatan untuk tidak menyimpan akaun dan dompet panas di pertukaran penggodam untuk menyerbu, nampaknya ada banyak kekeliruan tentang ke mana dana pergi sekali disimpan dengan ShapeShift, terutama semasa transaksi yang gagal.

Setelah disimpan ShapeShift mengawal dana anda melalui pertukaran dan anda mesti mempercayai protokol keselamatan mereka. Sebagai pertukaran ‘cepat’ ini tidak bermaksud penyimpanan luar talian, hanya dompet panas.

Terdapat juga penggodaman ShapeShift yang terkenal pada tahun 2016 di mana dana berjumlah kira-kira $ 200 ribu telah dihapuskan dalam tempoh dua minggu. Seperti yang anda jangkakan, laman web dilancarkan di luar talian dan keselamatan dibina semula, sementara saya harap ini bermakna mereka telah belajar dari kesilapan mereka dan menjadikan keselamatan sebagai keutamaan mereka, masih sukar untuk mengabaikan fakta.

Ketua Pegawai Eksekutif Erik Voorhees nampaknya berusaha dan menawarkan jujur penjelasan mengenai apa yang berlaku. Serangan itu dilakukan kepada seorang pekerja yang tidak disebutkan namanya yang mengkhianati syarikat itu dan mulai mengosongkan dompet Bitcoin. Kerugiannya cukup besar walaupun ShapeShift berpendapat bahawa tidak ada dana pelanggan yang disentuh.

Yuran Perdagangan ShapeShift

Syarikat benar-benar dimaklumkan mengenai caj pengisian mereka yang berbeza-beza bergantung pada mata wang apa yang anda beli. Pastikan untuk melihat kadar yang akan anda bayar pada mata wang yang dipilih kerana ia boleh berbeza bergantung pada bayaran penambang untuk setiap blockchain.

Berikut adalah penjelasan bagaimana beberapa yuran kelihatan:

BCH Bayaran Penambang Tunai Bitcoin: 0.0002 BCH
BTC Bayaran Penambang Bitcoin: 0.0025 BTC
ANJING Bayaran Penambang Dogecoin: 2.0 DOGE
ETH Bayaran Penambang Ether: 0.001 ETH
DAN LAIN-LAIN Bayaran Penambang Ether Classic: 0.01 ETC
LTC Bayaran Penambang Litecoin: 0.001 LTC
XMR Bayaran Penambang Monero: 0,02 XMR
XRP Yuran Ripple Miner: 0.5 XRP
ZEC Yuran Zcash Miner: 0.0001 ZEC

Untuk melihat pecahan penuh yuran perdagangan mereka, lihat ini.

Seperti mata wang fiat, penting untuk memperhatikan kadar pertukaran yang ditawarkan kerana pertukaran mungkin mempunyai margin di sini. Sudah tentu, tidak ada bayaran deposit dan pengeluaran, jika perkhidmatan berjalan dengan lancar, anda pasti merasakan anda hanya mengirim cryptocurrency dari satu dompet ke dompet yang lain.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan boleh menjadi beg campuran di ShapeShift, seperti banyak pertukaran. Apabila keadaan berjalan lancar, terdapat ulasan yang menarik dan niggle diselesaikan dengan cepat. Sebaliknya, apabila keadaan tidak berjalan dengan baik adalah sukar untuk mendapatkan jawapan daripada syarikat. Perkara ini boleh menjadi sangat menjengkelkan, terutamanya ketika anda berusaha mencari wang anda!

Halaman kenalan di laman web meninggalkan banyak hal yang diinginkan, tidak memiliki alamat atau nombor telefon untuk memasukkan ShapeShift ke bawah.

kemukakan permintaan

Sekiranya anda menelusuri kawasan sokongan di laman web, anda masih akan dibiarkan tanpa jawapan kepada beberapa soalan mudah.

Pemikiran Akhir – Ringkasan Kajian Pertukaran ShapeShift

ShapeShift ingin memberi anda kaedah yang lancar untuk menukar antara hampir semua cryptocurrency. Walaupun begitu, cepat dan cekap apabila anda mendapati mata wang anda salah tetapi masih banyak kekecewaan bagi pengguna.

Sokongan lebih daripada 50 altcoin sangat menarik bagi mereka yang ingin memperluas portfolio digital mereka dengan mudah. Tidak perlu mengintegrasikan perbankan yang dilokalkan kerana semuanya berasaskan kripto menjadikan anda benar-benar berada dalam blok block yang terdesentralisasi.

Kerahsiaan disimpan semasa menggunakan perkhidmatan yang baik apabila tidak ada halangan.

(Lihat Senarai Penukaran Cryptocurrency Penuh Kami)