xCoin bukan pertukaran Bitcoin biasa anda. Ia adalah pertukaran yang memberi tumpuan untuk menghubungkan pemberi pinjaman kepada pembeli. Betul, pemberi pinjaman.

Pemberi pinjaman membiayai akaun mereka dengan Bitcoin, kemudian pilih kadar faedah mereka. Di hujung transaksi yang lain, pembeli memilih dari pelbagai pinjaman, memilih satu dengan syarat yang mereka suka (sebagai alternatif, mereka dapat dipadankan secara automatik dengan pinjaman), kemudian membayar dengan kaedah pembayaran pilihan mereka (kad kredit, PayPal , atau pemindahan ACH).

Mereka menyebut proses menggunakan wang sebagai cagaran adalah pinjaman yang dijamin. Mengikut Soalan Lazim mereka, anda boleh membayar balik pinjaman Bitcoin dengan Bitcoin pada bila-bila masa pada masa akan datang, kemudian menerima wang anda kembali dikurangkan dengan sedikit bayaran.

Sesiapa yang berminat dengan xCoin boleh bertanya beberapa soalan kepada diri mereka sendiri. Soalan yang paling membakar yang kami terima ialah sama ada laman web ini benar-benar cara sah atau tidak untuk membeli dan menjual Bitcoin.

Jawapan: xCoins jauh dari perkhidmatan yang sempurna untuk membeli dan menjual Bitcoin, tetapi ia berjaya menyelesaikannya.

Maklumat Utama xCoin

laman utama xcoins

Tidak banyak maklumat yang terdapat mengenai syarikat di laman web ini. Mereka tidak mempunyai halaman ‘Tentang’, juga tidak ada maklumat yang tersedia untuk mereka. Nasib baik, mereka menyenaraikan alamat yang sah di laman web mereka. Namun, mereka tidak mempunyai nombor telefon.

Walaupun tidak rumit, saya tidak akan mencadangkan xCoin untuk pemula yang lengkap ke dunia Bitcoin. Pertimbangkan untuk menggunakan CoinBase untuk membeli Bitcoin anda.

Pendapat Umum xCoin

xCoin tidak mempunyai reputasi terbaik dalam komuniti Bitcoin. Sepanjang tahun terakhir mereka beroperasi, mereka telah menerima banyak aduan. Perlu diingat bahawa hampir setiap laman pertukaran biasanya mempunyai banyak ulasan negatif, tetapi setiap ulasan biasanya mencerminkan keseluruhan platform atau perkhidmatan.

Hampir setiap aduan mengenai xCoin berasal dari bahagian pinjaman perniagaan mereka. Aduan biasa yang terdapat di Bittrust dan Forum BitcoinTalk adalah:

 • Akaun PayPal digantung. Keluhan yang paling biasa dari pemberi pinjaman adalah bahawa akaun PayPal mereka dibekukan selama 180 hari kerana kemungkinan berlaku aktiviti penipuan. Anda lihat, pemberi pinjaman dibayar melalui PayPal, tanpa mengira kaedah pembayaran yang dipilih oleh pembeli. Sekiranya anda membuat jumlah pinjaman yang tinggi, ini akan mengakibatkan kemasukan aktiviti di akaun anda. PayPal melihat ini dan mengesyaki penipuan.

  Aduan ini cukup umum untuk mengelakkan banyak pihak menggunakan perkhidmatan ini sebagai pemberi pinjaman. Sejauh yang saya dapati, xCoin tidak dapat disebutkan, dan mungkin tidak ada penyelesaian untuknya. Ini adalah kelemahan asas platform xCoins yang mesti dikunjungi oleh pasukan xCoins dalam masa terdekat.

 • Tiada jawapan dari perkhidmatan pelanggan. Ketika perkhidmatan ini pertama kali dibuka, xCoins kekurangan kakitangan. Mereka mendapat banyak publisiti, yang secara semula jadi membuat ledakan perniagaan. Ketika orang menghadapi masalah, mereka menghubungi sokongan pelanggan. Ada yang tidak mendapat jawapan, jadi mereka menuju ke Bittrust dan BitcoinTalk untuk melepaskan kekecewaan mereka.

  Dengan semua akaun, masalah ini telah diselesaikan dengan mengambil lebih banyak wakil perkhidmatan pelanggan. Terdapat juga tanggapan di laman tinjauan dan forum dari kakitangan xCoins, yang menunjukkan bahawa mereka telah berusaha mengatasi masalah tersebut.

 • Tidak dapat mengeluarkan dana. Walaupun bukan aduan yang paling biasa, beberapa pembeli mengadu bahawa mereka tidak dapat menarik balik Bitcoin mereka. Nasib baik, aduan ini ditangani oleh kakitangan xCoins dan diperbaiki.

xCoins masih mempunyai jalan panjang dalam mewujudkan reputasi cemerlang dalam komuniti Bitcoin. Mereka perlu mencari jalan untuk mengelakkan PayPal membekukan akaun, sekiranya perkara itu mungkin berlaku. Selain itu, mereka perlu memberi tumpuan kepada perkhidmatan pelanggan.

Apakah Proses xCoin?

proses xcoins

Terdapat dua sisi xCoin: membeli dan memberi pinjaman. Kedua-dua pihak mempunyai proses tersendiri.

Proses pembelian:

 1. Sediakan akaun.
 2. Nyatakan berapa banyak Bitcoin yang anda ingin beli dan buat pembayaran dengan kaedah pilihan anda (kad kredit, kad debit, ACH, echeck, PayPal).
 3. Terima Bitcoin ke dompet xCoins anda, yang kemudian anda boleh (dan seharusnya) pindahkan ke dompet anda sendiri.

Terdapat proses pengesahan ID semasa mendaftar, jadi sebaiknya mendaftar pada waktu perniagaan pada hari kerja sehingga kakitangan mereka dapat mengesahkan anda.

Proses pinjaman:

 1. Sediakan akaun. Anda juga memerlukan akaun PayPal.
 2. Masukkan jumlah Bitcoin yang ingin anda pinjamkan ke dompet xCoin anda. Jumlah minimum ialah Bitcoin bernilai $ 20.
 3. Buat penyenaraian anda. Anda menentukan kadar faedah pinjaman.
 4. Tunggu pembeli, kemudian terima pembayaran ke akaun PayPal anda.

Berhati-hati, akaun PayPal anda mungkin beku kerana jumlah dan sifat simpanan.

Walaupun keseluruhan proses disebut pinjaman bercagar, ini secara teknikal adalah jual beli. Ada beberapa kemungkinan alasan untuk menyebutnya pinjaman dan bukannya penjualan, salah satunya adalah membenarkan PayPal sebagai kaedah pembayaran.

Nampaknya orang tidak membayar balik pinjaman Bitcoin mereka dengan Bitcoin pada masa akan datang. Namun, itu adalah pilihan yang dimiliki oleh semua pembeli. Dalam keadaan ini, mereka akan menghubungi pemberi pinjaman untuk mengembalikan Bitcoin dan menerima wang mereka kembali. Ini memberi saya jeda, kerana saya fikir sekurang-kurangnya harus ada sistem bawaan untuk pembayaran balik.

Berapa Yuran Membeli dan Meminjamkan?

Pembeli dapat melihat harga yang berbeza, yang ditetapkan oleh pemberi pinjaman. Kadar antara 15% -30% daripada jumlah pinjaman. Ini sangat tinggi di dunia Bitcoin.

langkah xcoins

Pemberi pinjaman menetapkan kadar faedah mereka sendiri, dan xCoin menggunakan jumlah faedah yang tidak diketahui. Oleh itu, pemberi pinjaman tidak membayar apa-apa yuran, tetapi mereka telah memotong yuran semasa Bitcoin mereka dipinjamkan.

Pemikiran Akhir mengenai xCoin

xCoin adalah idea yang bagus dalam teori, tetapi dalam praktiknya, banyak perkara yang diinginkan.

Terutama, kenyataan bahawa PayPal membekukan akaun pemberi pinjaman dengan keteraturan yang mengejutkan. Ini cukup untuk mengelakkan saya meminjamkan Bitcoin saya di platform mereka – saya menghargai akaun PayPal saya.

Walau bagaimanapun, xCoins adalah platform yang cukup baik untuk membeli Bitcoin dengan PayPal. Hanya ada segelintir perkhidmatan yang menawarkan ini, dan memanggil penjualan sebagai pinjaman adalah salah satu sebab mengapa mereka dapat menerima PayPal.

Oleh itu, terdapat beberapa faktor yang harus anda perhatikan di kedua-dua belah urus niaga sebelum menggunakan xCoin dengan yakin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me