Kajian yang Menyenangkan

Anda tidak semestinya perlu menonton berita untuk mengetahui bahawa Bitcoin kini lebih panas dari sebelumnya.

Oleh kerana permintaan untuk cryptocurrency yang paling berharga terus meningkat, terdapat kedua-dua pelanggan yang ingin membelinya dan pemilik semasa ingin menjualnya. Muncul untuk mempermudah permintaan ini untuk berdagang Bitcoin adalah Paxful – pasar peer-to-peer di mana pengguna boleh membeli dan menjual cryptocurrency mereka menggunakan banyak kaedah pembayaran. Menggambarkan dirinya sebagai ‘PayPal + Uber dan Wall Street rakyat’, Paxful mengutamakan kemudahan dan aksesibilitas, menawarkan perkhidmatan yang tidak masuk akal dan telus untuk penggunanya. Kami telah mengkaji laman web di bawah.

(Kami Mempunyai Sejumlah Kaedah Pembelian Bitcoin Lain Yang Dinilai Lebih Tinggi Daripada Di Sini)

Tinjauan Saksama: Maklumat Utama

Ditubuhkan pada tahun 2015 oleh koleksi pemaju yang berpengalaman, Menyenangkan unik dalam beberapa cara. Pertama, ia adalah pasar peer-to-peer di mana pembeli dan penjual membuat tawaran perdagangan. Fikirkan seperti eBay; berbanding dengan menjadi pedagang Bitcoin, Paxful hanya bertindak sebagai orang tengah antara pihak dan menyediakan ruang awam untuk pengguna mengemukakan tuntutan mereka.

Kedua, pengguna boleh membeli dan menjual Bitcoin mereka menggunakan pilihan kaedah pembayaran yang paling pelbagai. Ini termasuk kad kredit / debit, transfer bank, PayPal, Neteller, Skrill dan sebilangan besar kad hadiah (termasuk iTunes, Amazon dan Steam).

Paxful tidak mengambil sebarang bayaran langsung daripada pembeli semasa mereka membeli Bitcoin. Walau bagaimanapun, pembeli akan dikenakan bayaran mengikut budi bicara penjual; peratusan ini boleh sangat berbeza bergantung pada kaedah pembayaran yang digunakan. Bayaran ini agak tinggi, terutamanya untuk kaedah pembayaran khusus seperti kad hadiah.

Penjual Bitcoin di Paxful akan dikenakan bayaran 1%. Terdapat juga caj kecil yang dikenali sebagai ‘fee mining’ ketika Bitcoin dihantar dari satu alamat ke alamat lain – ini juga akan dibayar oleh penjual. Maklumat pengguna telus dan yang lain dapat memberikan maklum balas positif atau negatif dengan komen tambahan – semuanya akan dipaparkan di profil anda.

Membeli Bitcoin di Paxful

Langkah pertama untuk membeli bitcoin di Menyenangkan adalah memilih jumlah yang ingin anda beli.

Pilih Jumlah Pembelian yang Menyenangkan

Sekiranya anda belum mempunyai akaun Paxful, anda akan diminta e-mel anda untuk memulakan proses pendaftaran. Paling banyak, Paxful memerlukan e-mel, nama pengguna, dan kata laluan untuk membuat akaun.

Daftar di PaxfulAnda kemudian perlu memilih kaedah pembayaran yang ingin anda gunakan. Penjual yang menerima kad hadiah biasanya mengenakan yuran yang sangat tinggi, namun anda tidak perlu membuktikan identiti anda dan pembayaran harus segera.

Pilih Kaedah Pembayaran yang Menyenangkan

Sebaik sahaja anda memilih tawaran, anda akan dipadankan dengan penjual. Anda kemudian dapat melihat profil dan reputasi penjual. Anda juga dapat memilih penjual lain untuk membuat pembelian.

Profil Pengguna Paxful

Sebaik sahaja anda memulakan pembelian dari penjual pilihan anda, anda perlu menyelesaikan langkah-langkah yang ditunjukkan di Paxful. Perinciannya akan berbeza-beza bergantung pada kaedah pembelian yang anda gunakan.

Selamat Menyenangkan?

Semasa anda membuat transaksi kewangan di internet, sangat penting laman web yang anda gunakan selamat dan melindungi maklumat peribadi anda. Paxful dijamin oleh Comodo, yang bermaksud bahawa semua data sensitif disulitkan oleh SSL 256-bit. Laman web ini juga mematuhi piawaian kerentanan PCI untuk memastikan bahawa persekitaran aman mungkin bagi penggunanya. Oleh kerana Paxful adalah perkhidmatan peer-to-peer, anda harus memastikan bahawa pengguna yang anda berdagang mempunyai reputasi baik dan disahkan dengan maklum balas positif. Dana dilindungi oleh Escrow dan sebarang pertikaian antara pihak perdagangan diselesaikan oleh pasukan moderator Paxful.

Kesahan Syarikat

Paxful Inc. adalah syarikat berdaftar dengan ibu pejabatnya terletak di 3422 Old Capitol Trail, PMB # 989, Wilmington, DE 19808, Amerika Syarikat. Maklumat mengenai kakitangan mereka boleh didapati di halaman ‘Tentang Kami’. Ulasan Paxful positif dan laman web ini telah melayani lebih daripada 55,000 pelanggan yang berpuas hati sejak tahun 2015.

Keselamatan Dana

Kecuali anda menyatakan sebaliknya, dana anda di laman web akan disimpan di dompet yang dibuat secara automatik oleh Paxful untuk anda semasa anda mendaftar untuk akaun. Dompet anda sama selamatnya dengan kata laluan anda dan pengesahan dua faktor, jadi jika kata laluan yang kompleks dan 2FA diaktifkan, dompet anda akan dilindungi dengan secukupnya. Pelayan Paxful dijaga sesuai dengan spesifikasi perbankan tertinggi.

Keselamatan Akaun Peribadi

Paxful telah mengaktifkan pengesahan dua faktor sehingga anda dapat menambahkan lapisan keselamatan tambahan ke akaun anda. Untuk melakukan ini, lawati pautan berikut: https://paxful.com/account#security (anda mesti log masuk untuk mengakses halaman ini). Anda juga harus membuat kata laluan anda seaman mungkin dengan memasukkan huruf kecil dan huruf besar beserta nombor dan simbol.

Sokongan pengguna

Pasukan sokongan di Paxful sangat responsif dan dapat dihubungi melalui pelbagai cara. Untuk pertanyaan khusus, hubungi melalui e-mel di [dilindungi e-mel] atau melalui telefon di +1 (865) 272-9385. Terdapat juga perkhidmatan pesanan yang terintegrasi dalam laman web – cukup klik pada gambar kotak sembang di kanan bawah skrin. Pengguna media sosial juga boleh menghubungi Paxful melalui laman Facebook mereka di https://www.facebook.com/paxful/ atau lebih di Twitter mereka (https://twitter.com/paxful). Untuk Soalan Lazim umum, lawati https://paxful.com/support.

Had

Had pembeli / penjual tidak dikendalikan oleh Paxful tetapi oleh peserta setiap perdagangan. Pastikan anda membaca had yang ditetapkan oleh pengguna yang anda jual sehingga tuntutan anda dipenuhi.

Negara yang Disokong

Paxful tidak mempunyai batasan pada negara yang disokong – semua pengguna layak untuk mendaftar tanpa mengira lokasi mereka. Walau bagaimanapun, pembeli dan penjual akan mempunyai syarat sendiri di negara-negara yang mereka sokong. Beberapa kaedah pembayaran biasanya diterima di peringkat antarabangsa (seperti Western Union), yang lain adalah khusus negara.

Ringkasan Kajian yang Menyenangkan

Sekiranya anda mencari kaedah pantas untuk membeli dan menjual Bitcoin menggunakan pelbagai kaedah pembayaran, Menyenangkan sangat sesuai. Keuntungan terbesar laman web ini adalah sebilangan besar cara yang boleh anda bayar untuk crypto anda. Sama ada anda ingin membeli Bitcoin melalui PayPal, Kad Hadiah Netflix atau Runescape Gold, Paxful telah melindungi anda.

Dengan adanya fleksibiliti ini, tanggungjawab dan apabila menggunakan sistem perdagangan peer-to-peer anda harus selalu memastikan untuk meneliti pengguna yang ingin anda tukar. Oleh kerana bayaran ditentukan secara individu oleh penjual, anda harus selalu mencari tawaran terbaik dan mengelakkan sebarang tawaran yang mengenakan yuran pertukaran yang sangat tinggi dan ingin mengaut keuntungan dari kenaifan anda.

Untuk pilihan alternatif untuk membeli dan menjual cryptocurrency, lihat Halaman Cara Membeli Cryptocurrency kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me