Perbandingan Coinbase vs Binance Exchange

Coinbase vs Binance

Sekiranya anda baru menggunakan ruang cryptocurrency, kemungkinan satu-satunya pertukaran yang anda dengar ialah Coinbase dan Binance. Coinbase adalah platform masuk untuk pelabur pemula sementara Binance dengan cepat menjadi pertukaran cryptocurrency terbesar walaupun baru-baru ini mengatasi Deutsche Bank dalam keuntungan.

Kedua-dua pertukaran sesuai untuk tujuan yang berbeza, dan anda harus melihatnya sebagai pelengkap dan bukannya pesaing. Dalam tinjauan Coinbase vs Binance ini, kami akan memberikan semua maklumat yang anda perlukan untuk mengetahui pertukaran mana yang lebih baik untuk anda (jika tidak keduanya).

Kami akan merangkumi:

Coinbase vs Binance: Maklumat Utama

Kaedah Pembiayaan

Coinbase mempunyai lebih banyak pilihan untuk membiayai akaun anda daripada Binance.

Di Coinbase, anda boleh menyimpan wang dan / atau membeli cryptocurrency melalui Pemindahan ACH, kad Debit, atau pemindahan wayar. Anda juga boleh mendepositkan cryptocurrency yang disokong – Bitcoin, Ethereum, Litecoin dan Bitcoin Cash.

Binance adalah semata-mata a pertukaran cryptocurrency, jadi anda hanya dapat membiayai akaun anda dengan cryptocurrency. Atas sebab ini, banyak peniaga akan membeli Bitcoin atau Ethereum terlebih dahulu di platform seperti Coinbase atau pertukaran fiat lain dan memindahkannya ke Binance untuk mendapatkan syiling lain.

Antara muka

Pasukan Coinbase merancang antara muka mereka dengan mempertimbangkan pelabur pemula. Tidak seperti platform perdagangan yang lebih rumit, anda tidak mempunyai pilihan untuk perdagangan margin atau bahkan pesanan pasaran / had. Anda hanya mempunyai pilihan jual beli yang mudah.

Ini bagus jika anda baru memulakan atau menggunakan Coinbase sebagai batu loncatan ke platform lain. Namun, jika anda berminat untuk memasukkan analisis teknikal (TA) dalam perdagangan anda, anda mungkin ingin mencari di tempat lain.

asas duit syiling

Sebaliknya, Binance lebih sesuai untuk peniaga yang lebih berpengalaman. Pertukaran ini merangkumi platform “Asas” dan “Lanjutan”, jadi anda tidak perlu merasa ingin mencubanya jika anda baru.


The Asas paparan memberikan anda semua pilihan standard platform perdagangan (buku pesanan, carta, sejarah perdagangan) sementara Mahir paparan memberi anda lebih banyak alat analisis.

antara muka binance

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, strategi yang kuat adalah dengan cepat membeli koin di Coinbase dengan tujuan memindahkannya ke Binance untuk melakukan perdagangan yang lebih luas.

Yuran Perdagangan

Binance meniup Coinbase keluar dari air ketika datang ke biaya perdagangan. Bayaran Coinbase berbeza berdasarkan kaedah pembelian tetapi biasanya berkisar antara 1.49% hingga 3.99%. Pelaburan di bawah $ 200 boleh memberi anda bayaran yang lebih tinggi juga.

Binance mempunyai beberapa yuran terendah dari semua bursa di 0.1% setiap perdagangan. Selain itu, yuran ini dipotong separuh apabila anda membayar menggunakan duit syiling Binance, BNB.

Cryptocurrencies yang ada

Binance mempunyai pilihan duit syiling yang jauh lebih besar daripada Coinbase.

Pada masa ini, Coinbase hanya menyokong Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan Bitcoin Cash. Pasukan telah mengumumkan bahawa mereka merancang untuk menambahkan token ERC20 ke platform tidak lama lagi.

Binance merangkumi syiling yang sama dengan Coinbase selain lebih dari 100 lagi. Senarai syiling lain termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

 • Tabut
 • Cardano
 • EOS
 • Monero
 • NEO
 • Riak
 • Rantaian VeChain
 • + banyak lagi

Duit syiling di Binance berpasangan dengan Bitcoin, Ethereum, Binance, dan / atau Tether.

Had Pindah

Di Coinbase, sejarah pembelian, usia akaun, dan tahap pengesahan anda menentukan jumlah maksimum yang dapat anda pindahkan ke dan keluar dari akaun anda dalam satu minggu. Dengan akaun A.S. yang disahkan, anda tidak akan menghadapi masalah untuk mendapatkan had mingguan $ 5,000 untuk pembelian akaun bank dan $ 50 untuk pembelian kad. Sebahagian besarnya, had pengeluaran jauh lebih tinggi daripada had deposit.

Deposit Coinbase menggunakan akaun bank biasanya mengambil masa 4-5 hari kerja, dan deposit kad segera. Pengeluaran boleh berlaku dari 2 hingga 4 hari bekerja.

Binance lebih lembut dengan had mereka. Tidak ada had untuk jumlah yang boleh anda depositkan, dan had pengeluaran anda berdasarkan tahap pengesahan anda:

 • Tidak disahkan: Had harian 2 BTC
 • Disahkan: Had 50 BTC setiap hari

Proses pengesahan termasuk menghantar beberapa maklumat peribadi dan membuktikan pengenalan foto.

Kepercayaan Syarikat

Kedua-dua Coinbase dan Binance mendapat kepercayaan dan penghormatan yang besar dari komuniti cryptocurrency.

Coinbase adalah syarikat yang berpangkalan di AS yang telah mematuhi semua peraturan yang tepat sejak penubuhannya. Platform ini mempunyai lebih dari 10 juta pengguna dan telah menukar mata wang digital bernilai lebih dari $ 50 bilion. Mereka juga mendapat sokongan pelabur seperti Andreessen Horowitz dan Bursa Saham New York.

Ketua Pegawai Eksekutif Binance Zhao Changpeng terkenal dengan ketelusannya tidak kira dalam situasi mana pun Binance. Sama ada percubaan penggodaman, pemadaman platform, atau tuduhan khabar angin, Changpeng membuat pengguna dimaklumkan melalui e-mel dan Twitter. Itulah salah satu sebab mengapa bursa pada masa ini mempunyai jumlah perdagangan terbesar daripada pertukaran cryptocurrency lain.

#Biaya telah mengesahkan semua token ERC20 yang disenaraikan tidak dipengaruhi oleh Batch atau Proxy Overflow Bugs. Terima kasih @Quantstamp atas pertolongan anda dalam menjaga Binance pertukaran yang paling selamat dengan mengaudit semua token ERC20 yang tersenarai dengan cekap.

Baca lebih lanjut mengenai Medium: https://t.co/ikfuwYWtI8

– Binance (@binance) 30 April 2018

Keselamatan Dana

Dana anda selamat di Coinbase dan Binance.

Dana dolar A.S. yang anda simpan di Coinbase dilindungi oleh insurans FDIC sehingga $ 250,000. Selain itu, bursa menyimpan 98% aset digital pengguna dalam storan luar talian dengan selebihnya 2% diinsuranskan. Walaupun berlaku pelanggaran data, insurans itu cukup untuk mendapatkan kembali semua dana yang hilang.

Walaupun maklumat keselamatan tidak tersedia di laman web mereka, Binance telah membuktikan berulang kali bahawa itu adalah keutamaan. Baru-baru ini, beberapa pengguna Binance menjadi mangsa serangan phishing / API. Pasukan Binance menangguhkan pengeluaran segera setelah menyedari aktiviti mencurigakan yang menghentikan penggodam di trek mereka. Setelah menggagalkan pihak-pihak yang tidak baik, mereka membalikkan perdagangan yang sesuai dan mengembalikan dana pengguna.

Walaupun begitu, tetap disarankan untuk menyimpan dana anda dari pertukaran dan di dompet untuk mendapatkan lapisan keselamatan tambahan.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan pada kedua platform ini secara perlahan perlahan berbanding syarikat tradisional kerana pertumbuhan pesat industri cryptocurrency. Ini nampaknya berubah.

Coinbase baru-baru ini menambah nombor telefon perkhidmatan pelanggan. Walaupun tindak balas e-mel masih memerlukan masa lebih dari seminggu, melalui talian telefon adalah pantas dan mudah.

Binance juga mempunyai tunggakan tiket sokongan, tetapi pasukan ini berkomunikasi dengan Reddit dan Twitter dalam membantu pengguna menyelesaikan masalah yang mereka ada.

Kesimpulan Coinbase vs Binance

Kedua-duanya Pangkalan Wang Syiling dan Binance adalah pertukaran ternama yang unggul di pelbagai bidang. Dan, mereka saling melengkapi dengan mudah.

Pangkalan Wang Syiling sangat sesuai jika anda seorang pemula atau mahukan cara cepat untuk membeli duit syiling untuk dipindahkan ke bursa lain. Ini dilengkapi dengan tanda harga yang lebih tinggi.

Binance sangat sesuai untuk membeli pelbagai jenis syiling dengan bayaran minimum. Antaramuka yang lebih kompleks juga memberi anda lebih banyak maklumat untuk anda melakukan perdagangan berasaskan TA.

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto Exchange CoinCentral)

Lebih Banyak Perbandingan Coinbase

 • Coinbase vs GDAX
 • Coinbase vs Kraken
 • Coinbase vs Gemini
 • Coinbase vs XAPO
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map