GDAX vs Binance

GDAX vs Binance: Dua platform pertukaran terbesar di ruang cryptocurrency. GDAX biasanya merupakan langkah pertama pelabur melangkaui Coinbase sementara Binance adalah tempat peniaga biasanya pertama kali memasukkan jari kaki mereka ke kolam syiling alternatif.

Adalah baik untuk membandingkan kedua-duanya, tetapi idealnya, anda harus memikirkan bagaimana anda boleh gunakan kedua-duanya bersama. GDAX adalah jalan raya fiat yang hebat di mana anda boleh berdagang, katakan, dolar A.S. untuk syiling asas Manakala, Binance adalah khusus untuk pertukaran crypto ke crypto.

Dalam perbandingan pertukaran GDAX vs Binance ini, kami akan merangkumi semua yang perlu anda ketahui untuk menentukan pertukaran mana yang terbaik untuk strategi perdagangan anda.

Kami akan menggariskan:

Maklumat Utama GDAX vs Binance

Kaedah Pembiayaan

Anda mempunyai banyak pilihan mengenai cara membiayai akaun GDAX anda. Anda dapat mendeposit USD hingga ACH, pindahan wang melalui bank, atau bahkan dari anda Dompet Coinbase. Semua pemindahan dari Coinbase terasa dan seketika. Selain itu, anda boleh membiayai akaun anda dengan sebarang cryptocurrency yang disokong, yang pada masa ini merangkumi Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan Bitcoin Cash.

Binance hanya mempunyai satu kaedah pembiayaan – cryptocurrency. Anda boleh menyimpan sebarang cryptocurrency yang ditawarkan oleh platform. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan melekat pada syiling yang mempunyai pasangan perdagangan – Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, dan Tether.

Antara muka

Antara muka GDAX sedikit lebih ditujukan kepada pemula daripada Binance, namun masih menawarkan alat data yang mantap.

GDAX dengan mudah meletakkan carta penting, maklumat buku pesanan, dan sejarah perdagangan semuanya di halaman yang sama. Ini membolehkan anda melakukan analisis tanpa perlu beralih antara pandangan. GDAX juga membolehkan anda membuat semua pesanan standard (pasaran, had, berhenti).

Papan Pemuka Bitcoin GDAX

Binance memberi anda dua pilihan untuk antara muka perdagangan: Asas dan Lanjutan. Perbezaan utama antara keduanya adalah bahawa pandangan Lanjutan mempunyai lebih banyak alat untuk analisis teknikal. Sama seperti GDAX, Binance menunjukkan semua data, carta, dan buku pesanan yang relevan di halaman yang sama – walaupun dalam susun atur yang sedikit berbeza.

Binance Cari IOTA

Yuran Perdagangan

GDAX menggunakan a jadual bayaran perdagangan untuk menentukan yuran anda pada setiap perdagangan. Sekiranya anda membuat pesanan pada buku sebagai pembuat, anda tidak akan membayar yuran. Sekiranya anda mengisi pesanan dari buku, anda akan membayar dari mana sahaja 0.10% hingga 0.30% yuran perdagangan. Semakin tinggi jumlah dagangan 30 hari anda, semakin rendah yuran yang anda bayar.

Bayaran Binance adalah 0.10% untuk semua perdagangan. Tetapi, jika anda membayar yuran dengan Binance Coin (BNB), ia akan dipotong separuh.

Cryptocurrencies yang ada

Pada masa ini, GDAX hanya menawarkan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan Bitcoin Cash. Mereka telah mengumumkan bahawa mereka akan segera menyokong beberapa token ERC20 tetapi belum menyatakan apakah token tersebut.

Di Binance, anda boleh menjual lebih dari 100 syiling dan token yang berbeza. Senarai tersebut merangkumi cryptocurrency yang sama dengan GDAX plus:

 • ARK
 • BAT
 • IOTA
 • NANO
 • NEO
 • VeChain
 • Gelombang
 • Banyak lagi

Sekiranya anda ingin mempelbagaikan beberapa cryptocurrency yang berbeza, Binance adalah untuk anda.

Had Pindah

Pada GDAX, anda tidak mempunyai had deposit untuk cryptocurrency atau transfer bank. Sejarah perdagangan, umur akaun, dan tahap pengesahan anda menentukan had mingguan anda untuk deposit ACH. Deposit tersebut biasanya masuk ke dalam akaun anda dalam 3-5 hari bekerja tetapi kadangkala memerlukan masa hingga 7-10 hari kalendar.

GDAX mempunyai had pengeluaran $ 10,000 setiap hari.

Binance secara signifikan kurang ketat ketika datang ke had pemindahan. Platform ini tidak mempunyai had deposit. Tetapi, had pengeluaran harian anda adalah seperti berikut:

 • 2 BTC tanpa pengesahan
 • 50 BTC dengan pengesahan ID

Kepercayaan Syarikat

Kedua-dua syarikat ini mempunyai kepercayaan berjuta-juta peniaga yang menggunakan platform mereka.

GDAX, dimiliki dan dikendalikan oleh syarikat yang sama dengan Coinbase, terletak di San Francisco dan mematuhi peraturan ketat pemerintah Amerika Syarikat dan SEC.

Binance mungkin merupakan pertukaran cryptocurrency yang paling telus di pasaran. Mereka secara konsisten memberi tahu pengguna tentang setiap masalah yang mereka hadapi, dan masyarakat sangat menyokong syarikat sebagai balasannya.

Keselamatan Dana

Dana dolar A.S. anda di GDAX diinsuranskan FDIC sehingga $ 250,000. Dan, bursa menyimpan sebahagian besar dana cryptocurrency di luar talian dalam dompet simpanan sejuk.

Binance tidak begitu awal mengenai langkah keselamatan mereka. Walau bagaimanapun, pertukaran menunjukkan bahawa mereka mengambil serius keselamatan dana. Dalam serangan phishing / API baru-baru ini, Binance membekukan penarikan yang berkaitan dengan aktiviti yang mencurigakan, membalikkan perdagangan jahat, dan mengembalikan dana kepada pedagang yang terkena serangan.

Sokongan pengguna

Walaupun sebelumnya dibanjiri oleh pertumbuhan pengguna yang mendadak menjelang akhir tahun 2017, perkhidmatan pelanggan di kedua platform nampaknya bertambah baik.

GDAX telah menambah talian telefon sokongan pelanggan untuk melengkapkan sistem tiket sokongan biasa mereka. Pertukaran ini juga mempunyai senarai panjang Soalan Lazim yang berguna.

Binance dengan cepat mengeluarkan senarai masalah sokongan cucian mereka, dan pasukan itu berkomunikasi di media sosial dalam menjawab sebarang pertanyaan tambahan yang mungkin anda miliki.

Kesimpulan GDAX vs Binance

GDAX dan Binance kedua-duanya sangat baik dalam apa yang mereka mahir. GDAX adalah gerbang fiat yang mudah digunakan dengan bayaran yang rendah sementara Binance menggunakan mesin perdagangan tingkat atas untuk menawarkan ratusan pasangan perdagangan dengan bayaran minimum.

Ramai pelabur memilih untuk membeli Bitcoin atau Ethereum terlebih dahulu dengan fiat dihidupkan GDAX sebelum memindahkan dana tersebut ke Binance. Dari sana, anda boleh menukar cryptocurrency tersebut dengan mudah untuk altcoin lain. Sifat sinergi antara kedua-dua bursa memberikan pengalaman perdagangan yang sederhana dan murah.

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto CoinCentral)

Lebih Banyak Perbandingan GDAX

 • GDAX vs Bittrex
 • GDAX vs Gemini
 • GDAX vs Kraken
 • GDAX vs Poloniex

Lebih Banyak Perbandingan Binance

 • Binance vs Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me