Binance vs Bitfinex

Binance vs Bitfinex: Kedua-dua bursa adalah pilihan popular bagi peniaga aktif yang berurusan dengan duit syiling alternatif (altcoin). Mereka secara konsisten berada di lima bursa teratas mengikut jumlah dagangan, dengan Binance hampir selalu mendahului Bitfinex.

Mengecewakan penduduk A.S., Bitfinex menghentikan perkhidmatan ke Amerika Syarikat menjelang akhir tahun 2017. Walaupun penghentian ini nampaknya bersifat sementara, tidak jelas berapa lama ia akan bertahan.

Penghentian perkhidmatan selain itu, masih penting untuk membandingkan pertukaran dominan ini. Dalam perbandingan pertukaran Binance vs Bitfinex ini, kami akan membahas semua kebaikan, keburukan dan perincian masing-masing supaya anda dapat membuat keputusan mengenai mana yang terbaik untuk anda.

Kita akan bercakap mengenai:

Maklumat Utama Binance vs Bitfinex

Kaedah Pembiayaan

Binance adalah pertukaran cryptocurrency – ia tidak mempunyai jalan raya fiat. Walaupun anda boleh mendepositkan cryptocurrency yang disokong, anda harus tetap menggunakannya Bitcoin, Ethereum, Duit Binance, dan Tether. Ini adalah satu-satunya syiling di bursa yang boleh anda jual untuk cryptocurrency lain.

Di Bitfinex, anda boleh membiayai akaun anda melalui wayar bank. Platform ini menyokong Euro, Yen Jepun, Pound Sterling, dan Dolar A.S. Anda juga dapat mendepositkan dana cryptocurrency.

Antara muka

Binance menyediakan dua pilihan antara muka: Asas dan Lanjutan. Kedua-dua pandangan sebenarnya dapat dibandingkan dalam kerumitan, tetapi yang Lanjutan mempunyai lebih banyak alat yang tersedia untuk analisis teknikal. Kedua-dua paparan tersebut merangkumi carta dan angka umum yang anda dapati di bursa yang mempunyai reputasi baik.

Di Binance, anda boleh membuat pesanan pasaran, had, dan had had.

antara muka binance

Antara muka Bitfinex jauh lebih rumit daripada Binance. Tetapi, platform ini juga menyokong perdagangan yang lebih maju. Bersama dengan pasaran, had, dan jenis pesanan bersyarat lain, anda juga boleh berdagang dengan margin juga. Oleh kerana ini membawa tahap risiko baru ke pasaran yang sudah tidak stabil, kami mengesyorkan agar anda hanya berdagang dengan margin sekiranya anda seorang pelabur yang berpengalaman.

antara muka bitfinex

Yuran Perdagangan

Anda akan menghadapi masalah untuk mencari pertukaran dengan yuran yang lebih rendah daripada Binance. Caj Binance hanya 0.10% setiap perdagangan dan memotong yuran menjadi separuh jika anda membayar dengan Binance Coin (BNB).

Bitfinex menggunakan a jadual bayaran perdagangan yang mengira yuran berdasarkan sejarah perdagangan anda dan sama ada anda seorang pembuat (membuat pesanan pada buku) atau pengambil (mengisi pesanan dari buku). Bayaran pembuat berbeza dari percuma hingga 0.10% sementara bayaran pengambil bermula dari 0.10% hingga 0.20%. Ini masih rendah berbanding kebanyakan pertukaran lain.

Cryptocurrencies yang ada

Walaupun Binance mempunyai cryptocurrency yang lebih banyak daripada Bitfinex, anda mungkin akan menemui duit syiling mana yang anda cari di mana-mana platform. Kedua-dua pertukaran menyokong:

 • Bitcoin
 • Tunai Bitcoin
 • Sengkang
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Monero
 • NEO
 • OmiseGo
 • + banyak lagi

Untuk melihat senarai penuh cryptocurrency yang ditawarkan oleh setiap pertukaran, anda boleh menyemaknya di sini untuk Binance dan di sini untuk Bitfinex.

Had Pindah

Binance tidak mempunyai had deposit. Walau bagaimanapun, had pengeluaran anda berdasarkan tahap pengesahan anda. Tanpa pengesahan, anda terhad kepada 2 BTC sehari. Selepas anda menyerahkan pengesahan ID, anda boleh menarik sehingga 100 BTC setiap hari.

Bitfinex belum menyenaraikan had deposit atau pengeluaran. Nampaknya walaupun tanpa pengesahan, anda boleh menyimpan dan mengeluarkan sejumlah cryptocurrency. Ini tidak benar untuk pemindahan fiat.

Untuk mendeposit / mengeluarkan mata wang fiat, anda perlu melalui proses pengesahan Bitfinex. Proses ini lebih intensif daripada langkah pengesahan di platform lain. Untuk disahkan, anda diminta untuk menghantar borang dalam talian dan menyerahkan maklumat berikut:

 • Umur
 • Alamat
 • Nombor telefon
 • Alamat emel
 • Dua bentuk ID yang dikeluarkan oleh kerajaan
 • penyata bank
 • Bukti alamat

Sekiranya anda tidak selesa menyerahkan banyak maklumat ini, anda mungkin ingin mengelakkan penggunaan Bitfinex untuk perdagangan fiat.

Kepercayaan Syarikat

Komuniti cryptocurrency memegang Binance dalam aspek yang lebih tinggi daripada Bitfinex.

Sebilangan anggota masyarakat berhati-hati dengan hubungan Bitfinex dengan Tether dan percaya bahawa pertukaran itu secara tidak etis mencetak lebih banyak koin stabil untuk menyelesaikan masalah kebangkrutan mereka sendiri. Pedagang lain juga mengadu bahawa jumlah pengeluaran minimum secara tidak adil menyimpan dana pelabur masa kecil terkunci di platform. Oleh itu, banyak pelabur mempunyai pengalaman positif menggunakan pertukaran tersebut.

Sebaliknya, Binance telah menjadi bintang pertukaran cryptocurrency yang bersinar. Dalam masa 6 bulan, platform ini berkembang dari ICO menjadi pertukaran terbesar di dunia. Pasukan Binance sangat telus di Twitter, dan pengguna jarang melaporkan sebarang masalah.

Isu Deposit Bytecoin (BCN)

Oleh kerana masalah rangkaian Bytecoin (BCN), deposit dan pengeluaran mengalami kelewatan teruk. Pasukan projek Bytecoin berusaha menyelesaikan masalah ini. Berhati-hati dengan turun naik harga yang tinggi dan berniaga dengan berhati-hati.https://t.co/ZaUk3p2Wln pic.twitter.com/dhbAfd8naA

– Binance (@binance) 8 Mei 2018

Keselamatan Dana

Bitfinex mempunyai kelebihan dalam hal protokol keselamatan, tetapi dana anda selamat di kedua bursa.

Bitfinex menyimpan hanya 0.5% aset cryptocurrency dalam talian, menyimpan selebihnya dalam dompet sejuk. Selain itu, dompet sejuk ini memerlukan kelulusan manual dari beberapa pekerja Bitfinex untuk membenarkan akses. Pasukan ini juga membuat sandaran pangkalan data setiap hari, memantau tingkah laku yang mencurigakan, dan membolehkan anda membekukan akaun anda dengan serta-merta jika anda menganggapnya telah disusupi.

Binance tidak menggariskan dasar keselamatan mereka di laman web mereka, tetapi terdapat beberapa contoh di mana pasukan telah membuktikan dedikasi mereka terhadap keselamatan. Terkini, sebilangan pengguna Binance menjadi mangsa serangan phishing / API. Setelah pasukan melihat aktiviti perdagangan yang mencurigakan, mereka membekukan akaun, mengembalikan perdagangan, dan mengembalikan dana kepada pengguna yang sesuai.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan pada kedua platform hampir sama dan setara dengan industri lain. Lonjakan jumlah dagangan dan pendaftaran baru kadang-kadang menyebabkan kelewatan masa tindak balas, tetapi sebaliknya, kedua-dua pasukan umumnya bermanfaat.

Binance dan Bitfinex mempunyai bahagian khusus di laman web mereka untuk Soalan Lazim, tiket sokongan, dan pertanyaan perdagangan umum. Anda boleh mendapatkan bahagian tersebut di sini untuk Binance dan di sini untuk Bitfinex.

Kesimpulan Binance vs Bitfinex

Sekiranya anda seorang penduduk A.S., keputusannya mudah – Binance adalah satu-satunya pilihan anda.

Walau bagaimanapun, untuk semua orang lain, anda mempunyai pilihan yang sukar untuk dibuat. Anda harus mempertimbangkan Bitfinex jika anda mempunyai pengalaman berniaga dan ingin melakukan strategi perdagangan yang lebih maju. Sekiranya kepercayaan dan / atau kemudahan penggunaan adalah keutamaan anda, lihatlah Binance.

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto CoinCentral)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me