Bittrex vs Bitfinex

Bittrex vs Bitfinex: Lazimnya dibandingkan dengan Binance, Bittrex dan Bitfinex adalah pertukaran kukuh bagi pelabur yang kini mempunyai beberapa pengalaman perdagangan.

Mereka menawarkan banyak pasangan perdagangan dengan bayaran yang rendah, menjadikan mereka calon yang ideal jika anda ingin melabur dalam syiling alternatif (altcoin). Walaupun pertukarannya serupa, mereka masih mempunyai beberapa perbezaan yang boleh menyebabkan anda memilih satu daripada yang lain.

Dalam perbandingan Bittrex vs Bitfinex ini, kami menyelidiki semua yang perlu anda ketahui mengenai setiap pertukaran supaya anda dengan yakin dapat memutuskan mana yang paling sesuai untuk anda.

CATATAN: Bitfinex baru-baru ini mengeluarkan akses untuk akaun Amerika Syarikat. Oleh itu, jika anda warganegara A.S., anda tidak akan dapat berniaga di platform.

Kami akan meneroka:

Maklumat Utama Bittrex vs Bitfinex

Kaedah Pembiayaan

Bittrex dan Binance berkongsi kaedah yang sama untuk membiayai akaun anda – pemindahan wayar dan cryptocurrency.

Pemindahan wayar di Bittrex mestilah lebih besar daripada $ 100,000, dan anda hanya boleh menggunakannya untuk membeli Bitcoin, Ethereum, atau Tether. Anda boleh deposit sebarang cryptocurrency bahawa Bittrex menyokong.

Tidak seperti Bittrex, Bitfinex tidak mempunyai minimum untuk pemindahan kawat. Seperti Bittrex, anda dapat menyimpan cryptocurrency yang disokong oleh bursa.

Antara muka

Antara muka pertukaran Bittrex jauh lebih mudah daripada yang ada di Bitfinex. Bittrex meletakkan carta candlestick dengan bersih, kedalaman isipadu, dan memesan buku tepat di sekitar kotak input untuk membuat pesanan anda.

Carta antara muka Bittrex

Dan, di Bittrex, anda boleh membuat pesanan pasaran, had, dan / atau bersyarat.

Bahagian pesanan antara muka Bittrex

Bitfinex juga meletakkan carta perdagangan dan maklumat yang disebutkan sebelumnya di halaman yang sama di mana anda membuat pesanan; namun, susun aturnya lebih kacau.

antara muka bitfinex

Selain perdagangan biasa dengan pasaran, had, dan pesanan bersyarat lain, Bitfinex juga menawarkan perdagangan margin. Walaupun strategi perdagangan ini boleh menguntungkan, ia juga mempunyai lebih banyak risiko. Anda hanya boleh berdagang dengan margin jika anda seorang peniaga yang berpengalaman.

Yuran Perdagangan

Bittrex mengenakan bayaran untuk flat Bayaran 0.25% pada semua perdagangan.

Bitfinex menggunakan a jadual bayaran perdagangan untuk mengira yuran anda pada setiap perdagangan. Untuk mendapatkan angka ini, jadual menggunakan sejarah jumlah dagangan anda dalam kombinasi dengan status pembuat / pengambil anda. Sebagai pembuat (meletakkan perdagangan pada buku), anda akan membayar antara 0.00% hingga 0.10%. Walaupun sebagai pengambil (mengisi pesanan dari buku), bayaran anda adalah antara 0.10% hingga 0.20%.

Seperti yang anda lihat, yuran Bitfinex selalu lebih rendah daripada yuran Bittrex. Walaupun nampaknya tidak banyak, perbezaan ini benar-benar dapat meningkat jika anda merancang untuk berdagang dalam jumlah yang tinggi.

Cryptocurrencies yang ada

Kedua-dua bursa mempunyai beratus-ratus pasangan perdagangan yang kemungkinan besar merangkumi cryptocurrency yang anda berminat untuk bertukar. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

 • Bitcoin
 • EOS
 • Ethereum
 • Golem
 • NEO
 • Tron
 • 0x

Anda boleh melihat senarai lengkap pasangan perdagangan yang disokong di sini untuk Bittrex dan di sini untuk Bitfinex.

Bitfinex mendapat sedikit topi di sini kerana ia menawarkan beberapa pasangan perdagangan fiat (USD, EUR, JPY, GBP) lebih banyak daripada Bittrex.

Had Pindah

Had pemindahan Bittrex lebih ketat daripada had yang anda dapati di Bitfinex.

Bittrex tidak menghadkan jumlah yang boleh anda depositkan ke bursa, tetapi anda perlu memberikan pengesahan untuk mengeluarkan dana anda. Had pengeluaran harian yang berkaitan dengan setiap tahap pengesahan adalah:

 • Tiada pengesahan: 0 BTC
 • Pengesahan asas: ~ 0.4 BTC
 • Pengesahan ID (tanpa 2FA): 1 BTC
 • Pengesahan ID (dengan 2FA): 100 BTC

Bitfinex tidak menyenaraikan had deposit atau pengeluaran untuk crypto dan fiat, tetapi mereka mempunyai beberapa syarat pengesahan yang merangkumi pemindahan fiat. Untuk memindahkan sebarang fiat yang perlu anda berikan:

 • Alamat emel
 • Nombor telefon
 • Alamat
 • Bukti alamat
 • Umur
 • penyata bank
 • Dua bentuk ID kerajaan

Ini jauh lebih banyak maklumat daripada yang diminta oleh kebanyakan pertukaran semasa proses pengesahan pengenalan.

Kepercayaan Syarikat

Bittrex mempunyai reputasi yang sedikit lebih baik daripada Bitfinex dalam komuniti blockchain.

Kerana Bittrex dikendalikan di luar Seattle, platform ini harus mematuhi peraturan dan peraturan Amerika Syarikat (kadang-kadang terlalu ketat). Walaupun Bittrex terpaksa menghentikan pendaftaran pengguna baru sebentar setelah mengalami pertumbuhan yang luar biasa pada akhir tahun 2017, platform ini kini kembali beroperasi dengan peningkatan UI yang rapi.

Tanya beberapa peniaga, dan anda mungkin akan mendengar gabungan pendapat mengenai Bitfinex. Banyak pengguna tidak mempunyai masalah dengan platform ini, tetapi beberapa aduan biasa cenderung muncul berulang kali. Sebilangan anggota masyarakat percaya bahawa Bitfinex secara tidak sengaja mencetak Tether untuk menyelesaikan masalah kebangkrutan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, ini masih belum dapat dibuktikan. Pedagang lain juga melaporkan bahawa jumlah minimum yang diperlukan untuk menarik diri dari platform memerangkap dana pelabur yang lebih kecil secara tidak adil.

Sekiranya kepercayaan menjadi faktor penting bagi anda, Bittrex mungkin merupakan pilihan yang lebih baik.

Keselamatan Dana

Dana anda selamat (jika tidak lebih selamat) di bursa ini seperti yang ada di platform lain.

Pasukan di belakang Bittrex mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam keselamatan siber. Mereka menggunakan dompet berbilang peringkat elastik untuk mendapatkan sebahagian besar dana pengguna di luar talian. Selain itu, mereka telah membuat pengesahan dua faktor ke dalam setiap langkah penting dalam proses perdagangan.

Bitfinex menggariskan sebahagian besar dari mereka amalan keselamatan di laman web mereka. Mereka menyimpan 99.5% dana platform di luar talian dalam dompet multisignature. Mereka juga menyandarkan pangkalan data bursa setiap hari dan mengawasi setiap aktiviti perdagangan yang mencurigakan.

Sokongan pengguna

Kedua-dua pertukaran telah dilanda waktu tindak balas yang lambat kerana pasukan sokongan pelanggan yang kekurangan tenaga, tetapi nampaknya mereka telah membalikkan ini.

Bittrex membuat a komitmen bertulis untuk menyelesaikan masalah yang tepat itu. Platform ini kini menempatkan laman sokongan pelanggan yang kuat dengan sistem tiket terbitan mudah dan banyak Soalan Lazim.

Bitfinex juga mempunyai bahagian sokongan pelanggan yang berdedikasi dengan pertanyaan / jawapan umum dan kawasan untuk mengemukakan sebarang masalah.

Kesimpulan Bittrex vs Bitfinex

Bittrex dan Bitfinex sangat serupa sehingga anda mungkin masih menghadapi masalah dalam membuat keputusan.

Sekiranya anda menghargai kepercayaan dan / atau kesederhanaan masyarakat, Bittrex boleh menjadi pilihan yang lebih baik (walaupun ini dengan harga yang lebih tinggi). Sekiranya anda merancang untuk berdagang dalam jumlah besar atau berminat dengan pilihan perdagangan yang lebih maju, anda mungkin harus memberi Bitfinex cubaan.

(Lihat Senarai Penuh Crypto Exchange CoinCentral)