Perbandingan Pertukaran Bittrex vs GDAX

Bittrex vs GDAX

Bittrex vs GDAX: Pedagang cryptocurrency biasanya menggunakan Bittrex dan GDAX secara bersamaan untuk membeli syiling alternatif (alt). Namun, jika tujuan anda adalah dengan pelaburan sederhana, anda mungkin tertanya-tanya platform mana yang lebih sesuai untuk anda.

Walaupun kedua-dua bursa mempunyai kos yang rendah, GDAX terkenal dengan fungsi fiat ke cryptocurrency (dan sebaliknya) sementara Bittrex hanya merangkumi perdagangan crypto hingga crypto.

Dalam perbandingan Bittrex vs GDAX ini, kami akan membahas setiap pertukaran supaya anda dapat menentukan mana yang lebih baik anda gunakan. Anda akhirnya dapat mengetahui bahawa kedua-duanya sesuai untuk anda.

Kami akan menerangkan:

Maklumat Utama Bittrex vs GDAX

Kaedah Pembiayaan

Bittrex terutamanya menyokong perdagangan cryptocurrency tulen. Oleh itu, anda hanya dapat membiayai akaun anda dengan cryptocurrency. Kami mengesyorkan menggunakan Bitcoin, Ethereum, atau Tether untuk membuat deposit kerana itu adalah tiga cryptocurrency yang boleh anda jual untuk duit syiling lain di platform.

Anda juga boleh membeli Bitcoin, Ethereum, dan Tether melalui transfer wayar, tetapi jumlah pembelian minimum adalah $ 100,000.

GDAX menawarkan beberapa pilihan dana yang berbeza. Anda boleh mendeposit USD melalui transfer ACH, wire transfer, atau dari dompet Coinbase anda. Deposit dari Coinbase adalah percuma dan seketika. Selain itu, anda dapat menghantar cryptocurrency yang disokong (pada masa ini Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash) ke akaun anda.

Antara muka

Bittrex baru-baru ini memperbaiki antara muka mereka, memberikan penampilan baru yang segar. Walaupun begitu, ia masih sedikit lebih kompleks daripada GDAX.

Seperti kebanyakan pertukaran lain, Bittrex merangkumi semua carta dan alat data yang relevan yang anda perlukan untuk melakukan analisis teknikal termasuk carta kedalaman, grafik kandil, dan penunjuk kelantangan. Anda juga boleh menukar antara duit syiling dengan cepat menggunakan menu di sebelah kiri halaman.

Carta antara muka Bittrex

Di Bittrex, anda dapat melaksanakan pesanan pasar, had, dan bersyarat semua di halaman yang sama dengan alat data.

Bahagian pesanan antara muka Bittrex

GDAX juga meletakkan carta dan alat asas pada halaman yang sama dengan buku pesanan. Sekiranya anda pernah berniaga sebelumnya, anda tidak akan menghadapi masalah menggunakan antara muka.

Papan Pemuka Bitcoin GDAX

Yuran Perdagangan

Bittrex mempunyai struktur yuran yang mudah: 0.25% untuk semua perdagangan.

GDAX jadual bayaran perdagangan sedikit lebih kompleks. Sekiranya anda seorang pembuat (seseorang yang membuat pesanan pada buku), ada tiada yuran perdagangan.

Sekiranya anda seorang pengambil (seseorang yang mengisi pesanan dari buku), yuran anda berkisar antara 0.10% hingga 0.30%. Jumlah dagangan 30 hari anda menentukan yuran yang anda bayar. Semakin tinggi jumlah dagangan, semakin rendah yurannya.

Seperti yang anda lihat, yuran perdagangan antara dua platform adalah hampir sama

Cryptocurrencies yang ada

Bittrex menawarkan lebih dari 100 cryptocurrency dalam pasangan perdagangan dengan Bitcoin, Ethereum, dan Tether. Sebilangan duit syiling termasuk:

 • Auger (REP)
 • Tunai Bitcoin (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Litecoin (LTC)
 • Monero (XMR)
 • NEO (NEO)
 • Riak (XRP)

Anda dapat melihat keseluruhan senarai cryptocurrency Bittrex yang ada di sini.

GDAX jauh lebih terhad, hanya menawarkan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan Bitcoin Wang Tunai pada masa ini. Walau bagaimanapun, syarikat telah mengumumkan bahawa mereka merancang untuk menawarkan beberapa token ERC20 dalam masa terdekat.

Had Pindah

Bittrex mempunyai had pemindahan yang lebih ketat daripada pertukaran cryptocurrency tulen lain kerana ibu pejabat Amerika Syarikat mereka. Anda dapat mendepositkan jumlah yang anda inginkan ke dalam akaun Bittrex anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengeluarkan dana, anda perlu mengesahkan akaun anda. Had pengeluaran harian anda di setiap tahap pengesahan adalah:

 • 0 BTC: Tiada Pengesahan
 • ~ 0.4 BTC: Pengesahan Asas
 • 1 BTC: Pengesahan ID (tanpa 2FA diaktifkan)
 • 100 BTC: Pengesahan ID (dengan 2FA diaktifkan)

GDAX tidak mengehadkan jumlah deposit anda jika anda membuatnya dengan cryptocurrency atau melalui pindahan wang. Terdapat had mingguan pada jumlah yang dapat anda depositkan melalui ACH, bagaimanapun, itu bergantung pada usia akaun, sejarah perdagangan dan tahap pengesahan anda. Pemindahan ACH biasanya jelas dalam 3-5 hari bekerja tetapi boleh memakan masa hingga 7-10 hari kalendar.

GDAX menghadkan pengeluaran anda kepada $ 10,000 setiap hari.

Kepercayaan Syarikat

Bittrex dan GDAX adalah kedua-dua syarikat yang berpusat di AS yang beribu pejabat di Seattle dan San Francisco. Oleh kerana itu, mereka mematuhi semua peraturan dan undang-undang AS mengenai perdagangan cryptocurrency.

Komuniti cryptocurrency juga berasa sangat positif terhadap kedua-dua pertukaran ini. Satu-satunya keluhan yang timbul adalah tindak balas kepada masa sokongan pelanggan yang tertangguh, tetapi walaupun ini adalah keluhan yang agak lama.

Keselamatan Dana

Sekali lagi, anda boleh mempercayai Bittrex dan GDAX untuk memastikan dana anda selamat.

Bittrex diasaskan oleh sekumpulan pakar keselamatan siber. Mereka menyimpan sebahagian besar dana pelabur di luar talian menggunakan strategi dompet berbilang peringkat elastik. Kadang-kadang sampai ke tahap kesal, mereka juga menggabungkan pengesahan dua faktor ke hampir setiap langkah proses perdagangan.

GDAX dimiliki dan dikendalikan oleh syarikat yang sama dengan Coinbase, jadi mereka berkongsi langkah keselamatan yang sama. Semua dana dolar A.S. anda diinsuranskan sehingga $ 250,000. Seperti Bittrex, GDAX menyimpan sebahagian besar aset digital di luar talian di dompet perkakasan juga.

Sokongan pengguna

Sama seperti kebanyakan pertukaran cryptocurrency lain, Bittrex dan GDAX menghadapi masalah menangani kemasukan pelabur secara besar-besaran menjelang akhir tahun 2017. Bittrex malah menutup pintunya untuk mendaftar baru sebentar untuk mengawal masalah mereka. Kini, kedua-dua platform lebih bersedia untuk menangani jumlah dagangan yang lebih besar.

Bittrex telah membuat komitmen bertulis untuk meningkatkan perkhidmatan pelanggan mereka. Ini termasuk laman web sokongan yang komprehensif dengan Soalan Lazim yang banyak dan portal isu yang mudah digunakan.

GDAX juga mempunyai bahagian FAQ yang didokumentasikan dengan baik dan biasanya menjawab tiket sokongan dalam 2-3 hari bekerja. Selain itu, syarikat baru-baru ini menambahkan nombor telefon sokongan yang boleh anda hubungi sekiranya anda memerlukan bantuan.

Kesimpulan Bittrex vs GDAX

Mungkin lebih baik memikirkan perbandingan ini sebagai Bittrex dan GDAX dan bukannya Bittrex lwn GDAX. Dengan bayaran yang rendah, kepercayaan masyarakat, dan antara muka yang serupa, pertukaran ini berfungsi dengan baik.

Anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk menggunakan GDAX untuk membeli sama ada Bitcoin atau Ethereum dengan fiat. Kemudian, pindahkan cryptocurrency tersebut ke Bittrex untuk berdagang dengan altcoin tambahan. Tetapi akhirnya, keputusan anda mesti buat.

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto CoinCentral)

Lebih Banyak Perbandingan Bittrex

 • Bittrex vs Coinbase
 • Bittrex vs Kraken
 • Bittrex vs Poloniex

Lebih Banyak Perbandingan GDAX

 • GDAX vs Gemini
 • GDAX vs Kraken
 • GDAX vs Poloniex
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map