Tinjauan ICO DeepBrain Chain

Mengikut tapak, DeepBrain Chain akan disenaraikan selepas Krismas (25 Disember 2017) di Huobi, Kucoin, dan Lbank.

 • Tarikh Mula – ICO pada 14 Disember (habis dijual dalam 1 jam)
 • Tarikh Mula Pertukaran – Selepas 25 Disember 2017
 • Simbol Token – DBC
 • Hard Cap – 1,500,000,000 token (1,5 bilion)
 • Jumlah token – 10,000,000,000 (10 bilion)
 • Kadar Pertukaran – 1 NEO = 2200 DBC
 • Cryptocurrencies yang diterima – NEO
 • Pra-Jualan – 600,000,000 DBC Dikeluarkan dalam Pra-Jualan

Token DBC

Komuniti Rangkaian DeepBrain

Walaupun tidak banyak yang dapat dijumpai di mana-mana halaman komuniti yang berfokus pada “DeepBrain Chain”, terdapat beberapa catatan mengenai ICO di Reddit dan Steem.

Apa itu Rantai DeepBrain?

DeepBrain Chain menawarkan rangkaian dan platform pengkomputeran kecerdasan buatan yang terdesentralisasi untuk pelbagai produk kecerdasan buatan.

Pada dasarnya ini adalah platform yang dibuat untuk pengiraan data dan perdagangan data untuk mengedarkan sumber pengkomputeran ganti. Ini akhirnya akan menjadikan tuntutan pengiraan AI jauh lebih murah (projek menganggarkan pengurangan kos 70% dalam AI) dengan melindungi terhadap kebocoran data, dan juga menjamin harta intelek untuk produk dan data.

Di luar itu, elemen penting lain adalah perpustakaan semantik DeepBrain: perpustakaan yang menyokong aplikasi interaksi suara (serupa dengan Amazon Alexa). Perpustakaan semantik DeepBrain juga dapat digunakan untuk membuat aplikasi pihak ketiga yang memerlukan suara, gambar, teks, dan input lain

Peluang

Pasukan pengasas yakin bahawa DeepBrain Chain telah menunjukkan kes penggunaan di pasaran yang ada, berpotensi untuk skala di pasar raksasa, dan akan dapat berkembang secara beransur-ansur di sekitar perniagaan utamanya penyimpanan simpanan dan mekanisme kapasiti pengiraannya perlombongan.

Setiap token DBC sesuai dengan nilai pengiraan perkhidmatan. Ini bermaksud bahawa token terikat dengan nilai sebenar, dan jika DeepBrain Chain dapat melakukan projek yang bercita-cita tinggi ini, pelabur akan dapat melihat beberapa dividen yang cukup besar.

Sekiranya DeepBrain Chain dapat memantapkan dirinya sebagai pelopor di ruang AI berasaskan blockchain, ia akan memiliki pijakan yang besar dalam industri berpotensi trilion dolar. Pakar meramalkan bahawa peranan kecerdasan buatan akan terus meningkat dengan munculnya aplikasi AI baru.

Industri AI kini bernilai sekitar $ 20 bilion setahun, dengan sebahagian besar kos dibelanjakan untuk pemprosesan pengiraan. Di sinilah DeepBrain Chain kelihatan sesuai, kerana memanfaatkan blockchain untuk mengurangkan kos dan meningkatkan kelajuan transaksi.

Pasukan

Berpusat di Shanghai, DeepBrain Chain mempunyai pasukan yang cukup bertumpuk.

Ketua Pegawai Eksekutif Feng He dianggap pakar dalam ruang kecerdasan buatan dan telah terkenal dan akhirnya menjadi tokoh yang disegani dalam dunia teknologi Bitcoin dan blockchain China sejak tahun 2014. Dia pernah mengawasi pengembangan kotak suara kecerdasan artifis pertama di dunia (Kecil Zhi), pengembangan sistem otak pertama di otak (DeepBrain), dan memimpin penyelidikan dan pengembangan pembantu suara Cina pertama (pintar 360) dengan basis pengguna lebih dari 17 juta.

CTO Shu Chang dianggap sebagai pakar dalam ruang AI, blockchain, dan kriptografi kerana penglibatannya sebagai Pengarah Makmal Kecerdasan Buatan Shanghai.

CMO Chuanfeng Lee adalah salah satu kumpulan pengusaha pertama di ruang AI di China, Bitcoin, dan penyelidikan blockchain. Dia juga memimpin pemasaran untuk smart 360 dan membantu projek mencapai tahap penggunaan lebih dari 17 juta.

Beberapa penghargaan terkenal pasukan termasuk memenangi tempat pertama di sektor perusahaan SMP2017, penilaian dialog mesin-mesin China. Pertandingan ini mempunyai lebih daripada 30 pasukan AI peringkat kebangsaan.

Pasukan ini merancang untuk mengagihkan modal dengan sewajarnya:

Pembahagian token DBC

Kelebihan Rantai DeepBrain:

 • Bermitra dengan Majlis NEO dan menjadi salah satu ICO terkenal pertama yang muncul dari platform NEO. Komuniti NEO telah terbukti sangat vokal dan menyokong, dan mendapat sokongan daripada komuniti ini akan menjadi aset besar. Dianggarkan juga bahawa NEO sebelum ini melabur $ 6 juta ke dalam projek.
 • Industri ini bernilai $ 20 bilion dan dijangka terus berkembang seiring dengan semakin banyak teknologi berasaskan AI berkembang. Sekiranya DBC dapat memainkan peranan penting dalam pengurangan kos, ia akan membantu skala industri (sambil memperoleh keuntungan yang lumayan).
 • Buku putih DeepBrain Chain mendakwa hanya terdapat 5,000 permulaan berasaskan AI sejak 2012, memperoleh lebih dari $ 22 bilion. Ini menjadikan pendapatan purata setiap permulaan sekitar $ 4.4 juta. Jumlah ini, bagaimanapun, tidak menggambarkan pelaburan perusahaan dalam AI, yang dengan mudah meningkatkan jumlah industri menjadi lebih dari $ 100 bilion sejak 2012.

Kekurangan Rangkaian DeepBrain:

 • Salah satu keburukan terbesar projek ini ialah NEO adalah projek China yang berpusat di Singapura, bukan hanya menjadikannya sedikit lebih mudah dijangkau oleh pelabur Amerika Syarikat. ICO mempunyai peraturan kyc / aml yang ketat dan tidak membenarkan mana-mana orang Cina atau Amerika melabur.
 • Dengan hanya 9% daripada jumlah token yang masuk dalam ICO, jauh dari ICO yang terdesentralisasi yang biasa dilakukan oleh banyak pelabur. Walau bagaimanapun, 50% token dihasilkan melalui perlombongan, dengan cara yang sama seperti bekalan Bitcoin meningkat dari masa ke masa dari bukti kerja. Oleh kerana sesiapa sahaja akan mempunyai akses ke kolam ini, projek ini masih mengekalkan beberapa komponen yang terdesentralisasi. Bahagian terpusatnya ialah banyak token dipegang oleh pasukan dan yayasan, yang akan dikeluarkan selama 10 tahun. Selepas 1 tahun, pengasas hanya akan mendapat 3.5% daripada jumlah bekalan.
 • Laman web dan bahan pemasaran luar biasa sukar dilalui. Saya yakin ini boleh diturunkan hingga jeda dalam terjemahan, yang mana wajar, nampaknya bukan usaha mudah untuk menerjemahkan teknologi AI-blockchain yang berani kepada istilah mudah dan bahasa Inggeris tanpa beberapa halangan.

Pemikiran Akhir:

DeepBrain Chain mengikuti beberapa peraturan KYC yang cukup ketat dan menawarkan tingkap tipis untuk ICO-nya. ICO itu sendiri diharapkan dapat memperoleh banyak pelaburan dari penyokong NEO dan dari sebilangan kecil orang dalam industri cryptocurrency yang biasa dengan projek Cina dan relatif di bawah radar ini.

Dibangunkan di NEO, pesaing Ethereum dari China, DeepBrain Child cenderung menarik banyak perhatian pada bulan-bulan berikutnya. Ini akan menjadi satu projek yang akan diikuti jika / ketika ia melakukan pertukaran besar selepas ICO.

Pengedaran DBC

Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati mereka laman utama (tetapi persiapkan diri dan pembesar suara anda untuk video main automatik yang menjengkelkan).