3Commas menyediakan akses ke pelbagai alat perdagangan untuk meningkatkan strategi perdagangan crypto anda. Apabila digunakan dengan betul, alat ini dapat memaksimumkan keuntungan anda dan mengurangkan pendedahan anda terhadap kerugian. Daripada alat ini, 3Commas terkenal dengan bot perdagangan mereka. Dalam tinjauan 3Commas ini, kami meneroka fungsi yang menjadikan platform ini sangat hebat.

Bot Perdagangan

Bot perdagangan telah mendapat banyak perhatian akhir-akhir ini kerana kemajuan dalam algoritma mereka dan peningkatan kadar kejayaan. Tidak ada yang dapat menonton pasar 24/7, dan sifat ruang kripto yang tidak stabil memungkinkan untuk mengambil kerugian atau kehilangan peluang dalam beberapa saat. Nasib baik, bot perdagangan yang diprogramkan dengan baik dapat mengambil alih kendali semasa anda tidur, makan, atau melakukan aktiviti bukan kripto lain yang memerlukan perhatian anda.

Sebagai pengguna 3Commas, anda dapat mengautomasikan bot anda dengan banyak cara, termasuk meniru tindakan peniaga yang berjaya, mengautomasikan pesanan perdagangan, dan mengesan portfolio teratas. Protokol berguna ini membolehkan anda memprogramkan strategi perdagangan anda berdasarkan peratusan kerugian dan keuntungan, titik harga, atau pelbagai keadaan pasaran yang lain. Bot perdagangan 3Commas mempunyai lebih daripada 33,000 pengguna berdaftar dengan jumlah dagangan harian sekitar $ 10 juta.

Bot Perdagangan: Perkara yang Perlu Dipertimbangkan

Bot perdagangan tidak sempurna, dan banyak orang berpendapat bahawa ia benar memanipulasi harga cryptocurrency. Terdapat bukti untuk menyokong teori ini. Pada bulan Jun 2017, Ethereum mengalami kemerosotan kilat dari $ 319 hingga $ .10 pada GDAX kerana banjir bot perdagangan yang memulakan stop loss. Walaupun terdapat risiko yang ditimbulkan oleh protokol ini, bot perdagangan ada di sini.

3Komas

Cryptocurrency 3Commas yang berpusat di Miami pelantar memasuki pasaran crypto pada tahun 2014. Dalam masa empat tahun, platform ini berjaya menjadi pemain utama di ruang crypto. Pembangun di sebalik sistem pengurusan crypto 3Commas membuat kerjasama strategik dengan banyak pertukaran terkenal termasuk Binance, Coinbase, Bitfinex, dan Huobi. Kerjasama ini memungkinkan bot perdagangan 3Comma beroperasi di beberapa bursa terbesar di dunia melalui protokol API.

Ciri-ciri 3Commas

3Commas mempunyai platform berasaskan web yang boleh anda akses dari mana-mana peranti yang dibolehkan internet di seluruh dunia. Anda boleh mengakses bot yang berbeza untuk melakukan tindakan yang berbeza termasuk: sederhana, komposit, stop loss, pendek, dan mengambil keuntungan. Anda juga boleh membuat strategi perdagangan unik anda sendiri melalui antara muka yang mesra pengguna.

Bot perdagangan anda berfungsi memantau pasaran tanpa henti menunggu kriteria perdagangan anda. 3Commas menawarkan alat yang hebat untuk pengguna bot perdagangan mereka. Alat ini merangkumi ciri unik seperti trailing stop loss dan trailing take profit. Berikut adalah bagaimana ciri-ciri ini meningkatkan keberkesanan ciri-ciri stop loss dan take profit.

Hentikan Kerugian

Dalam senario stop loss tradisional, anda memprogramkan peratusan kerugian. Apabila peratusan itu dicapai, bot anda akan menjual crypto anda. Sebagai contoh, katakan anda membeli Bitcoin pada harga $ 10,000. Anda menetapkan henti rugi anda pada 10 peratus di bawah harga beli anda. Sekiranya harga Bitcoin turun ke $ 9,000, bot anda secara automatik membuat pesanan jual. Berhenti kerugian sangat kuat, dan menggunakan satu dapat menyelamatkan anda dari kerugian besar.

Henti Kerugian Trailing

Ciri trailing stop loss mengambil faktor tambahan ke dalam persamaan. Faktor-faktor ini boleh merangkumi sebarang keuntungan yang dicapai. Mari kita gunakan contoh yang sama seperti sebelumnya, kecuali dalam senario ini Bitcoin terlebih dahulu menyedari beberapa keuntungan sepanjang hari sebelum mengambil kerugian. Ciri trailing stop loss secara automatik menyesuaikan hentian 10 peratus anda dari harga beli anda ke titik nilai tertinggi pada hari itu. Dengan cara ini, anda masih dapat memperoleh keuntungan sepanjang hari.

Mengambil keuntungan

Ciri pengambilan untung secara automatik menjual pegangan anda setelah peratusan keuntungan yang telah ditentukan dapat dicapai. Anda membeli Bitcoin dengan harga $ 6,500, menetapkan ciri pengambilan untung anda dengan harga $ 6,600, dan jika keuntungannya dapat dicapai, bot anda akan mengambil keuntungan anda. Sistem ini banyak membantu tetapi sering menghasilkan keuntungan yang tidak dijawab. Bagaimana jika $ 6,500 Bitcoin itu menjadi $ 8,000? Sekarang, anda baru sahaja memperoleh keuntungan tambahan $ 1.400.

Ikut Untung Ikut

Ciri pengambilan untung yang tertinggal mengambil kira trend harga pada hari penjualan kripto anda. Sekiranya bot anda ditetapkan untuk mengambil keuntungan pada 10 peratus, ciri ini akan mengambil keuntungan anda pada 10 peratus dari titik tertinggi tren. Dengan menggunakan contoh sebelumnya, anda menjual Bitcoin $ 6,500 anda dengan harga $ 7,200. Anda memperoleh keuntungan $ 700 dan bukannya $ 100.

Proses Mendaftar

Proses pendaftaran agak tidak menyakitkan. Syarikat meminta e-mel dan kata laluan anda pada mulanya. Anda kemudian perlu mengesahkan akaun anda melalui pautan yang boleh diklik dalam e-mel anda. Setelah anda mengklik pautan, anda akan dibawa ke halaman penyediaan akaun anda di mana anda diberi empat langkah.

3Commas Buat Akaun melalui Halaman Utama

3Commas Buat Akaun melalui Halaman Utama

Sambung ke Exchange

Di sini anda akan mengintegrasikan platform 3Commas ke bursa anda. Prosesnya memerlukan anda menekan butang sambung dan mengisi maklumat yang berkaitan, termasuk API anda, untuk pertukaran yang ingin anda lampirkan.

Perdagangan Pintar

Langkah seterusnya dalam proses ini adalah membuat fungsi stop loss dan take profit anda. Platform ini akan menguruskan portfolio crypto anda di pelbagai bursa dalam masa nyata. Ciri perdagangan pintar mempermudah proses pemantauan untuk peniaga kripto dengan mengunci keuntungan anda dan mengurangkan kerugian anda.

Bot Perdagangan Automatik

Sekiranya anda mempunyai akaun Binance atau Huobi, anda boleh menjana pendapatan tambahan dengan ciri bot perdagangan automatik. Anda perlu memasukkan berapa peratus kerugian atau keuntungan yang anda mahu bot anda aktifkan. Anda juga boleh menyiapkan ciri bot anda yang lebih maju di bahagian ini, seperti fungsi trailing stop loss dan trailing take profit yang disebutkan sebelumnya.

Tetapan Bot melalui Papan Pemuka 3commas

Tetapan Bot melalui Papan Pemuka 3commas

Jemput dan Dapatkan

Langkah terakhir dalam penyediaan akaun 3commas anda adalah menjemput rakan anda untuk bergabung. Syarikat ini menawarkan kadar rujukan yang mengagumkan, dan rakan anda mendapat potongan 10 peratus dari perkhidmatan 3Commas mereka.

3 Harga Komersial

Terdapat beberapa kos yang berkaitan dengan perkhidmatan bermanfaat ini. 3Commas menawarkan empat rancangan langganan untuk anda pilih. Rancangannya terdiri dari pengguna crypto baru, hingga operasi tahap perusahaan. Berikut adalah empat rancangan dan apa yang disertakan.

Permulaan $ 29 / Bulan

Pelan ini memberi anda akses ke terminal perdagangan pintar, penyatuan pertukaran tanpa had, dan pemberitahuan ralat dan pembatalan. Tahap langganan ini tidak termasuk bot.

Lanjutan $ 49 / Bulan

Pelan Lanjutan merangkumi semua yang disenaraikan dalam pakej Starter ditambah akses ke bot sederhana, isyarat TradingView tersuai (antara muka perdagangan proprietari), dan antara muka pengurusan portfolio.

Pro $ 99 / Sebulan

Pelan Pro merangkumi semua perkara dalam pelan Lanjutan ditambah akses ke bot ringkas, komposit, dan Bitmex. Anda mendapat perisian pengurusan portfolio penuh dan akses ke Signal TradingView tersuai.

Perusahaan

Langganan peringkat Perusahaan merangkumi semua bot dan ciri khas berdasarkan permintaan. Harga untuk perkhidmatan tidak disenaraikan kerana disesuaikan untuk setiap pelanggan. Anda boleh menjangkakan bahawa ia akan melebihi $ 99 sebulan.

Setelah memilih langganan, anda akan ditanya bagaimana anda mahu membayar akaun anda. Tiga pilihan yang ada adalah Advcash, Crypto via CoinPayments, dan Yandex.Checkout. Anda boleh menggunakan kad kredit, pemindahan wang, dan juga kripto fesyen lama yang baik untuk membayar akaun 3Commas anda.

3Commas: Alat Dagangan untuk Masa Depan

3Commas terus mempelopori sektor bot perdagangan. Love’em atau hate’em, bot perdagangan sedia ada, dan 3Commas menawarkan salah satu yang terbaik di industri ini. Algoritma yang berguna ini membentuk semula pasaran kripto dan memberi peniaga lebih banyak kawalan terhadap pendapatan mereka.

Sekarang anda sudah biasa dengan bot perdagangan, pastikan untuk memeriksa bagaimana penggodam menggunakan bot perdagangan untuk menyerang Binance.