Ditubuhkan pada tahun 2012, Pangkalan Wang Syiling telah mengukuhkan dirinya sebagai penyokong awal cryptocurrency, dan sering menjadi titik permulaan pertama bagi banyak pemula cryptocurrency. Terdapat lebih daripada 35 juta orang di lebih dari 100 negara yang menggunakan Coinbase.

Coinbase yang berpangkalan di San Francisco dipandang sebagai unicorn cryptocurrency (syarikat dengan nilai lebih dari $ 1B) dengan penilaian pada $ 8 bilion.

Ia telah mengumpulkan $ 547.3 juta dari senarai pelabur bertaraf bintang seperti Andreessen-Horowitz, Y-Combinator, Pengasas Reddit Alexis Ohanian, Union Square Ventures, dan banyak lagi. Oleh itu, Coinbase dianggap sebagai pelopor dalam ruang cryptocurrency, bekerjasama rapat dengan pengawal selia untuk memastikan pematuhan. Coinbase didaftarkan sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang dengan KEWANGAN, dan mematuhi Akta Kerahsiaan Bank, Akta Patriot Amerika Syarikat, dan dengan undang-undang dan peraturan penghantaran wang negara.

Pengalaman Coinbase dirancang untuk sesederhana dan sesederhana mungkin, kemudahan yang tercermin dari yurannya.

Mari kita terokai Coinbase dan pelbagai ciri-cirinya.

Adakah Coinbase Selamat?

Sekiranya anda membaca ini Pangkalan Wang Syiling ulangkaji, kemungkinan ini adalah soalan utama yang anda ajukan. Jawapan ringkasnya ialah iya, tetapi kita akan melihat lebih dekat perkara ini dalam tiga bahagian di bawah.

Kesahan Syarikat

Sebagai syarikat yang beroperasi di Amerika Syarikat, Coinbase diminta untuk mematuhi undang-undang dan peraturan A.S., baik di peringkat persekutuan dan negeri. Berikut adalah beberapa undang-undang, peraturan, dan badan pengawas yang dipatuhi oleh Coinbase:

Peraturan dan undang-undang ini memaksa pertanggungjawaban ke Coinbase, sesuatu yang mungkin kurang dari beberapa pesaing luar pesisir mereka di negara lain dengan peraturan yang kurang ketat.

Ia juga perlu diperhatikan, Pangkalan Wang Syiling mempunyai banyak pelabur yang boleh dipercayai menyokong syarikat. Pelabur ini termasuk Alexis Ohanian (Pengasas Bersama Reddit), Bank Of Tokyo, Blockchain Capital, dan Kumpulan Mata Wang Digital.

Menyimpan Dana dengan Selamat

Coinbase memisahkan dana pelanggan dari dana operasi syarikat. Dana pelanggan ini disimpan dalam akaun bank kustodian. Ini bermaksud mereka tidak akan menggunakan dana anda untuk menjalankan perniagaan mereka. Mereka juga mendakwa, “Walaupun Coinbase gagal sebagai perniagaan, dana yang disimpan dalam akaun bank kustodian tidak dapat dituntut oleh Coinbase atau pemiutang. Dana yang disimpan dalam akaun tersebut akan dikembalikan kepada pelanggan Coinbase. “

98 peratus dana cryptocurrency pelanggan disimpan dalam simpanan sejuk luar talian yang selamat. Mata wang kripto ini terdapat pada dompet perkakasan dan dompet kertas. Dompet cryptocurrency fizikal kemudian disimpan di peti besi dan peti deposit keselamatan di seluruh dunia. Langkah-langkah ini melindungi dana pelanggan daripada hilang atau dicuri oleh penggodam.

Bahagian baki cryptocurrency yang disimpan dalam talian diinsuranskan sepenuhnya oleh sindiket Lloyd’s of London.

Penduduk Amerika Syarikat yang menggunakan dompet USD Coinbase dilindungi oleh insurans FDIC, maksimum $ 250,000.

Penting untuk diperhatikan bahawa, walaupun semua ini, pelanggan masih bertanggungjawab sekiranya akaun peribadinya terganggu. Inilah sebabnya mengapa disyorkan untuk menyimpan cryptocurrency anda dalam dompet penyimpanan sejuk luar talian yang anda kendalikan. Anda boleh melihat dompet yang disyorkan di sini.

Keselamatan Akaun Peribadi

Coinbase menawarkan anda pelbagai ciri untuk melindungi akaun peribadi anda. anda juga harus menggunakan kata laluan yang kuat dan unik.

Pelbagai Pengesahan 2 faktor (2FA) kaedah tersedia untuk membantu melindungi akaun anda. Pilihan 2FA yang paling asas adalah melalui teks SMS, tetapi kami mengesyorkan menyediakan aplikasi 2FA pihak ketiga. Pilihan untuk ini termasuk Google Authenticator dan Authy.

Anda juga dapat melacak aktiviti akaun anda dan diberitahu jika peranti atau alamat IP baru cuba mengakses akaun anda.

Sokongan pengguna

Pangkalan Wang Syiling menawarkan sokongan pelanggan melalui e-mel atau telefon. Respons e-mel dari sokongan biasanya tiba dalam 24-72 jam. Untuk pertanyaan umum, mereka juga mempunyai bahagian FAQ yang luas di laman web mereka.

Negara yang Disokong

Coinbase melayani pelanggan di negara berikut:

Andorra, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Kanada, Kroasia, Siprus, Republik Ceko, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Gibraltar, Yunani, Guernsey, Hungaria, Islandia, Ireland, Itali, Jersey, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg , Malta, Monaco, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Singapura, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom, Amerika Syarikat

Had Beli dan Jual

Had beli dan jual boleh berbeza mengikut lokasi pengguna, kaedah pembayaran, dan status pengesahan. Yanda boleh melihat had anda pada bila-bila masa, dengan melihat halaman had akaun anda. Sebagai pelanggan A.S. yang disahkan, anda mungkin dapat memperoleh had mingguan ini dengan mudah:

 • $ 5,000 Beli melalui Akaun Bank.
 • $ 50 Beli melalui Kad Kredit / Debit
 • Jual $ 50,000

Anda boleh memohon had yang lebih tinggi jika had ini tidak memenuhi keperluan anda. Had anda untuk pembelian segera mungkin tidak dapat ditingkatkan. Lawati gstopslots untuk melihat laman web kasino terbaik mereka yang tidak terdapat di kedai permainan di mana anda boleh bermain di seluruh dunia dan bersenang-senang berjudi.

Maklumat Coinbase

Menghantar Cryptocurrency Dari Dompet Coinbase Anda

hantarkan bitcoin dari dompet coinbase andaDompet dihidupkan Pangkalan Wang Syiling membolehkan anda menyimpan, menghantar, dan menerima cryptocurrency dengan mudah. Menghantar BAT, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Zcash, dan ZRX dari dompet anda dapat diselesaikan hanya dalam beberapa langkah:

Catatan: Coinbase sentiasa menambah sokongan untuk cryptocurrency baru, jadi senarai syiling ini kemungkinan besar akan berkembang.

 1. Navigasi ke Hantar tab akaun anda.
 2. Pilih dompet yang ingin anda hantar, dengan berkesan memilih cryptocurrency apa yang anda hantar.
 3. Masukkan jumlah yang ingin anda hantar.
 4. Masukkan alamat tempat anda ingin menghantar dana.
 5. Hantar dana.

akaun dompet coinbaseMenerima Cryptocurrency ke Dompet Coinbase Anda

Menerima cryptocurrency juga mudah menggunakan Coinbase.

Navigasi ke anda Akaun tab. Kemudian, cari dompet di mana anda mahu dana pergi dan klik Terima butang.

Anda kemudian akan diberikan dengan akaun anda alamat dompet. Gunakan alamat ini di bidang hantaran transaksi untuk menerima cryptocurrency.

alamat dompet coinbase

Berhati-hati di mana anda menghantar dana dari Coinbase

Coinbase telah diketahui mengesan di mana pengguna mereka menghantar cryptocurrency mereka dan melarang pengguna untuk pemindahan tertentu. Coinbase telah menutup akaun untuk aktiviti berikut:

 • Menghantar cryptocurrency ke laman web perjudian.
 • Menghantar cryptocurrency ke LocalBitcoins.
 • Menghantar cryptocurrency untuk pembelian darknet.

Dalam keadaan di mana Coinbase telah menutup akaun, pengguna hampir selalu dibayar balik ke akaun bank mereka.

Walaupun kami tidak membenarkan menggunakan cryptocurrency untuk aktiviti haram, kami tidak fikir perniagaan harus memutuskan bagaimana anda boleh menghabiskan cryptocurrency anda. Ini adalah sebab lain komuniti mengesyorkan menyimpan cryptocurrency anda di dompet yang anda kendalikan.

Ringkasan Kajian Coinbase

Untuk merumuskan perkara ini Pangkalan Wang Syiling mengulas, kami berpendapat bahawa Coinbase adalah tempat yang bagus untuk pendatang baru untuk membeli cryptocurrency. Pendatang baru akan mendapati Coinbase lebih mudah digunakan daripada pertukaran sementara dapat menggunakan lebih banyak kaedah pembayaran. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan menyimpan cryptocurrency anda di dompet yang anda kendalikan jika menyimpan sejumlah besar.

Kelebihan

 • Lebih mudah digunakan daripada pertukaran
 • Beli cryptocurrency lebih cepat daripada kebanyakan bursa
 • Beli cryptocurrency dengan kad debit (sebagai tambahan kepada pindahan bank)
 • Bayaran lebih rendah daripada pesaing “senang beli”
 • Syarikat yang boleh dipercayai dan dikawal selia
 • Menyimpan dana pelanggan dengan selamat

Keburukan

 • Memantau bagaimana anda menghabiskan cryptocurrency anda
 • Dompet kurang selamat daripada dompet yang anda kendalikan sendiri
 • Bayaran sedikit lebih tinggi daripada kebanyakan bursa

sorotan industri pasukan coinbase

Dapatkan $ 10 Semasa Anda Membuka Akaun Coinbase Baru

Apabila anda mengklik pautan di bawah dan membuka akaun Coinbase baru, anda akan menerima $ 10 dengan segera dibiayai ke dalam akaun anda.

Jangan ketinggalan wang tunai percuma – malah $ 10… klik pautan di bawah hari ini untuk memulakan.

Klik Di Sini Untuk Mendapat $ 10 Semasa Anda Membuka Akaun Baru

Cara Menggunakan Coinbase untuk Membeli Cryptocurrency dalam 5 Langkah Mudah (ikuti bola yang melantun)

Dalam panduan langkah demi langkah ini, saya akan menunjukkan dengan tepat cara membeli cryptocurrency melalui Coinbase.

1) Daftar dan Sahkan Alamat E-mel Anda

Langkah pertama adalah membuat akaun. Pada mulanya anda hanya akan diminta nama, e-mel, kata laluan, dan negara anda.

mendaftar coinbase

2) Pilih Jenis Akaun Anda

Setelah anda mengesahkan alamat e-mel anda, anda akan melalui proses 4 bahagian untuk dibeli.

Pilih sama ada anda ingin membuat akaun individu atau perniagaan.

pendaftaran individu dan perniagaan coinbase

3) Sahkan Nombor Telefon Anda

Anda kemudian perlu mengesahkan nombor telefon anda. Ini digunakan sebagai bentuk Pengesahan 2-Faktor, membantu mengamankan akaun anda.

pengesahan coinbase

4) Sediakan Kaedah Pembayaran

Langkah seterusnya adalah menyediakan kaedah pembayaran.

deposit duit syiling

Coinbase menerima pembayaran melalui pindahan wang melalui bank dan kad kredit. Kedua-dua kaedah pembayaran mungkin memerlukan pengesahan.

Semasa membuat akaun bank anda dengan Coinbase, mereka mungkin memulakan dua transaksi kecil, kemudian meminta anda mengesahkan jumlahnya.

Semasa menyediakan kad kredit, anda mungkin perlu memuat naik gambar kad kredit anda.

Kedua-dua kaedah tersebut memerlukan anda mengesahkan identiti anda. Ini diperlukan oleh hampir semua pertukaran cryptocurrency yang mengendalikan mata wang fiat (USD, EUR, dll), untuk mematuhi pelbagai peraturan pemerintah.

5) Beli Bitcoin, Ethereum, dan / atau Litecoin

Terakhir, sudah tiba masanya untuk membuat pembelian cryptocurrency anda. Harga dan semua bayaran Coinbase dinyatakan dengan jelas pada masa membuat pesanan anda.

beli bitcoin di coinbase

Sekiranya anda membuat pembelian melalui pindahan wang melalui bank, cryptocurrency anda akan tiba setelah pindahan bank anda diproses.

pembelian coinbase selesai

Catatan: Proses ini mungkin sedikit berubah pada saat anda mendaftar ke Coinbase. Mereka terus melakukan penyesuaian kecil pada reka bentuk dan proses pendaftaran mereka, tetapi kami pasti akan mengemas kini perubahan besar.

sorotan industri pasukan coinbase

Dapatkan $ 10 Semasa Anda Membuka Akaun Coinbase Baru

Apabila anda mengklik pautan di bawah dan membuka akaun Coinbase baru, anda akan menerima $ 10 apabila anda membeli atau menjual cryptocurrency bernilai $ 100.

Klik Di Sini Untuk Mendapat $ 10 Semasa Anda Membuka Akaun Baru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me