Kajian Bitfinex

Bitfinex secara konsisten mempunyai jumlah dagangan harian tertinggi atau kedua tertinggi dari mana-mana pertukaran cryptocurrency, dan ada sebab mengapa. Platform ini menawarkan banyak pilihan duit syiling dengan banyak pasangan perdagangan, yuran rendah, dan antara muka yang kuat.

Malangnya, jika anda tinggal di A.S., anda mungkin tidak bernasib baik. Bitfinex baru-baru ini memutuskan untuk menghentikan perkhidmatan kepada penduduk A.S. dan belum membuat kenyataan mengenai keputusan ini akan dibatalkan atau tidak.

Di dalam ini Kajian Bitfinex, Saya akan merangkumi:

Kajian Bitfinex: Maklumat Utama

Bagaimana ia berfungsi

The Bitfinex antara muka boleh menjadi sedikit keterlaluan. Terdapat beberapa pilihan dan tab di papan pemuka utama yang boleh mengelirukan anda sekiranya anda baru melabur. Platform ini sangat sesuai untuk peniaga yang mempunyai beberapa pengalaman.

Untuk memulakan, pertama anda perlu membiayai akaun anda. Mengetuk butang “Deposit” di sudut kanan atas membawa anda ke halaman deposit. Dari sini anda boleh memilih dari senarai cryptocurrency untuk deposit.

Halaman Deposit Bitfinex

Dengan dana di akaun anda, anda kini boleh mula berniaga. Pilih pasangan mana yang ingin anda tukar antara dengan mengarahkan kursor ke butang “Perdagangan”.

Pilihan Dagangan Bitfinex

Antaramuka perdagangan memaparkan beberapa maklumat analitik seperti carta candlestick, buku pesanan grafik, dan data perdagangan terkini. Anda dapat membuat pesanan had sederhana, pasar, dan berhenti serta had berhenti yang lebih maju, stop trailing, dan mengisi atau membunuh pesanan. Anda juga dapat berdagang dengan margin, walaupun saya sangat mengesyorkan agar tidak melakukannya kecuali anda seorang peniaga yang berpengalaman. Perdagangan margin membawa tahap risiko tambahan kepada sifat pelaburan cryptocurrency yang sudah berisiko.

Papan Pemuka Bitfinex

Yuran Perdagangan

Seperti kebanyakan pertukaran, yuran perdagangan di Bitfinex berbeza untuk setiap perdagangan dan ditentukan oleh a jadual bayaran. Dua faktor yang digunakan untuk mengira yuran anda adalah:

 1. Jumlah dagangan selama 30 hari terakhir
 2. Status pembuat / pengambil

Untuk menjadi pembuat, anda mesti menambahkan kecairan pada buku pesanan dengan membuat pesanan di atas harga ticker jika menjual atau di bawah harga ticker jika membeli. Pengambil melakukan sebaliknya – mengisi pesanan yang sudah ada dalam buku pesanan.

The Bitfinex yuran pembuat berkisar antara 0.0% hingga 0.1% Sementara yuran pengambilan antara 0.1% hingga 0.2%.

Semua deposit cryptocurrency adalah percuma, tetapi deposit melalui wayar bank dikenakan yuran 0.1%. Bayaran pengeluaran (disenaraikan di sini) berbeza dari mata wang ke mata wang.

Cryptocurrencies yang ada

Bitfinex mempunyai beberapa syiling yang ada yang dipasangkan Dolar A.S., Bitcoin dan Ethereum untuk perdagangan. Syiling yang ada adalah:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Zcash
 • Monero
 • Sengkang
 • Riak
 • IOTA (Bitfinex adalah salah satu daripada dua pertukaran utama yang membolehkan anda membeli IOTA)
 • EOS
 • Santiment
 • OmiseGo
 • Bcash
 • NEO
 • ETP
 • QTUM
 • Aventus
 • Eidoo
 • Emas Bitcoin

Untuk membantu peniaga yang tidak berpengalaman, Bitfinex menyediakan gambaran keseluruhan setiap duit syiling yang ada di bursa. Syarikat sentiasa mengkaji dan memeriksa duit syiling untuk ditambahkan ke bursa, jadi jika anda tidak dapat menjumpai duit syiling yang anda cari hari ini, periksa kembali dalam beberapa minggu untuk melihat apakah ia telah ditambahkan.

Had Pindah

Tidak ada had deposit atau pengeluaran di Bitfinex dan beberapa pelabur di forum yang berbeza menyatakan bahawa mereka tidak mempunyai masalah dengan had.

Cryptocurrency pengeluaran boleh memakan masa sehingga 12 jam tetapi mempunyai ciri keselamatan tertentu penyediaan pada akaun anda dapat mempercepat proses ini. Sekiranya anda tidak mengaktifkan pengesahan dua faktor, setiap pengeluaran yang anda buat akan disemak secara manual dan boleh memakan masa lebih lama.

Kepercayaan Syarikat

Dimiliki dan dikendalikan oleh iFinex, Inc., Bitfinex adalah salah satu platform perdagangan cryptocurrency terbesar. Pertukaran ini ditubuhkan pada tahun 2012 dan kini beribu pejabat di Hong Kong.

Pada tahun 2016, a pelanggaran keselamatan menyebabkan Bitcoin bernilai $ 72 juta dicuri dari akaun di bursa. Untuk membayar balik dana, syarikat mengeluarkan token BFX kepada pelanggan yang terjejas yang masing-masing bernilai $ 1 dan mewakili jumlah yang hilang oleh setiap pelabur. Lama kelamaan, mereka membeli kembali token tersebut dan selesai membelinya kembali pada bulan April 2017.

Secara keseluruhan, Bitfinex mempunyai kepercayaan masyarakat, tetapi keputusan mereka untuk menghentikan perkhidmatan kepada pelanggan A.S. mereka telah menyebabkan banyak peniaga mencari alternatif.

Keselamatan Dana

Bitfinex melakukan pekerjaan yang luar biasa menjelaskan polisi keselamatan untuk melindungi akaun dan dana anda.

Untuk melindungi akaun anda dengan lebih lanjut, anda boleh mengaktifkannya pengesahan dua faktor diperkukuhkan oleh faktor ke-2 sejagat standard pengesahan terbuka. Pertukaran juga menggunakan alat pengesahan seperti Pengesanan alamat IP dan amaran untuk aktiviti berniat jahat untuk memastikan bahawa “anda sebenarnya anda” semasa anda log masuk.

Sahaja 0.5% aset crypto disimpan dalam talian untuk mengekalkan operasi harian. Majoriti selebihnya disimpan di luar talian dalam dompet sejuk di luar jangkauan penggodam. Lebih baik lagi, dompet sejuk memerlukan pengesahan manual oleh beberapa anggota pasukan pengurusan agar dompet dapat diakses.

Sokongan pengguna

Kawasan sokongan pelanggan di Bitfinex sangat mengagumkan. Syarikat ini mempunyai keseluruhan pusat bantuan berdedikasi untuk menjawab sebarang soalan umum yang mungkin anda ada. Bahagian di pusat bantuan merangkumi segalanya dari “Bermula” dan “Keselamatan” hingga “Ikhtisar Mata Wang” dan “Jenis Pesanan”.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan akaun anda atau tidak dapat menemukan jawaban atas pertanyaan anda di pusat bantuan, anda dapat mengirimkan tiket sokongan melalui e-mel. Seperti banyak pertukaran lain, Bitfinex biasanya dikritik kerana mempunyai masa tindak balas yang perlahan terhadap tiket ini.

Kesimpulannya

Sekiranya anda seorang peniaga berpengalaman yang selesa di sekitar carta lilin, buku pesanan, dan perdagangan margin, Bitfinex boleh menjadi pilihan yang bagus untuk anda. Platform ini menawarkan pelbagai jenis syiling (malah beberapa seperti IOTA yang tidak tersenarai di banyak bursa lain) dengan yuran perdagangan yang rendah.

Malangnya, pertukaran ini adalah terhad kepada penduduk bukan A.S. buat masa ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me