Kajian Jax Wallet

Memandangkan populariti mata wang digital yang semakin meningkat, pasaran kini dipenuhi dengan banyak dompet cryptocurrency. Sebilangan besar dompet ini menawarkan ciri-ciri hebat yang benar-benar dapat memberi manfaat kepada pengguna.

Jaxx mewakili dompet berbilang mata wang yang popular yang dibangunkan oleh Decentral, sebuah syarikat bitcoin terkenal yang terkenal dengan ATM, dompet, dan perkhidmatan lain dalam ekosistem mata wang digital.

Dompet Jaxx menyokong lebih daripada tujuh cryptocurrency yang berbeza, termasuk Bitcoin, Ethereum, dan Dash, dan terkenal dengan ciri pasangan silang platform, antara muka yang mudah digunakan, amalan keselamatan di sisi pelanggan, reka bentuk hebat, kemudahan- pertukaran antara syiling yang disimpan, pengimbasan kamera asli, sandaran induk utama dan banyak lagi.

Ulasan dompet Jaxx ini akan membantu anda memahami bagaimana Jaxx sesuai dengan ekosistem Bitcoin semasa, dan sama ada sesuai untuk anda.

dompet jaxx

Mahkamah Pendapat Umum

Pada masa ini, pendapat masyarakat terbahagi kepada dua sisi yang terpisah.

Satu pihak percaya bahawa dompetnya adalah reka bentuk yang sangat baik dan menawarkan pelbagai ciri hebat, yang pasti benar. Walau bagaimanapun, pihak kedua lebih suka menjauhkan diri dari Jaxx, kerana telah diketahui agak buggy dan lambat dari semasa ke semasa, pada banyak peranti.

Orang sering memberi komen bahawa ada kalanya mereka melakukan pertukaran dari satu mata wang digital dengan mata wang digital yang lain dan dompet gagal mendaftarkannya, sehingga memerlukan pengguna untuk melaksanakannya lagi..

Nampaknya, aplikasi memerlukan masa yang agak lama untuk dimuatkan. Setelah diuji, banyak pengguna mendapati bahawa mereka perlu menunggu hingga 15 saat agar dompet dimuat pada peranti mudah alih, dan beberapa saat di komputer desktop. Secara amnya, masa menunggu sebelum mendapat akses cenderung sedikit lebih lama jika dibandingkan dengan dompet pelbagai mata wang lain yang terdapat di pasaran.

(Lihat Senarai Penuh Dompet Bitcoin dan Dompet Ethereum yang Disyorkan)

Antaramuka pengguna

Kebolehgunaan adalah salah satu pakaian terkuat Jaxx.

Memandangkan fakta bahawa ia telah dirancang dengan kesederhanaan, ia kelihatan hebat. Ia lebih intuitif jika dibandingkan dengan dompet berbilang mata wang lain yang pada awalnya sedikit membingungkan.

Semasa menggunakan Jaxx, menukar antara mata wang, mengirim dan menerima wang, memasukkan alamat, mengimbas kod QR semuanya mudah dilakukan. Walau bagaimanapun, seperti yang disebutkan sebelumnya, pelbagai pepijat menjadikan pengalaman itu ketinggalan dan sedikit tidak menyenangkan. Walaupun aplikasinya pasti telah diperbaiki oleh pasukan pembangunan yang komited, sedikit lebih banyak kerja diperlukan sebelum keseimbangan sempurna dicapai.

Seseorang yang baru memuat turun dompet dan membuat akaun mungkin akan senang dengan pengalaman itu, sama seperti pengguna yang baru memulakan dengan mata wang digital. Namun, dari perspektif pengguna yang lebih maju, masalah prestasi yang telah dilaporkan dapat sedikit mengganggu.

Walau apa pun, tidak cukup untuk menjauhkan seseorang sepenuhnya dari dompet Jaxx.

Jaxx Wallet Mengkaji Antara Muka Pengguna

Keselamatan

Sama seperti dompet mata wang digital yang lain, Jaxx juga menggunakan amalan keselamatan yang kuat yang bertujuan untuk memastikan bahawa ia tidak digodam dan wang pengguna tetap selamat sepanjang masa.

Manfaat besar yang berkaitan dengan Jaxx adalah hakikat bahawa dompet menyimpan kunci peribadi secara langsung pada peranti pengguna, sehingga tidak mungkin bagi pihak ketiga untuk mengawal dana anda dari jarak jauh.

Ketika datang untuk membuat cadangan, dompet secara automatik menghasilkan benih mnemonik yang dapat ditulis dan disimpan oleh pengguna.

Selain itu, dompet juga menghormati privasi pengguna, kerana membuat akaun tidak semestinya bermaksud memasukkan alamat e-mel dan maklumat peribadi lain.

Jika dibandingkan dengan dompet lain yang mempunyai amalan keselamatan yang membingungkan, Jaxx cukup mudah, yang merupakan berita baik. Sudah tentu, kelemahan mungkin ada, tetapi selalunya, dana pengguna selamat.

Pasukan keselamatan di belakang Jaxx menangani masalah keselamatan pada awal tahun 2017 apabila $ 400,000 dilaporkan dicuri. Ini boleh menjadi tanda tanya merah besar bagi beberapa pengguna, namun eksploitasi itu disandarkan pada masalah yang tidak lagi menjadi masalah bagi syarikat.

Selain itu, tidak banyak informasi yang dikeluarkan tentang keadaan peretasan tersebut, oleh itu ada teori yang mungkin berdasarkan kesalahan pengguna. Dengan kebanyakan dompet, adalah mustahak anda menjaga amalan keselamatan yang baik, kerana syarikat dompet tidak akan bertanggungjawab sekiranya pengguna menetapkan kata laluan yang sangat mudah yang kemudiannya diretas oleh penggodam.

Kemudahan / Kemudahan

Mengakses duit syiling anda melalui dompet Jaxx pasti sangat mudah.

Cukup log masuk dan pilih mata wang pilihan anda untuk membuat atau menerima pembayaran. Bukan hanya ini, tetapi Jaxx mempunyai salah satu pasukan sokongan terbaik yang terdapat di pasaran. Pasukan ini boleh diakses melalui e-mel, sembang, tetapi juga di saluran media sosial seperti Twitter atau Reddit.

Selain itu, syarikat itu juga terbukti sangat telus, dan sesiapa sahaja boleh menghubunginya untuk memberi komen apabila timbul masalah. Laporan pepijat juga biasanya ditangani dengan cepat, yang merupakan nilai tambah yang besar.

Apabila mendapat sokongan platform, penting untuk diperhatikan bahawa Jaxx tersedia di banyak platform, termasuk Android, iOS, OS X, Chrome, Windows, dan Linux, melalui aplikasi. Akses berasaskan web tidak tersedia buat masa ini.

Pasukan di belakang Jaxx telah mengumumkan bahawa versi perkakasan dompet juga akan tersedia pada masa akan datang, sehingga menjadikan penyimpanan koin menjadi lebih selamat, kerana dompet perkakasan pada dasarnya tidak dapat ditembus melalui cara tradisional.

Pemikiran / Cadangan Akhir

Berdasarkan semua yang telah digariskan setakat ini, dompet Jaxx berada pada kedudukan yang cukup tinggi dalam senarai dompet kegemaran kami.

Ia menawarkan sokongan berbilang mata wang, keselamatan yang hebat, sokongan pelanggan yang hebat dan juga tersedia secara percuma!