Kajian Dompet Keluaran

Dilancarkan secara rasmi pada 29 Julai 2016, Dompet keluaran adalah salah satu pilihan baru untuk menyimpan cryptocurrency anda. Keluaran adalah dompet perisian yang menyediakan antara muka pelanggan untuk anda mengakses dan memindahkan pegangan cryptocurrency anda.

Sebagai dompet perisian yang disambungkan ke internet, Keluaran secara semula jadi lebih berisiko untuk digunakan daripada alternatif dompet perkakasan seperti Ledger atau Trezor.

Anda boleh menyimpan beberapa syiling di dompet seperti:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Sengkang
 • Golem
 • Augur
 • Dihuraikan
 • EOS
 • OmiseGo
 • +10 syiling lagi

Sokongan untuk syiling baru terus dikembangkan juga. Anda boleh mendapatkan senarai duit syiling di peta jalan mereka di sini.

Antaramuka dompet Exodus cantik – sederhana dan ringkas. Didesain untuk “orang yang tidak pernah menggunakan pertukaran”, dompet mengelakkan penggunaan jargon teknikal dan anda dapat melakukan setiap tindakan yang tersedia dalam proses langkah demi langkah yang mudah. Pasukan reka bentuk bahkan telah memastikan bahawa setiap ikon adalah piksel yang sempurna agar sesuai dengan susun atur yang lain.

Papan pemuka keluaran di Macbook

Apa yang orang katakan?

Yang Baik: Dompet Keluaran telah menerima banyak maklum balas positif dari para pelanggannya. Dompet mempunyai 4.4 daripada purata 5 bintang pada CryptoCompare dengan lebih 260 ulasan. Pengguna berkongsi suka saya dengan reka bentuk antara muka, dan ramai yang memuji syarikat itu pasukan sokongan yang cepat dan membantu. Dalam industri di mana sokongan sering menjadi keutamaan terendah, ini sangat bagus untuk dilihat.

Yang jahat: Walaupun dengan pelanggan yang dirancang dengan baik dan perkhidmatan pelanggan yang tepat, Exodus memang mempunyai ruang untuk peningkatan. Pada masa ini, anda tidak dapat menggunakan pengesahan dua faktor untuk akaun anda. Ini menimbulkan risiko keselamatan yang tidak perlu anda bimbangkan di kebanyakan dompet lain.

Beberapa pelanggan juga telah menyatakan rasa tidak puas hati dengan pihak kekurangan aplikasi mudah alih. Saya yakin bahawa semasa Keluaran berkembang, kedua permintaan ciri ini akan dikembangkan.

Keluaran adalah percuma untuk memuat turun dan gunakan; namun, syarikat tersebut mengenakan yuran untuk menukar dan menghantar mata wang melalui dompet. Sebilangan pelanggan telah melaporkan bahawa bayaran ini jauh lebih tinggi daripada pesaing lain.

Bagaimana ia berfungsi?

Pelanggan Exodus mempunyai tiga komponen utama:

 • Dompet
 • Portfolio
 • Pertukaran

Dompetnya mungkin di mana anda akan menghabiskan sebahagian besar masa anda. Di sini, anda dapat melihat baki semua duit syiling anda, memantau urus niaga anda, dan menghantar / menerima dana. Anda bahkan dapat menyaring urus niaga anda dengan “dikirim”, “diterima”, dan “ditukar” – ciri yang mudah untuk membantu anda lebih teratur Saya tidak dapat menekankan betapa saya kagum dengan dedikasi pasukan untuk memberikan pengalaman pengguna yang luar biasa.

Dompet keluaran

Untuk mendapatkan gambaran umum mengenai pegangan anda, anda boleh melihatnya halaman portfolio. Direka dengan ringkas, bahagian ini menunjukkan peratusan pecahan setiap duit syiling yang anda miliki dan nilai dolar yang berkaitan.

Portfolio Keluaran

Keluaran adalah bersepadu dengan ShapeShift. Ini bermaksud anda boleh menukar duit syiling secara langsung di dompet tanpa perlu menghantarnya ke bursa. Skrin pertukaran menunjukkan dengan jelas jumlah yang akan anda terima dalam pertukaran (dalam nilai crypto dan fiat) serta penyebaran transaksi semasa. Dompet berusaha sedaya upaya untuk memastikan bahawa tidak ada kekeliruan ketika membuat perdagangan.

Pertukaran Keluaran

Sekiranya anda kehilangan komputer atau perlu memulihkan akaun anda untuk beberapa sebab, anda mempunyai beberapa pilihan mengenai cara mengakses aset anda sekali lagi.

Cara paling mudah adalah melalui sistem pemulihan e-mel satu klik. Semasa anda membuat akaun, anda akan menghantar e-mel dengan pautan sandaran untuk memulihkan akaun anda. Cukup klik pada pautan ini dan masukkan kata laluan anda untuk menyelesaikan prosesnya.

Anda juga diberi frasa laluan 12 perkataan semasa anda membuat akaun. Jangan kehilangan atau lupa ungkapan ini. Sekiranya anda tidak dapat mengakses e-mel anda atau anda terlupa kata laluan anda, anda mesti memasukkannya untuk mendapatkan akses ke akaun anda. Tidak ada cara lain untuk masuk ke akaun anda jika anda salah memasukkan frasa laluan.

Bolehkah saya mempercayai lelaki ini?

Malangnya, dompet Keluaran adalah bukan 100% sumber terbuka, jadi anda akan mempercayai pasukan pembangun dan pengurusan dengan menggunakan dompet mereka. Walau bagaimanapun, CTO, JP Richardson, telah mencipta lebih banyak 190 perpustakaan sumber terbuka dan sangat dipercayai dalam komuniti pembangunan.

Sebagai syarikat muda, Exodus belum sempat menerapkan ciri keselamatan yang disertakan dalam dompet lain. Aset blockchain anda disulitkan sepenuhnya tetapi sudah hanya dilindungi oleh kata laluan. Tidak ada pengesahan dua faktor yang mendedahkan anda kepada lebih banyak risiko jika anda secara tidak sengaja memuat turun perisian hasad atau program perisian jahat.

Syarikat sebenarnya mengesyorkan agar anda menggunakan dompet yang berbeza dengan pelbagai sig (seperti Copay) atau komponen perkakasan (seperti lejar) jika anda merancang menyimpan sejumlah besar aset blockchain.

Pasukan Exodus menyedari kekurangan keselamatan mereka dan kini sedang berbincang dengan penyedia perkakasan untuk mula memperbaiki kelemahan ini.

Bagaimana sokongan?

Sokongan pengeluaran adalah A+. Laman sokongan mereka mempunyai pangkalan pengetahuan dengan lebih 100 artikel menerangkan pelbagai ciri, struktur yuran, penyelesaian masalah, dan 17 topik umum yang lain. Di luar senarai Soalan Lazim yang menyeluruh, banyak artikel berkaitan merangkumi video untuk membantu anda lebih jauh.

Sekiranya anda tidak dapat mencari apa yang anda cari di kawasan pangkalan pengetahuan, anda dapat menghubungi pasukan sokongan melalui e-mel. Pengulas yang tidak terkira banyaknya telah berkongsi pengalaman luar biasa yang mereka lalui ketika menyelesaikan masalah dengan pasukan sokongan Exodus. Tiket sokongan dijawab segera, dan syarikat berusaha dengan tekun untuk menyelesaikan setiap masalah.

Apa yang saya fikirkan?

Ini mungkin dompet perisian kegemaran saya yang baru. Saya adalah reka bentuk dan pengalaman pengguna yang hebat, jadi perhatian terhadap perincian yang diberikan oleh Exodus untuk memberi anda pengalaman yang lancar benar-benar memenangkan saya. Dengan sokongan pelanggan yang sangat baik, peta jalan yang telus, dan sokongan berbilang duit syiling, mudah dilihat mengapa dompet ini disukai oleh masyarakat.

Saya teruja melihat bagaimana syarikat ini berkembang apabila mereka meningkatkan keselamatan dompet dan terus menambah fungsi baru.

(Lihat Senarai Lengkap Pilihan Dompet Bitcoin dan Ethereum Wallet yang Disyorkan)