Kajian Dompet Trezor

TREZOR dilancarkan pada bulan Ogos 2014 oleh SatoshiLabs dan merupakan hardwallet Bitcoin pertama di dunia. Ia menawarkan gabungan penyimpanan sejuk luar talian yang selamat, serta kemampuan untuk menghabiskan token dengan kemudahan yang serupa dengan dompet panas.

Salah satu ciri dompet TREZOR yang paling membezakan mungkin adalah penampilannya. Ini adalah peranti kecil berukuran kunci kereta yang mampu menyambung ke komputer anda melalui kabel USB. Ia juga dapat digunakan dengan selamat di komputer yang telah dijangkiti malware.

TREZOR kini menyokong Bitcoin, Ethereum (+ semua token ERC-20), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Dash dan Bitcoin Testnet.

Ulasan TREZOR ini akan membantu anda mengetahui sama ada TREZOR sesuai untuk keperluan keselamatan cryptocurrency anda.

Mahkamah Pendapat Umum

Apabila menggunakan dompet Bitcoin perkakasan, TREZOR sering menjadi kegemaran orang ramai. Sebilangan besar ulasan Trezor dalam talian berada di sekitar penilaian 4.5 / 5. Dari apa yang kami kumpulkan, TREZOR:

  1. Berfungsi betul-betul seperti yang sepatutnya. Sangat sedikit orang yang mengadu tentang kemampuan TREZOR untuk melindungi Bitcoin mereka dan menyimpannya tanpa masalah.
  2. Menyiapkan dompet mungkin agak rumit. Beberapa ulasan menyatakan bahawa pemasangan dompet pada mulanya agak bermasalah dan membingungkan.
  3. Kekurangan pelbagai jenis syiling alt membuat sebilangan pengguna kecewa. Dompet TREZOR pada masa ini hanya menyokong Bitcoin, Ethereum (+ semua token ERC-20), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Dash dan Bitcoin Testnet.
  4. Dompet fizikal sebenarnya terasa agak murah, tidak diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi. Sebilangan pelanggan merasa kecewa kerana TREZOR terasa murah dibuat.

Secara keseluruhan, perlu dilakukan setiap tinjauan dalam talian dengan sebilangan garam. Selagi fungsi teras dompet berfungsi seperti daya tarikan, semua yang lain hanyalah pengecutan kecil.

Antaramuka pengguna

Antara muka pengguna dompet TREZOR dijumpai boleh didapati di dompet.trezor.io dan boleh diakses melalui Google Chrome, atau melalui perkara yang disebut jambatan TREZOR.

Dompet TREZOR dibuat untuk berhubung dengan peranti TREZOR anda dengan lancar, dan membantu pengguna mengawal syiling mereka, menguruskan baki mereka, dan memulakan pemindahan.

Dari dompet TREZOR anda, anda dapat menghasilkan seberapa banyak alamat awam yang anda mahukan untuk menerima pembayaran dan menghantar pembayaran (yang memerlukan anda memasukkan kod PIN anda sebelum menghantar).

Anda juga mempunyai pilihan untuk menetapkan ciri frasa laluan untuk menjadikan syiling anda lebih selamat. Ini sebagai tambahan kepada kunci benih anda. Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa jika anda lupa frasa laluan anda, dompet anda “hilang untuk selamanya” dan “tidak ada cara untuk mendapatkan kembali wang anda” menurut laman TREZOR.

Secara keseluruhan, antara muka pengguna TREZOR cukup mudah difahami tetapi memberikan beberapa elemen tambahan yang penting untuk keselamatan yang tidak banyak dompet lain. Sebelum memulakan, bagaimanapun, penting bagi anda untuk membiasakan diri dengan segala yang ada di dalam dompet TREZOR agar anda tidak membuat kesilapan yang boleh mengakibatkan kehilangan syiling.

Keselamatan

Ciri terpenting dari mana-mana dompet adalah keselamatannya. The TREZOR sering disebut sebagai salah satu dompet Bitcoin terbaik dengan alasan – ia berfungsi menjaga keselamatan koin penggunanya.

Oleh kerana duit syiling anda di luar talian, hampir mustahil untuk menggodamnya tanpa akses ke peranti fizikal.

Biasanya terdapat pertukaran antara keselamatan dan kemudahan, dan TREZOR berusaha untuk menawarkan yang terbaik dari kedua dunia.

Apabila anda ingin menyimpan wang anda dengan selamat dan di luar talian, anda hanya perlu meletakkannya di dompet TREZOR anda dan meletakkan dompet di tempat yang selamat..

Satu perkara yang perlu diperhatikan ialah SatoshiLabs bukan syarikat AS dan terletak di Republik Czech. Ini tidak seharusnya menjadi perhatian kerana alasan yang jelas bahawa banyak inovasi cryptocurrency berasal dari seluruh dunia, tetapi masih menjadi tempat menarik.

Walau apa pun, walaupun SatoshiLabs menjadi jahat dan cuba mengambil duit syiling semua orang, tiada siapa yang boleh menyentuh duit syiling di TREZOR luar talian. Selain itu, semua kod adalah sumber terbuka, sehingga semua orang dapat melihat apa yang syarikat lakukan.

Kebolehcapaian

Sekiranya anda ingin memperdagangkan duit syiling anda, anda boleh menggunakan sambungan USB terhad TREZOR untuk menyambung ke komputer anda.

Sambungan USB terhad ini beroperasi dengan cara yang sama seperti tetikus komputer (tetikus memberitahu komputer di mana ia berada dan menggerakkan kursor, tetapi komputer tidak dapat menggerakkan tetikus).

Ini bermaksud bahawa TREZOR mampu berinteraksi dengan komputer yang berpotensi dijangkiti perisian hasad tanpa meletakkan duit syiling pada TREZOR berisiko.

Untuk mengakses syiling anda, anda hanya perlu melakukannya dengan menyambungkan TREZOR anda ke komputer anda dan menghidupkan antara muka dompet TREZOR di https://wallet.trezor.io. Dari sini, anda dapat melihat baki anda, menghasilkan alamat untuk pembayaran, dan menghantar pembayaran.

Pemikiran Akhir

Secara keseluruhan, Dompet TREZOR adalah sayang dalam dunia perkakasan cryptocurrency. Syarikat ini sudah cukup lama untuk menjawab permintaan pengguna dan mengoptimumkan produk mereka untuk keselamatan.

Harganya mencecah sekitar $ 100, yang lebih tinggi daripada alternatif bukan perkakasan, tetapi tahap keselamatan yang tinggi, antara muka pengguna dan aksesibilitas yang mudah, dan pasukan di belakang produk itu (menurut pendapat saya yang rendah hati) sepadan. Belum lagi berapa lama $ 100 anda dapat melindungi baki portfolio anda.

Adakah TREZOR menggelitik minat anda? Pastikan anda menyemak ulasan kami mengenai Dompet Bitcoin Terbaik dan Dompet Ethereum Terbaik untuk melihat bagaimana ia bersaing dengan persaingan.