Kajian GDAX

Pertukaran Aset Digital Global, yang paling sering disebut sebagai GDAX, adalah salah satu tempat paling popular di dunia untuk pertukaran cryptocurrency.

GDAX dikendalikan oleh syarikat yang sama yang memiliki Coinbase, boleh dikatakan platform pertukaran cryptocurrency yang lebih popular dari keduanya.

Walaupun kedua-duanya memberikan fungsi yang sama, banyak pelabur maju pasti menjadikan GDAX sebagai bentuk perdagangan kripto utama mereka.

Siapa Yang Perlu Menggunakan GDAX?

Platform GDAX lebih sesuai untuk orang yang mempunyai pemahaman antara perdagangan kripto, pelabur institusi, dan pelabur profesional. GDAX mungkin kelihatan agak menakutkan untuk pemula, tetapi cukup mudah untuk difahami setelah anda memahami.

Dana USD pelanggan dalam GDAX diinsuranskan oleh FDIC, yang bermaksud baki anda sehingga $ 250,000 dilindungi.

Pertukaran ini mempunyai pelbagai pasangan mata wang digital seperti Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan juga mata wang fiat seperti USD dan EUR.

Platform Pertukaran GDAX

Asal-usul GDAX

GDAX dan Coinbase dimiliki oleh syarikat induk yang sama, dan setiap pertukaran diarahkan untuk tujuan yang berbeza.

Coinbase seperti yang kita ketahui hari ini sangat mudah digunakan, dan inilah sebabnya mengapa begitu banyak pembeli Bitcoin pertama kali memulakan dengan Coinbase.

Adam White, Wakil Presiden Coinbase, menyatakan “Kami percaya pertukaran yang menyediakan ciri perdagangan maju dan memenuhi syarat peraturan kemungkinan besar akan berjaya dalam jangka panjang.”

Kemungkinan jika anda pertama kali membeli cryptocurrency, anda mahu prosesnya semudah mungkin. Coinbase menyedari jurang antara penggunaan pengguna secara besar-besaran dan fungsi yang mantap, dan memutuskan untuk berpecah menjadi dua model perniagaan yang berbeza. Coinbase bertujuan untuk menaikkan sebanyak mungkin peniaga baru, dan GDAX bertujuan untuk menyediakan fungsi yang mereka perlukan kepada pelabur yang lebih berpendidikan.

Dalam kata-kata White, “Coinbase direka untuk pelanggan runcit sementara GDAX fokus untuk melayani peniaga yang canggih dan profesional.”

Penting untuk diperhatikan bagaimana pasukan Coinbase menangani kemalangan kilat pada bulan Jun. Harga Ethereum pada GDAX turun dari $ 317 hingga serendah 10 sen kerana pesanan penjualan pasaran berjuta-juta dolar. Pesanan jual raksasa ini mencetuskan longsoran sekitar 800 pesanan stop-loss automatik dan pembubaran margin margin.

Kejatuhan itu menyebabkan keributan di kalangan peniaga yang bangun dengan ketulan atau semua Ethereum mereka hilang kerana kemalangan GDAX, tetapi pasukan Coinbase menanganinya dengan cukup baik. Perdagangan ETH-USD dihentikan buat sementara waktu, tetapi kemudian dipulihkan setelah pasukan Coinbase memastikan tidak ada masalah dengan sistem GDAX.

GDAX menghormati setiap transaksi menggunakan dana syarikat dan bertanggung jawab atas kerosakan kilat. Walaupun kerosakan kewangan dapat dikurangkan, pengguna masih menyatakan bahawa kekurangan akses ke platform semasa kemalangan memburukkan lagi.

Ulasan GDAX: Meneroka Platform

Untuk menggunakan GDAX, yang perlu anda lakukan hanyalah mempunyai akaun Coinbase.

Anda boleh memindahkan dana dari akaun Coinbase ke GDAX anda dengan serta-merta tanpa sebarang bayaran.

Deposit GDAX dari Coinbase

Secara keseluruhan, yang paling saya sukai mengenai GDAX ialah ia mempunyai yuran yang sangat rendah, tanpa dikenakan bayaran untuk perdagangan pembuat. Bayaran pengambil bermula dari hanya 0,25%, dan potongan berdasarkan jumlah dapat menurunkan yuran ini menjadi .1%.

Ini adalah perbezaan yang nyata dari saudaranya Coinbase, yang mengenakan 1.49% setiap transaksi.

Perlu diingat bahawa mereka berdua menggunakan back-end yang sama dan kedua-duanya diinsuranskan dan disokong oleh beberapa pemain terbesar di dunia kewangan seperti New York Stock Exchange, Union Square Ventures, dan Andreessen Horowitz.

GDAX dilengkapi dengan antara muka yang sangat intuitif, dengan syarat anda mempunyai pemahaman antara bagaimana pertukaran ini beroperasi. Ini juga memberi pengguna alat grafik dan sejarah perdagangan. Beberapa lagi ciri GDAX termasuk:

  1. Data pasaran masa nyata. Lihat harga kripto paling terkini.
  2. API Fleksibel membolehkan bot perdagangan yang selamat dan terprogram. Ini adalah alasan besar banyak pelabur institusi dan profesional lebih suka GDAX. Pemeriksaan keselamatan dan audit kewangan berkala. Penting untuk diperhatikan bahawa pasukan Coinbase memberikan nilai yang besar untuk menjaga keselamatan platform mereka.
  3. Pemeriksaan keselamatan dan audit kewangan berkala. Penting untuk diperhatikan bahawa pasukan Coinbase memberikan nilai yang besar untuk menjaga keselamatan platform mereka.
  4. Penyimpanan yang selamat. GDAX menyimpan 98% dana pengguna mereka dari Internet dalam simpanan sejuk.
  5. FDIC diinsuranskan USD mengimbangkan hingga $ 250,000.
  6. Pelbagai jenis pasangan mata wang dan cryptocurrency. Berdagang antara BTC / USD, ETH / USD, ETH / BTC, LTC / BTC, LTC / EUR, LTC / USD, BTC / GBP, BTC / EUR, dan lain-lain.

Selain itu, GDAX membolehkan anda berdagang menggunakan pelbagai strategi yang berbeza.

  1. Beli pasar: Ini cukup standard di mana-mana pertukaran dan boleh dilakukan di Coinbase, tetapi jika anda melakukannya di GDAX, anda akan membayar yuran yang lebih rendah.
  2. Had beli: Ini membolehkan anda menetapkan had harga tempat anda ingin membeli sesuatu. Sebagai contoh, jika anda fikir harga Bitcoin akan turun semalam, anda boleh menetapkan had beli dengan harga yang lebih rendah. Sekiranya harganya turun, GDAX akan memenuhi pesanan anda dengan harga yang lebih rendah.
  3. Berhenti: Ini membolehkan anda menetapkan henti rugi, yang bermaksud GDAX secara automatik akan menjual sejumlah mata wang kripto anda sekiranya harga turun ke ambang tertentu.
  4. Perdagangan Margin. Ini bermaksud anda boleh meminggirkan perdagangan dengan leverage antara 2x dan 3x bergantung pada pasangan perdagangan crypto. Ini adalah cara yang sangat berisiko untuk melakukan perdagangan, tetapi kenaikan boleh menjadi sangat besar. Melangkah perlahan-lahan.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa anda tidak dapat membeli sebilangan altcoin seperti bursa lain, dan terhad kepada yang disediakan di GDAX. Kemungkinan lebih banyak altcoin akhirnya akan ditambahkan ke bursa, tetapi buat masa ini anda hanya perlu mengikuti apa yang ada pada masa ini.

Pemikiran Akhir

Secara keseluruhan, GDAX adalah pertukaran yang hebat kerana memberikan keselamatan dan fungsi perdagangan back-end yang sama seperti Coinbase tetapi dengan sebahagian kecil dari yuran.

Sekiranya anda seorang pemula, mungkin merupakan langkah besar yang menakutkan untuk melompat dari sesuatu yang semudah Coinbase ke GDAX. Ia kelihatan rumit, tetapi anda akan mendapat perhatian setelah anda menonton beberapa video tutorial dan bermain-main dengan pilihannya. Pada akhirnya, anda akan dapat menjimatkan banyak wang untuk membayar yuran, dan menikmati fungsi yang jauh lebih besar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me