Gemini ditubuhkan pada tahun 2015, oleh Tyler dan Cameron Winklevoss (Pembuat Bersama Facebook). Walaupun dilancarkan baru-baru ini daripada kebanyakan pesaing mereka, Gemini dengan cepat memperoleh peratusan besar pasaran perdagangan cryptocurrency. Di dalam ini Ulasan Gemini, Saya akan menunjukkan kebaikan dan keburukan pertukaran ini.

Ulasan Gemini: Maklumat Utama

Dalam industri yang berkembang pesat, banyak pertukaran telah berjuang untuk memenuhi kebutuhan sokongan pelanggan yang semakin meningkat. Kini terkenal dengan sokongan pelanggan yang jauh di atas rata-rata, Gemini telah memisahkan diri dari paket.

Manfaat lain dari Gemini adalah perkhidmatan mereka yang cepat dan mesra pemula. Tidak seperti kebanyakan pertukaran, Gemini membolehkan anda memulakan perdagangan sebaik sahaja anda melakukan deposit melalui pindahan wang melalui bank. Walaupun anda tidak dapat menarik diri dari bursa sehingga deposit anda diproses sepenuhnya, ini membolehkan anda membeli Bitcoin atau Ethereum pertama anda sebaik sahaja deposit.

Cara Menggunakan Gemini untuk Membeli Bitcoin dan Ethereum

Di bawah ini kami akan menunjukkan kepada anda proses untuk membuat akaun Gemini dan membeli cryptocurrency dengan pindahan wang melalui bank.

1) Daftar

Mendaftar di Gemini adalah proses pelbagai langkah dengan sendirinya.

Daftar di Gemini

Setelah anda mengesahkan e-mel anda, anda akan melalui proses pendaftaran Gemini. Anda diminta untuk:

  • Masukkan lokasi dan nombor telefon anda, kemudian aktifkan Pengesahan 2-Faktor (2FA). 2FA akan membantu menjaga keselamatan akaun anda, dengan memerlukan kod tambahan semasa log masuk.
  • Tambahkan akaun bank yang ingin anda gunakan untuk deposit. Transfer bank dan wayar adalah satu-satunya kaedah deposit yang diterima di Gemini.
  • Sahkan identiti anda dengan memuat naik ID yang dikeluarkan oleh kerajaan anda. Ini diperlukan oleh hampir semua pertukaran cryptocurrency yang membolehkan pengguna membuat deposit, pengeluaran, dan perdagangan mata wang fiat (USD, EUR, GBP, dll). Bursa diharuskan untuk mematuhi berbagai peraturan pemerintah. Pengesahan ini boleh memakan masa hingga beberapa hari semasa jumlah aplikasi yang tinggi.

Proses pendaftaran pelbagai langkah Gemini

2) Deposit Dana kepada Gemini

Setelah akaun anda dibuat dan disahkan, inilah masanya untuk membuat deposit. Melalui menu, arahkan ke Transfer Dana > Deposit Ke Pertukaran > Pemindahan bank. Masukkan jumlah yang ingin anda depositkan (terhad kepada $ 500 jika menggunakan pindahan wang melalui bank).

deposit ke gemini

Semasa menggunakan pindahan wang melalui bank, deposit anda akan tersedia untuk perdagangan.

Deposit Pos Gemini

3) Beli Bitcoin dan / atau Ethereum

Melalui menu, arahkan ke pasangan yang ingin anda jual. Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin, anda akan pergi ke Beli > BTC / USD.

Masukkan harga dan kuantiti untuk pesanan beli anda. Anda juga boleh memilih a pesanan pasaran, yang “diisi dengan segera daripada keadaan rehat”.

Beli di Gemini

Setelah pembelian anda selesai, anda sekarang akan mempunyai Bitcoin di akaun anda. Perhatikan bahawa anda tidak boleh mengeluarkan wang sehingga pemindahan bank anda selesai diproses, walaupun anda dapat menjual Bitcoin yang anda beli di bursa.

Penahanan pengeluaran Gemini

Adakah Gemini Selamat?

Sekiranya anda membaca ulasan Gemini ini, keselamatan Gemini mungkin menjadi perhatian utama anda. Ringkasnya, Gemini nampaknya merupakan salah satu pertukaran cryptocurrency paling selamat. Di bawah ini saya akan mengkaji bagaimana Gemini merangkumi 3 aspek penting dalam keselamatan pertukaran cryptocurrency.

Kesahan Syarikat

Sebagai pertukaran cryptocurrency yang berpusat di New York, Gemini diatur sepenuhnya dan mematuhi semua pengawal selia yang diperlukan.

Gemini Trust Company, LLC dikawal selia oleh New York State Department of Financial Services (NYSDFS). Ini memerlukan mereka memenuhi permodalan, kepatuhan, anti pencucian wang, perlindungan pengguna, dan keperluan keselamatan siber yang ditetapkan oleh NYSDFS.

Pengguna juga dapat yakin bahawa syarikat ini ditubuhkan oleh kembar Winklevoss. Setelah bersama-sama membuat Facebook dan mendayung di Olimpik, Tyler dan Cameron Winklevoss telah melabur dalam sejumlah permulaan yang berjaya.

Keselamatan Dana

Gemini mengambil pelbagai langkah untuk memastikan dana pelanggan disimpan dengan selamat.

Sebilangan besar dana cryptocurrency disimpan dalam penyimpanan sejuk luar talian, dan bukannya dompet panas. Teknologi Multi-Tandatangan digunakan untuk menghilangkan satu titik kegagalan. Dompet luar talian ini disimpan di pelbagai kemudahan selamat. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Keselamatan Gemini di sini.

Dana Fiat diinsuranskan oleh FDIC, sehingga $ 250,000. Dana ini diasingkan dari dana operasi syarikat.

Keselamatan Akaun Peribadi

Gemini menghendaki semua pengguna mengaktifkan pengesahan 2 faktor, yang akan digunakan sebagai kod kedua semasa log masuk dan menarik diri. Anda boleh menggunakan teks SMS atau Authy App sebagai kaedah 2FA.

Negara yang Disokong

Pelanggan Gemini memberi perkhidmatan di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Puerto Rico, Hong Kong, Korea Selatan, dan Singapura.negara-negara yang disokong gemini

Had Deposit

  • Pindahan bank $ 500 sehari, $ 15,000 setiap 30 hari.
  • Pindahan wayar tidak terhad.
  • Cryptocurrency tidak terhad.

Had Pengeluaran

  • Pindahan bank $ 100,000 setiap hari.
  • Kawat bank tidak terhad.
  • Cryptocurrency tidak terhad.

Bayaran

Deposit dan pengeluaran tidak mempunyai bayaran untuk Gemini.

Berdagang di bursa datang dengan bayaran, tetapi biasanya 0.25% atau lebih rendah.

Ringkasan Kajian Gemini

Gemini adalah kaedah rendah dan mesra pemula untuk membeli Bitcoin dan Ethereum. Syarikat ini dengan cepat membina reputasi yang baik dalam komuniti cryptocurrency, sebahagiannya disebabkan oleh perkhidmatan pelanggan mereka di atas purata.

Kelemahan utama untuk Gemini, adalah kaedah deposit terhad dan cryptocurrency yang ada.

Anda boleh meneroka pilihan pertukaran tertinggi lain di sini.