Ulasan KeepKey

Walaupun tidak sepopuler Ledger atau Trezor, the KeepKey dompet perkakasan masih menjadi pilihan terbaik jika anda ingin mengeluarkan duit syiling anda di luar talian dan menyimpannya dalam simpanan sejuk.

Dompet perkakasan adalah cara paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency anda. Oleh kerana dompet ini berada di luar talian dalam “penyimpanan sejuk”, tidak mungkin dijangkau oleh penggodam atau perisian hasad. Keselamatan dana anda adalah tanggungjawab anda sepenuhnya.

KeepKey segera membezakan dirinya melalui reka bentuknya yang anggun. Dompet ini mempunyai skrin paparan besar untuk membaca maklumat akaun dan mengesahkan transaksi dengan mudah. Sebagai pereka produk separuh buta kadang-kadang berjuang membaca teks yang sangat kecil di Ledger Nano S saya, saya menghargai tumpuan ini pada pengalaman pengguna.

Dompet Perkakasan KeepKey

Anda kini boleh menyimpan Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Ethereum, dan Dash pada dompet KeepKey. Anda mungkin menyedari bahawa token ERC-20 hilang dari senarai ini – keserasian yang telah dibina pesaing lain.

Secara teknikal, token ERC-20 disokong di KeepKey, tetapi mereka kini sedang membina perisian sisi pelanggan untuk dapat mengakses duit syiling tersebut. Pasukan pengurusan telah menyatakan bahawa ini harus segera dilakukan tetapi belum menentukan tarikhnya.

Apa yang orang katakan?

Yang Baik: KeepKey mempunyai reputasi hebat di kalangan masyarakat 4.2 bintang daripada 5 pada Amazon dan lebih daripada 260 ulasan. Sebilangan besar pengguna memuji KeepKey pada reka bentuknya yang seksi, paparan besar, dan kemudahan penggunaan. Banyak pelanggan juga melaporkan masa tindak balas yang cepat pada tiket terbitan dan bantuan komprehensif dari pasukan sokongan pelanggan.

Yang jahat: Terdapat laporan oleh beberapa pengguna bahawa KeepKey mereka berfungsi dengan sempurna sehingga garpu Bitcoin Cash. Setelah garpu, perisian dan firmware beta diketahui buggy yang menyebabkan masalah ketika cuba menghantar duit syiling. Beberapa pelanggan juga melaporkan bahawa KeepKey adalah terlalu sederhana untuk mereka dengan meletakkan had pada benih pemulihan dan secara automatik menetapkan yuran yang tidak dapat diubah.

Dengan Tanda harga $ 129, KeepKey sedikit lebih mahal daripada pesaing lain yang lebih popular.

Bagaimana ia berfungsi?

Anda boleh menggunakan KeepKey anda dengan mana-mana Mac, Windows atau Linux sistem operasi. Dompet juga mempunyai Pemalam Google Chrome yang tersedia untuk anda gunakan.

Untuk memulakan KeepKey, anda perlu memasangkannya ke komputer anda dengan pemacu USB setelah memuat turun perisian klien dari kedai aplikasi Chrome. Pelanggan mempunyai antara muka yang mudah dan ringkas dengan arahan yang jelas mengenai cara melakukan tindakan asas seperti mengirim dan menerima dana, melihat transaksi, dan menambahkan beberapa akaun.

Tangkapan Skrin KeepKey

Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, pengesahan dan pengesahan transaksi dilakukan melalui dompet fizikal. Skrin besar dan teks yang jelas membantu memberi ketenangan ketika melakukan tindakan penting dan kadang-kadang tidak dapat dipulihkan ini.

KeepKey Pin

Awal tahun ini, KeepKey diambil alih oleh Shapeshift, platform popular yang digunakan untuk bertukar-tukar cryptocurrency antara satu sama lain. Kerana pemerolehan ini, anda dapat menukar antara duit syiling secara langsung di dompet anda tanpa perlu menghantarnya ke bursa.

Bolehkah saya mempercayai lelaki ini?

CTO KeepKey adalah lelaki bernama Kenneth Hodler. Hodler – nama belakang sebenarnya Hodler. Saya tidak boleh membuat barang ini. Sekiranya itu sahaja tidak mencukupi untuk anda mempercayai syarikat ini, saya tidak tahu apa yang anda cari.

Bagi anda yang baru menggunakan crypto, HODL (Hold on for Dear Life), adalah singkatan yang biasa digunakan untuk mendorong para pelabur untuk menahan diri dari penjualan panik semasa penurunan yang tidak dapat dielakkan dari pasaran yang tidak stabil ini.

Semua jenaka, KeepKey adalah syarikat terkemuka yang mematuhi standard keselamatan tertinggi untuk memastikan keselamatan dana anda. Firmware adalah 100% sumber terbuka, jadi sebarang kelemahan atau kemampuan untuk mencuri kunci peribadi akan didedahkan oleh masyarakat.

Semua KeepKeys diuji dan dikemas dalam bungkus penyusutan yang tahan kerosakan sebelum dihantar kepada anda. Tidak ada cara untuk membuka kotak yang mengandungi KeepKey anda tanpa memecahkan meterai keselamatan. Anda akan mengetahui dengan segera apabila menerima dompet anda sama ada ia telah dirusak atau tidak.

Sekiranya KeepKey anda hilang atau dicuri, anda boleh tenang mengetahui bahawa dana anda masih selamat. Satu-satunya cara untuk seseorang mengakses dompet anda adalah dengan memasukkan pin anda. Pastikan anda mengingati dan menyimpan ayat pemulihan sekiranya berlaku kehilangan dompet anda. Ini adalah satu-satunya cara untuk mengakses dana anda jika dompet anda salah tempat.

Bagaimana sokongan?

KeepKey mempunyai pasukan sokongan yang kuat dan luas bahagian sokongan pelanggan di laman web mereka. Mereka menyediakan banyak artikel untuk membantu anda melalui titik-titik lekat yang mungkin anda hadapi ketika anda merasa selesa menggunakan dompet anda.

Topik di bahagian bantuan merangkumi segalanya dari “Permulaan” dan “Cara Menambah Akaun” hingga “Pengenalan Bitcoin”. Laman web ini juga mempunyai senarai Soalan Lazim yang luas untuk membantu anda.

Tiket sokongan dikendalikan melalui e-mel dan beberapa pengulas menyatakan bahawa mereka mendapat respons terhadap isu mereka dalam 2 hari bekerja.

Apa yang saya fikirkan?

Saya suka KeepKey.

Dompetnya dirancang dengan indah dengan skrin besar yang memberikan pengalaman yang selesa ketika melakukan tindakan penting seperti mengesahkan transaksi. Sesuai dengan pengalaman pengguna dompet, antara muka pada klien perisian tidak rumit dan intuitif.

Satu-satunya perkara yang menghalangi saya untuk membeli adalah senarai syiling terhad yang anda boleh simpan di dompet pada masa ini. Setelah KeepKey melaksanakan sokongan token ERC-20, saya harus mempertimbangkan dengan serius untuk menukar dari Ledger Nano S saya.

(Lihat Senarai Cadangan Lengkap Kami untuk Dompet Bitcoin dan Dompet Ethereum)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me