Kajian Pertukaran KuCoin

Kembali pada tahun 2011, pengasas pertukaran KuCoin mula meneliti teknologi blockchain dan melangkah lebih jauh untuk membina seni bina teknikal untuk KuCoin pada tahun 2013. 4 tahun kemudian, pertukaran dilancarkan dengan tujuan akhir untuk “menjadi salah satu daripada 10 platform pertukaran terpanas di dunia [s ] ”Menjelang tahun 2019. Dalam jangka waktu yang singkat ini, KuCoin berjaya meningkatkan dari pertukaran yang tidak jelas ke tempat sebagai Ke-18 terbesar pertukaran dengan jumlah dagangan 24 jam.

Berasaskan dari Hong Kong, pertukaran cryptocurrency antarabangsa ini pada masa ini menyokong perdagangan sebilangan besar aset digital. Ketua Pegawai Eksekutif dan salah seorang pengasas asalnya, Michael Gam, adalah bekas pakar teknikal di Ant Financial, syarikat fintech paling berharga di dunia.

Yang menarik dari pertukaran ini ialah ia mengikuti sistem pembahagian keuntungan dan mengagihkan 50% dari keseluruhan pendapatan yuran perdagangan mereka kepada pengguna yang memegang token berasaskan pertukaran mereka, KuCoin Shares (KCS). Dengan cara yang serupa dengan Binance, KuCoin menawarkan yuran dan insentif perdagangan yang agak rendah untuk memegang (atau berdagang) cryptocurrency asalnya.

Jadi apa lagi yang istimewa dari KuCoin? Dalam tinjauan berikut, kami akan menyelami cara kerja dalaman platform perdagangan KuCoin.

Pendapat Popular

Untuk mengumpulkan pendapat umum, penulis melihat Reddit untuk melihat apa yang dikatakan oleh internet mengenai pertukaran ini. Secara keseluruhan, KuCoin nampaknya mendapat maklum balas yang baik dari sumber tanpa nama ini.

Yang baik: Ulasan positif KuCoin adalah antara muka yang mesra pengguna, grafik perdagangan terperinci, pengesahan dua faktor, ganjaran pemegang KCS, yuran perdagangan / pengeluaran rendah, dan keupayaan untuk mendapatkan GAS sambil memegang NEO di bursa. Juga, ia menawarkan pertukarannya kepada masyarakat antarabangsa dengan membuatnya dapat diakses dalam lebih dari 10 bahasa.

Yang buruk: Anda tidak dapat membeli cryptocurrency awal di bursa, dan beberapa pengguna melaporkan ketinggalan dalam sistem dan melambatkan perkhidmatan pelanggan. Terdapat juga beberapa yang mengaitkan pertukaran dengan penipuan Confido, ICO palsu yang melarikan diri dengan wang pelabur. Walaupun kebanyakan pengguna menyedari pertukaran KuCoin tidak dikaitkan dengan penipuan itu, peristiwa negatif tetap ada di fikiran pengguna. Namun, mereka nampaknya menghormati KuCoin kerana membayar balik mereka yang melabur dalam Confido.

Ulasan KuCoin: Maklumat Utama

ID Jadual adalah nilai yang diperlukan!

Gambaran Keseluruhan Pasukan KuCoin

Seperti yang dinyatakan pada mereka laman web rasmi yang menyenaraikan 12 anggota teras, “Kucoin bertujuan menyediakan pengguna perkhidmatan transaksi dan pertukaran aset digital yang lebih selamat dan selesa, menggabungkan aset premium di seluruh dunia, dan membina platform transaksi canggih”.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasasnya, Michael Gam, adalah bekas pakar teknikal di Ant Financial, sebuah syarikat gabungan Kumpulan Alibaba Cina. Dia juga merupakan rakan kanan di syarikat gergasi Internet seperti MikeCRM dan KF5.COM.

COO, Eric Don, disebut sebagai “penyelidik Internet kanan, arkitek sistem, dan bintang industri Internet”. Dia juga dinyatakan sebagai CTO dan rakan kanan syarikat IT termasuk YOULIN.COM, KITEME, dan REINOT. Namun, tidak jelas apakah laman web ini benar-benar wujud kerana tidak ditunjukkan dalam carian Google atau ketika memasuki domain laman web. Menurut LinkedInnya, dia kini CTO di Youlin Network Technologies, namun tidak disebut tentang KITEME atau REINOT.

Penulis mengakui mungkin ada beberapa batasan dalam meneliti latar belakang banyak pengasas / anggota pasukan ini kerana adanya laras bahasa. Tetapi jika ahli pasukan adalah siapa yang mereka katakan, mereka membawa pengalaman bertahun-tahun dari syarikat terkenal seperti $ 18.4 bilion dolar firma pelaburan GF Securities dan penyelesaian pembayaran mudah alih dan penyedia perkhidmatan iBoxPay.

kucoin

Gambaran Keseluruhan Penggunaan Pertukaran KuCoin

KuCoin memberikan proses pengaktifan pengguna yang cukup cepat dan mengambil masa kurang dari 3 minit untuk membuat akaun.

kucoin

Untuk memulakan, anda perlu:

  1. Setuju dengan terma dan syarat
  2. Daftar dengan e-mel dan kata laluan anda
  3. Klik pada pautan pengaktifan dalam e-mel e-mel anda (yang mungkin ada di kotak spam anda),
  4. Anda dilog masuk.
  5. Deposit dana dari dompet lain dan mulakan perdagangan!

kucoin

Untuk berdagang, cukup ketikkan harga dan jumlah yang anda ingin beli dari pasangan perdagangan tertentu. Untuk setiap perdagangan, KuCoin menghendaki anda memasukkan Google 2-FA anda (melainkan jika anda ingin membuang ciri ini di bawah tetapan).

Katakan anda mahu membeli 1 KCS dan menukarnya dengan ETH, anda akan memasukkan 1 di bahagian jumlah dan harga permintaan yang anda ingin membelinya. Sekiranya anda mahukan urus niaga segera, ada baiknya menaip harga “Tanya” semasa, dengan ditunjukkan di sudut kanan atas grid beli.

Ciri utama perdagangan di bursa adalah kemampuan anda untuk menghubungi sokongan automatik 24/7, kemampuan anda untuk berdagang dengan banyak pasangan perdagangan asas seperti BTC, ETH, NEO, dan KCS, dan laman web ini menunjukkan jumlah USD atau BTC kepada anda portfolio anda bernilai. Ia juga membolehkan pengguna mengklik pasangan perdagangan untuk mendapatkan maklumat perdagangan yang lebih terperinci (dipaparkan di bawah).

kucoin

Bayaran untuk setiap perdagangan adalah 0.1% dari aset yang anda beli (tolak sebarang diskaun yang mungkin anda dapat dari memegang KCS). Untuk setiap 1000 KCS yang anda miliki, anda mendapat diskaun 1% (terhad pada 30%). Dengan nilai kira-kira $ 5, anda perlu memegang sekitar $ 5000 dolar KCS untuk diskaun 1% dan $ 50,000 KCS (10,000 KCS) untuk diskaun 10%. Jelas sekali, potongan harga yuran perdagangan tidak banyak tersedia untuk pemegang akaun rata-rata.

Deposit dan pengeluaran cukup mudah. Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke bahagian “Aset” dan taipkan maklumat masing-masing.

kucoin menarik diri

Deposit adalah percuma, dan kos pengeluaran bergantung pada mata wang yang ingin anda tarik. Contohnya, pengeluaran NEO dan GAS adalah percuma, tetapi pengeluaran ETH berharga 0.01 ETH dan pengeluaran BTC berharga 0.0005.

Binance pada masa ini berharga pengguna 0.1% setiap perdagangan, menawarkan deposit percuma, pengeluaran NEO dan GAS percuma, 0.001 BTC dan 0.01 ETH bayaran pengeluaran masing-masing. Seperti yang anda lihat, yuran KuCoin sangat serupa ketika membandingkannya dengan Binance’s, platform perdagangan kos rendah yang terkenal.

Menerima Dividen

Sekiranya anda ingin mengira jumlah yang akan anda terima dalam dividen syiling, anda boleh klik pautan ini dan taip jumlah KCS yang anda pegang. Pada masa ini, memegang 100 KCS akan menghasilkan anda sekitar 10 sen sehari dalam dividen syiling dari sekitar 100 syiling yang berbeza. Walaupun ini mungkin kelihatan dalam jumlah kecil, perlu diingat bahawa nilai satu unit KCS juga dapat naik. Sejak dilancarkan, KCS telah meningkat lebih dari 900%.

ganjaran kucoin

Ringkasan

KuCoin mudah digunakan, menawarkan keselamatan yang baik, mempunyai aplikasi mudah alih, memberikan yuran perdagangan yang rendah dan memberi insentif untuk berdagang / memegang KCS. Lebih-lebih lagi, hakikat bahawa bursa menutup pintu ke akaun pengguna baru kerana kurangnya skalabilitas tetapi KuCoin belum menjadikannya pilihan yang kuat untuk pengguna baru yang ingin berdagang di pasaran altcoin. Oleh itu, KuCoin pasti akan menjadi salah satu pertukaran global terbesar di dunia.

Pada masa penulisan, KuCoin kini merupakan pertukaran ke-28 terbesar dengan jumlah $ 84,243,753. Walaupun jumlah ini jauh di belakang pemimpin pertukaran global Upbit ($ 4,309,450,07), ia mungkin akan terus menarik pengguna baru dan bergerak ke kedudukan 10 teratas. Untuk memasuki sepuluh teratas, ia perlu mengatasi Bittrex dan memperoleh sekitar $ 600 juta USD.