Cobinhood – Pendekatan Perdagangan Zero-Fee

Cobinhood adalah pertukaran cryptocurrency tanpa sifar pertama di dunia. Oleh kerana pertukaran lain bersaing dengan yuran terendah dalam industri, Cobinhood telah menguranginya dengan terus menjadi sifar! Hasilnya, mereka berharap dapat menarik pedagang ke platform mereka dan mencuri pangsa pasar dari pertukaran berdasarkan yuran. Ulasan Cobinhood ini akan meneroka pendekatan perdagangan tanpa bayaran.

Adakah ia sesuai dengan gembar-gembur? Dan, bolehkah ia memberikan pengalaman pelanggan terkemuka di pasaran pertukaran cryptocurrency yang sesak? Mari kita ketahui:

Maklumat Utama Cobinhood

Bagaimana ia berfungsi

Tinjauan Cobinhood

Buat akaun

Semasa tinjauan Cobinhood, kami membuat akaun dan menjalani langkah-langkah keselamatan dan pengesahan biasa. Ini adalah proses yang cukup mudah.

Kami juga perhatikan ketika log masuk ke sistem dari peranti baru yang diperlukan oleh Cobinhood pengesahan e-mel dari peranti ini. Ini adalah ciri keselamatan kecil yang mereka laksanakan yang ingin kami lihat lebih banyak dipraktikkan di pertukaran.

Papan Pemuka

Papan pemuka flyout disimpan dengan mudah tetapi tidak dapat diakses dengan cepat dari kanan atas skrin anda. Dari sini, anda boleh mengakses ciri penting seperti Akaun, Dana, dan Pusat Bantuan anda.

The Dana bahagian akan membolehkan anda menyimpan dana yang diperlukan untuk membuat perdagangan pertama anda. Tetapi pastikan anda memasukkan cryptocurrency yang betul ke alamat yang sesuai kerana menyimpan crypto yang berbeza daripada yang diklik boleh mengakibatkan kehilangan dana anda!

Cobinhood hanya menerima deposit cryptocurrency pada masa ini tetapi mempunyai rancangan untuk memasukkan deposit fiat (Dolar AS, Euro, dll) pada suatu masa nanti.

Akhirnya, Akaun bahagian di papan pemuka adalah tempat anda akan mengemas kini tetapan keselamatan anda seperti membuat pin 4 digit dan menyiapkan pengesahan 2 faktor. Langkah berjaga-jaga tambahan ini sangat disyorkan tidak kira jumlah wang yang anda jual.

Pertukaran Cobinhood

Anda boleh melakukan perdagangan melalui platform pertukaran yang merupakan skrin pertama yang muncul semasa log masuk. Ini cukup mudah tetapi mungkin menakutkan bagi pelabur pemula.

Anda juga boleh menghantar pasaran sederhana dan menghadkan pesanan secara langsung dari borang pesanan seperti yang dinyatakan di bawah. Sekiranya anda memahami pilihan perdagangan lanjutan seperti had berhenti, anda juga boleh menetapkannya di sini.

Tinjauan Cobinhood

Carta standard tidak mempunyai alat yang dilampirkan tetapi anda boleh mengubahnya dengan memilih Pandangan Perdagangan di bahagian kanan atas tetingkap carta. Sejumlah alat berguna akan muncul termasuk kebanyakan yang dikehendaki oleh pedagang yang lebih berpengalaman seperti garis Fibonacci, garis trend, dan corak.

Pastikan anda memahami pesanan pasaran dan had, pembuatan grafik candlestick, dan buku pesanan jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya perdagangan anda. Kami mempunyai panduan berguna untuk membuat charting di TradingView jika ingin meningkatkan charting anda.

Perdagangan Mudah Alih

Tinjauan Cobinhood

Semasa tinjauan Cobinhood, kami juga menguji aplikasi mudah alih mereka. Mereka menyediakan aplikasi untuk platform iOS dan Android. Ini adalah bonus hebat untuk peniaga dalam perjalanan. Kami mengesyorkan anda membiasakan diri dengan platform web terlebih dahulu sebelum melayari platform mudah alih.

Yuran Perdagangan

Tiada bayaran semasa membuat pesanan di bursa sebenar. Ini bermaksud sifar dari sisi jual beli dari sebarang perdagangan. Tetapi perlu diingat bahawa ini tidak berlaku untuk deposit dan pengeluaran. Anda masih perlu membayar yuran standard kepada penambang blockchain yang mengesahkan transaksi seperti biasa.

Akibatnya, bayaran deposit bergantung sepenuhnya pada cryptocurrency yang anda kirim dan berapa caj blockchain crypto itu. Berikut adalah contoh pada blockchain Ethereum. Anda boleh mendapatkan penerangan terperinci mengenai pengeluaran wang Cobinhood di laman web mereka.

Dalam ulasan Cobinhood kami, kami melihat mereka menambah sentuhan yang mirip dengan apa yang telah dilakukan oleh Binance dengan token asli mereka. Anda boleh menggunakan token Cobinhood (COB) yang ada untuk membayar yuran pengeluaran.

Cobinhood memberi anda diskaun 50% semasa menarik diri. Ini bermaksud bahawa Cobinhood akan membayar separuh bayaran penambang untuk semua pengeluaran selagi anda mempunyai COB dalam akaun anda untuk membayar dengan.

Cryptocurrencies yang ada

Cobinhood menyediakan perdagangan dalam lebih dari 60 cryptocurrency berbeza dengan yang baru ditambahkan secara berkala. Seperti yang dijangkakan, mereka menyokong kripto yang diterima umum seperti Bitcoin, Litecoin, Ethereum dan Bitcoin Cash.

Mereka juga menyenaraikan sejumlah syiling kecil yang tidak terdapat di bursa lain. Ini datang dengan risiko kecairan yang lebih rendah, bagaimanapun (lebih sukar untuk mencari pembeli atau penjual berbanding dengan duit syiling arus perdana seperti Bitcoin). Ingatlah ini semasa berdagang, anda tidak mahu terjebak dengan duit syiling yang tidak dapat anda jual dengan mudah sekiranya anda perlu segera.

Had Pindah

Had pemindahan harian anda bergantung pada anda pengesahan akaun.

Pengesahan tahap 1 membolehkan anda menarik diri sehingga 3 BTC setiap hari. Tahap 2 membolehkan sehingga kekalahan 100 BTC sehari. Akhirnya, tahap VIP tersedia untuk apa yang boleh kita anggap hanya untuk ikan paus crypto (Pedagang / pelabur dengan jumlah crypto yang sangat besar). Tidak ada had pada semua peringkat untuk deposit.

Tinjauan Cobinhood

Tahap 1 tidak memerlukan dokumen sementara tahap 2 memerlukan pengesahan ID dan telefon.

Akhirnya, jika anda adalah warganegara AS anda akan diminta untuk mengesahkan maklumat cukai yang berkaitan kepada Cobinhood selaras dengan FATCA, Akta Pematuhan Cukai Akaun Asing.

Kepercayaan Syarikat

Sukar untuk mengira kepercayaan masyarakat terhadap Cobinhood pada peringkat awal projek ini. Semasa tinjauan Cobinhood kami, kami mengambil beberapa isu di pelbagai catatan Reddit dan masyarakat nampaknya berpecah mengenai beberapa isu.

Sepertinya mereka cukup aktif di sebilangan saluran komunikasi yang merupakan tanda positif. Akibatnya, mungkin akan menjadi kepentingan terbaik mereka untuk mendedikasikan lebih banyak sumber untuk menjawab masalah pengguna.

Keselamatan Dana

Keselamatan Cobinhood kelihatan cukup kukuh dan platform menggunakan semua prosedur keselamatan standard (SSL, multi-sig, 2FA). Menurut siaran media rasmi mereka, mereka memperincikannya proses penyimpanan luar talian adalah seperti berikut:

“Untuk mengakses dompet luar talian, 5 dari 8 HSM harus disahkan. Dengan cara itu, jika hanya 1 atau 2 HSM terganggu, dompet anda tetap selamat. HSM juga diedarkan secara geo di pelbagai negara, memaksimumkan keselamatan. “

Penting untuk diperhatikan bahawa Cobinhood (seperti kebanyakan pertukaran di luar sana) kini berpusat. Pertukaran terpusat lebih cenderung kepada penggodaman dan penipuan berbanding dengan pertukaran yang terdesentralisasi. Hasilnya, mereka telah mengumumkan rancangan pertukaran yang terdesentralisasi yang semestinya bermanfaat bagi peniaga dalam jangka masa panjang.

Sokongan pengguna

Cobinhood’s siaran akhbar rasmi menuntut perkhidmatan pelanggan 24/7 dan maklum balas pertanyaan dalam sehari. Laman web mereka menyediakan borang hubungan dan saluran telegram jika anda perlu menghubungi. Kami tidak dapat menemui masalah komuniti sebenar dengan sokongan pelanggan mereka.

Laman web ini juga merangkumi teratur Bahagian Soalan Lazim dengan sebilangan besar soalan dan jawapan yang bermanfaat.

Kesimpulan: Kajian Cobinhood

Dalam tinjauan Cobinhood ini, kami telah melihat betapa mudahnya memulakannya di platform. Tetapi persoalan di bibir pengguna sekarang adalah, bagaimana Cobinhood menghasilkan wang dengan perdagangan tanpa bayaran? Baiklah, melalui saluran berikut:

  • Perkhidmatan langganan pelayan perdagangan frekuensi tinggi
  • Perkhidmatan langganan Cobinhood Prime
  • Pilihan pinjaman perdagangan margin
  • Perkhidmatan pengunderaitan ICO Cobinhood

Ini nampaknya model perniagaan berisiko tinggi yang bergantung pada Cobinhood menarik sebilangan besar peniaga. Sekiranya mereka dapat melakukan ini dan menyelesaikan beberapa kekeliruan dalam sistem, ini dapat menjadi pilihan utama para peniaga di masa depan.

Kesimpulannya, jika perdagangan tanpa bayaran dan frekuensi tinggi menjadi keutamaan anda maka ini adalah platform untuk anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me