Ulasan Wallet Blockchain.info

Blockchain.info adalah Bitcoin dan Ethereum Wallet yang telah lama wujud dan merupakan salah satu laman web yang paling kerap digunakan dalam industri ini. Platform ini dilancarkan pada bulan Ogos 2011 dan berpusat di Luxembourg.

Blockchain.info juga mempunyai peneroka blockchain yang bertujuan untuk membantu pengguna memahami status terkini Bitcoin termasuk transaksi terkini dan jumlah transaksi setiap hari.

Dalam tinjauan dompet Blockchain.info ini, anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang ditawarkan oleh platform, tahap kesukaran menggunakannya, dan akhirnya sama ada ia sesuai dengan keperluan anda.

Pendapat Umum

Dompet Blockchain.info sangat popular kerana beberapa sebab.

Orang suka susun atur yang mudah digunakan, serta reputasi positif Blockchain.info. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa kekurangan perkhidmatan kerana ia dalam talian.

Kelebihan:

  • Blockchain.info adalah syarikat dipercayai yang mapan dengan pengalaman bertahun-tahun dan berjuta-juta pengguna.
  • Sangat disukai untuk transaksi kecil dan pembayaran biasa.
  • Membantu menghabiskan dana dari dompet kertas.
  • Mudah dan senang digunakan menjadikannya menarik bagi pengguna Bitcoin baru.
  • Orang suka fungsi aplikasi telefon pintar.

Keburukan:

  • Pengguna Bitcoin yang berpengalaman tidak menyukai potensi risiko dompet panas dalam talian.
  • Terdapat beberapa laporan mengenai akaun yang dikosongkan dan dicuri.
  • Terdapat tuntutan bahawa sokongan pelanggan sering kali tidak membantu atau sukar difahami.

Orang umumnya menyukai perisian berkenaan dengan fungsi dan penggunaan sehari-hari. Isu utama (jika ada) adalah kemungkinan kerugian dalam keselamatan. Sama ada pengguna mengeluh bahawa dompet mereka diretas mengambil langkah keselamatan yang mencukupi tidak diketahui, tetapi perlu diperhatikan bahawa dompet dalam talian boleh berisiko. Tambahan lagi, sokongan pelanggan sering mengabaikan aduan ini sehingga pengguna sedikit tinggi dan kering.

Dianjurkan agar dompet itu digunakan untuk transaksi yang lebih rendah dan menyimpan sejumlah besar dalam platform bukanlah idea yang bijak. Sekiranya anda ingin menyimpan sejumlah besar Bitcoin, anda disyorkan untuk menggunakan dompet keras.

Antaramuka pengguna

Seperti banyak perkhidmatan, Blockchain.info mempunyai proses pendaftaran yang cukup pantas. Anda hanya perlu mengambil beberapa langkah dan anda akan mendapat akses ke dompet anda. Cukup masukkan e-mel, pilih kata laluan yang sangat kuat, dan anda sudah bersedia untuk mula menerima Bitcoin.

rumah blockchain

Antara muka pengguna cukup intuitif semasa dibuka dengan pilihan tab kecil yang digabungkan dengan menu “Kirim dan Terima” yang melekit di bahagian atas. Semuanya jelas dan senang difahami bagi orang awam. Ini sempurna jika ini adalah dompet Bitcoin pertama anda.

Data urus niaga anda tersedia langsung di dekat ciri penjelajah blockchain. Ini bermaksud memantau semua penerimaan dan pengeluaran mungkin dilakukan secara langsung, langsung dari dalam dompet.

Keselamatan diserlahkan dengan bar status, yang akan menjadi merah pada saat log masuk pertama anda. Ini mestilah warna penuh hijau yang bagus setelah anda berjaya melalui tab keselamatan.

Tidak ada yang luar biasa dalam cara penyampaiannya. Semuanya lancar dan tidak perlu memuat turun tambahan. Ia beroperasi seperti dompet yang panas.

Keselamatan

Dompet yang ideal harus sesuai untuk mengakses dan memperdagangkan dana, tetapi yang lebih penting, ia harus memastikan token anda selamat.

Tab keselamatan Blockchain.info memastikan pertahanan anda diperkuat untuk mencegah kemungkinan ancaman atau peretasan.

Menjalankan akaun tanpa menggunakan ciri keselamatan sama seperti membiarkan kereta tidak dikunci di tempat letak kereta yang besar. Pasti mungkin ok untuk sementara waktu, tetapi tempat letak kereta jadi pencuri kereta cenderung berada di sekitar. Akhirnya salah satu dari mereka akan mencuba pegangan pintu dan ia akan terbuka tepat.

keselamatan blockchain.info

Dengan dompet panas, sangat penting anda mengakses laman web yang betul. Adalah idea yang baik untuk menanda buku https://blockchain.info atau menaipnya secara khusus dalam setiap masa. Memasuki laman web melalui Google atau mengklik e-mel yang kelihatan sah hanya boleh menghantar anda ke laman web penipuan yang menunggu untuk memalsukan maklumat sensitif anda. Pastikan untuk memeriksa semula alamat web sebelum memasukkan kata laluan.

Bermula dengan, pastikan anda membuat sandaran kunci pemulihan anda. Sekiranya pemulihan anda disandarkan, anda akan dapat mengembalikan Bitcoin anda hasil daripada data atau kata laluan yang hilang. Frasa pemulihan adalah gambaran kunci peribadi anda dengan berkesan, jadi selamat dan jangan memasukkannya ke dalam format digital. Memilih kaedah pen dan kertas mudah sangat selamat (jangan sampai hilang!).

Pengesahan SMS dan dua faktor adalah langkah yang diharapkan pada mana-mana akaun kewangan hari ini, dan Blockchain.info menyertakan pilihan ini. Ini akan menghentikan jari cepat memasuki akaun anda hanya dengan alamat e-mel dan kata laluan.

Terdapat ciri akhir yang bagus yang menyekat permintaan Tor. Apabila dihidupkan, alat ini akan mengeraskan dompet anda daripada entiti tanpa nama di laman web gelap.

Kebolehcapaian

Dompet Blockchain.info sangat mudah untuk dimulakan.

Ia menyediakan banyak ciri-ciri kecil yang melicinkan sebarang kelebihan, menjadikan perdagangan dan penggunaan Bitcoin mudah difahami untuk pendatang baru.

Fungsi hantaran sangat jelas.

Cukup pilih berapa banyak Bitcoin yang ingin anda hantar dengan memasukkan jumlah fiat tempatan anda dan ia akan menukarnya melalui kadar pertukaran semasa.

Menukar Bitcoin ke Ethereum dibuat tanpa rasa sakit melalui kawasan pertukaran, yang membantu menghentikan sebarang penukaran atau menggunakan perkhidmatan luar. Kedua ciri ini menjadikannya mudah diakses bagi mereka yang tidak ingin diganggu dengan kadar pertukaran dan penukaran.

blockchain.info

Pengguna dompet telefon pintar akan terkejut dengan fungsi pasangan cepat yang membenarkan aplikasi di telefon anda. Cukup imbas kod QR penyemak imbas dan ia akan memasukkan anda ke aplikasi. Yang perlu anda lakukan hanyalah membuang kod pin dan anda akan pergi.

Menerima dana melalui penyemak imbas adalah baik, walaupun saya memerlukan beberapa saat untuk mencari kod QR alamat awam. Saya suka mereka bersikap baik dan prima untuk pembayaran cepat dan tidak ada kesilapan. Ini tentunya sesuatu yang penting sekiranya kita menjangkakan Bitcoin akan lebih kerap digunakan dalam kehidupan seharian.

Satu pembantu kecil yang ideal untuk pengguna baru adalah pop timbul yang menyambut anda semasa log keluar pertama. Ini menasihati anda untuk menetapkan kunci pemulihan sandaran anda sebelum anda kehilangan apa-apa. Ini sangat berguna, walaupun hanya sedikit peringatan untuk melambatkan dan merawat.

Log keluar blockchain

Kesimpulannya

Sejauh dompet panas, Blockchain.info adalah semua yang anda perlukan dengan ciri biasa dan prestasi sederhana yang licin. Keselamatan dompet harus cukup baik untuk baki dan urus niaga kecil, tetapi anda mungkin tidur lebih nyenyak pada waktu malam untuk menyimpan jumlah yang lebih besar dalam dompet perkakasan. Anda harus meletakkan kepercayaan pihak ketiga ke dalam syarikat, yang tidak selalu disambut oleh komuniti Bitcoin.

Setiap dompet mempunyai pertukaran. Walau bagaimanapun, Blockchain.info adalah dompet berfungsi pantas yang cepat disiapkan dan mudah digunakan, menjadikannya salah satu dompet dalam talian terbaik di pasaran.

(Lihat Dompet Bitcoin dan Dompet Ethereum yang Disyorkan Teratas)