Anda mahu, tetapi anda tidak pasti siapa yang harus dipercayai. Terdapat tempat yang nampaknya tidak berkesudahan untuk membeli Bitcoin dengan mata wang fiat anda yang sukar diperoleh. Bagaimana anda tahu syarikat mana yang selamat, selamat dan bereputasi baik?

xapo rumah

Nah, Xapo adalah salah satu syarikat yang paling terkenal di dunia Bitcoin. Baru-baru ini, mereka telah mengumpulkan dana $ 40 juta dari pelbagai pelabur, yang membantu menunjukkan kesahihan mereka.

Xapo juga menawarkan kad debit Bitcoin yang dikaitkan dengan dompet Bitcoin anda, yang membolehkan anda menghabiskan Bitcoin dengan lebih mudah daripada kebanyakan perkhidmatan lain.

Dalam ulasan Xapo ini, kami akan menyelidiki syarikat mereka dan memeriksa reputasi mereka untuk melihat apakah mereka layak mendapat sambutan, atau jika anda lebih baik dengan pertukaran lain.

Maklumat Utama Xapo

Xapo memulakan hidupnya di Palo Alto, California pada tahun 2014. Tidak lama kemudian, ia mula berkembang pesat dan pasukan berpindah ke Switzerland kerana kestabilan peraturan dan peneutralan antarabangsa. Kini, Xapo diperbadankan di Hong Kong, dan beroperasi di seluruh dunia dengan pejabat di Hong Kong dan Palo Alto, California.

Ketua Pegawai Eksekutif Xapo adalah Wences Casares, yang merupakan usahawan antarabangsa dengan lebih dari 20 tahun lebih dalam membina dan menjual perniagaan teknologi. Dia mengasaskan ISP pertama Argentina pada usia 20-an. Dia kemudian mengasaskan Patagon, sebuah syarikat broker dalam talian, yang dijualnya dengan harga $ 750 juta. Pada dasarnya, lelaki ini telah membentuk dan menjual syarikat sepanjang hayatnya.

Presiden Xapo adalah Ted Rogers, yang membawa lebih dari lima belas tahun pengalaman dalam perniagaan dan kewangan ke Xapo. COO Xapo, Federico Murrone, telah memfokuskan kerjayanya pada teknologi sepanjang hidupnya. Dia bekerja sebagai CTO Patagon.

Apa maksud semua ini bagi anda? Xapo dikendalikan oleh peniaga dan pengusaha yang sah. Mereka mempunyai sejarah panjang membina syarikat yang berjaya. Selain itu, semua reputasi mereka sesuai dengan Xapo. Mereka menyediakan diri untuk pemeriksaan awam. Di dunia di mana banyak syarikat dan bursa mempunyai maklumat yang sangat sedikit mengenai pasukan, ini perlu disebut.

Cara Menggunakan Xapo untuk Membeli Bitcoin

xapo daftar

Proses dimulakan dengan mengisi borang pendaftaran di atas. Anda kemudian akan menjawab beberapa soalan mengenai diri anda (anda juga mesti melumpuhkan AdBlock). Anda mesti berumur lebih dari 18 tahun untuk menggunakan Xapo. Sudah tentu, anda akan dihantar e-mel pengesahan.

xapo mengesahkan

Seperti yang anda lihat, anda perlu mengesahkan nombor telefon bimbit sebelum dapat melakukan apa-apa dengan dompet anda. Setelah memberikan nombor telefon, anda boleh mencentang kotak untuk mengaktifkan 2FA di bawah ‘Tetapan Keselamatan’.

Sekarang, sebelum anda benar-benar dapat membeli Bitcoin dengan akaun baru anda, anda perlu memuat naik lesen memandu dan Bukti Tempat Tinggal. Sekiranya maklumat pada dokumen anda tidak bertambah, anda akan ditolak.

Setelah diluluskan, anda akan dapat membeli Bitcoin menggunakan antara muka yang mudah digunakan dengan mata wang FIAT anda.

Adakah Xapo Selamat?

Ketika membincangkan keselamatan perkhidmatan berasaskan Bitcoin, ada tiga faktor yang harus dipertimbangkan: kesahihan syarikat, penyimpanan dana dan keselamatan akaun peribadi:

Kesahan Syarikat. Xapo mempunyai reputasi yang sangat baik di dunia Bitcoin. Mereka diperbadankan di Hong Kong dan mempunyai pejabat di seluruh dunia. Walaupun terdapat beberapa aduan mengenai Bittrust mengenai sokongan pelanggan mereka, mereka nampaknya merupakan syarikat yang sah.

Penjimatan Dana. Xapo mendakwa, “Gabungkan kemudahan dompet Bitcoin setiap hari dengan keselamatan peti besi penyimpanan dalam.” Apa maksudnya sebenarnya? Mari pergi ke Soalan Lazim Xapo untuk jawapan:

“Penyimpanan sejuk dalam adalah jenis penyimpanan sejuk di mana bukan sahaja bitcoin disimpan di luar talian, tetapi juga sistem yang menyimpan bitcoin tidak pernah dalam talian atau disambungkan ke rangkaian apa pun. Kunci peribadi yang berkaitan dengan sistem itu dihasilkan dalam sistem luar talian, dan proses menandatangani transaksi juga dibuat dalam sistem luar talian. Sistem yang digunakan dalam storan jenis ini tidak pernah menyentuh Internet; mereka dibuat di luar talian, disimpan di luar talian, dan mereka di luar talian ketika menandatangani transaksi. “

Sekiranya itu terlalu banyak untuk dicerna, ini pada dasarnya bermaksud bahawa Bitcoin anda sangat selamat kerana tidak pernah berada dalam talian.

Keselamatan Akaun Peribadi. Anda membuat PIN dan kata laluan semasa membuat akaun Xapo anda. Ini membantu menjaga keselamatan akaun anda. Anda juga boleh mengaktifkan 2FA (pengesahan dua faktor) untuk melindungi akaun anda.

Xapo mengutamakan keselamatan di atas segalanya, yang bermaksud bahawa maklumat peribadi anda, Bitcoin dan mata wang fiat mungkin selamat dengan mereka. Fakta bahawa seseorang perlu memuat naik lesen memandu dan bukti tempat tinggal untuk menjadi pelanggan memberi saya kepercayaan kepada mereka sebagai syarikat.

Sokongan Pelanggan Xapo

Xapo cuba memberikan sokongan pelanggan yang sangat baik melalui e-mel, Twitter dan Facebook:

E-mel: [e-mel dilindungi]

Twitter: https://twitter.com/xapo

Facebook: https://www.facebook.com/xapoapp

Namun, perlu diingat bahawa sokongan pelanggan yang lemah adalah satu-satunya keluhan terbesar terhadap Xapo ketika anda mencari ulasan Xapo. Orang dengan pelbagai masalah mempunyai masalah untuk mendapatkan bantuan yang sewajarnya dari Xapo.

Dengan ini, ini adalah penemuan biasa untuk hampir setiap pertukaran cryptocurrency. Ini mungkin disebabkan oleh industri yang berkembang pesat, digabungkan dengan “suara marah menjadi yang paling keras”.

Negara yang Disokong

Xapo beroperasi di peringkat global. Pasukan Xapo telah bekerja keras untuk menyokong sejumlah besar negara dan mata wang FIAT, mulai dari Bhutan Ngultrum (BTN) hingga Zambia – Zambian Kwacha (ZMK). Ini bermakna Xapo menyokong segala-galanya dari mata wang fiat yang kurang popular hingga yang popular seperti USD, EUR, GBP, JPY, RUB, dan CNY.

Had Beli dan Jual

Xapo tidak mempunyai maklumat yang tersedia secara terbuka mengenai had pembelian. Pastikan akaun anda disahkan sepenuhnya sebelum anda membuat pembelian. Xapo mengenakan bayaran 1% untuk semua pesanan beli, dengan bayaran pemprosesan tambahan berdasarkan kaedah pembayaran anda (dinyatakan semasa membuat pembelian).

Pada masa ini, Xapo tidak membenarkan anda menjual Bitcoin. Sebaliknya, mereka mencadangkan menggunakan Kad Debit Xapo mereka untuk menghabiskan Bitcoin anda, dan bukannya menjualnya secara langsung dengan mata wang FIAT.

Menghantar Bitcoin dari Xapo Wallet Anda

Anda boleh menghantar Bitcoin yang dibeli di Xapo ke mana-mana dompet Bitcoin. Ini dilakukan dari dalam akaun Xapo anda. Walau bagaimanapun, terdapat bayaran untuk menghantar Bitcoin dari Xapo ke dompet anda. Daripada meruntuhkan struktur yuran mereka yang selalu berubah, ambil pecahan yuran mereka secara langsung.

Jumlah minimum yang boleh anda hantar dari Xapo ialah 55 bit, juga dikenali sebagai 0.000055 BTC.

Menerima Bitcoin ke Dompet Xapo Anda

Untuk menerima Bitcoin ke dompet Xapo anda dari sumber luaran, dapatkan alamat dompet anda dari dalam akaun Xapo anda. Kemudian, gunakan alamat Xapo ini sebagai alamat ‘hantar ke’ di dompet luaran anda. Sekiranya ini membingungkan, lihat panduan ini untuk menghantar dan menerima Bitcoin.

Xapo memang mengenakan bayaran untuk menerima sejumlah kecil Bitcoin, jadi periksa halaman bayaran mereka sebelum anda menghantar untuk memastikan anda tidak akan dikenakan bayaran tambahan.

Ringkasan Kajian Xapo

Xapo adalah syarikat terkemuka yang mengutamakan keselamatan. Sekiranya itu penting bagi anda (petunjuk: semestinya), maka Xapo sepadan dengan masa anda.

Sebilangan besar aduan yang terdapat di Bittrust dan laman tinjauan Xapo lain berkisar pada perkhidmatan pelanggan mereka yang tidak memberikan setiap permintaan dan lambat untuk bertindak balas. Namun, pada pendapat pengulas ini, ini tidak semestinya perkara yang buruk. Ini bermaksud bahawa mereka mengambil berat keselamatan keseluruhan perniagaan mereka daripada membungkuk ke belakang untuk setiap pelanggan.

Kad Debit Bitcoin Xapo adalah ciri unik yang tidak tersedia dengan banyak pertukaran dan dompet lain. Walaupun ada bayaran untuk mendapatkan kad tersebut ($ 20 USD), ia memberikan kaedah menarik untuk membawa Bitcoin ke dunia nyata.

Secara keseluruhan, Xapo sepadan dengan masa anda, terutamanya jika anda menghargai keselamatan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me