Konkurencija unutar sektora za razmjenu kriptovaluta zahuktava se nakon nastupa bičjih tržišnih uvjeta. Trenutno industrija usmjerena na blockchain zatrpava se vijestima o novim teritorijalnim izgradnjama.

Bitcoin, glavna digitalna valuta, zabilježio je rast vrijednosti za više od 50 posto u posljednja tri mjeseca, a tržišni analitičari sada predviđaju proboj iznad 10.000 USD u sljedećim tjednima. Najavljen je i Facebookov novčić Libra, a vijest je revitalizirala industriju. Ovakav razvoj događaja prisiljava kripto burze da učvrste svoju prisutnost na tržištima u razvoju.

Najbolji uzeti što sam vidio. pic.twitter.com/G3Vpdc6ggY

– Wei (@weizhouBinance) 20. lipnja 2019

Kripto platforme doživljavaju nagli porast prometa

Prema statistikama Simiarweba, platforme za trgovanje kriptovalutama u posljednjih nekoliko mjeseci bilježe porast korisničkog prometa zbog porasta cijena kripto valuta. Vjeruje se da je potencijal za rast pokrenuo trenutne manevre širenja kompanija.

Binance vidio kako su se posjetitelji povećavali sa 27,2 milijuna u veljači na 42,45 milijuna u svibnju. Njegov arhiv, Coinbase, također je vidio kako mu promet raste. Broj posjetitelja na njegovoj platformi povećao se s oko 20 na 35,49 milijuna u istom razdoblju.

Tvrtke kripto razmjene kreću se na nova tržišta

Glavne kripto platforme kao što su Binance i Coinbase već se šire na nova područja u spremnosti za eskalaciju tržišta.

Tvrtka za kripto trgovinu sa sjedištem na Malti upravo je najavila pokretanje američke podružnice koja će pružiti uslugu američkoj klijenteli za nekoliko mjeseci, dok je Coinbase proširio svoju ponudu debitnih kartica Visa kako bi obuhvatio još šest europskih država. Uključuju Njemačku, Španjolsku, Italiju, Francusku, Irsku i Nizozemsku

Fokusirajući se na američko tržište, Coinbase je već dugo industrijski lider u regiji i najnoviji Binanceov potez suprotstavit će dvije najveće kripto burze na svijetu.

Razgovarajući s CCN-om prije nekoliko dana, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao onesposobio je ovu liniju razmišljanja i izrazio da je američko tržište dovoljno veliko za obje tvrtke. Rekao je da bi zajednički rad svima bio korisniji, a ne rast na štetu drugog.

Binance američko partnerstvo

Binanceov ulazak na američko tržište omogućen je savezništvom s BAM Trading Services. Tvrtka će biti odgovorna za rad platforme, ali će koristiti novčanike, tehnologije i sustave burze.

Neposredno prije objave Binance US, agencija je ažurirala svoje uvjete koji izričito naglašavaju da zadržava pravo uskratiti pružanje usluga korisnicima u određenim jurisdikcijama i prestala služiti američkim građanima na svojoj glavnoj platformi.

O BAM-u se malo zna jer tvrtka nema prošlost u trgovanju, ali registrirana je kao posao koji je u skladu s Američkom mrežom za provedbu financijskih zločina (FinCEN). Čini se da ima sjedište nove agencije u San Franciscu u Kaliforniji.

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao javno je naznačio da neće igrati nikakvu ulogu u operacijama američke platforme izreka, “Ja tamo nemam nikakvih pravnih naslova. Ja tamo nemam operativnu ulogu. Imam određeni utjecaj, samo svojim mišljenjima, ali ne vodim ga iz dana u dan. “

Izvršni direktor također je izjavio da Binance coin (BNB) možda neće biti dostupan na novoj burzi zbog složenog regulatornog okruženja.

SAD je glavno tržište kripto razmjene koje bi moglo proširiti dominaciju Binance

SAD je vodeće tržište kripto trgovine. To je prema podacima sastavio Data Light. Izvještaj otkriva da su američki trgovci najplodniji u tom sektoru. Korisnici kriptopisa sa sjedištem u SAD-u očito obavljaju većinu trgovina na mnogim glavnim burzama, uključujući Coinbase, Binance i Bittrex.

To čini Sjedinjene Države glavnim tržištem za agencije koje žele iskoristiti trenutne i buduće skokove u industriji. Coinbase je najpopularnija burza u Sjedinjenim Državama. Oko 60 posto korisnika ima sjedište u zemlji. S druge strane, nešto više od 20 posto svih trgovina koje se dogode na Binanceu izvršavaju korisnici iz SAD-a.

Američke burze poput Kraken, Coinbase i Gemini uspjele su poslovati na tom teritoriju prihvaćajući pristup koji je prvi u skladu, nešto što mnoge platforme koje žele raditi u regiji nisu uspjele postići.

Tvrtka Binance, koja je osnovana 2017. godine, izbjegla je američko tržište posebno zbog regulatorne birokracije. Među istaknutim zahtjevima koje tvrtke koje žele poslovati u Sjedinjenim Državama moraju ispuniti jest prestanak pružanja financijskih usluga državama i entitetima pod embargom vlade.

Binance je nedavno ažurirao svoj Uvjeti i odredbe kako bi se pridržavao ove politike i onemogućio pristup korisnicima koji se nalaze u zemljama kao što su Zimbabve, Iran i Bjelorusija na njenim platformama. Posebna klauzula koja odražava ovaj razvoj glasi kako slijedi.

„Pristupanjem i korištenjem Usluga izjavljujete i jamčite da se ne nalazite ni na jednom popisu trgovinskih ili ekonomskih sankcija, poput popisa sankcija Vijeća sigurnosti UN-a, koji je OFAC (Ured za kontrolu strane imovine imenovao„ posebno imenovanim državljaninom “). Ministarstvo financija SAD-a) ili stavljeno na “Popis zabranjenih osoba” Ministarstva trgovine SAD-a.

Pristup financiranju američkih tvrtki za rizični kapital

Naravno, rano usklađivanje isplatilo se za Coinbase koji opslužuje američko tržište od 2012. Poštujući vladine statute, tvrtki je omogućilo da dobije sredstva od američkih tvrtki rizičnog kapitala i pojedinačnih investitora.

Coinbase je u prošlosti dobivao sredstva od tvrtki s rizičnim kapitalom, Drapera Fishera Jurvetsona, USAA-e i New York Stock Exchange-a. To je tvrtki omogućilo da se preseli na nova tržišta i proširi svoju ponudu.

Glavna poduzeća u Silicijskoj dolini uglavnom izbjegavaju ulagati u inozemne tvrtke zbog različitih regulatornih zahtjeva. Također je teško pratiti poslovne rezultate iz inozemstva.

Mnoge tvrtke s rizičnim kapitalom koje pružaju prijevremena ulaganja uglavnom preferiraju biti aktivni partneri. To im omogućuje ne samo sudjelovanje u procesima donošenja odluka, već im omogućuje povezivanje novih poduzeća sa njihovim već uspostavljenim poslovnim mrežama kako bi se povećao domet i dominacija na tržištu.

Kao takav, vjerojatno je da će Binanceov prodor na američko tržište dovesti do većeg pristupa institucionalnom financiranju i povećanja mogućnosti širenja.

Prema nedavnom izvještaj Reutersa, prostor kriptovaluta i blockchaina doživljava skok u institucionalnom financiranju od glavnih korporativnih ustanova. Mnoge investicijske tvrtke odlučuju ulagati u startupove i druge velike agencije za razliku od izravnih ulaganja u kripto.

Ova je strategija očito sigurnija s obzirom na stroge američke regulatorne politike i sigurnosna pitanja koja i dalje muče taj sektor. U 2018. godini grupa blue-chip tvrtki, uključujući Microsoft Corp, očito je uložila oko 2,4 milijarde dolara u kripto i blockchain pothvate. Dosad je ove godine do sada uloženo oko 850 milijuna američkih dolara u povezane projekte.

Ostale kripto burze prelaze na nova tržišta

Kraken se širi u EU.

Kraken je imao ogromnu korist od poštivanja propisa u SAD-u je Kraken. Ranije ove godine, objavila je tvrtka da je od izumitelja primio otprilike 100 milijuna dolara.

Nova injekcija kapitala omogućila joj je kupnju tvrtke Crypto Facilities, tvrtke za trgovinu izvedenicama sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Vjeruje se da je akvizicija vrijedila najmanje 100 milijuna dolara i omogućila je Krakenu da pruža i terminske poslove i spot trgovanje.

Crypto Facilities u potpunosti regulira UK Financial Conduct Authority. Ova akreditacija omogućava tvrtki Kraken da pruža svoje usluge korisnicima u Europi i Sjedinjenim Državama, istovremeno zaobilazeći rizičnu zakrpu SEC-a i saveznih propisa. Poput Binancea, Kraken je odvojio korisnike iz SAD-a na svoju glavnu platformu.

Bittrex je proširio svoje usluge na Europu, nudeći euro parove za trgovanje

U listopadu prošle godine platforma za kripto trgovanje Bittrex najavila je da će otvoriti burzu sa sjedištem na Malti za svoje korisnike sa sjedištem u Europi pod nazivom Bittrex International. Platforma koja sada uglavnom zadovoljava klijentelu koja nije iz SAD-a prilagođena je da bude u skladu s EU. i propisi malteške vlade.

Prema novi post na blogu tvrtka trenutno subvencionira kripto – USD ponude i snižava naknade na nulu. Promotivna ponuda proglašena je ubrzo nakon objave “Euro Markets Comes This Summer”. Samo računi koji imaju najmanje 30 000 USD ukupan opseg trgovine ispunjavaju uvjete za ovu ponudu. To je na svim tržištima koja uključuju USDT, ETH, BTC i USD.

Tvrtka je također otkrila da će početi izdavati euro trgovačke parove.

(Istaknuta slika: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me