Sve veći broj hakiranja kripto platformi je okamenjen, a tvrtke s virtualnim novčanikom ulažu u napredna sigurnosna rješenja i proizvode osiguranja kako bi molificirale investitore.

SFOX trgovac digitalnom imovinom među najnovijim je agencijama koje su se pridružile trendu. Prema najava, udružio se s M.Y. Safra banka nudi trgovcima jedinstvene depozitne račune koje osigurava Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC). Ulagači uživaju osiguranje od 250.000 USD.

FDIC je stvoren za promicanje povjerenja javnosti u američki bankarski sustav. To je savezna agencija koja djeluje koristeći udružena sredstva koja su pridonijele financijske institucije zemlje. FDIC nadzire preko 4.000 banaka.

Osim osiguranja, savez će omogućiti trgovcima veću likvidnost kada trguju fiat-valutnim parovima. SFOX o aranžmanu kaže sljedeće.

„Osim što su sredstva sigurnija, ovaj novi objekt s M.Y. Safra banka značajno smanjuje vrijeme potrebno za stavljanje sredstava na raspolaganje za trgovanje, čineći trgovanje učinkovitijim.

Te su značajke proizvoda posebno transformiraju za fondove i institucionalne ulagače, koji će biti bolje opremljeni za ispunjavanje svojih skrbničkih obveza, a istovremeno će moći lako pristupiti svojim sredstvima kada trebaju brzu trgovinu. “

Više kripto tvrtki najavljuje partnerstva u osiguranju

Curv, tvrtka za novčanike kriptovaluta, također je uskočila u osiguravajuću klasu. Agencija koja institucijama nudi skrbničke usluge nedavno je objavila svoj sindikat s Münchenom Re, njemačkom osiguravajućom kućom.

Prema priopćenje za javnost, ugovor od 50 milijuna dolara pružit će kompenzaciju klijentima u slučaju narušavanja sigurnosti koje dovodi do gubitka sredstava.

Curv se trenutno oslanja na tehnologiju višestranačkih računanja (MPC) za provjeru transakcija, što eliminira potrebu za privatnim ključevima koji obično zahtijevaju dodatne sigurnosne mjere.

Rješenje omogućuje kriptografsku provjeru transakcija u paralelnom, neovisnom postavljanju koje sprečava ugrožavanje podataka u jednom čvoru da utječe na bilo koje druge.

Tvrtka naglašava da u slučaju kršenja koja utječe na jednog od njezinih kupaca to ne može utjecati na druge novčanike. Naglašava da pokriće osiguranja započinje samo ako se transakcija dogodi izvan predviđenih polica tvrtke.

Ne postoji pokriće krađe privatnog ključa jer niti jedan nije uključen u to. Klijenti mogu odrediti tko može izvršavati transakcije u sustavu, postavljati ograničenja na iznos sredstava koji se mogu prenositi u određenom primjeru i kada se mogu izvršiti.

Međutim, polica osiguranja Munich Re ne pokriva gubitke koje je klijent ili njegovi zaposlenici prouzročili zbog nemara ili krađe od strane osoblja. Kao takvi, od kupaca se očekuje da poduzmu vlastitu procjenu profila rizika prije postavljanja kriterija korištenja fonda i novčanika.

Glavne kripto tvrtke koje već osiguravaju imovinu

Coinbase već dugo ima osiguranje imovine i njezin plan uglavnom pokriva gubitke uzrokovane kompromisom na njezinim vrućim sustavima novčanika. Očito je u tijeku njegova shema kompenzacije od studenog 2013 i ima ograničenje od 255 milijuna dolara. Njegovu politiku zajednički pokriva kolektiv osiguravajućih društava u skladu s Aonovim brokerskim programom.

U veljači je još jedna tvrtka za skrbništvo nad kriptovalutom, BitGo, najavila plan osiguranja za svoje klijente koji osigurava naknadu u slučaju krađe imovine i gubitka privatnog ključa. Plan BitGo-a osigurava Lloyd’s i pokriva do 100 milijuna dolara digitalne imovine.

Tržište u nastajanju

Kriptosfera je Divlji zapad financijskog sektora. Industrija je još uvijek uglavnom neregulirana i ima kariranu povijest s hakovima koji su doveli do ogromnih gubitaka. Međutim, to će reći da će trend sigurnosne mreže osiguranja dugoročno povećati povjerenje investitora, pogotovo sada kada stvari opet potražuju.

Trenutno više agencija za osiguranje voli loweredrates.com žele proširiti svoju ponudu kako bi pokrili digitalnu imovinu. Marsh i Aon navodno dominiraju u segmentu osiguranja kriptovaluta, pri čemu potonji tvrdi da pokriva više od 50 posto sektora.

Trenutno se kaže da je industrija osiguranja spremna pokriti samo oko 6 milijardi dolara kripto imovine. To je ponizna količina s obzirom na to da je trenutna tržišna kapa približno 230 milijardi USD. Oba sektora morat će tražiti veću suradnju kako bi osigurali trajno povjerenje investitora u novu revolucionarnu klasu imovine.

(Istaknuta slika: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me