Deja Vu: Tržište se susrelo s naizgled godišnjom masovnom ispravkom

Tržište trenutno jako krvari, ali nemojte paničariti – to smo već vidjeli

Citirajući Ralphiea Parkera iz Božićna priča:

“Oh, život je takav. Ponekad, na vrhuncu naših veselja, kad je naša radost u zenitu, kada je sa svijetom sve u redu, sruše se na nas nezamislive katastrofe. “

Nije mogao postojati prikladniji citat koji bi kontekstualizirao trenutni preokret bogatstva na tržištu kriptovaluta. Bonus bodovi za božićnu postavku filma, jer se nedavni vrhunac tržišta podudarao s božićnom sezonom.

Zapravo, sezona praznika došla je s euforičnim porastom povjerenja na tržištu. Teme povezane s kripto-temama započele su razgovore o božićnom okupljanju, 2017-u-recenzije činilo se da je kripto značajan porast istaknut, a tržište je 7. siječnja doseglo najvišu kapitalizaciju od 830 milijardi dolara.

Posao je cvjetao i činilo se kao da svi zarađuju. No, prema Ralphiejevom zapažanju, “na vrhuncu naših veselja, kad je naša radost [bila] u zenitu”, bogatstvo je izblijedjelo čim su stvorene i “katastrofa [se spustila] na nas”.

I stvari su se doslovno spustile. Dva smo tjedna u 2018. godini, a cijene su u padu jer su se prethodno zeleni brojevi okupali crvenom – manje od vesele manifestacije sezonske boje.

U vrijeme pisanja ovog članka ukupna tržišna kapitalizacija kriptota iznosi 430 milijardi dolara, što je gubitak od 48% u odnosu na najvišu razinu od prije dva tjedna. Ako isključimo Tether, niti jedan novčić u prvih 100 nije zeleni, a prosječni gubitak od 24 / sata u prvih 10 je približno 30%.

iskrvariti

Dakle, ako ste sumnjali da ste trenutno jedini koji krvari u portfelju, tješite se – bijeda voli društvo i niste daleko sami. Možda te možemo dodatno utješiti. Ovakve korekcije događale su se i prije. Zapravo četiri puta, i svi su se dogodili otprilike u isto vrijeme, odmah na početku nove godine.

Povijest se ponavljatrendovi

Od 2014. tržište kriptovaluta pretrpjelo je značajne korekcije s dolaskom nove godine. Štoviše, sa svakom uzastopnom godinom korekcije su bile strože nego protekle godine.

Dok je tržište ubrzavalo svoj vrhunac svih vremena, napravili su ga u / trollerroller post na Redditu na r / kriptovalutu koja ukazuje na ovaj trend, upozoravajući korisnike da će se morati ponoviti ubrzo nakon nedavnih pobuda na tržištu.

Gledajući grafikon povezana s postom, paralela je neobična. Štoviše, pad kako smo ušli u 2017. godinu, probijanje crijeva 36%, najbliže odražava putanju trenutne korekcije od 48%.

U postu, u / trollerroller pripisuje ovaj višegodišnji trend investitorima koji isplate za poreznu sezonu. To bi itekako moglo biti faktor koji doprinosi, ali druga analiza sugerira dodatna / alternativna objašnjenja.

Jedan post r / kriptovalute korelira ove cikličke korekcije s lunarnom novom godinom, poznatom i kao kineska nova godina. Prema na post od u / eclipsegum-i ilustrativni grafikon pripisano u / Secruoser-tržište uvijek izlazi gotovo tri tjedna od lunarne nove godine. Azijsko pučanstvo, tvrdi u / eclipsegum, povlači svoj novac s kriptoa da bi ga potrošio na putovanja i poklone, a s obzirom da azijska tržišta čine značajan dio kupovne moći kriptovaluta, to ostavlja smetnju u ukupnoj procjeni tržišta.

Nemojte paničariti, pričekajte i igrajte pametno

S obzirom na povijesne trendove, nemamo razloga za zabrinutost. Zapravo, da preokrenemo situaciju, moramo biti zahvalni. Tržište se na vrhuncu stabilno približavalo 900 milijardi dolara, što je gotovo trostruko povećanje u odnosu na njegovu procjenu od 300 milijardi dolara koja je došla u prosincu 2017. Ova korekcija je zdrava i vratit će tržište na stabilniji položaj koji će omogućiti rast naprijed.

Ako ste novi u zalog i kupili ste ih tijekom praznika, ovo je vjerojatno poljuljalo vaše samopouzdanje zajedno s novčanikom. Neću banalizirati vašu situaciju, jer ste vjerojatno znatno u padu, a to je velika šteta.

Ali ne bojte se i ne paničarite prodajte. Ako se povijest nastavi ponavljati, stvari će se uskoro potražiti, a tržište će krenuti prema stalnom oporavku. Na primjer, ako pogledate ispravak od prošle godine, to je samo mali udarac na jednogodišnjoj ljestvici, sada beznačajna kvrga na putu ka većem rastu.

Zato se na neko vrijeme udaljite od svog portfelja, kupite dip ako se osjećate hrabro i, da, točno je, držite se čvrsto. Crypto ima još neke borbe, a slijedi još veselja i zenita.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map